512402
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 5.520 руб.;
- курсы повышения квалификации от 1.200 руб.
Престижные документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ ДО 70%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО сейчас!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности № 5201 выдана ООО "Инфоурок")

ИнфоурокИсторияНаучные работыПрезентация по казахскому языку на тему "Абылай хан"

Презентация по казахскому языку на тему "Абылай хан"

библиотека
материалов
Скачать материал целиком можно бесплатно по ссылке внизу страницы.

$$$001

Қазақ КСР Ғылым академиясының тұңғыш президенті

A) Қ.Сәтбаев

B) Д.Қонаев

C) Ш.Шөкин

D) М.Айтхожин

E) А.Қонаев

{Правильный ответ}=А

$$$002

Қазақстан Ғылым академиясын құруға, ғылыми жұмыстардың ұйымдастырылуына көмек көрсеткен көрнекті орыс ғалымы

A) А.М.Панкратова

B) А.Сахаров

C) Е.Массон

D) А.Якубовский

E) А.Затаевич

{Правильный ответ}=А

$$$003

Қазақ КСР Ғылым академиясының 1946-1949 жылдар аралығында халық шаруашылығына енгізу үшін жасаған ұсыныстар мен зерттеулер саны

A) 500-ге жуық

B) 600

C) 700-ден астам

D) 900-ден астам

E) 1200

{Правильный ответ}=D

$$$004

Көшпелілердің қола дәуірдегі тарихы мен мәдениетіе зерттеген белгілі ғалым

A) Е.Бекмаханов

B) К.Ақышев

C) Х.Алпысбаев

D) С.Асфендияров

E) Ә.Марғұлан

{Правильный ответ}=Е

$$$005

Ұлы Отан соғысынан кейінгі жылдарда барлық жоғары оқу орындарында өтілетін ең негізгі пән

A) Қазақ этнографиясы

B) Орта ғасырдағы Қазақстан тарихы

C) Қазақ тілі

D) Партия тарихы

E) Ұлттық философия

{Правильный ответ}=D

$$$006

М.Әуезовтың КСРО мемлекеттік сыйлығын алған шығармасы

A) «Өскен өркен»

B) «Қилы заман»

C) «Абай»

D) «Айман – Шолпан»

E) «Еңлік – Кебек»

{Правильный ответ}=С

$$$007

1950 жылдардағы ұлттық прозаның жетістігі болған Ғ.Мүсіреповтың романы

A) «Оянған өлке»

B) «Қазақ солдаты»

C) «Шығанақ»

D) «Қарағанды»

E) «Милионер»

{Правильный ответ}=А

$$$008

1949 жылы Мәскеуде өткен Қазақ кеңес әдебиетінің онкүндігінде әдеби қауымның назарын аударған Ғ.Мұстафиннің орыс тіліне аударылған повесі

A) «Қарағанды»

B) «Дауылдан кейін»

C) «Шығанақ»

D) «Өмір мен өлім»

E) «Оянған өлке»

{Правильный ответ}=С

$$$009

Одаққа танымал болған «Тың игерушілер» атты очерктер кітабының авторы

A) С.Мартьянов

B) Н.Анов

C) И.Щеголихин

D) И.Шухов

E) А.Ананьев

{Правильный ответ}=D

$$$010

«Гүлстан» повесінің авторы, ұйғыр жазушысы

A) Х.Абдуллин

B) К.Хасанов

C) А.Розыбакиев

D) М.Лизогуб

E) З.Ахметов

{Правильный ответ}=А

$$$011

Жастар мен студенттердің дүниежүзілік VI фестивалының лаураеты атанған шығармашылық ұйым

A) Қазақ Мемлекеттік филармониясы

B) Қазақ мемлекеттік хор капелласы

C) Жасөспірімдер театры

D) Қазақ КСР Мемлекеттік ән және би ансамблі

E) Құрманғазы атындағы ұлт аспаптар оркестрі

{Правильный ответ}=D

$$$012

Республика мәдениет әлеміндегі елеулі оқиға болған, 1946 жылы қойылған опера

A) «Дударай»

B) «Біржан – Сара»

C) «Еңлік – Кебек»

D) «Атилла»

E) «Амангелді»

{Правильный ответ}=В

$$$013

Ұлы Отан соғысынан кейінгі жылдары «Жамал», «Атамекен» сияқты суреттерді дүниеге әкелген жас суретші

A) М.Кенбаев

B) С.Мәмбеев

C) М.Лизогуб

D) Н.Таңсықбаев

E) Қ.Телжанов

{Правильный ответ}=Е

$$$014

Сталиндік жазалаудың құрбаны болған С.Сейфуллин, Б.Майлин, І.Жансүгіров есімдері ақталды

A) Ұлы Отан соғысынан кейін

B) КОКП ХХ съезінен кейін

C) Тоқырау жылдары

D) КОКП ХХІ съезінен кейін

E) Қазан төңкерісінің 50 жылдығынан кейін

{Правильный ответ}=В

$$$015

Қазақстан ғылымында қоғамдық ғылымдарды зерттеу ауқымы кеңейтілді

A) 1930 жылдары

B) 1940 жылдар ішінде

C) 1950 жылдар ішінде

D) 1960 жылдары

E) 1970 жылдары

{Правильный ответ}=С

$$$016

1950 жылдары шығармаларын жинап, жарыққа шығару қолға алына бастаған ағартушы-ғалымдар:

A) Әл-Фараби, Жүсіп Баласағұн

B) Ш.Уәлиханов, Ы.Алтынсарин

C) Бұқар жырау, Ақтамберді жырау

D) А.Байтұрсынов, М.Дулатов

E) Ә.Бөкейханов, М.Жұмабаев

{Правильный ответ}=В

$$$017

1946 жылғы республиканың мәдени және ғылыми өміріндегі елеулі оқиға:

A) Қазақ КСР Ғылым академиясының құрылуы

B) Жезқазған мыс кен орнының ашылуы

C) Қола дәуірін зерттеу экспедициясы

D) Мәскеуде өткен Қазақ әдебиетінің онкүндігі

E) «Біржан – Сара» операсының қойылуы

{Правильный ответ}=А

$$$018

Ұлы Отан соғысынан кейінгі жылдары партиялық әкімшілік қоғамтанушы ғалымдардан талап еткен зерттеулер

A) Ұлттық этнология, салт-дәстүр

B) Қазақстан тарихы

C) Коммунистік идеологияны қуаттаған зерттеулер

D) Демократия идеологияны қуаттаған зерттеулер

E) Қазақ әдебиеті, лингвистика

{Правильный ответ}=С

$$$019

Ұлы Отан соғысынан кейінгі жылдарда Алматыдан басқа ірі ғылыми орталықтар бой көтерген қалалар

A) Өскемен, Қарағанды, Шымкент

B) Екібастұз, Рудный, Риддер

C) Петропавл, Арқалық

D) Аяғөз, Талдықорған

E) Атбасар, Теміртау

{Правильный ответ}=А

$$$020

1954 жылы Мемлекеттік сыйлыққа ұсынылған ұйғыр сазгерінің симфониялық поэмасы

A) «Анархан»

B) «Назугум»

C) «Ризвангүл»

D) «Гүлстан»

E) «Жыр туралы жыр»

{Правильный ответ}=С














Общая информация

Номер материала: ДВ-518880

Вам будут интересны эти курсы:

Курс профессиональной переподготовки «История: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Анализ результатов образовательной деятельности в работе учителя истории»
Курс повышения квалификации «Основы духовно-нравственной культуры: история и теория русской культуры»
Курс повышения квалификации «Достижение эффективности в преподавании истории на основе осуществления положений историко-культурного стандарта»
Курс повышения квалификации «Изучение русской живописи второй половины XIX века на уроках МХК в свете ФГОС ООО»
Курс повышения квалификации «Моделирование современных уроков истории»
Курс повышения квалификации «Теория и методика преподавания основ философии в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «История и теория этики в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Организация проектно-исследовательской деятельности в ходе изучения курсов истории в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Федеральный государственный стандарт ООО и СОО по истории: требования к современному уроку»
Курс повышения квалификации «Развитие ИКТ-компетенции обучающихся в процессе организации проектной деятельности при изучении курсов истории»
Курс повышения квалификации «Электронные образовательные ресурсы в работе учителя истории в контексте реализации ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «История и обществознание: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Философия и история образования в условиях реализации ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Политология: теория и методика преподавания в образовательной организации»

Благодарность за вклад в развитие крупнейшей онлайн-библиотеки методических разработок для учителей

Опубликуйте минимум 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Сертификат о создании сайта

Добавьте минимум пять материалов, чтобы получить сертификат о создании сайта

Грамота за использование ИКТ в работе педагога

Опубликуйте минимум 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Свидетельство о представлении обобщённого педагогического опыта на Всероссийском уровне

Опубликуйте минимум 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Грамота за высокий профессионализм, проявленный в процессе создания и развития собственного учительского сайта в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Грамота за активное участие в работе над повышением качества образования совместно с проектом "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Почётная грамота за научно-просветительскую и образовательную деятельность в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную почётную грамоту

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.