1660195
столько раз учителя, ученики и родители
посетили официальный сайт проекта «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
Добавить материал и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015

Скидка 0%

112 курсов профессиональной переподготовки от 3540 руб.

268 курсов повышения квалификации от 840 руб.

МОСКОВСКИЕ ДОКУМЕНТЫ ДЛЯ АТТЕСТАЦИИ

Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана 26 сентября 2017 г. Департаменотом образования города Москвы

Инфоурок Иностранные языки КонспектыОткрытый урок в 8 классе по теме

Открытый урок в 8 классе по теме

Международный конкурс

Идёт приём заявок

Подать заявку

Для учеников 1-11 классов и дошкольников

16 предметов

библиотека
материалов



Открытый урок «Канада»

Dear friends and collegues. I am glad to see you.

Do you like to explore the world? Are you dare-devils?

Why do we call people dare-devils? -смельчаки

(discover new places in other countries, broaden the mind, make friends with interesting people, improve the knowledge of foreign languages, have an opportunIty to go sightseeing).

Now you have a chance to visit any country you want. What country would you like to visit? Why? And as for me I would like to visit Canada. Would you like to go to Canada?

You are welcome to our lesson on the topic “Canada”. We are travelling to this amazing country today to know more about Canada. Let’s start our lesson with «National Anthem».

O Canada!

Our home and native land!

True patriot love

In all they sons command!

With glowing hearts

We see thee rise

The True North

Strong and free!

From far and wide,

O Canada,

We stand on guard for thee.

God keep our land









Glorious and free!

O Canada,

We stand on guard for thee.

O Canada,

We stand on guard for thee.



О Канада!

Наш дом и родная земля!

Сердца твоих потомков

Движимы любовью к тебе.

С пылающими сердцами

Мы видим твой восход,

Ты-Верный Север сильный и свободный!

Со всех сторон, о Канада,

Мы стоим на страже твоей.

Да сохранит Бог нашу страну:

Великолепной и свободной!

О Канада, мы стоим на страже твоей.

О Канада, мы стоим на страже твоей.



It is the national anthem of Canada. Do you know the nickname of the country? Look, there are a lot of maple leaves on the blackboard. Why?

Слайд-шоу





Quiz

Choose the correct variant:

1.Canada is the … country in the world.

a. largest b. fifth largest

c. second largest d. third largest

2…. poetically is called “Our Lady of the Snow”.

a. M. Twain b. O. Henry

c. M. Lawrence d. R. Kipling

3.The city with the largest population in Canada is… .

a. Montreal b. Toronto

c. Ottawa d. Vancouver

4. There are … provinces and three territories in Canada.

a. 50 b. 12

c. 10 d. 8

5. The largest Canadian province is … .

a. Ontario b. Manitoba

c. Alberta d. Quebec

6. Canadian animal symbol is … .

a. bear b. beaver

c. fox d. wolf

7. Canada is … .

a. a federal republic b. a parliamentary republic

c. a monarchy d. an independent constitutional







monarchy

8. Canada became independent from Britain in … .

a. 1759 b. 1867

c.1776 d.1931

9. In 1603 … began the settlement which was named Quebec.

a. Samuel de Champlain b. Jacques Cartier

c. James Cook d. Abel Tazman

10. The … is the national emblem of Canada.

a. bird b. maple leaf

c. rose d. daffodil







Keys:

1.c, 2.d, 3.b, 4.c, 5.d, 6.b, 7.d, 8.d, 9.a, 10.b.





















The text « Historical Facts about Canada»

Read the text and choose the best variant.



The early period of Canadian history … in the struggle between the two …: France and England.The French played the main role in the early … of Canada.

In 1605 Samuel de Champlain … settlement of Port Royal, around which the French colony of Arcadia grew up, which later was … attacked by the English. In 1608 Champlain founded the township of Quebec which later became the centre of a large French colony … New France.

The two largest … of Canadian Indians, the Algonquins and the Iroquois, were … enemies and … at war with each other. They too became … in the struggle, the Algonquins on the French side and the Iroquois on the British side.




a

b

c

d

1

moved

walked

ran

passed

2

powers

governments

colonies

teams

3

industrialization

organization

colonization

development

4

landed

founded

grew

found

5

repeatedly

never

lately

recently

6

sounded

titled

named

nicknamed

7

parts

teams

crews

tribes

8

alive

hardly

dead

deadly

9

permanently

constantly

never

hardly ever

10

influenced

changed

involved

invited







Keys:

1d, 2a, 3c, 4b, 5a, 6c, 7d, 8d, 9b, 10c.





Now I want you to close your eyes and listen to the music. What have you heard? What are your associations?

As for me, this music makes me think of waterfalls. You know there are a lot of falls in Canada. What is the most famous falls in Canada?

-Niagara Falls.

What do you know about it?



A lot of people think that Canada is in many ways like Russia. What makes these countries alike and different?



We have spoken about Canada a lot. Is Canada worth seeing? Give arguments.



H.W. : make up an advertisement of a trip to Canada.



Курс профессиональной переподготовки
Учитель английского языка
Курс профессиональной переподготовки
Учитель немецкого языка
Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Краткое описание документа:

Урок по теме Канада" разработан для учащихся 8 класса к учебнику английского языка под редакцией О.В.Афанасьевой и И.В.Михеевой. Урок начинается с гимна Канады. Затем дается квиз и небольшой текст по истории Канады с заданиями. Урок идет с презентацией,по слайдам которой учащиеся рассказывают о геграфическом положении,населении,климате,территориальном устройстве, природных ресурсах, политическом устройстве, образовательной системе Канады, достопримечательностях. В конце урока учащиеся аргументируют свои высказывания о том, что делает страны похожими и  разными.

Оставьте свой комментарий
Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.
17 курсов по пожарно-техническому минимуму
Обучение от 2 дней
дистанционно
Удостоверение
Программы актуальны на 2019 г., согласованы с МЧС РФ
2 500 руб. до 1 500 руб.
Подробнее