Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Презентации / Презентация по английскому языку на тему: "Political system of Kazakhstan" для 11 классов

Презентация по английскому языку на тему: "Political system of Kazakhstan" для 11 классов


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

 Political system of Kazakhstan
Political system of Kazakhstan According to the Constitution, adopted at the...
President President is the head of the state, elected by a national popular v...
The Government The Government of Kazakhstan exercises executive power, heads...
Parliament The legislative branch in Kazakhstan is represented by a bicameral...
Senate The Senate is established by elections in each region, city and the ca...
Majilis Majilis deputies are elected on the basis of direct, equal and univer...
Executive branch Executive power is exercised by the Government of the Republ...
Legislative branch Legislative power is vested in the bicameral parliament. P...
Judicial branch Judicial power is vested in the Constitutional Court and a sy...
Local authority Akimat is a regional executive body in Kazakhstan. Akim is th...
 THANKS FOR YOUR ATTENTION!!!
Question №1 When the referendum was accepted?
Answer: 30 august, 1995
Question №2 Who is the president of the Republic of Kazakhstan ?
Answer: Nursultan Nazarbaev
Question №3 What independent offices of the state you know?
Answer: executive, legislative and judicial
Question №4 How much years the president elected by direct universal suffrage?
Answer: Every 7 years
Question №5 How many chambers are in parliament? Call them.
Answer: Parliament: a Lower Chamber - the Majilis, and an Upper Chamber - the...
Question №6 How many deputies on the Lower Chamber of parliament?
Answer: There are 77 deputies in the Lower Chamber of Parliament.
Question №7 How many deputies on the Upper Chamber of parliament?
Answer: There 39 deputies in the Upper Chamber, 32 of them are elected, 7 are...
Question №8 What enters into duties of the prime minister?
Answer: Prime-minister submits for a consideration to the President the struc...
Question №9 When the first president of the Republic of Kazakhstan was elected?
Answer: 24 april 1990
Question №10 What is the Akimat?
Answer: Akimat is a regional executive body in Kazakhstan.
 THANKS FOR YOUR ATTENTION!!!
1 из 36

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1  Political system of Kazakhstan
Описание слайда:

Political system of Kazakhstan

№ слайда 2 Political system of Kazakhstan According to the Constitution, adopted at the
Описание слайда:

Political system of Kazakhstan According to the Constitution, adopted at the national referendum on August 30, 1995, the Republic of Kazakhstan is a unitary state with a presidential form of government, which has three independent branches: executive, legislative and judicial.

№ слайда 3
Описание слайда:

№ слайда 4 President President is the head of the state, elected by a national popular v
Описание слайда:

President President is the head of the state, elected by a national popular vote. Presidential term is seven years. Current President of the Republic of Kazakhstan is Nursultan Nazarbayev (since 24 april 1990).

№ слайда 5 The Government The Government of Kazakhstan exercises executive power, heads
Описание слайда:

The Government The Government of Kazakhstan exercises executive power, heads the system of executive bodies and provides guidance of their activities. The Head of the government is appointed by the President when the candidature of the premier has been approved by the majority of Parliament. Personal composition of the government is appointed by the President by the presentation of candidatures by premier. Structure and composition of the government of Kazakhstan. Prime-minister submits for a consideration to the President the structure of the government. The structure of the government is - the Prime-Minister, Vice Prime-Minister, 3 Prime-Minister deputies and 16 ministers.

№ слайда 6 Parliament The legislative branch in Kazakhstan is represented by a bicameral
Описание слайда:

Parliament The legislative branch in Kazakhstan is represented by a bicameral Parliament: a Lower Chamber - the Majilis, and an Upper Chamber - the Senate. According to the Constitution, the Parliament is a high representative body of the Republic which carries out legislative functions.

№ слайда 7
Описание слайда:

№ слайда 8 Senate The Senate is established by elections in each region, city and the ca
Описание слайда:

Senate The Senate is established by elections in each region, city and the capital of Kazakhstan deputies at joint session of deputies of all representative bodies of regions, cities of republican importance and the capital. Seven deputies of Senate are appointed by the president. There 39 deputies in the Upper Chamber, 32 of them are elected, 7 are appointed by the Head of state

№ слайда 9
Описание слайда:

№ слайда 10 Majilis Majilis deputies are elected on the basis of direct, equal and univer
Описание слайда:

Majilis Majilis deputies are elected on the basis of direct, equal and universal suffrage at secret ballot. Deputy corps of Majilis is formed by deputies elected by proportional and majority systems. There are 77 deputies in the Lower Chamber of Parliament. 10 deputies of Majilis are elected on the proportional system by single national constituency. The rest 67 deputies are elected by single candidate territorial constituency according to the administrative and territorial division of the country.

№ слайда 11 Executive branch Executive power is exercised by the Government of the Republ
Описание слайда:

Executive branch Executive power is exercised by the Government of the Republic of Kazakhstan. Composition of the Government is formed by the President of the Republic of Kazakhstan in accordance with the Constitution.

№ слайда 12 Legislative branch Legislative power is vested in the bicameral parliament. P
Описание слайда:

Legislative branch Legislative power is vested in the bicameral parliament. Parliament has two chambers: the Senate and the Majilis. The Senate consists of deputies: two persons from each province, city of national importance and the capital. The Majilis consists of 107 members. Member of the Parliament cannot be simultaneously a member of both chambers. The term of office of the Senate members is six years; the term of office of the Majilis members is five years.

№ слайда 13 Judicial branch Judicial power is vested in the Constitutional Court and a sy
Описание слайда:

Judicial branch Judicial power is vested in the Constitutional Court and a system of local courts. Courts of the Republic are the Supreme Court of the Republic, local courts and other courts of the Republic, established by the legislation.

№ слайда 14 Local authority Akimat is a regional executive body in Kazakhstan. Akim is th
Описание слайда:

Local authority Akimat is a regional executive body in Kazakhstan. Akim is the head of akimat and represents the President and the Government of the Republic in the province.

№ слайда 15  THANKS FOR YOUR ATTENTION!!!
Описание слайда:

THANKS FOR YOUR ATTENTION!!!

№ слайда 16 Question №1 When the referendum was accepted?
Описание слайда:

Question №1 When the referendum was accepted?

№ слайда 17 Answer: 30 august, 1995
Описание слайда:

Answer: 30 august, 1995

№ слайда 18 Question №2 Who is the president of the Republic of Kazakhstan ?
Описание слайда:

Question №2 Who is the president of the Republic of Kazakhstan ?

№ слайда 19 Answer: Nursultan Nazarbaev
Описание слайда:

Answer: Nursultan Nazarbaev

№ слайда 20 Question №3 What independent offices of the state you know?
Описание слайда:

Question №3 What independent offices of the state you know?

№ слайда 21 Answer: executive, legislative and judicial
Описание слайда:

Answer: executive, legislative and judicial

№ слайда 22 Question №4 How much years the president elected by direct universal suffrage?
Описание слайда:

Question №4 How much years the president elected by direct universal suffrage?

№ слайда 23 Answer: Every 7 years
Описание слайда:

Answer: Every 7 years

№ слайда 24 Question №5 How many chambers are in parliament? Call them.
Описание слайда:

Question №5 How many chambers are in parliament? Call them.

№ слайда 25 Answer: Parliament: a Lower Chamber - the Majilis, and an Upper Chamber - the
Описание слайда:

Answer: Parliament: a Lower Chamber - the Majilis, and an Upper Chamber - the Senate.

№ слайда 26 Question №6 How many deputies on the Lower Chamber of parliament?
Описание слайда:

Question №6 How many deputies on the Lower Chamber of parliament?

№ слайда 27 Answer: There are 77 deputies in the Lower Chamber of Parliament.
Описание слайда:

Answer: There are 77 deputies in the Lower Chamber of Parliament.

№ слайда 28 Question №7 How many deputies on the Upper Chamber of parliament?
Описание слайда:

Question №7 How many deputies on the Upper Chamber of parliament?

№ слайда 29 Answer: There 39 deputies in the Upper Chamber, 32 of them are elected, 7 are
Описание слайда:

Answer: There 39 deputies in the Upper Chamber, 32 of them are elected, 7 are appointed by the Head of state

№ слайда 30 Question №8 What enters into duties of the prime minister?
Описание слайда:

Question №8 What enters into duties of the prime minister?

№ слайда 31 Answer: Prime-minister submits for a consideration to the President the struc
Описание слайда:

Answer: Prime-minister submits for a consideration to the President the structure of the government.

№ слайда 32 Question №9 When the first president of the Republic of Kazakhstan was elected?
Описание слайда:

Question №9 When the first president of the Republic of Kazakhstan was elected?

№ слайда 33 Answer: 24 april 1990
Описание слайда:

Answer: 24 april 1990

№ слайда 34 Question №10 What is the Akimat?
Описание слайда:

Question №10 What is the Akimat?

№ слайда 35 Answer: Akimat is a regional executive body in Kazakhstan.
Описание слайда:

Answer: Akimat is a regional executive body in Kazakhstan.

№ слайда 36  THANKS FOR YOUR ATTENTION!!!
Описание слайда:

THANKS FOR YOUR ATTENTION!!!


Автор
Дата добавления 17.10.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Презентации
Просмотров3597
Номер материала ДВ-071893
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх