Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Подготовка к ЕНТ - тесты "Страноведение"
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Подготовка к ЕНТ - тесты "Страноведение"

Выбранный для просмотра документ 212_English.doc

библиотека
материалов

Вопросы по английскому языку для подготовки к ЕНТ


COMMON KNOWLEDGE


1) What’s the name of the most famous clock in Britain?

a) Big Albert b) Big Stephen c) Big Wren d) Big Ben

2) What’s tartan?

a) a dish b)a pattern of the kilt c) a bird d) a dance

(tartan- шотландка, kilt- a skirt with many folds that is worn by men)

3) Where is Glasgow situated?

a) in Scotland b) in Wales c) in England d) in Northern Ireland

4) What’s the name of the London underground?

a) Metro b) Tube c) Subway d) Underground

5) What’s the nickname of the liberal party?

a) the Tories b) the Whips c) the Libs d) the Whigs

6) What is the symbol of the Speaker’s authority?

a) the mace b)the woolsack c) the ribbon d) the bell

(mace-булава, жезл)

7) Who presides over the House of Lords?

a) Prime Minister b) Lord Chancellor c)Lord Protector d) the Speaker

(to preside- председательствовать)

8) What’s the name of the British flag?

a) Star-Spangled Banner b) Stripes and Stars c) Union Jack d) John Bull

9) What London street is famous for shops?


a) Oxford Street b)Fleet Street c) Lombard Street d) Charing Cross Road

10) What was J. Constable?

a) a musician b) a politician c) a poet d) a painter

11) What is the Barbican?

a) a river b) an art center c) a pop group d) a cinema

12) Where is Ben Nevis situated?

a) in Scotland b) in Wales c) in England d) in Northern Ireland

13) Who is the head of the state in Britain?

a) Mayor b) Prime Minister c) Queen d) Speaker

14) What is standing in the middle of Piccadilly?

a) the Statue of Eros b) the Statue of Pan c) the Statue of Cromwell d) the Marble Arch

15) What is soccer?

a) American football b) hockey c) squash d) boat- racing

16) What is Humpty Dumpty?

a) a toy b) an egg c) an animal d)a bird

17) Where is the official residence of the Queen?

a) Chatham House b) Regent Palace c) Westminster Palace d)Buckingham Palace

18) What is Benjamin Britten?

a) an architect b) a composer c) a writer d) a politician

19) What is the emblem of Wales?

a) Rose b) Leek c) Thistle d) Shamrock

(Leek-лук-порей, Thistle-чертополох, Shamrock-трилистник)

20) What’s the name of the Queen’s eldest son?

a) Charles b) Philip c) Andrew d) Edward

21) What is the nickname of the Conservative Party?

a) the Tories b) the Whigs c) the Libs d) the Whips

22) What monument is there in the centre of Trafalgar Square?

a) Cromwell’s statue b) Nelson’s Column c) Queen’s statue d) Edward Elgar’s statue

23) Which animal can look at the Queen?

a) a dog b) a cat c) a lion d) a tiger

24) What’s the name of Sir Churchill?

a) Winston b) George c) Christopher d) Benjamin

25) Who presides over the House of Commons?

a) Lord Mayor b)Lord Chancellor c) Prime Minister d) Speaker

26) For Christmas dinner the English usually have…

a) chicken b) roast beef c) fish d) turkey

27) The Whispering Gallery is situated in …

a) Westminster Abbey b) St. Paul’s Cathedral c) Tower d) Hyde Park

28) What is Eisteddfod?

a) a county b) a dish c) a festival d) a dance

29) Who wrote “Winnie-the-Pooh”?

a) L. Carroll b) O. Wilde c) J. R. Tolkien d) A.Milne

30) What is custard?

a) cream b) a pudding c) a pie d) a tart

(custard-сладкий заварной крем)

31) What is the most ancient monument in Great Britain?

a) the Lower West Gate b) Stonehenge c) Hadrian’s Wall

d) the Tower Gate

32) What is M. Thatcher by profession?

a) an engineer b) a doctor c) a chemist d) a teacher

33) Who is the head of the government in the UK?

a) Prime Minister b)Queen c) Speaker d) Chancellor

34) Where is the Bank of England situated?

a) in the West End b) in the East End c) in the City d) in the South

35) What is English marmalade?

a) apple jam b) orange jam c) sweets d) a cake

36)The Romans first invaded Britain in …

a) the 5th century AD b) the 5th century BC c) the 1st century BC

d) the 1st century AD

(to invade- вторгаться)

37) Guy Fawkes is …

a) a national hero of Britain b) a poet c) a famous historian

d) the man that wanted to set fire to the House of Parliament

38) The telephone was invented by…

a)Isaak Newton b) Alexander Bell c) Michael Faraday d) James Watt

39) The midday meal in Britain is called …

a) breakfast b) lunch c) dinner d) snack

40) Which party was Margaret Thatcher the leader of?

a) Labour b) Social – Democratic c) Liberal d) Conservative.

41) The Irish Sea is …

a) to the west of England b) to the east of England c) to the north of England

d) to the south of England

42) The official language of Canada is …

a) English b) French c) English and French d) English and Spanish

43) The capital of the US is …

a) New York b) Washington c) Boston d) Philadelphia

44) On the whole the climate of Great Britain is …

a) dry b) frosty c) mild d) tropical

45) Elisabeth II lives in …

a) No 10, Downing Street b) the Tower of London c) Buckingham Palace

d) Westminster Palace

46) The London Royal Opera House is called …

a) Covent Garden b) the National Theatre c)”Old Vic” Theatre

d) the Barbican

47) The traditional English drink is …

a) coffee b) tea c) cocoa d) milk

48) The symbol of the US is…

a) Union Jack b) Uncle Sam c) Big Ben d) Pall Mall

49) The Colorado is …

a) in Africa b) in North America c) in South America d) in Brazil

50) New England is …

a) a separate country b) part of Great Britain c) part of the US d) an island

51) The capital of Canada is …

a) Ottawa b) Quebec c) Toronto d) Melbourne

52) The British money is …

a) franks b) dollars c) crones d) pounds

53) Robin Hood is …

a) a national hero of England b) a British spy c) a popular character of

novels and tales d) a famous writer

54) Margaret Thatcher was …

a) Queen of Britain b) British Prime Minister c) leader of the Labour party

d) a film star

55) In the United States “down town” means…

a) away from the center b) in the centre c) in a suburb d) a small town

56) The Quakers are …

a) a religious movement b) a pop group c) the title of a book d) the title of a film

57) What great historical event happened in 1066?

a) the Roman invasion b) a bourgeois revolution c) the battle of Hastings

d) the Danish invasion

58) The printing press was invented by …

a) Oliver Cromwell b) William Caxton c) William the Conqueror

d) Alexander Bell

59) Secondary education in Britain is …

a) compulsive b) compulsory c) optional d) voluntary

60) The size of the house in Britain is determined by the number of …

a) sittings rooms b) kitchens c) bedrooms d) floors

61) The capital of Australia is …

a) Melbourne b) Sidney c) Canberra d) Ottawa

62) Cockney is…

a) a bird b) a dish c) an accent d) a town

63) Aberdeen is in…

a) England b) Scotland c) Wales d) Ireland

64) The safest topic for conversation in England is…

a) politics b) music c) weather d) love

65) John Steinbeck is a famous … writer

a) English b) American c) Canadian d) Australian

66) The US consists of … states

a) 38 b)49 c) 50 d) 51

67) High school is …

a) a college b) a university c) a very good school d) upper grades of

secondary school

68) The English colonization of the American continent began in the …

a) 15th century b)16th century c) 17th century d) 18th century

69) Bill Clinton is the … President of the US

a) 40th b) 41st c) 42nd d) 43d

70) “ Alice in Wonderland” was written by …

a) Jane Austen b) Muriel Spark c) Lewis Carroll d) Iris Murdock

71) England consists of …

a) districts b) counties c) states d) regions

72) Smog is …

a) a man’s suit b) a heavy rain c) a thick fog d) a man’s hat

73) Porridge is made of …

a) wheat b) barley c) rye d) oats

( barley- ячмень, rye- рожь, oats-овёс)

74) A limerick is …

a) a dish b) a rhyme c) a bird d) a game

75) Boston is in…

a) Florida b) Mexico c) Texas d) Massachusetts

76) Gulf Stream originates in …

a) the Gulf of Mexico b) the Persian Gulf c) the Gibraltar d) the Panama Canal

77) The Tower of London now is …

a) a prison b) a royal residence c) a museum d) a burial place

78) Englishmen eat dinner at…

a) 11 a.m. b) 2 p.m. c) 6 p.m. d) 9 p.m.

79) A brunch is…

a) breakfast b) late breakfast c) dinner d) a tea party


80) What river does London stand on?

a) the Thames b) the Severn c) the Avon d) the Clyde

81) Under what king did the knights of the round table gather together?

a) Henry IV b) Edward II c) Arthur d) William the Conqueror

82) What is Britain separated from the Continent by?

a) the English Channel b) the Persian Gulf c) the Suez Canal d) the Gulf of Mexico

83) Robert Burns is a … poet .

a) American b) English c) Scottish d) Welsh

84) R. Kipling wrote …

a) “ Canterbury Tales” b) “Alice in Wonderland” c) “ Treasure Island”

d) “Maugly”

85) The language spoken in Scotland is …

a) Scot b) Scottish c) Scotch d) Scotland’s

86) The oldest university in Britain is…

a) London b) Cambridge c) Oxford d) Edinburgh

87) The financial centre of London is …

a) the West End b) the East End c) Westminster d) the City

88) Which party is in power in Great Britain now?

a) the Labour b) the Conservative c) the Liberal d) the Social –Democratic

89) The telephone number to call for emergency services in Britain is…

a) 03 b) 09 c) 911 d) 999

90) A double-decker is…

a) a train b) a small plain c) a hotel room for two people d) a bus

91) The common name for a toy bear in England is…

a) Michael-bear b) Tom- bear c) Teddy-bear d) Jack-bear

92) The “Dynasty” is an American…

a) opera b) soap opera c) musical d) documentary

93) The Crown Jewels are in …

a) the Tower of London b) Buckingham Palace c) Westminster Palace

d) the British Museum

94) St. Patrick is the patron of …

a) Wales b) England c) Ireland d) Scotland

95) St. Valentine’s Day is observed in …

a) February b) May c) November d) December

96) In England “ public school ” means …

a) state- financed school b) private school c) comprehensive school

d) religious school

97) When it is 12 o’clock in Moscow in London it is…

a) 6 o’clock b) 7 o’clock c) 8 o’clock d) 9 o’clock

98) In Britain people’s weight is measured in …

a) tons b) kilos c) stones and pounds d) pints

99) Santa Barbara is in…

a)California b) Florida c) Arizona d) Texas


100) The first colonists in America started the tradition of…

a) Independence Day b) Halloween c) Thanksgiving Day

d) Memorial Day e) St. Patric’s Day

101) What does Britain consists of…

England, Scotland, Wales, Northern Ireland

101) Name two major British political parties…

Labour, Conservative

102) What does the abbreviation “ MP ” stand for ?

Member of Parliament

103) What do the Scots celebrate on ‘hogmanay’?

New Year’s Eve

104) What is ‘bed and breakfast’?

a type of accommodation with breakfast in the morning, found in a house or small hotel

105) When do people do A levels?

Normally before they leave schools, at 17/18, but adults can also take them

at evening classes

106) Prince Charles is Queen Elizabeth’s II…

a) son b) husband c) father d) brother e) uncle

107) Why did people from England come to America?

they had listened about the New World

they took part in the War of Independence

they wanted to make a better life for themselves

they did not like America

they wanted to speak English




Developed by N.Kaipova,

A teacher of English, the First school- gymnasium

Выбранный для просмотра документ Choose the right answer.docx

библиотека
материалов

Choose the right answer.

1.Quibec was founded in 1608 by …

a)Christopher Columbus   b)Samuel de Champlain   c)Lawrence

2. Quibec is famous for its …

a)Summer Festival and Winter Carnival   b)Festival of Fine Arts   c)Military Tattoo

3. Quibec City is located in the valley of the river …

a)Mississippi   b)Missouri   c) Saint Lawrence River

4. Saint-Jean-Baptiste Day celebrations are held in …

a)Montreal   b)Quibec   c)Ottawa

5. The largest city in the Canadian province of Quebec is …

a)Quibec   b)Montreal   c)Ottawa

6.Most people speak … in Montreal.

a)English   b)French   c)Canadian

7. For over 150 years Montreal was a (an) …centre.

a)financial and industrial   b)cultural   c)educational

8.Montreal has … Roman Catholic Basilicas

a)2   b)3   c)4

9. Montreal was the host of the  Summer Olympics in …

a)1976   b)1984   c)1988

10.The oldest part of Ottawa is known as …

a)Upper Town   b)Lower Town    c)the City

11. You can see the Changing of the Guard ceremony in …

a)Ottawa   b)Edmonton   c)Quibec

12. When was Ottawa chosen the capital of Canada?

a)in 1847   b)1837   c)1857

13.Toronto’s most popular sightseeing is …

a)the CN Tower   b)Roger’s Centre   c)Toronto City Hall

14.The largest city in Canada is …

a)Ottawa   b)Toronto   c)Quibec

15. The CN Tower is  the … largest tower in the world.

a)first   b)second   c)third

16. Toronto’s Caribana Festival takes place every …

a)May  b)June   c)July

17. The Niagara Falls are situated in the territory of …

a)America   b)Canada   c)both Canada and America

18. You can visit the Niagara Falls…

a)only during the day   b)at night   c)both during the day and at night

19. The Great Lakes consist of … lakes.

a)4)   b)5   c)6

20. The Great Lakes is the largest … group of lakes on Earth.

a)freshwater   b)seawater

21. Mount Elbert is the … highest mountain in the range of the Rocky Mountains.

a)first   b)second   c)third

22.Winter Olympic Games of 2010 are going to be held in …

a)Toronto   b)Vancouver   c)Calgary

23.The largest city-operated park in Canada is …

a) Waterton Lakes National Park   b)Yoho National Park   c)Stanley Park

24. Canada’s Festival City is …

a)Edmonton   b)Vancouver   c)Ottawa

25. There are over … museums in Edmonton.

a)50   b)60   c)70



Choose the right answer.

1.Quibec was founded in 1608 by …

a)Christopher Columbus   b)Samuel de Champlain   c)Lawrence

2. Quibec is famous for its …

a)Summer Festival and Winter Carnival   b)Festival of Fine Arts   c)Military Tattoo

3. Quibec City is located in the valley of the river …

a)Mississippi   b)Missouri   c) Saint Lawrence River

4. Saint-Jean-Baptiste Day celebrations are held in …

a)Montreal   b)Quibec   c)Ottawa

5. The largest city in the Canadian province of Quebec is …

a)Quibec   b)Montreal   c)Ottawa

6.Most people speak … in Montreal.

a)English   b)French   c)Canadian

7. For over 150 years Montreal was a (an) …centre.

a)financial and industrial   b)cultural   c)educational

8.Montreal has … Roman Catholic Basilicas

a)2   b)3   c)4

9. Montreal was the host of the  Summer Olympics in …

a)1976   b)1984   c)1988

10.The oldest part of Ottawa is known as …

a)Upper Town   b)Lower Town    c)the City

11. You can see the Changing of the Guard ceremony in …

a)Ottawa   b)Edmonton   c)Quibec

12. When was Ottawa chosen the capital of Canada?

a)in 1847   b)1837   c)1857

13.Toronto’s most popular sightseeing is …

a)the CN Tower   b)Roger’s Centre   c)Toronto City Hall

14.The largest city in Canada is …

a)Ottawa   b)Toronto   c)Quibec

15. The CN Tower is  the … largest tower in the world.

a)first   b)second   c)third

16. Toronto’s Caribana Festival takes place every …

a)May  b)June   c)July

17. The Niagara Falls are situated in the territory of …

a)America   b)Canada   c)both Canada and America

18. You can visit the Niagara Falls…

a)only during the day   b)at night   c)both during the day and at night

19. The Great Lakes consist of … lakes.

a)4)   b)5   c)6

20. The Great Lakes is the largest … group of lakes on Earth.

a)freshwater   b)seawater

21. Mount Elbert is the … highest mountain in the range of the Rocky Mountains.

a)first   b)second   c)third

22.Winter Olympic Games of 2010 are going to be held in …

a)Toronto   b)Vancouver   c)Calgary

23.The largest city-operated park in Canada is …

a) Waterton Lakes National Park   b)Yoho National Park   c)Stanley Park

24. Canada’s Festival City is …

a)Edmonton   b)Vancouver   c)Ottawa

25. There are over … museums in Edmonton.

a)50   b)60   c)70


Выбранный для просмотра документ Great Britain Crossword.docx

библиотека
материалов

Great Britain Crossword

The United Kingdom consists of England, Scotland, Wales and Northern Ireland. Each of them has its own capital. Of course you know the capital cities well! But how many other cities in Great Britain do you know? Do the crossword below, it will expand your horizons.

1) a city in the east of England which is famous for its old university (one of the two oldest and respected universities in the UK);

2) an international port in the southwest of England;

3) a port in the southeast of England which ships go across the English channel to France;

4) the capital of Wales;

5) a large city in the northwest of England. Many rock and pop bands come from there;

6) a city in the West Midlands of England, the second largest city in the United Kingdom;

7) a city in the south of England which is famous for its old university (one of the two most oldest and respected universities in the UK);

8) the capital of Scotland;

9) the capital of Northern Ireland;

10) an important port and ship-building centre, the largest city in Scotland;

11) a city in the northwest of England where the Beatles started playing music;

12) the capital of England and the UK.

http://eng.1september.ru/2009/08/12.jpg

Answers: Cambridge, Bristol, Dover, Cardiff, Manchester, Birmingham, oxford, Edinburgh, Belfast, Glasgow, Liverpool, London.



Выбранный для просмотра документ Quiz about Great_Britain.docx

библиотека
материалов

Quiz about Great Britain

  1. What is the Queen's name?
    a. Queen Ela I
    b. Queen Elizabeth II
    c. Queen Margaret IV

  2. Where does the Changing of the Guard take place?
    a. Buckingham Palace
    b. Downing Street
    c. Victoria and Albert Museum

  3. What is a double-decker?
    a. A bus
    b. A chocolate bar
    c. A taxi

  4. What is Harrods?
    a. A kiosk
    b. A department store
    c. A language school

  5. Where can you buy stamps?
    a. At the post office
    b. At a butchers
    c. At the tobacconists

  6. What is 'stonehenge'?
    a. an old castle
    b. a prehistoric monument
    c. a palace.

  7. What is the name of the famous stadium in the north of London?
    a. Wembley
    b. Westminster
    c. Wimbledon

  8. Which band was John Lennon a member of in the 1960s?
    a. The Beatles
    b. The Police
    c. The Rolling Stones

  9. Where is a monster supposed to live?
    a. The Lake District
    b. Loch Ness
    c. River Thames

  10. In Britain, cars are driven on the ______ side of the road.
    a. left-hand
    b. right-hand
    c. wrong-hand

  11. Sir Arthur Conan Doyle wrote lots of ______.
    a. detective stories
    b. plays
    c. poems

  12. Chelsea is a popular ______ team.
    a. cricket
    b. football
    c. rugby

  13. Which famous writer was born in Stratford-upon-Avon?
    a. Geoffrey Chaucer
    b. Agatha Christie
    c. William Shakespeare

  14. Which king had 6 wives?
    a. Henry IV
    b. Henry V
    c. Henry VIII

























Ответы:1b,2a,3a,4b,5a,6b,7a,8a,9b,10a,11a,12a,13b

Выбранный для просмотра документ Test UK Geography and political outlook.doc

библиотека
материалов

Test “The UK. Geography and political outlook.”

1. …  is a country ruled by a king or a queen.

a) industry       b) state   c) kingdom     d) saint        e) climate

 

2. Antonym for the word “Careful” is……. .

a) uncareful      b) miscareful      c) carefulless      d) careless      e) careness

 

3. A year consists…..12 months.

a) on         b) in           c) of             d) off         e) at

 

4. Dad is not surprised…..the information.

a) on        b) about      c) of        d) in        e) at

 

5. Do you know any……of the Russian Church?

a) signs       b) saints      c) states      d) harms         e) climbs

 

6. The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is  situated in…… .

a) the continent            b) the British Islands         c) the Irish Isles     d)the Britain Isles

e) the British Isles.

 

7. There are ……..countries in the UK .

a) four      b) five         c) three           d) six          e) two

 

8. Great Britain and Northern Ireland are separated by ……  .

a) The North Sea    b) The Atlantic Ocean    c) the English Channel    d) The Strait of Dover

e) The Irish Sea

 

9. The capital of the UK is…   .

a) Belfast         b) London         c) Cardiff       d) Washington       e) Edinburgh

 

10. The UK is washed by……… in the north.

a) The North Sea    b) The English Channel     c) The Strait of Dover     d) The Atlantic Ocean

e) The Irish Sea

 

11. The flag of the UK is known as…..  .

a) The Union Jack     b) The United Jack    c) The Common Jack     d) The Union John

e) The United John

 

12. The patron saint of England is  …. .

a) St.Patrick         b) St. Andrew       c) St. George         d) St. John      e) St. Nick

 

13. Mr. Brown …. In Scotland when he was a small boy.

a) used to live        b) used live      c) used to living      d) used lived      e) use to live

 

14. Choose the correct variant of the sentence in the reported speech.---Nick: “I like my Granny very much”

a) Nick asks Granny to like very much.    B) Nick says (that) he likes my Granny very much.

c) Nick says (that) he likes his Granny very much.

d) Nick say (that) he like his granny very much.

e) Nick tells(that) he like his Granny very much.

15. The teacher: “ Learn this poem by heart!”

a) The teacher says (that) we learn this poem by heart.

b) The teacher asks learn this poem by heart.         c) The teacher ask to learn this poem by heart.

d) The teacher asks to learn this poem by heart.    e) The teacher says to learn this poem by heart.

 

16. Jane: “ Don’t speak so loudly!”

a) Jane asks not to speak so loudly.       B) Jane says not to speak so loudly.

c) Jane tells not speak so loudly.           d) Jane asks to not speak so loudly.

e) Jane  tells to not speak so loudly.

 

17. Granny: “ Help me in the garden, boys!”

a) Granny say boys to help her in the garden.       b) Granny ask boys to help her in the garden.

c) Granny asks boys to help them in the garden.   d) Granny asks boys to help her in the garden.

e) Granny tell boys to help her in the garden.

 

18. Susan: “I don’t know French.”

a) Susan says (that) she don’t know French.          b) Susan say (that) she doesn’t know French.

c) Susan asks she doesn’t know French.         d) Susan tells(that) she doesn’t know French.

e) Susan says (that) she doesn’t know French.

 

19.  Mother: “I am busy”.

a) Mother asks (that) she is busy.         b) Mother says (that) she is busy.

c) Mother says (that) I am busy.           d) Mother say (that) she is busy.

e) Mother say (that) I am busy.

 

20. Pat: “Don’t be late, Tom.”

a) Pat asks Tom not to be late.             B) Pat ask Tom not to be late.

c) Pat asks Tom to not be late.              d) Pat tell Tom not to be late.

e) Pat tells Tom to not to be late.

 

 

Keys

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

c

d

c

e

b

e

a

e

b

d

a

c

a

c

d

a

d

e

b

a

 

 

 

Выбранный для просмотра документ United Kingdom.doc

библиотека
материалов

United Kingdom


1. The United Kingdon is often shortened ___ the U.K.

a. from

b. to


2. The U.K. is also known ___ Great Britain.

a. of

b. as


3. The U.K. is made ___ of four different countries.

a. over

b. up

c. around


4. ___ are Scotland, Wales, Northern Ireland and England.

a. It

b. These


5. Someone ___ Scotland isn't English.

a. from

b. of


6. They are ___ Scottish or British.

a. either

b. neither


7. ___ people from England are English.

a. Only

b. Every


8. There are many differences ___ the four countries.

a. between

b. of


9. However, they are all ruled by one King or Queen and one Parliament ___ is based in London.

a. who

b. which


10. The flag of the U.K. is known as ___ Union Jack.

a. the

b. an


11. The flag is red, white and blue and made up of ___ flags of Scotland, England and Wales.

a. a

b. the

c. it


12. The U.K. has the 15th largest population ___ the world.

a. of

b. in

Выбранный для просмотра документ Тест по страноведению.docx

библиотека
материалов

Тестовые задания

по теме «Страноведение»

1) Назовите правильный ответ:

Where is the official residence of the Queen?

a) Chatham House b) Regent Palace c) Westminster Palace d)Buckingham Palace

e) Windsor Castle

2) Ответьте на вопрос:

What is “Disneyland”?

a) Industrial town b) Name of the square c) Memorial d) Name of the tower

e) Children’s Park of Wonder

3)Дополните предложение:

Thomas Cook was born and lived in …..

a) France b) Egypt c) Leicester d)China e) Cairo

4)Выберите правильный ответ:

The official language of Canada is …

a) English b) French c) English and French d) English and Spanish e) Canadian

5)Закончите предложение:

St. Paul Cathedral was built by the greatest architect ….

a) Benjamin Britten b) Din Reed c) Columbus d)Christopher Wren e) Big Ben

6) Определите верный ответ …. is the largest river in Alaska

a) the Alabama River; b) the Yukon; c) the Wailuku; d)the Savannah; e) the Snake;

7)Закончите предложение:

The first inhabitants of the USA were …..

a) Dutch and Indians; b) Indians and Eskimos; c) Africans; d) Indians;

e) Indians and Englishmen;

8) Обозначьте правильный ответ:

Guy Fawkes is …

a) a national hero of Britain; b) a poet; c) a famous historian; d) a king;

e) the man that wanted to set fire to the House of Parliament;

9)Определите правильный ответ:

The USA is ….. a union of 50 states.

a) republic; b) a presidential republic; c) a constitutional monarchy; d) a federal republic;

e) a constitutional republic;

10) Вставьте подходящий ответ:

The Statue of Liberty was then carefully ….. and ……

a) lifted on the pedestal; sold; b) taken apart; shipped to America.

c) planed to Bedloe’s; delivered to Liberty Island; d) lifted; broken; e) shown; sold;

11)Закончите предложение:

The first colonists landed in America ….

a) in the late 16-th century. b) in 1630’s c) by 1790. d)three hundred years ago.

e) in 1620’s.

12) Определите правильный ответ:

What is the national emblem of England?

a) rose; b) shamrock; c) tulip; d) maple leaf; e) violet;

13)Дополните предложение:

Buckingham Palace has ….. rooms.

a) 650; b) 200; c) 350; d) 600; e) 500;

14) Укажите правильный ответ:

The Tower of London now is …

a) a prison; b) a royal residence; c)a museum; d) a burial place; e) restaurant;

15)Определите правильный ответ:

The Northern part of Scotland is called ….

a)the Highlands; b) the Lakeland; c) the Lowlands; d) the desert; e) the Gardens

16)Закончите предложение:

The first colonists in America started the tradition of…

a) Independence Day; b) Halloween; c) Thanksgiving Day; d) Memorial Day;

e) St. Patrics Day;

17)Выберите правильный ответ:

Prince Charles is Queen Elizabeth’s II…

a) son; b) husband; c) father; d) brother; e) uncle;

18) Ответьте на вопрос:

What’s the name of the most famous clock in Britain?

a) Big Albert; b) Big Stephen; c) Big Wren; d) Big Ben; e) Big Charley;

19)Назовите правильный ответ:

Who is the head of the state in Britain?

a) Mayor; b) Prime Minister; c) Queen; d) Speaker; e) Chancellor;

20) Назовите правильный ответ:

What’s the name of the London underground?

a) Metro; b) Tube; c) Subway; d) Underground; e) shop;

21)Обозначьте правильный ответ:

What’s the name of the British flag?

a) Star-Spangled Banner; b) Stripes and Stars; c) Union Jack; d) John Bull; e) Ben Devis;

22)Укажите правильный ответ:

Where is Ben Nevis situated?

a) in Scotland ; b) in Wales; c) in England; d) in Northern Ireland; e) in Western England;

23)Закончите предложение:

The capital of Canada is …

a) Ottawa; b) Quebec; c) Toronto; d) Melbourne; e) Sacramento;

24) Ответьте на вопрос:

What is the emblem of Wales?

a) Rose b) Leek; c) Thistle; d) Shamrock; e) Tulip;

25)Определите правильный ответ:

In the United States “down town” means…

a) away from the center; b) in the center; c) in a suburb; d) a small town; in the country;




















Ключи к тестовым заданиям

(Страноведение)


  1. D

  2. E

  3. C

  4. C

  5. D

  6. B

  7. D

  8. E

  9. D

  10. B

  11. A

  12. A

  13. D

  14. C

  15. A

  16. C

  17. A

  18. D

  19. C

  20. B

  21. C

  22. A

  23. A

  24. B

  25. B



Выбранный для просмотра документ Тест праздники.doc

библиотека
материалов

"Тест " Праздники Британии"

 

1. People visit their mothers and give them small flowers and small presents.

a) St. Valentine’s Day           b) New Year     c) Mother’s Day

2. There is a funny tradition connected with the New Year. This is the first visitor to enter the house.

a) Christmas               b) Halloween                   c) the First Foot

3. When is Halloween?

a) October 31                        b) October 5              c) November 5

4. When is Christmas in Britain?

a) January  7               b) January 25                c) December 25

5. When is Guy Fawkes Day?

a) October 5                          b) September 25              c) November 5

6. When is the official Queen’s Birthday?

a) the second Saturday in June              b) the second Saturday in July   c) the 21st of April

7. When is New Year?

a) December 25          b) December 31               c) January 7

8. People send special cards to someone they love. They don’t sign their names.

a) St. Valentine’s Day           b) New Year     c) Mother’s Day

9. People celebrate  the birth of Jesus Christ. What holiday is it?

a) New Year       b) Christmas           c) the First Foot

10. People light fireworks and burn a guy on a bonfire.

a) Guy Fawkes Night               b) Halloween                  c) Easter

11. People make fancy costumes and put them on.

a) Guy Fawkes Night               b) Halloween                  c) Easter

12. People dye eggs and give presents to their relatives and friends.

a) St. Valentine’s Day             b)Easter                          c) New Year

13. People decorate fir-trees with tinsels, lights, coloured balls.

a) St. Valentine’s Day             b)Easter                          c) New Year

14. An official public holiday, not a Saturday or Sunday, when banks and most businesses are closed.

a) bank holiday          b) New Year       c) Mother’s Day

15. When is the Queen’s actual birthday?

a) the 1st of April             b) the 21st of April                c) the 21st of March


Выбранный для просмотра документ диктант про лондон.doc

библиотека
материалов


hello_html_42b88eb8.jpg


Name: ……………………………………………………

Class: ………………





What famous places can you see? Read and match.


London Eye A double ducker Piccadilly Circus Westminster Abbey Beefeaters The Gherkin The Globe Theatre A phone box Buckingham Palace Houses of Parliament A mailbox

The British Museum Madame Tussaud’s Hyde Park The Tower of London Tower Bridge



hello_html_534bb3fc.jpg


hello_html_m386d4b08.jpg


hello_html_21f7af41.jpg


hello_html_7b6c9a8c.jpg


1. …………………………………………….

The official home of the British royal family in London, containing almost 600 rooms.

2. …………………………………………….

A theatre where Shakespeare’s plays were first performed. Destroyed in the 17th century, rebuilt in 1996.

3. …………………………………………….

It is the tallest Ferris wheel in Europe, and the most popular paid tourist attraction in the United Kingdom.

4. …………………………………………….

It is a famous road junction, built in 1819. It is situated close to major shopping and entertainment areas in the heart of the West End.



hello_html_488440f.jpg


hello_html_72c5ca9.jpg


hello_html_m7f4c7857.jpg


hello_html_m21fd233c.jpg


5. ……………………………………………

A fortress, built in the 11th century. Early in its history it was a royal residence and prison, now it’s a museum.

6. ……………………………………………

A bridge which crosses the River Thames, just to the east of the Tower of London. Often used as a symbol of London.

7. ……………………………………………

A very large gothic church in Westminster. Almost all British kings and queens have been crowned there.

8. …………………………………………….

The building in which the members of the British parliament meet.



hello_html_3f5398db.jpg


hello_html_m3c4858ad.jpg


hello_html_m2cf7db9e.jpg

hello_html_m6ffe7708.jpg


9. …………………………………………..

A large park in central London, which includes a speaker’s corner, a place where ordinary people can make speeches.

10. ………………………………………….

One of the most distinctive buildings in the City of London. It’s the blue coloured, glass office tower.

11. …………………………………………….

A museum that contains models of famous people, both living and dead, made of wax. It was started in 1802.

12. ……………………………………………

A famous building which contains a large and important collection of ancient art, writings, coins, drawings.



hello_html_m565cc29d.jpg


hello_html_m5851b36e.jpg

hello_html_m5fd9e5b2.jpg

hello_html_7ae2aa19.jpg


13. ………………………………………….

Guards at the Tower of London, who wear a traditional old-fashioned red uniforms and guard the crown jewels.


14. ………………………………………….

A typical British bus with two levels. Some of them specialise in short sight-seeing tours for tourists.

15. ……………………………………………

A small building containing a telephone for use by the public.

16. ……………………………………………

An official metal box in a public place, into which people can put letters to be collected and sent by post.















































































Key:

1. Buckingham Palace

2. The Globe Theatre

3. London Eye

4. Piccadilly Circus

5. The Tower of London

6. Tower Bridge

7. Westminster Abbey

8. Houses of Parliament

9. Hyde Park

10. The Gherkin

11. Madame Tussaud’s

12. The British Museum

13. Beefeaters

14. A double ducker

15. A phone box

16. A mailbox




Выбранный для просмотра документ страноведческий тест 9 вариантов.doc

библиотека
материалов

1. Выберите правильный ответ.

1. What's the name of the most famous clock in Britain?

a) Big Albert, b) Big Stephen, c) Big Wren, d) Big Ben.

2. What is soccer?

a) American football, b) hockey, c) squash, d) boat-racing.

3. Who is the head of the state in Britain?

a) Mayor, b) Prime Minister, c) Queen, d) Speaker.

4. What's the name of the London underground?

a) Metro, b) Tube, c) Subway, d) Underground,

5. What was J. Constable?

a) a musician, b) a politician, c) a poet, d) a painter.


2. Выберите правильный ответ.

1. What monument is there in the centre of Trafalgar Square?

a) Cromwell's statue, b) Nelson's Column, c) Queen's statue, d) Edward Elgar's statue.

2. Where is the official residence of the Queen?

a) Chatham House, b) Regent Palace, c) Westminster Palace, d) Buckingham Palace.

3. What's the name of Sir Churchill?

a) Winston, b) George, c) Christopher, d) Benjamin.

4. For Christmas dinner the English usually have ... .

a) chicken, b) roast beef, c) fish, d) turkey.

5. What is Eisteddfod?

a) a county, b) a dish, c) a festival, d) a dance.


3. Выберите правильный ответ.

1. Who wrote "Winnie-the-Pooh"?

a) L. Carroll, b) O. Wilde, c) J.R. Tolkien, d) A. Milne.

2. What is the most ancient monument in Great Britain?

a) the Lower West Gate, b) Stonehenge, c) Hadrian's Wall, d) the Tower Gate.

3. Guy Fawkes is ... .

a) a national hero of Britain, b) a poet, c) a famous historian, d) the man that wanted to set fire to the House of Parliament.

4. The telephone was invented by ... .

a) Isaac Newton, b) Alexander Bell, c) Michael Faraday, d) James Watt.

5. The capital of the US is ....

a) New York, b) Washington, c) Boston, d) Philadelphia.



4. Выберите правильный ответ.

1. Elisabeth II lives in ... .

a) No 10, Downing Street, b) the Tower of London, c) Buckingham Palace, d) Westminster Palace.

2. The traditional English drink is ... .

a) coffee, b) tea, c) cocoa, d) milk.

3. The capital of Canada is ... .

a) Ottawa, b) Quebec, c) Toronto, d) Melbourne.

4. The British money is ....

a) franks, b) dollars, c) crones, d) pounds.

5. Robin Hood is....

a) a national hero of England, b) a British spy, c) a popular character of novels and tales, d) a famous writer.



5. Выберите правильный ответ.

1. Margaret Thatcher was ... .

a) Queen of Britain, b) British Prime Minister, c) leader of the Labour party, d) a film star.

2. Secondary education in Britain is ... .

a) compulsive, b) compulsory, c) optional, d) voluntary.

3. "Alice in Wonderland" was written by ... .

a) Jane Austen, b) Muriel Spark, c) Lewis Carroll, d) Iris Murdock.

4. A limerick is ....

a) a dish, b) a. rhyme, c) a bird, d) a game.

5. The Tower of London now is ... .

a) a prison, b) a royal residence, c) a museum, d) a burial place.


6. Выберите правильный ответ.

1. What river does London stand on?

a) the Thames, b) the Severn, c) the Avon, d) the Clyde.

2. A double-decker is ... .

a) a train, b) a small plane, с) a hotel room for two people, d) a bus

3. St. Valentine's Day is observed in ... .

a) February, b) May, c) November, d) December.

4. The common name for a toy bear in England is ... .

a) Michael-bear, b) Tom-bear, c) Teddy-bear, d) Jack-bear.

5. R. Kipling wrote ... .

a) "Canterbury Tales," b) "Alice in Wonderland," c) "Treasure Island," d) "Maugly."


7. Выберите правильный ответ.

1. What's the name of the most famous clock in Britain?

a) Big Albert, b) Big Stephen, c) Big Wren, d) Big Ben.

2. What is soccer?

a) American football, b) hockey, c) squash, d) boat-racing.

3. Who is the head of the state in Britain?

a) Mayor, b) Prime Minister, c) Queen, d) Speaker.

4. What's the name of the London underground?

a) Metro, b) Tube, c) Subway, d) Underground,

5. What was J. Constable?

a) a musician, b) a politician, c) a poet, d) a painter.


8. Выберите правильный ответ.

1. What monument is there in the centre of Trafalgar Square?

a) Cromwell's statue, b) Nelson's Column, c) Queen's statue, d) Edward Elgar's statue.

2. Where is the official residence of the Queen?

a) Chatham House, b) Regent Palace, c) Westminster Palace, d) Buckingham Palace.

3. What's the name of Sir Churchill?

a) Winston, b) George, c) Christopher, d) Benjamin.

4. For Christmas dinner the English usually have ... .

a) chicken, b) roast beef, c) fish, d) turkey.

5. What is Eisteddfod?

a) a county, b) a dish, c) a festival, d) a dance.


9. Выберите правильный ответ.

1. Who wrote "Winnie-the-Pooh"?

a) L. Carroll, b) O. Wilde, c) J.R. Tolkien, d) A. Milne.

2. What is the most ancient monument in Great Britain?

a) the Lower West Gate, b) Stonehenge, c) Hadrian's Wall, d) the Tower Gate.

3. Guy Fawkes is ... .

a) a national hero of Britain, b) a poet, c) a famous historian, d) the man that wanted to set fire to the House of Parliament.

4. The telephone was invented by ... .

a) Isaac Newton, b) Alexander Bell, c) Michael Faraday, d) James Watt.

5. The capital of the US is ....

a) New York, b) Washington, c) Boston, d) Philadelphia.


KEYS:

1. 1 - d, 2 — а, 3 - с, 4 - b, 5- d.

2. 1-b, 2 - d, 3-a, 4- d, 5- с,

3. 1- d, 2 — b, 3 - d, 4 - b, 5 — b,

4. 1 — с, 2 - b, 3-a, 4- d, 5- с,

5. 1- b, 2 - b, 3-c,4-b, 5- с,

6. 1 — a, 2- d, 3-a, 4 — с, 5 — d.

7. 1 - d, 2 — а, 3 - с, 4 - b, 5- d.

8. 1-b, 2 - d, 3-a, 4- d, 5- с,

9. 1- d, 2 — b, 3 - d, 4 - b, 5 — b,


Выбранный для просмотра документ тест об Англии (1).docx

библиотека
материалов

Н.Н. Варфоломеева 250 тестов по английскому языку для школьников и абитуриентов. 5-11 класс, М.:ООО «Дом Славянской книги», 2004, с.197-199


Test «What Do We Know About England?» (6 класс)

Insert the proper words concerning the theme

What DoWe Know About England



1. The ... is the popular name given to the flag of Great Britain.
a) Stars and Stripes
b) Union Jack
c) Old Jack

2. The flag of the United Kingdom is made of …
a) three crosses
b) three lines
c) three stars

3. There are many beautiful ... on the British Isles.
a) seas
b) rivers
c) lakes

4. There are no high ... on the British Isles.
a) hills
b) mountains
c) forests

5. There are many ... on the British Isles.
a) rivers
b) lakes
c) seas


6. There are no great ... on the British Isles.
a) rivers
b) seas
c) forests

7. ... is a popular spare time in Britain.
a) gardening
b) shopping
c) dancing


8. English people are very fond of …
a) mantelpieces
b) fireplaces
c) fire


9. The Romans call Britain”...”.
a) “Albion”
b) “Avon”
c) “Albatross”

10. English metro is called”...”.
a) “tune”
b) “tap”

c) “tube”


11. The Queen lives ... in London.
a) Bucking ham Palace
b) British Museum
c) Canterbury Cathedral

12. ... is the first day of the week in Great Britain.

a) Saturday
b) Sunday
c) Monday


13. The ... is the longest river in Great Britain.
a) Avon
b) Thames
c) Severn

14. ... is the largest lake in Great Britain.
a) Loch Ness
b) Windermere
c) Clyde


15. ... is the most favourite sport in Great Britain.
a) tennis
b) basketball
c) football



Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Краткое описание документа:

Тестовые задания по теме «Страноведение»

1) Назовитеправильныйответ:

Where is the official residence of the Queen?

    a) Chatham  House     b) Regent  Palace     c) Westminster Palace     d)Buckingham Palace 

    e) WindsorCastle

2) Ответьте на вопрос:

What is “Disneyland”?

    a) Industrial town       b) Name of the square     c) Memorial     d) Name of the tower

    e) Children’s Park of Wonder

3)Дополнитепредложение:

  Thomas Cook was born and lived in …..

     a) France     b) Egypt     c) Leicester     d)China      e) Cairo

4)Выберитеправильныйответ:

 The official language of Canada is …

       a) English     b) French     c) English and French d) English and Spanish  e) Canadian

5)Закончитепредложение:

 St. Paul Cathedral was built by the greatest architect  ….

       a) Benjamin Britten     b) Din Reed     c) Columbus     d)Christopher Wren   e) Big Ben

6) Определитеверныйответ …. is the largest river in Alaska

     a) the Alabama River;     b) the Yukon;     c) the Wailuku;     d)the Savannah;     e) the Snake;

7)Закончитепредложение:

 The first inhabitants of the USA were …..

     a) Dutch and Indians;     b) Indians and Eskimos;     c) Africans;     d) Indians;   

     e) Indians and Englishmen;

8) Обозначьтеправильныйответ:

Guy Fawkes is …

 a) a national hero of Britain;    b) a poet;   c) a famous historian;    d) a king;

 e) the man that wanted to set fire to the House of Parliament;

9)Определитеправильныйответ:

 The USA is ….. a union of 50 states.

a) republic;     b) a presidential republic;     c) a constitutional monarchy;     d) a federal republic; 

e) a constitutional republic;

10) Вставьтеподходящийответ:

 The Statue of Liberty was then carefully ….. and ……

      a) lifted on the pedestal;  sold;      b) taken apart;  shipped to America.    

      c) planed to Bedloe’s;  delivered to Liberty Island;  d) lifted;  broken;   e) shown;  sold;

11)Закончитепредложение:

 The first colonists landed in America ….

      a) in the late 16-th century.     b) in 1630’s     c) by 1790.     d)three hundred years ago. 

      e) in 1620’s.

12) Определите правильный ответ:

What is the national emblem of England?

      a) rose;     b) shamrock;     c) tulip;     d) maple leaf;      e) violet;

13)Дополнитепредложение:

  Buckingham Palace has ….. rooms.

      a) 650;     b) 200;     c) 350;     d) 600;      e) 500;

14) Укажитеправильныйответ:

The Tower of London now is …

      a) a prison;  b) a royal residence;   c)a museum;  d) a burial place;  e) restaurant;

15)Определитеправильныйответ:

 The Northern part of Scotland is called ….

      a)the Highlands;     b) the Lakeland;     c) the Lowlands;     d) the desert;      e) the Gardens

16)Закончитепредложение:

 The first colonists in America started the tradition of…

 a) Independence Day;  b) Halloween;  c) Thanksgiving Day;  d) Memorial Day;

 e) St. PatricsDay;

17)Выберите правильный ответ:

 Prince Charles is Queen Elizabeth’s II…

 a) son;  b) husband;  c) father;   d) brother;   e) uncle;

18) Ответьтенавопрос:

What’s the name of the most famous clock in Britain?

 a) Big Albert;  b) Big Stephen;  c) Big Wren;  d) Big Ben; e) Big Charley;

19)Назовитеправильныйответ:

  Who is the head of the state in Britain?

 a) Mayor;   b) Prime Minister;   c) Queen;   d) Speaker;   e) Chancellor;

20) Назовитеправильныйответ:

 What’s the name of the London underground?

 a) Metro;  b) Tube;  c) Subway;  d) Underground;  e) shop;

21)Обозначьтеправильныйответ:

 What’s the name of the British flag?

 a) Star-Spangled Banner;  b) Stripes and Stars;  c) Union Jack;  d) John Bull;  e) Ben Devis;

22)Укажитеправильныйответ:

 Where is Ben Nevis situated?

 a) in Scotland ; b) in Wales; c) in England; d) in Northern Ireland; e) in Western England;

23)Закончитепредложение:

 The capital of Canada is …

 a) Ottawa;  b) Quebec; c) Toronto;  d) Melbourne;  e) Sacramento;

24) Ответьтенавопрос:

What is the emblem of Wales?

 a) Rose b) Leek;  c) Thistle;  d) Shamrock;   e) Tulip;

25)Определитеправильныйответ:

  In the United States “down town” means…

 a) away from the center;  b) in the center; c) in a suburb; d) a small town; in the country;

 

 

 

 

Автор
Дата добавления 09.03.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров3413
Номер материала 433353
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх