Инфоурок Другое ПрезентацииПрезентация по английскому языку на тему "Окружающая среда"

Презентация по английскому языку на тему "Окружающая среда"

Скачать материал
Скачать тест к материалу
Скачать материал
Скачать тест к материалу

Описание презентации по отдельным слайдам:

  • Seasons:
Winter - зима
Spring - весна
Summer - лето
Autumn - осеньSurrounding...

    1 слайд

    Seasons:
    Winter - зима
    Spring - весна
    Summer - лето
    Autumn - осень
    Surrounding Environment

  • Months January
February
March
April
May
June
July
August
Septem...

    2 слайд

    Months
    January
    February
    March
    April
    May
    June
    July
    August
    September
    October
    November
    December

  • TEST “Surrounding Environment”I.  Fill in the gaps: 
litter, pol...

    3 слайд

    TEST “Surrounding Environment”
    I.  Fill in the gaps:
    litter, pollute, prohibit,  recycled, environmental, cut down

    1. There are a lot of  ___ problems on our planet.
    2. Factories and cars ___ air by pouring harmful emissions into the air.
    3. People __ __ a lot of trees every year.
    4.  We live among __ and wastes which we have created ourselves.
    5.  A lot of domestic rubbish can be ___.

  • II. Complete the sentences using the right word:Environmental protection is a...

    4 слайд

    II. Complete the sentences using the right word:
    Environmental protection is an __________ problem.
    a) easy b) important c) pleasant
    Factories pour a lot of ____________ into air and water.
    a) lakes b) waste c) pollution
    3. Water is an important __________ for growing vegetables.
    a) thing b) danger c) source
    Many rivers and lakes are ____________ .
    a) polluted b) filled c) used
    Many scientists try _____________ ecology problems.
    a) to solve b) to know c) to protect
    People must _____________ aluminum cans, newspapers.
    a) throw out b) recycle c) save
    Ecology is a science which studies ___________ .
    a) environment b) the relationship between people
    c) the relationship between all forms of life on our planet and the environment
    Big cities ___________ from smog.
    a) suffer b) have c) improve
    Every ten minutes one kind of animal, plant or insect __________ .
    a) appears b) dies out forever c) survives
    10. The wide use of natural _________ upsets the biological balance.
    a) protect b) activity c) resources

  • Ключ:I.1) environmental;
    2) prohibit:
    3) cut down:
    4) litter:...

    5 слайд

    Ключ:
    I.1) environmental;
    2) prohibit:
    3) cut down:
    4) litter:
    5) recycled

    II. 1) b
    2) b
    3) c
    4) a
    5) a
    6) b
    7) c
    8) a
    9) b
    10) c

    Критерии оценки:

    «5» – 15 - 14 ответов;
    «4» – 13 – 11 ответов;
    «3» – 10 – 8 ответов.

  • III. Fill in the prepositions.
Our planet Earth is our home. It’s big and nic...

    6 слайд

    III. Fill in the prepositions.
    Our planet Earth is our home. It’s big and nice. There are a lot ____ forest, mountains, rivers, lakes, seas and oceans. The forests are full ____ animals.
    The oceans are full of fishes. We live because we breathe air, drink water and eat food, growing ____ our planet. ____ hundreds of years nature has been serving people. They didn’t think ____ it. Industrial progress has caused certain ecological problem. Factories and plants put waste ____ the atmosphere and water. Air in big cities is awful because of transport. Forests are burnt ____ fires caused by careless people. A lot of animals and birds are killed or die ____ them.
    Chemical wastes kill fish ____ the rivers, lakes, seas and oceans. Can we solve the problem ____ pollution? Yes, if we plant trees.
    They clean air ____ our cities. We mustn’t make fires in the forests.
    We must help animals and birds and not disturb wildlife.
    Nature riches will not last forever. It’s our duty to do our best to protect the environment.
    Задание проверяется устно

  • IV. Translate into English.
1) Вам не разрешается рвать цветы в лесу.
2) Нам...

    7 слайд

    IV. Translate into English.
    1) Вам не разрешается рвать цветы в лесу.
    2) Нам говорят перестать разводить костры в парке.
    3) Меня просят покормить птиц зимой.
    4) Миллионы деревьев повреждают, вырубают и сжигают во время лесных пожаров.
    5) Много мусора, макулатуры и контейнеров перерабатываются в нашем городе.
    6) Я не знаю, почему оставляют мусор во дворах.
    7) Группы по защите окружающей среды организуются в Великобритании.
    Задание проверяется устно

  • Our Environment

    8 слайд

    Our Environment

Скачать материал
Скачать тест к материалу

Найдите материал к любому уроку, указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:

5 936 288 материалов в базе

Скачать материал
Скачать тест к материалу

Другие материалы

Вам будут интересны эти курсы:

Оставьте свой комментарий

Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.

  • Скачать материал
    Скачать тест к материалу
    • 23.09.2022 22
    • PPTX 5 мбайт
    • Оцените материал:
  • Настоящий материал опубликован пользователем Сизова Олеся Юрьевна. Инфоурок является информационным посредником и предоставляет пользователям возможность размещать на сайте методические материалы. Всю ответственность за опубликованные материалы, содержащиеся в них сведения, а также за соблюдение авторских прав несут пользователи, загрузившие материал на сайт

    Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал.

    Удалить материал
  • Автор материала

    Сизова Олеся Юрьевна
    Сизова Олеся Юрьевна
    • На сайте: 6 лет и 9 месяцев
    • Подписчики: 0
    • Всего просмотров: 24548
    • Всего материалов: 40

Ваша скидка на курсы

40%
Скидка для нового слушателя. Войдите на сайт, чтобы применить скидку к любому курсу
Курсы со скидкой