689602
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 5 480 руб.;
- курсы повышения квалификации от 1 400 руб.
Московские документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ 60%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО до 28 февраля!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана ООО "Столичный учебный центр", г.Москва)

Инфоурок / Химия / Презентации / Презентация по химии на тему "Табиғи орта мен тірі ағзалардағы металдардың маңызы"

Презентация по химии на тему "Табиғи орта мен тірі ағзалардағы металдардың маңызы"


Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 184 курса профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов
9- сынып Мархабаева Ақмарал №1 жалпы орта білім беретін мектеп - лицейі
 Топпен жұмыс 1 топ 2 топ 3 топ
Критерийлер Тапсырмалар Ұпай саны. А 1. Суреттер бойынша өзойынжеткізеалу. 2...
 Суреттер сөйлейді.
 Уй тапсырмасына шолуСұрақ - жауап
Уақытша және тұрақты кермектік деген не? . Сұрақтарға жауап беріңдер Сынап В...
Химиялық элементтер екі үлкен топқа бөлінеді. Олар: Металл атомдарынан және қ...
20.02.2015ж. Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта және тірі...
Сабақтың мақсаты: Металдарменолардың қосылыстарының табиғи орта мен тірі ағз...
Мәтінмен жұмыс
Ақылдың 6 алты қағидасы Эдвард де Бононың қалпақтары. Жасыл қалпақ - Креатив...
Білгенге маржан Ағзада кездесетін биогенді элементтер. Li, Mo, Zn, Ca, Mn, K...
Есептер шығару №1 есеп Массасы 10 г күкіртті мырышпен қыздырғанда түзілетін м...
3- тапсырма. Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марган...
Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері Дұрыс жауап 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.маргане...
5 тапсырма. Химиялық диктант 1-топ: 	Қазіргі кезде барлық .............. орта...
Химиялық диктант 2-топ: 	 Ауыр металдардың көптеген ...................., әс...
Химиялық диктант 3-топ: Ауыр металдар және олардың қосылыстары өсімдік органи...
Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында...
Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларынд...
Бекіту
І топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В...
ІІІ топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі ,...
Тест жауабы: І топ ІІ топ ІІІ топ 1. В 1. А 1. В 2. А 2. Б 2. Б 3. Б 3. В 3....
Металдар және олардың қосылыстары
Бағалау
 Үй тапсырмасы. 1. Мәтінді оқу 2. Металл қосылыстары тақырыбына шығарма жазу
КӨҢІЛ КҮЙІҢ ҚАНДАЙ? Өте жақсы Жақсы Орташа
 Сабақ аяқталды. Сау болыңыздар!

Описание презентации по отдельным слайдам:

1 слайд 9- сынып Мархабаева Ақмарал №1 жалпы орта білім беретін мектеп - лицейі
Описание слайда:

9- сынып Мархабаева Ақмарал №1 жалпы орта білім беретін мектеп - лицейі

2 слайд  Топпен жұмыс 1 топ 2 топ 3 топ
Описание слайда:

Топпен жұмыс 1 топ 2 топ 3 топ

3 слайд Критерийлер Тапсырмалар Ұпай саны. А 1. Суреттер бойынша өзойынжеткізеалу. 2
Описание слайда:

Критерийлер Тапсырмалар Ұпай саны. А 1. Суреттер бойынша өзойынжеткізеалу. 2 –ұпай. В 1.Үй тапсырмасына шолу 2. Мәтінменжұмыс 3. Есептер шығару 4. Сәйкестендірутестісі. 5. Химиялық диктант 6. Семантикалықкарта 7. Қорытынды тест 1 – ұпай. 1 –ұпай. 1 –ұпай. 1 –ұпай. 1–ұпай 1-ұпай. 1-ұпай Жалпы ұпай саны. 8 9-ұпай

4 слайд  Суреттер сөйлейді.
Описание слайда:

Суреттер сөйлейді.

5 слайд
Описание слайда:

6 слайд
Описание слайда:

7 слайд
Описание слайда:

8 слайд  Уй тапсырмасына шолуСұрақ - жауап
Описание слайда:

Уй тапсырмасына шолуСұрақ - жауап

9 слайд Уақытша және тұрақты кермектік деген не? . Сұрақтарға жауап беріңдер Сынап В
Описание слайда:

Уақытша және тұрақты кермектік деген не? . Сұрақтарға жауап беріңдер Сынап Вольфрам Жемірілу Химиялық және электрохимиялық Қанның құрамына кіретін металл. Темір Чернышевский қандай металды «Социализм металы» деп атады? Алюминий Тыңайтқыш ретінде қолданылатын сілтілік металл. Калий Дұрыс пайдалансаң емдейді, ал бұрыс пайдалансаң мүгедек етеді. Күшән. Тұрақты кермектікті кетіретін химиялық әдіс. Соданың көмегімен Жемірілу нешеге бөлінеді? Қоршаған орта факторларының әсерінен болатын металдың желіну құбылысы. Ең қиын балқитын металл Ең оңай балқитын металл.

10 слайд Химиялық элементтер екі үлкен топқа бөлінеді. Олар: Металл атомдарынан және қ
Описание слайда:

Химиялық элементтер екі үлкен топқа бөлінеді. Олар: Металл атомдарынан және қышқыл қалдықтарынан тұратын күрделі заттар Тапталу, майысу, қандай элементтерге тән? Миға шабуыл

11 слайд 20.02.2015ж. Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта және тірі
Описание слайда:

20.02.2015ж. Металдардың және олардың қосылыстарының қоршаған орта және тірі ағзалардағы маңызы

12 слайд Сабақтың мақсаты: Металдарменолардың қосылыстарының табиғи орта мен тірі ағз
Описание слайда:

Сабақтың мақсаты: Металдарменолардың қосылыстарының табиғи орта мен тірі ағзалар үшінмаңызытуралы туралы білімдерін толықтыру Металдарқосылыстарының формуласын,атауларынажыратабілугеүйрету. Топта еркін жұмыс жасауға тәрбиелеу.

13 слайд Мәтінмен жұмыс
Описание слайда:

Мәтінмен жұмыс

14 слайд Ақылдың 6 алты қағидасы Эдвард де Бононың қалпақтары. Жасыл қалпақ - Креатив
Описание слайда:

Ақылдың 6 алты қағидасы Эдвард де Бононың қалпақтары. Жасыл қалпақ - Креатив Менде қандай идеялар бар? Барлық жаңасын және қызықтысын айтыңыз. Көк қалпақ - шолу Сары қалпақ - Позитив Жағымды тұстары қандай ? Қызыл қалпақ – Түйсік Өз ойларыңды айтыңдар Қара қалпақ - Жағымсыз Жағымсыз кезеңдерді көрсетіңіз? Қандай проблемалар бар? Ақ қалпақ - Фактілер Менде қандай ақпарат бар? Білетіңізді ғана айтыңыз .

15 слайд Білгенге маржан Ағзада кездесетін биогенді элементтер. Li, Mo, Zn, Ca, Mn, K
Описание слайда:

Білгенге маржан Ағзада кездесетін биогенді элементтер. Li, Mo, Zn, Ca, Mn, K, Cu. Ca, K . Na, Mg, K. F, Ca, Mg, P. Fe ,Li ,K ,Ca. AI, As, CI . Zn, Br, Mn ,Cr.

16 слайд Есептер шығару №1 есеп Массасы 10 г күкіртті мырышпен қыздырғанда түзілетін м
Описание слайда:

Есептер шығару №1 есеп Массасы 10 г күкіртті мырышпен қыздырғанда түзілетін мырыш сульфидінің массасы №2 есеп Массасы 32 г мыс ұнтағы 11,2 л оттек (қ.ж.) бар ыдыста қатты қыздырылды. Түзілген оксид массасы. №3 есеп 1,5 моль натрий сульфаты берілген. Осы тұздың массасын есепте.

17 слайд 3- тапсырма. Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марган
Описание слайда:

3- тапсырма. Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марганец, 5.темір 6.натрий 7.магний А. 0,1 г Ә. 250 г Б. 1700 г В. 5 г Г. 42 г Ғ. 3 г Д. 0,2 г

18 слайд Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері Дұрыс жауап 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.маргане
Описание слайда:

Сәйкестендіру тесті Аты Мөлшері Дұрыс жауап 1.кальций 2.мырыш 3.мыс 4.марганец, 5.темір 6.натрий 7.магний А. 0,1 г Ә. 250 г Б. 1700 г В. 5 г Г. 42 г Ғ. 3 г Д. 0,2 г б 2. ғ 3. д 4. а 5. в 6. ә 7. г

19 слайд 5 тапсырма. Химиялық диктант 1-топ: 	Қазіргі кезде барлық .............. орта
Описание слайда:

5 тапсырма. Химиялық диктант 1-топ: Қазіргі кезде барлық .............. орталарда бақыланып отырған ластаушы ................. заттардың негізгілерінің бірі – .......................

20 слайд Химиялық диктант 2-топ: 	 Ауыр металдардың көптеген ...................., әс
Описание слайда:

Химиялық диктант 2-топ: Ауыр металдардың көптеген ...................., әсіресе, ................  тірі ағза үшін зиянды.

21 слайд Химиялық диктант 3-топ: Ауыр металдар және олардың қосылыстары өсімдік органи
Описание слайда:

Химиялық диктант 3-топ: Ауыр металдар және олардың қосылыстары өсімдік организміне ........ жолмен: топырақтан .......... арқылы және атмосферадан .................. арқылы түседі.

22 слайд Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында
Описание слайда:

Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында көздің пигменттіқабатында қарын астыбезінде тіскіреукесінде Мырыш Иод Фтор алюминий Қалайы Барий

23 слайд Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларынд
Описание слайда:

Семантикалық картамен жұмыс Объектілер шашта қалқанша безінде ішекұлпаларында көздің пигменттіқабатында қарын астыбезінде тіскіреукесінде Мырыш + Иод + Фтор + алюминий + Қалайы + Барий +

24 слайд Бекіту
Описание слайда:

Бекіту

25 слайд І топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В
Описание слайда:

І топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В) Темір. 2. Коррозия латынша қандай мағынаны білдіреді. А) жемірілу. Б) Шіру. В) Тот басу. 3. Темір құймалары қалай аталады. А) Қорғасын мен шойын. Б) Шойын мен болат. В) Мырыш пен шойын. 4. Ең оңай балқитын металл. А) Вольфрам. Б) натрий В) Сынап. 5. Жеңіл металдар А) Магний, алюминий, титан. Б) Қорғасын, темір, оттек. В) Алтын, вольфрам, сутек. ІІ топ 1.Қазақстан металлургиясының дамуына үлес қосқан ғалым. А) Қ.Сатпаев. Б) К.Маркс. В) Д.И.Менделеев. 2. Ең қиын балқитын металл. А) Молибден Б) Вольфрам В) Темір. 3. Тіршіліктің биогенді металдары дегеніміз не ? А) Организмде металдардың кездеспеуі. Б) Ген және нәруыз. В) Организмде кездесетін металдар. 4. Кеннің құрамынан металл өндірумен айналысатын өндіріс . А) Механикалық өндіріс В) Металлургия. В) Минералды заттар. 5. Д.И.Менделеевтің периодтық жүйесінде қанша металл бар. А) 88 Б) 22 В) 78.

26 слайд ІІІ топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі ,
Описание слайда:

ІІІ топ 1. Қандай металды тіршілік –элементті деп атайды. А) Су, Б) Оттегі , В) Темір. 2. Ең қиын балқитын металл. А) Молибден Б) Вольфрам В) Темір. 3. Темір құймалары қалай аталады. А) Қорғасын мен шойын. Б) Шойын мен болат. В) Мырыш пен шойын. 4. Кеннің құрамынан металл өндірумен айналысатын өндіріс . А) Механикалық өндіріс В) Металлургия. В) Минералды заттар. 5. Ауыр металдар А) кадмий, қорғасын және сынап Б) Қорғасын, темір, оттек. В) Алтын, вольфрам, сутек.

27 слайд Тест жауабы: І топ ІІ топ ІІІ топ 1. В 1. А 1. В 2. А 2. Б 2. Б 3. Б 3. В 3.
Описание слайда:

Тест жауабы: І топ ІІ топ ІІІ топ 1. В 1. А 1. В 2. А 2. Б 2. Б 3. Б 3. В 3. Б 4. В 4. Б 4. Б 5. А 5. А 5. А

28 слайд Металдар және олардың қосылыстары
Описание слайда:

Металдар және олардың қосылыстары

29 слайд Бағалау
Описание слайда:

Бағалау

30 слайд  Үй тапсырмасы. 1. Мәтінді оқу 2. Металл қосылыстары тақырыбына шығарма жазу
Описание слайда:

Үй тапсырмасы. 1. Мәтінді оқу 2. Металл қосылыстары тақырыбына шығарма жазу

31 слайд КӨҢІЛ КҮЙІҢ ҚАНДАЙ? Өте жақсы Жақсы Орташа
Описание слайда:

КӨҢІЛ КҮЙІҢ ҚАНДАЙ? Өте жақсы Жақсы Орташа

32 слайд
Описание слайда:

33 слайд  Сабақ аяқталды. Сау болыңыздар!
Описание слайда:

Сабақ аяқталды. Сау болыңыздар!

Общая информация

Номер материала: ДБ-068298



Очень низкие цены на курсы переподготовки от Московского учебного центра для педагогов

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 60% скидки (только до конца зимы) при обучении на курсах профессиональной переподготовки (124 курса на выбор).

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: KURSY.ORG

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Химия окружающей среды»
Курс профессиональной переподготовки «Химия: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Библиотечно-библиографические и информационные знания в педагогическом процессе»
Курс повышения квалификации «Педагогическая риторика в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Основы местного самоуправления и муниципальной службы»
Курс повышения квалификации «Нанотехнологии и наноматериалы в биологии. Нанобиотехнологическая продукция»
Курс профессиональной переподготовки «Клиническая психология: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Организация практики студентов в соответствии с требованиями ФГОС медицинских направлений подготовки»
Курс повышения квалификации «Особенности подготовки к сдаче ОГЭ по химии в условиях реализации ФГОС ООО»
Курс профессиональной переподготовки «Биология и химия: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Организация маркетинга в туризме»
Курс повышения квалификации «Современные образовательные технологии в преподавании химии с учетом ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Управление сервисами информационных технологий»
Курс профессиональной переподготовки «Техническое сопровождение технологических процессов переработки нефти и газа»
Курс профессиональной переподготовки «Организация системы учета и мониторинга обращения с отходами производства и потребления»

Благодарность за вклад в развитие крупнейшей онлайн-библиотеки методических разработок для учителей

Опубликуйте минимум 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Сертификат о создании сайта

Добавьте минимум пять материалов, чтобы получить сертификат о создании сайта

Грамота за использование ИКТ в работе педагога

Опубликуйте минимум 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Свидетельство о представлении обобщённого педагогического опыта на Всероссийском уровне

Опубликуйте минимум 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Грамота за высокий профессионализм, проявленный в процессе создания и развития собственного учительского сайта в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Грамота за активное участие в работе над повышением качества образования совместно с проектом "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Почётная грамота за научно-просветительскую и образовательную деятельность в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную почётную грамоту

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.