Инфоурок / География / Тесты / Поточне оцінювання за темою 1 "Економічна та соціальна географія світу"

Поточне оцінювання за темою 1 "Економічна та соціальна географія світу"



Московские документы для аттестации!

124 курса профессиональной переподготовки от 4 795 руб.
274 курса повышения квалификации от 1 225 руб.

Для выбора курса воспользуйтесь поиском на сайте KURSY.ORG


Вы получите официальный Диплом или Удостоверение установленного образца в соответствии с требованиями государства (образовательная Лицензия № 038767 выдана ООО "Столичный учебный центр" Департаментом образования города МОСКВА).

ДИПЛОМ от Столичного учебного центра: KURSY.ORG


Выбранный для просмотра документ Поточне оц_нювання у тестов_й форм_ 10.М_жнародн_ орган_зац_ї-5.ppt

библиотека
материалов
 Тема 1.4«Міжнародні організації»
Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в...
1. Міжнародна організація головним завданням якої є скорочення тривалості та...
2. Одна з регіональних організацій арабських держав Південно-Західної Азії, П...
3. Регіональна організація заснована 12 серпня 1980 року в Монтевідео. Її гол...
4. Галузева міжнародна організація, створена нафтовидобувними державами для с...
5. Політико-військовий альянс держав, головною метою якого є захист свободи т...
6. Емблема, якої організації показана на малюнку : А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТ...
7. Емблема, якої організації показана на малюнку : А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТО...
8. На фото зображено штаб-квартиру міжнародної організації: А) ООН; Б) ЮНЕСКО...
9. Провідна міжнародна економічна організація, членами якої вже є 153 країни,...
10. Головний судовий орган ООН, складається з 15 суддів, яких окремо обирають...
11. Головним дорадчим, директивним та представницьким органом ООН,створеним у...
12. Органів ООН, який має право приймати рішення, обов'язкові для виконання в...
Відповіді Міжнародні організації 10 кл. 1) В 2) Б 3) В 4) Г 5) В 6) Г 7) Д 8)...
15 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1  Тема 1.4«Міжнародні організації»
Описание слайда:

Тема 1.4«Міжнародні організації»

№ слайда 2 Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в
Описание слайда:

Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в яких можуть бути одна вірна відповідь. Виберіть та запишіть правильну відповідь:

№ слайда 3 1. Міжнародна організація головним завданням якої є скорочення тривалості та
Описание слайда:

1. Міжнародна організація головним завданням якої є скорочення тривалості та посилення рівноваги в міжнародному балансі розрахунків членів, а також забезпечення стабільності валютних курсів. Штаб-квартира знаходиться в місті Вашингтон, США: А) ЄС; Б) ОБСЄ; В) МВФ; Г) СОТ; Д) ГУАМ.

№ слайда 4 2. Одна з регіональних організацій арабських держав Південно-Західної Азії, П
Описание слайда:

2. Одна з регіональних організацій арабських держав Південно-Західної Азії, Північної і Північно-Східної Африки. Створена в Каїрі 22 березня 1945 Єгиптом, Сирією, Іраком, Ліваном, Трансіорданією, Саудівською Аравією. На разі нараховує 22 члени: А) АСЕАН; Б) ЛАД; В) ЛАІ; Г) ОПЕК; Д) НАФТА .

№ слайда 5 3. Регіональна організація заснована 12 серпня 1980 року в Монтевідео. Її гол
Описание слайда:

3. Регіональна організація заснована 12 серпня 1980 року в Монтевідео. Її головне завдання — установа спільного ринку з метою економічного і соціального розвитку регіону. Її членами є Аргентина, Болівія, Бразилія, Венесуела, Куба, Чилі, Колумбія, Еквадор, Мексика, Парагвай, Перу і Уругвай: А) АСЕАН; Б) ЛАД; В) ЛАІ; Г) ОПЕК; Д) НАФТА .

№ слайда 6 4. Галузева міжнародна організація, створена нафтовидобувними державами для с
Описание слайда:

4. Галузева міжнародна організація, створена нафтовидобувними державами для стабілізації цін на нафту. Була створена на конференції в Багдаді 10—14 вересня 1960: А) АСЕАН; Б) ЛАД; В) ЛАІ; Г) ОПЕК; Д) НАФТА .

№ слайда 7 5. Політико-військовий альянс держав, головною метою якого є захист свободи т
Описание слайда:

5. Політико-військовий альянс держав, головною метою якого є захист свободи та безпеки всіх членів організації. Створено 1949 році у Вашингтоні відповідно до Статті 51 Статуту ООН , яка підтверджує невід'ємне право незалежних держав на індивідуальну або колективну оборону. Штаб-квартира знаходиться в Брюсселі : А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТО; Г) СНД; Д) ЄС;

№ слайда 8 6. Емблема, якої організації показана на малюнку : А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТ
Описание слайда:

6. Емблема, якої організації показана на малюнку : А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТО; Г) СНД; Д) ЄС;

№ слайда 9 7. Емблема, якої організації показана на малюнку : А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТО
Описание слайда:

7. Емблема, якої організації показана на малюнку : А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТО; Г) СНД; Д) ЄС.

№ слайда 10 8. На фото зображено штаб-квартиру міжнародної організації: А) ООН; Б) ЮНЕСКО
Описание слайда:

8. На фото зображено штаб-квартиру міжнародної організації: А) ООН; Б) ЮНЕСКО; В) НАТО; Г) СНД; Д) ЄС;

№ слайда 11 9. Провідна міжнародна економічна організація, членами якої вже є 153 країни,
Описание слайда:

9. Провідна міжнародна економічна організація, членами якої вже є 153 країни, її функціями є встановлення правил міжнародної системи торгівлі і вирішення спірних питань між країнами-членами: А) ЄС; Б) ОБСЄ; В) МВФ; Г) СОТ; Д) ГУАМ.

№ слайда 12 10. Головний судовий орган ООН, складається з 15 суддів, яких окремо обирають
Описание слайда:

10. Головний судовий орган ООН, складається з 15 суддів, яких окремо обирають на дев'ять років. Судді обираються за рівнем кваліфікації, а не за національною ознакою. Проте не може бути обрано двоє суддів з однієї країни. Суд міститься у місті: А) Амстердам; Б) Гарлем‎; В) Гаага; Г) Роттердам; Д) Брюссель.

№ слайда 13 11. Головним дорадчим, директивним та представницьким органом ООН,створеним у
Описание слайда:

11. Головним дорадчим, директивним та представницьким органом ООН,створеним у 1945 р. згідно із статутом ООН, є : А) Рада Безпеки; Б) Секретаріат ООН; В) Генеральна Асамблея; Г) Міжнародний Суд; Д) Економічна і Соціальна Рада.

№ слайда 14 12. Органів ООН, який має право приймати рішення, обов'язкові для виконання в
Описание слайда:

12. Органів ООН, який має право приймати рішення, обов'язкові для виконання всіма членами ООН. З 1965 року має 15 членів (перша поправка до Статуту ООН): п'ять постійних членів - Великобританія, Китай, Росія, США, Франція — і десять членів, які обираються на два роки за географічною ознакою. П'ять з десяти членів переобираються щороку.: А) Рада Безпеки; Б) Секретаріат ООН; В) Генеральна Асамблея; Г) Міжнародний Суд; Д) Економічна і Соціальна Рада.  

№ слайда 15 Відповіді Міжнародні організації 10 кл. 1) В 2) Б 3) В 4) Г 5) В 6) Г 7) Д 8)
Описание слайда:

Відповіді Міжнародні організації 10 кл. 1) В 2) Б 3) В 4) Г 5) В 6) Г 7) Д 8) А 9) Г 10)В 11) В 12) А

Выбранный для просмотра документ Поточне оц_нювання у тестов_й форм_ 10.Пол_тична карта. Етапи-2.ppt

библиотека
материалов
 Тема 1.1 «Політична карта світу. Етапи її формування. »
Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в...
1. Країни, що зазвичай визнають над собою суверенітет певної держави у міжнар...
2. Країни, кожна з яких перебуває під політичним чи військовим контролем одні...
3. Країни, які позбавлені державної самостійності і політичної та економічної...
4. Держави, які є повноцінними суб’єктами міжнародного права, при цьому вони...
5. Заселена територія з визначеними кордонами, що в політично-географічному в...
6. Заселена територія з визначеними кордонами, що в політико-географічному ві...
7. З запропонованих держав оберіть держави, які розташовані водночас у двох ч...
8. До якого етапу формування ПКС належать події: феодальна роздробленість - К...
9. До якого етапу формування ПКС належать події: формування перших колоніальн...
10. До якого етапу формування ПКС належать події: колоніальні захоплення Німе...
11. До якісних змін на ПКС належать: А) приєднання відкритих земель ; Б) тери...
12. До кількісних змін на ПКС належать: А) збільшення площ суходолу приокеані...
Відповіді 1) Г 2) Б 3) А 4) В 5) В 6) Е 7) Б 8) Б 9) В 10)Д 11) В 12) А
15 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1  Тема 1.1 «Політична карта світу. Етапи її формування. »
Описание слайда:

Тема 1.1 «Політична карта світу. Етапи її формування. »

№ слайда 2 Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в
Описание слайда:

Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в яких можуть бути одна вірна відповідь. Виберіть та запишіть правильну відповідь:

№ слайда 3 1. Країни, що зазвичай визнають над собою суверенітет певної держави у міжнар
Описание слайда:

1. Країни, що зазвичай визнають над собою суверенітет певної держави у міжнародних відносинах, але зберігають незалежність у внутрішніх справах, називаються: А) колонією; Б) залежною територією; В) домініоном; Г) протекторатом; Д) державою; Е) країною.

№ слайда 4 2. Країни, кожна з яких перебуває під політичним чи військовим контролем одні
Описание слайда:

2. Країни, кожна з яких перебуває під політичним чи військовим контролем однієї із суверенних держав , мають загальну назву: А) колонія; Б) залежна територія; В) домініон; Г) протекторат; Д) держава; Е) країна.

№ слайда 5 3. Країни, які позбавлені державної самостійності і політичної та економічної
Описание слайда:

3. Країни, які позбавлені державної самостійності і політичної та економічної свободи: А) колонія; Б) залежна територія; В) домініон; Г) протекторат; Д) держава; Е) країна.

№ слайда 6 4. Держави, які є повноцінними суб’єктами міжнародного права, при цьому вони
Описание слайда:

4. Держави, які є повноцінними суб’єктами міжнародного права, при цьому вони продовжують визнавати главою держави правителя іншої держави, з якою вона пов’язана колоніальним минулим: А) колонія; Б) залежна територія; В) домініон; Г) протекторат; Д) державою; Е) країною

№ слайда 7 5. Заселена територія з визначеними кордонами, що в політично-географічному в
Описание слайда:

5. Заселена територія з визначеними кордонами, що в політично-географічному відношенні незалежна від інших держав у внутрішніх та зовнішніх відношеннях, називається : А) колонією; Б) залежною територією; В) державою; Г) протекторатом; Д) домініоном; Е) країною

№ слайда 8 6. Заселена територія з визначеними кордонами, що в політико-географічному ві
Описание слайда:

6. Заселена територія з визначеними кордонами, що в політико-географічному відношенні може мати державний суверенітет або бути залежною від інших держав, називається : А) колонією; Б) залежною територією; В) державою; Г) протекторатом; Д) домініоном; Е) країною

№ слайда 9 7. З запропонованих держав оберіть держави, які розташовані водночас у двох ч
Описание слайда:

7. З запропонованих держав оберіть держави, які розташовані водночас у двох частинах світу : А) Японія, США, Росія; Б) Туреччина, Росія, Єгипет; В) Панама, Канада, Іспанія; Г) Туреччина, Греція, Болгарія; Д) Фінляндія, Китай, Індонезія.

№ слайда 10 8. До якого етапу формування ПКС належать події: феодальна роздробленість - К
Описание слайда:

8. До якого етапу формування ПКС належать події: феодальна роздробленість - Київська Русь, Московська держава, Візантія, Іспанія, Португалія, Англія А) рабовласницький; Б) середньовічний; В) великі географічні відкриття; Г) капіталізм періоду вільної конкуренції; Д)період імперіалізму.

№ слайда 11 9. До якого етапу формування ПКС належать події: формування перших колоніальн
Описание слайда:

9. До якого етапу формування ПКС належать події: формування перших колоніальних імперій Іспанії, Португалії: А) рабовласницький; Б) середньовічний; В) великі географічні відкриття; Г) капіталізм періоду вільної конкуренції; Д)період імперіалізму.

№ слайда 12 10. До якого етапу формування ПКС належать події: колоніальні захоплення Німе
Описание слайда:

10. До якого етапу формування ПКС належать події: колоніальні захоплення Німеччини: Сх. Пд.-Зх. Африка в Океанії. А) рабовласницький; Б) середньовічний; В) великі географічні відкриття; Г) капіталізм періоду вільної конкуренції; Д)період імперіалізму.

№ слайда 13 11. До якісних змін на ПКС належать: А) приєднання відкритих земель ; Б) тери
Описание слайда:

11. До якісних змін на ПКС належать: А) приєднання відкритих земель ; Б) територіальний поділ у зв’язку з воєнними діями; В) набуття державного суверенітету; Г) купівля або обмін певних територій; Д) об’єднання чи розпад держав.

№ слайда 14 12. До кількісних змін на ПКС належать: А) збільшення площ суходолу приокеані
Описание слайда:

12. До кількісних змін на ПКС належать: А) збільшення площ суходолу приокеанічних держав; Б) розвиток певної суспільно-економічної формації; В) поява або зникнення “гарячих точок”; Г) прийняття нової форми державного устрою; Д) виникнення міжнародних політичних союзів та організації.  

№ слайда 15 Відповіді 1) Г 2) Б 3) А 4) В 5) В 6) Е 7) Б 8) Б 9) В 10)Д 11) В 12) А
Описание слайда:

Відповіді 1) Г 2) Б 3) А 4) В 5) В 6) Е 7) Б 8) Б 9) В 10)Д 11) В 12) А

Выбранный для просмотра документ Поточне оц_нювання у тестов_й форм_ 10.Системи.Типолог_я-4.ppt

библиотека
материалов
 Тема 1.3 «Політичні та економічні системи країн. Типологія держав»
Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в...
1. Система політичної влади, що передбачає народовладдя, тобто участь народу...
2. Політична система, якій притаманний повний контроль над усіма сферами сусп...
3. Система політичного володарювання, що характеризується зосередженням абсол...
4. Економічна система при якої обмін товарами та послугами, а також ціни на н...
5. Сукупна ринкова вартість усього обсягу кінцевих товарів і послуг, вироблен...
6. Із наведеного переліку країн виберіть групу країн, які належать до країн...
7. До групи країн, що розвиваються та нові індустріальні країни належать: А)...
8. До країн перехідного типу економіки не належить: А) Польща; Б) Болгарія; В...
9. До групи країн найменш розвинутих належать країни Африки: А) Болівія, Маро...
10. До групи країн, що розвиваються та нафтодобувних країн належить: А) Росія...
11. Із запропонованих груп країн виберіть групу в якій хоч одна країна не вхо...
12. Із запропонованих груп країн оберіть групу де всі країни є соціалістичним...
Відповіді 1) Б 2) В 3) А 4) Б 5) В 6) Б 7) В 8) В 9) Б 10)В 11) Г 12) В
15 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1  Тема 1.3 «Політичні та економічні системи країн. Типологія держав»
Описание слайда:

Тема 1.3 «Політичні та економічні системи країн. Типологія держав»

№ слайда 2 Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в
Описание слайда:

Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в яких можуть бути одна вірна відповідь. Виберіть та запишіть правильну відповідь:

№ слайда 3 1. Система політичної влади, що передбачає народовладдя, тобто участь народу
Описание слайда:

1. Система політичної влади, що передбачає народовладдя, тобто участь народу у формуванні державної влади і в управлінні державними справами: А) авторитаризм; Б) демократія; В) тоталітаризм; Г) бюрократизм.

№ слайда 4 2. Політична система, якій притаманний повний контроль над усіма сферами сусп
Описание слайда:

2. Політична система, якій притаманний повний контроль над усіма сферами суспільного життя: А) авторитаризм; Б) демократія; В) тоталітаризм; Г) бюрократизм.

№ слайда 5 3. Система політичного володарювання, що характеризується зосередженням абсол
Описание слайда:

3. Система політичного володарювання, що характеризується зосередженням абсолютної чи значної більшості влади в руках однієї особи або обмеженої групи осіб: А) авторитаризм; Б) демократія; В) тоталітаризм; Г) бюрократизм.

№ слайда 6 4. Економічна система при якої обмін товарами та послугами, а також ціни на н
Описание слайда:

4. Економічна система при якої обмін товарами та послугами, а також ціни на них залежать від попиту і пропозиції: А) планова; Б) ринкова; В) традиційна; Г) адміністративно-командна.

№ слайда 7 5. Сукупна ринкова вартість усього обсягу кінцевих товарів і послуг, вироблен
Описание слайда:

5. Сукупна ринкова вартість усього обсягу кінцевих товарів і послуг, вироблених і реалізованих за один рік на території даної країни, називається: А) ВНП; Б) НД; В) ВВП; Г) ЧД.

№ слайда 8 6. Із наведеного переліку країн виберіть групу країн, які належать до країн
Описание слайда:

6. Із наведеного переліку країн виберіть групу країн, які належать до країн «переселенського типу»: А) Австралія, Канада, Японія, ПАР, Ізраїль; Б) Нова Зеландія, Ізраїль, Австралія, ПАР; В) Бразилія, Чад, ПАР, Індонезія, Індія; Г) Ізраїль, ЦАР, Аргентина, Мексика, Таїланд.

№ слайда 9 7. До групи країн, що розвиваються та нові індустріальні країни належать: А)
Описание слайда:

7. До групи країн, що розвиваються та нові індустріальні країни належать: А) Алжир, ОАЕ; Б) Бангладеш, Панама; В) Бразилія, Мексика; Г) Ангола, Лівія. .

№ слайда 10 8. До країн перехідного типу економіки не належить: А) Польща; Б) Болгарія; В
Описание слайда:

8. До країн перехідного типу економіки не належить: А) Польща; Б) Болгарія; В) Туреччина; Г) Угорщина; Д) Литва.

№ слайда 11 9. До групи країн найменш розвинутих належать країни Африки: А) Болівія, Маро
Описание слайда:

9. До групи країн найменш розвинутих належать країни Африки: А) Болівія, Марокко; Б) Судан, Танзанія; В) Непал, Бутан; Г) Алжир, Габон.

№ слайда 12 10. До групи країн, що розвиваються та нафтодобувних країн належить: А) Росія
Описание слайда:

10. До групи країн, що розвиваються та нафтодобувних країн належить: А) Росія; Б) Монголія; В) Кувейт; Г) Єгипет; Д) Сінгапур.

№ слайда 13 11. Із запропонованих груп країн виберіть групу в якій хоч одна країна не вхо
Описание слайда:

11. Із запропонованих груп країн виберіть групу в якій хоч одна країна не входить до «великої сімки»: А) Франція, США, Японія, Канада, Німеччина, Італія; Б) Японія, Канада, Велика Британія, Франція, Німеччина; В) США, Канада, Японія, Німеччина, Італія, Велика Британія; Г) Німеччина, Франція, Австралія, Японія, Італія, Канада, США.

№ слайда 14 12. Із запропонованих груп країн оберіть групу де всі країни є соціалістичним
Описание слайда:

12. Із запропонованих груп країн оберіть групу де всі країни є соціалістичними: А) Китай, Південна Корея, Куба, Лаос; Б) Куба, Китай, Алжир, Монголія; В) Куба, КНДР, Китай, В’єтнам; Г) КНДР, Ефіопія, Китай, Оман .  

№ слайда 15 Відповіді 1) Б 2) В 3) А 4) Б 5) В 6) Б 7) В 8) В 9) Б 10)В 11) Г 12) В
Описание слайда:

Відповіді 1) Б 2) В 3) А 4) Б 5) В 6) Б 7) В 8) В 9) Б 10)В 11) Г 12) В

Выбранный для просмотра документ Поточне оц_нювання у тестов_й форм_ 10.Форми правл_ння та устрою-3.ppt

библиотека
материалов
 Тема 1.2 «Форми адміністративно-територіального устрою і державного правління»
Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в...
1. Форма адміністративно - територіального устрою при якій у складі держави є...
2. Форма державного правління за якої влада належить одній особі та передаєть...
3. Різновид форми державного правління - монархії - де глава держави є водноч...
4. Різновид форми державного правління - республіки – за якої главу держави о...
5. З наведеного переліку країн виберіть країни за формою державного устрою -...
6. Яка з країн має форму державного устрою - конфедерацію: А) Нідерланди; Б)...
7. Які з країн мають форму державного правління – президентсько-парламентська...
8. У яких країнах монархів обирають на п’ятирічний термін: А) Непал, Бутан; Б...
9. Які з країн мають форму державного правління – парламентська республіка: А...
10. Форма державного правління, яка з арабського перекладається як народовлад...
11. Виберіть з наведених країн європейську мікродержаву республику: А) Ліхтин...
12. Серед наведених країн Європи назвіть монархії : А) Ірландія, Фінляндія, Ш...
Відповіді 1) Б 2) Г 3) В 4) В 5) А 6) В 7) Б 8) В 9) Г 10)Б 11) В 12) В
15 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1  Тема 1.2 «Форми адміністративно-територіального устрою і державного правління»
Описание слайда:

Тема 1.2 «Форми адміністративно-територіального устрою і державного правління»

№ слайда 2 Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в
Описание слайда:

Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в яких можуть бути одна вірна відповідь. Виберіть та запишіть правильну відповідь:

№ слайда 3 1. Форма адміністративно - територіального устрою при якій у складі держави є
Описание слайда:

1. Форма адміністративно - територіального устрою при якій у складі держави є самоврядні одиниці (штати, республіки, провінції, округа): А) унітарна; Б) федерація; В) республіка; Г) монархія; Д) джамахірія; Е) співдружність

№ слайда 4 2. Форма державного правління за якої влада належить одній особі та передаєть
Описание слайда:

2. Форма державного правління за якої влада належить одній особі та передається у спадщину: А) унітарна; Б) федерація; В) республіка; Г) монархія; Д) джамахірія; Е) співдружність

№ слайда 5 3. Різновид форми державного правління - монархії - де глава держави є водноч
Описание слайда:

3. Різновид форми державного правління - монархії - де глава держави є водночас главою церкви А) конституційна; Б) абсолютна; В) теократична; Г) парламентська.

№ слайда 6 4. Різновид форми державного правління - республіки – за якої главу держави о
Описание слайда:

4. Різновид форми державного правління - республіки – за якої главу держави обирає народ, який водночас є і главою уряду : А) конституційна; Б) абсолютна; В) президентська; Г) парламентська.

№ слайда 7 5. З наведеного переліку країн виберіть країни за формою державного устрою -
Описание слайда:

5. З наведеного переліку країн виберіть країни за формою державного устрою - унітарні: А) Польща, Франція, Угорщина; Б) Індія, Канада, ПАР; В) США, Аргентина, Чилі; Г) Парагвай, Німеччина, Данія

№ слайда 8 6. Яка з країн має форму державного устрою - конфедерацію: А) Нідерланди; Б)
Описание слайда:

6. Яка з країн має форму державного устрою - конфедерацію: А) Нідерланди; Б) Швеція; В) Швейцарія; Г) Шотландія; Д) Бельгія.

№ слайда 9 7. Які з країн мають форму державного правління – президентсько-парламентська
Описание слайда:

7. Які з країн мають форму державного правління – президентсько-парламентська республіка: А) Японія, США, Росія; Б) Болгарія, Австрія, Фінляндія; В) Панама, Канада, Іспанія; Г) Туреччина, Греція, Болгарія; Д) Фінляндія, Китай, Індонезія. .

№ слайда 10 8. У яких країнах монархів обирають на п’ятирічний термін: А) Непал, Бутан; Б
Описание слайда:

8. У яких країнах монархів обирають на п’ятирічний термін: А) Непал, Бутан; Б) Сирія, Алжир ; В) Малайзія, ОАЕ ; Г) Данія, Іспанія

№ слайда 11 9. Які з країн мають форму державного правління – парламентська республіка: А
Описание слайда:

9. Які з країн мають форму державного правління – парламентська республіка: А) Франція, Уганда; Б) Австрія, Єгипет; В) ПАР, Норвегія; Г) Греція, ФРН.

№ слайда 12 10. Форма державного правління, яка з арабського перекладається як народовлад
Описание слайда:

10. Форма державного правління, яка з арабського перекладається як народовладдя: А) конфедерація; Б) джамахірія; В) співдружність; Г) теократична.

№ слайда 13 11. Виберіть з наведених країн європейську мікродержаву республику: А) Ліхтин
Описание слайда:

11. Виберіть з наведених країн європейську мікродержаву республику: А) Ліхтинштейн ; Б) Монако; В) Сан-Маріно; Г) Маврита Д) Бруней. .

№ слайда 14 12. Серед наведених країн Європи назвіть монархії : А) Ірландія, Фінляндія, Ш
Описание слайда:

12. Серед наведених країн Європи назвіть монархії : А) Ірландія, Фінляндія, Швеція, Австрія; Б) Польща, Чехія, Македонія, Греція ; В) Іспанія, Данія, Швеція, Люксембург; Г) Португалія, Італія, Словенія, Албанія; Д) Андорра, Швейцарія, Румунія, Хорватія  

№ слайда 15 Відповіді 1) Б 2) Г 3) В 4) В 5) А 6) В 7) Б 8) В 9) Г 10)Б 11) В 12) В
Описание слайда:

Відповіді 1) Б 2) Г 3) В 4) В 5) А 6) В 7) Б 8) В 9) Г 10)Б 11) В 12) В

Выбранный для просмотра документ Поточне оц_нювання у тестов_й форм_ Вступ 10-1.ppt

библиотека
материалов
Тема 1. «Предмет соціально-економічної географії світу. Джерела географічних...
Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в...
1. Наука, що вивчає закономірності формування, розвитку та розміщення населен...
2. У першій половині ХІХ ст. започаткував новий напрямок в економічній геогра...
3. У першій половині ХХ ст.. висунув «теорію центральних місць», яка помітно...
4. Виявив певні просторові закономірності в географії промисловості, висунувш...
5. До галузевого методу дослідження належить: А) картографічний; Б) історични...
6. До вторинних джерел суспільно-географічних знань належать: А) спостереженн...
7. До первинних джерел суспільно-географічних знань належать: А) літературні...
8. Метод дослідження, який використовується зокрема у просторових дослідження...
9. Метод, який дає змогу вивчити динаміку і тенденції соціально-економічного...
10. Цього вченого можна вважати засновником сучасного країнознавства: А) П. В...
11. Метод досліджень, який застосовується у тих випадках коли досліджувані об...
12. У суспільній географії користуються цим методом, коли, зіставляючи певні...
Відповіді 1) В 2) Б 3) Г 4) Д 5) А 6) В 7) Б 8) Г 9) В 10) В 11) А 12) Б
15 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 Тема 1. «Предмет соціально-економічної географії світу. Джерела географічних
Описание слайда:

Тема 1. «Предмет соціально-економічної географії світу. Джерела географічних знань. Методи дослідження. Видатні економ-географи»

№ слайда 2 Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в
Описание слайда:

Інструкція до завдань у тестовій формі Вашій увазі пропонуються завдання , в яких можуть бути одна вірна відповідь. Виберіть та запишіть правильну відповідь:

№ слайда 3 1. Наука, що вивчає закономірності формування, розвитку та розміщення населен
Описание слайда:

1. Наука, що вивчає закономірності формування, розвитку та розміщення населення й господарства країни. А) фізична географія; Б) економіка; В) економічна і соціальна географія; Г) географія населення; Д) демографія.

№ слайда 4 2. У першій половині ХІХ ст. започаткував новий напрямок в економічній геогра
Описание слайда:

2. У першій половині ХІХ ст. започаткував новий напрямок в економічній географії – модель просторового моделювання: А) П. Відаля де ла Бланша; Б) І. Тюнен; В) Ж.Ж.Е.Реклю; Г) В.Кристаллер; Д) А. Вебер.

№ слайда 5 3. У першій половині ХХ ст.. висунув «теорію центральних місць», яка помітно
Описание слайда:

3. У першій половині ХХ ст.. висунув «теорію центральних місць», яка помітно вплинула на подальший розвиток економічної географії: А) П. Відаля де ла Бланша; Б) І. Тюнен; В) Ж.Ж.Е.Реклю; Г) В.Кристаллер; Д) А. Вебер.

№ слайда 6 4. Виявив певні просторові закономірності в географії промисловості, висунувш
Описание слайда:

4. Виявив певні просторові закономірності в географії промисловості, висунувши теорію «штандарта» (місцеположення): А) П. Відаля де ла Бланша; Б) І. Тюнен; В) Ж.Ж.Е.Реклю; Г) В.Кристаллер; Д) А. Вебер.

№ слайда 7 5. До галузевого методу дослідження належить: А) картографічний; Б) історични
Описание слайда:

5. До галузевого методу дослідження належить: А) картографічний; Б) історичний; В) метод аналізу; Г) балансовий метод.

№ слайда 8 6. До вторинних джерел суспільно-географічних знань належать: А) спостереженн
Описание слайда:

6. До вторинних джерел суспільно-географічних знань належать: А) спостереження; Б) опитування; В) літературні джерела; Г) інструментальне вимірювання.

№ слайда 9 7. До первинних джерел суспільно-географічних знань належать: А) літературні
Описание слайда:

7. До первинних джерел суспільно-географічних знань належать: А) літературні джерела; Б) спостереження; В) мережа інтернет; Г) науково-дослідницькі заклади

№ слайда 10 8. Метод дослідження, який використовується зокрема у просторових дослідження
Описание слайда:

8. Метод дослідження, який використовується зокрема у просторових дослідженнях політико-географічних явищ і процесів: А) метод аналізу аналогічних об’єктів; Б) балансовий метод; В) історичний метод; Г) порівняльно-географічний метод.

№ слайда 11 9. Метод, який дає змогу вивчити динаміку і тенденції соціально-економічного
Описание слайда:

9. Метод, який дає змогу вивчити динаміку і тенденції соціально-економічного розвитку: А) метод аналізу аналогічних об’єктів; Б) балансовий метод; В) історичний метод; Г) порівняльно-географічний метод.

№ слайда 12 10. Цього вченого можна вважати засновником сучасного країнознавства: А) П. В
Описание слайда:

10. Цього вченого можна вважати засновником сучасного країнознавства: А) П. Відаля де ла Бланша; Б) І. Тюнен; В) Ж.Ж.Е.Реклю; Г) В.Кристаллер; Д) А. Вебер.

№ слайда 13 11. Метод досліджень, який застосовується у тих випадках коли досліджувані об
Описание слайда:

11. Метод досліджень, який застосовується у тих випадках коли досліджувані об’єкти подібні і коли про один з них є достовірне знання: А) метод аналізу аналогічних об’єктів; Б) балансовий метод; В) історичний метод; Г) порівняльно-географічний метод.

№ слайда 14 12. У суспільній географії користуються цим методом, коли, зіставляючи певні
Описание слайда:

12. У суспільній географії користуються цим методом, коли, зіставляючи певні компоненти, визначають певну відповідність, співвідношення між ними: А) метод аналізу аналогічних об’єктів; Б) балансовий метод; В) історичний метод; Г) порівняльно-географічний метод.  

№ слайда 15 Відповіді 1) В 2) Б 3) Г 4) Д 5) А 6) В 7) Б 8) Г 9) В 10) В 11) А 12) Б
Описание слайда:

Відповіді 1) В 2) Б 3) Г 4) Д 5) А 6) В 7) Б 8) Г 9) В 10) В 11) А 12) Б

Очень низкие цены на курсы переподготовки от Московского учебного центра для педагогов

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 65% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: KURSY.ORG


Общая информация

Номер материала: ДВ-386516

Похожие материалы