Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Презентации / Презентация к уроку-викторине по учебному предмету «Английский язык» на тему «Лондон»

Презентация к уроку-викторине по учебному предмету «Английский язык» на тему «Лондон»

Международный конкурс по математике «Поверь в себя»

для учеников 1-11 классов и дошкольников с ЛЮБЫМ уровнем знаний

Задания конкурса по математике «Поверь в себя» разработаны таким образом, чтобы каждый ученик вне зависимости от уровня подготовки смог проявить себя.

К ОПЛАТЕ ЗА ОДНОГО УЧЕНИКА: ВСЕГО 28 РУБ.

Конкурс проходит полностью дистанционно. Это значит, что ребенок сам решает задания, сидя за своим домашним компьютером (по желанию учителя дети могут решать задания и организованно в компьютерном классе).

Подробнее о конкурсе - https://urokimatematiki.ru/


Идёт приём заявок на самые массовые международные олимпиады проекта "Инфоурок"

Для учителей мы подготовили самые привлекательные условия в русскоязычном интернете:

1. Бесплатные наградные документы с указанием данных образовательной Лицензии и Свидeтельства СМИ;
2. Призовой фонд 1.500.000 рублей для самых активных учителей;
3. До 100 рублей за одного ученика остаётся у учителя (при орг.взносе 150 рублей);
4. Бесплатные путёвки в Турцию (на двоих, всё включено) - розыгрыш среди активных учителей;
5. Бесплатная подписка на месяц на видеоуроки от "Инфоурок" - активным учителям;
6. Благодарность учителю будет выслана на адрес руководителя школы.

Подайте заявку на олимпиаду сейчас - https://infourok.ru/konkurs

  • Иностранные языки
Автор: Лукъянчик Юлия Викторовна учитель английского языка МБОУ «СОШ №1» г....
LONDON QUIZ How much do you know about London? Try this quiz and find out.
1. Who gave London the first name? a) the Egyptians b) the Greeks c) the Romans
2. Which river runs through London? a) the Thames b) the Severn c) the Seine
3. Who founded the Tower of Lonon? a) Charles I b) William I c) Henry VIII
4. Who said “ When a man is tired of London, he is tired of life”? a) Charles...
5. Which is the oldest part of London? a) Westminster b) the City c) the West...
6. How much of London did the Great Fire of London destroy in 1666? a) a quar...
7. Who designed St Paul’s Cathedral? a) Christopher Wren b) Benjamin Hall c)...
8. Where are the British kings and queens crowned? a) St Paul’s Cathedral b)...
9. Which birds, according to the legend, protect the Tower of London? a) pige...
10. Which is the most famous shopping center in London? a)Oxford Street b)Dow...
11. What is a ‘double-decker’? a) a bus b) a lorry c) a ship
12. Where can you make a speech in Hyde Park ? a) Poet’s Corner b) Speaker’s...
13. What is ‘the Globe’ in London? a) the largest department store in Europe...
14. Where are the Crown Jewels kept? a) Buckingham Palace. b) The Tower of Lo...
15. If you visited number One, London, where would you be? a) Buckingham Pala...
16. Which museum is situated at 221 Baker Street? a) Tate Modern b) Madam Tus...
17. What COLOUR IS THE TRADITIONAL London taxi? a) yellow b) black c) green
18. What’s the popular name for the underground system in london? a) the Tunn...
19. What is the london eye? a) a telescope b) an observation wheel c) a newsp...
20. Which former london resident has been voted ‘the greatest briton of all t...
 THANK YOU!
The keys 1.C 2.A 3.B 4.C 5.B 6.B 7.A 8.B 9.B 10.A 11.A 12.B 13.C 14.B 15.C 16...
1 из 24

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 Автор: Лукъянчик Юлия Викторовна учитель английского языка МБОУ «СОШ №1» г.
Описание слайда:

Автор: Лукъянчик Юлия Викторовна учитель английского языка МБОУ «СОШ №1» г. Королёв Московской области «Презентация к уроку-викторине по учебному предмету «Английский язык» на тему «Лондон»

№ слайда 2 LONDON QUIZ How much do you know about London? Try this quiz and find out.
Описание слайда:

LONDON QUIZ How much do you know about London? Try this quiz and find out.

№ слайда 3 1. Who gave London the first name? a) the Egyptians b) the Greeks c) the Romans
Описание слайда:

1. Who gave London the first name? a) the Egyptians b) the Greeks c) the Romans

№ слайда 4 2. Which river runs through London? a) the Thames b) the Severn c) the Seine
Описание слайда:

2. Which river runs through London? a) the Thames b) the Severn c) the Seine

№ слайда 5 3. Who founded the Tower of Lonon? a) Charles I b) William I c) Henry VIII
Описание слайда:

3. Who founded the Tower of Lonon? a) Charles I b) William I c) Henry VIII

№ слайда 6 4. Who said “ When a man is tired of London, he is tired of life”? a) Charles
Описание слайда:

4. Who said “ When a man is tired of London, he is tired of life”? a) Charles Dickens b) William Shakespeare c) Samuel Johnson

№ слайда 7 5. Which is the oldest part of London? a) Westminster b) the City c) the West
Описание слайда:

5. Which is the oldest part of London? a) Westminster b) the City c) the West End

№ слайда 8 6. How much of London did the Great Fire of London destroy in 1666? a) a quar
Описание слайда:

6. How much of London did the Great Fire of London destroy in 1666? a) a quarter of London b) three quarters of London c) the whole city

№ слайда 9 7. Who designed St Paul’s Cathedral? a) Christopher Wren b) Benjamin Hall c)
Описание слайда:

7. Who designed St Paul’s Cathedral? a) Christopher Wren b) Benjamin Hall c) Francis Drake

№ слайда 10 8. Where are the British kings and queens crowned? a) St Paul’s Cathedral b)
Описание слайда:

8. Where are the British kings and queens crowned? a) St Paul’s Cathedral b) Westminster Abbey c) the House of Lords

№ слайда 11 9. Which birds, according to the legend, protect the Tower of London? a) pige
Описание слайда:

9. Which birds, according to the legend, protect the Tower of London? a) pigeons b) ravens c) swans

№ слайда 12 10. Which is the most famous shopping center in London? a)Oxford Street b)Dow
Описание слайда:

10. Which is the most famous shopping center in London? a)Oxford Street b)Downing Street c)Baker Street

№ слайда 13 11. What is a ‘double-decker’? a) a bus b) a lorry c) a ship
Описание слайда:

11. What is a ‘double-decker’? a) a bus b) a lorry c) a ship

№ слайда 14 12. Where can you make a speech in Hyde Park ? a) Poet’s Corner b) Speaker’s
Описание слайда:

12. Where can you make a speech in Hyde Park ? a) Poet’s Corner b) Speaker’s Corner c) Revolutionary Corner

№ слайда 15 13. What is ‘the Globe’ in London? a) the largest department store in Europe
Описание слайда:

13. What is ‘the Globe’ in London? a) the largest department store in Europe b) Cockney rhyming slang for ‘hope’ c) a Shakespearean theatre

№ слайда 16 14. Where are the Crown Jewels kept? a) Buckingham Palace. b) The Tower of Lo
Описание слайда:

14. Where are the Crown Jewels kept? a) Buckingham Palace. b) The Tower of London. c) The Bank of England.

№ слайда 17 15. If you visited number One, London, where would you be? a) Buckingham Pala
Описание слайда:

15. If you visited number One, London, where would you be? a) Buckingham Palace. b) Main Post Office. c) Apsley House.

№ слайда 18 16. Which museum is situated at 221 Baker Street? a) Tate Modern b) Madam Tus
Описание слайда:

16. Which museum is situated at 221 Baker Street? a) Tate Modern b) Madam Tussaud’s c) Sherlock Holmes Museum

№ слайда 19 17. What COLOUR IS THE TRADITIONAL London taxi? a) yellow b) black c) green
Описание слайда:

17. What COLOUR IS THE TRADITIONAL London taxi? a) yellow b) black c) green

№ слайда 20 18. What’s the popular name for the underground system in london? a) the Tunn
Описание слайда:

18. What’s the popular name for the underground system in london? a) the Tunnel b) the Channel c) the Tube

№ слайда 21 19. What is the london eye? a) a telescope b) an observation wheel c) a newsp
Описание слайда:

19. What is the london eye? a) a telescope b) an observation wheel c) a newspaper

№ слайда 22 20. Which former london resident has been voted ‘the greatest briton of all t
Описание слайда:

20. Which former london resident has been voted ‘the greatest briton of all time’? a) Sir Winston Churchill b) Charles Darwin c) John Lennon

№ слайда 23  THANK YOU!
Описание слайда:

THANK YOU!

№ слайда 24 The keys 1.C 2.A 3.B 4.C 5.B 6.B 7.A 8.B 9.B 10.A 11.A 12.B 13.C 14.B 15.C 16
Описание слайда:

The keys 1.C 2.A 3.B 4.C 5.B 6.B 7.A 8.B 9.B 10.A 11.A 12.B 13.C 14.B 15.C 16.C 17.B 18.C 19.B 20.A

Самые низкие цены на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации!

Предлагаем учителям воспользоваться 50% скидкой при обучении по программам профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок".

Начало обучения ближайших групп: 18 января и 25 января. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (20% в начале обучения и 80% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru/kursy



Краткое описание документа:

Презентация к уроку-викторине по учебному предмету "Английский язык" на тему "Лондон" может быть применена в любом классе основной школы.

Цели: систематизировать и обобщить знания, умения и навыки и осуществить рефлексивную деятельность.

Практическая цель: развитие навыков коммуникативной деятельности.

Развивающая цель: развитие мышления, памяти, внимания; стимулирование самостоятельности учащихся, а также активности, старательности, любознательности, обучению контактировать с товарищами и учителем.

Воспитательная цель: воспитание ценностного отношения к культуре и истории страны изучаемого языка.

Задачи: Обобщить пройденный материал по теме, развивать лексические, грамматические навыки, навыки монологической речи и аудирования.

Автор
Дата добавления 04.04.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Презентации
Просмотров386
Номер материала 473755
Получить свидетельство о публикации

УЖЕ ЧЕРЕЗ 10 МИНУТ ВЫ МОЖЕТЕ ПОЛУЧИТЬ ДИПЛОМ

от проекта "Инфоурок" с указанием данных образовательной лицензии, что важно при прохождении аттестации.

Если Вы учитель или воспитатель, то можете прямо сейчас получить документ, подтверждающий Ваши профессиональные компетенции. Выдаваемые дипломы и сертификаты помогут Вам наполнить собственное портфолио и успешно пройти аттестацию.

Список всех тестов можно посмотреть тут - https://infourok.ru/tests

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх