Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Презентации / Презентация по английскому языку на тему "США. История, современность" (8 класс)

Презентация по английскому языку на тему "США. История, современность" (8 класс)

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Задачи презентации: Актуализация знаний учащихся по теме The USA; Формировани...
Содержание 1) What do you know about the USA? Тест (10 вопросов с вариантами...
1. Who discovered America? A) Christopher Columbus B) George Washington C) Th...
2. Who was the first president of the USA? A) Abraham Lincoln B) George Washi...
3. What is the national symbol of America? A) The rose B) The bald eagle C) T...
4. What is the capital of the United States? A) New York City B) Los Angeles...
5. Where is the Statue of Liberty situated? A) New York B) Massachusetts C) C...
6. The American flag has: A) thirteen stripes (13) B) thirty stripes (30) C)...
7. Where is the tallest building (skyscraper) in the world? A) New York City...
8. When do Americans celebrate Independence day? A) July 4 B) December 25 C)...
9. What is the national sport of America? A) football B) soccer C) baseball
10. Who was the first man on the Moon? A) Yuri Gagarin B) John Glenn C) Neil...
1. A 2. B 3. B 4. C 5. A 6. A 7. B 8. A 9. C 10. C
The official or political name of the country is The UNITED STATES OF AMERICA...
The American flag is known as THE STARS AND STRIPES. It consists of Fifty sta...
The symbol of the country is the BALD-HEADED EAGLE with its wings spread on a...
It is celebrated on December 25. It is the day when Christians celebrate the...
It is celebrated on the 1st day of January. Americans blow horns and whistles...
It is celebrated on February 14. It is a day of love and friendship. American...
It is celebrated on a Sunday in April or May. The week before Easter American...
American children celebrate Halloween on October 31. The children wear masks...
It is celebrated on the fourth Thursday of November. This is a family holiday...
A special day for Mom. The most scary day of the year. Americans celebrate In...
1. Mother’s Day 2. Halloween 3. July 4. Discrimination 5. Santa Claus 6. Gree...
1 из 45

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1
Описание слайда:

№ слайда 2 Задачи презентации: Актуализация знаний учащихся по теме The USA; Формировани
Описание слайда:

Задачи презентации: Актуализация знаний учащихся по теме The USA; Формирование навыков устной и письменной речи.

№ слайда 3 Содержание 1) What do you know about the USA? Тест (10 вопросов с вариантами
Описание слайда:

Содержание 1) What do you know about the USA? Тест (10 вопросов с вариантами ответов + ключи + иллюстрация ответов) 2) Страноведческая информация в картинках (флаг, герб, история). Match the pictures with their descriptions. 3) Известные праздники в Америке. Which holiday would you refer to this or that picture. 4) Кроссворд по пройденному материалу о США.

№ слайда 4 1. Who discovered America? A) Christopher Columbus B) George Washington C) Th
Описание слайда:

1. Who discovered America? A) Christopher Columbus B) George Washington C) The pilgrims

№ слайда 5 2. Who was the first president of the USA? A) Abraham Lincoln B) George Washi
Описание слайда:

2. Who was the first president of the USA? A) Abraham Lincoln B) George Washington C) Franklin D. Roosevelt

№ слайда 6 3. What is the national symbol of America? A) The rose B) The bald eagle C) T
Описание слайда:

3. What is the national symbol of America? A) The rose B) The bald eagle C) The shamrock

№ слайда 7 4. What is the capital of the United States? A) New York City B) Los Angeles
Описание слайда:

4. What is the capital of the United States? A) New York City B) Los Angeles C) Washington, D.C.

№ слайда 8 5. Where is the Statue of Liberty situated? A) New York B) Massachusetts C) C
Описание слайда:

5. Where is the Statue of Liberty situated? A) New York B) Massachusetts C) California

№ слайда 9 6. The American flag has: A) thirteen stripes (13) B) thirty stripes (30) C)
Описание слайда:

6. The American flag has: A) thirteen stripes (13) B) thirty stripes (30) C) fifty stripes (50)

№ слайда 10 7. Where is the tallest building (skyscraper) in the world? A) New York City
Описание слайда:

7. Where is the tallest building (skyscraper) in the world? A) New York City B) Chicago C) California

№ слайда 11 8. When do Americans celebrate Independence day? A) July 4 B) December 25 C)
Описание слайда:

8. When do Americans celebrate Independence day? A) July 4 B) December 25 C) February 14

№ слайда 12 9. What is the national sport of America? A) football B) soccer C) baseball
Описание слайда:

9. What is the national sport of America? A) football B) soccer C) baseball

№ слайда 13 10. Who was the first man on the Moon? A) Yuri Gagarin B) John Glenn C) Neil
Описание слайда:

10. Who was the first man on the Moon? A) Yuri Gagarin B) John Glenn C) Neil Armstrong

№ слайда 14 1. A 2. B 3. B 4. C 5. A 6. A 7. B 8. A 9. C 10. C
Описание слайда:

1. A 2. B 3. B 4. C 5. A 6. A 7. B 8. A 9. C 10. C

№ слайда 15
Описание слайда:

№ слайда 16
Описание слайда:

№ слайда 17
Описание слайда:

№ слайда 18
Описание слайда:

№ слайда 19
Описание слайда:

№ слайда 20
Описание слайда:

№ слайда 21
Описание слайда:

№ слайда 22
Описание слайда:

№ слайда 23
Описание слайда:

№ слайда 24
Описание слайда:

№ слайда 25
Описание слайда:

№ слайда 26 The official or political name of the country is The UNITED STATES OF AMERICA
Описание слайда:

The official or political name of the country is The UNITED STATES OF AMERICA because the country consists of 50 states. The country is usually known by a shorter name or the abbreviation THE USA or THE US. The country is often known as America because of the name of the continent. America is the geographical name.

№ слайда 27 The American flag is known as THE STARS AND STRIPES. It consists of Fifty sta
Описание слайда:

The American flag is known as THE STARS AND STRIPES. It consists of Fifty stars which represent the fifty states. Thirteen red and white horizontal stripes stand for the original thirteen States that were united in 1776. The first flag was called the Grand Union Flag. It combined the flag of Great Britain with the thirteen stripes. It showed that these first thirteen states were British colonies. After the War of Independence, all thirteen states became free and the flag changed. The British flag in the corner was replaced by stars. Every time a new state entered the Union, a star was added. So now today’s flag shows the thirteen stripes for the original number of states in 1776 plus the 50 stars which represent today’s total.

№ слайда 28 The symbol of the country is the BALD-HEADED EAGLE with its wings spread on a
Описание слайда:

The symbol of the country is the BALD-HEADED EAGLE with its wings spread on a white background. Five thousand years ago the first Americans chose the eagle as the emblem to symbolize their power. The bald eagle owes its name to the early American colonists. It actually isn’t really bald at all but white-headed. This bird lives only in the USA and Canady. In 1782, Congress selected the bald eagle as the emblem of the newly formed union to show the courage and might of the nation.

№ слайда 29
Описание слайда:

№ слайда 30
Описание слайда:

№ слайда 31 It is celebrated on December 25. It is the day when Christians celebrate the
Описание слайда:

It is celebrated on December 25. It is the day when Christians celebrate the birth of Jesus Christ. The symbol of Christmas is Santa Claus who visits Americans and brings them presents. In the morning people wish each other a “Marry Christmas”.

№ слайда 32
Описание слайда:

№ слайда 33 It is celebrated on the 1st day of January. Americans blow horns and whistles
Описание слайда:

It is celebrated on the 1st day of January. Americans blow horns and whistles at midnight to announce the beginning of a new year. People kiss, hug, sing and shout “Happy New Year”.

№ слайда 34
Описание слайда:

№ слайда 35 It is celebrated on February 14. It is a day of love and friendship. American
Описание слайда:

It is celebrated on February 14. It is a day of love and friendship. Americans send greeting cards to their sweethearts and friends and ask them to “Be My Valentine”.

№ слайда 36
Описание слайда:

№ слайда 37 It is celebrated on a Sunday in April or May. The week before Easter American
Описание слайда:

It is celebrated on a Sunday in April or May. The week before Easter Americans colour eggs. On Easter Sunday children wake up to find the Easter Bunny has left them a basket of candy.

№ слайда 38
Описание слайда:

№ слайда 39 American children celebrate Halloween on October 31. The children wear masks
Описание слайда:

American children celebrate Halloween on October 31. The children wear masks and colorful costumes. They walk door to door and shout : “Trick or Treat!”

№ слайда 40
Описание слайда:

№ слайда 41 It is celebrated on the fourth Thursday of November. This is a family holiday
Описание слайда:

It is celebrated on the fourth Thursday of November. This is a family holiday. Americans gather to give thanks for all good things in their lives. They make a big turkey dinner.

№ слайда 42
Описание слайда:

№ слайда 43 A special day for Mom. The most scary day of the year. Americans celebrate In
Описание слайда:

A special day for Mom. The most scary day of the year. Americans celebrate Independence Day during this month. Martin Luther King, Jr. fought against racial … . He visits Americans on Christmas Eve. Americans wear this colour on St. Patrick’s Day. The first President of the USA (last name). The celebration of this holiday begins on December, 31. He discovered America (last name). 2 1                     6     3         4 5     D       I     7     S                 C   8             R           I   M   I   N   A   T I 9   O             N

№ слайда 44 1. Mother’s Day 2. Halloween 3. July 4. Discrimination 5. Santa Claus 6. Gree
Описание слайда:

1. Mother’s Day 2. Halloween 3. July 4. Discrimination 5. Santa Claus 6. Green 7. Washington 8. New Year’s Day 9. Columbus.

№ слайда 45
Описание слайда:

Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Краткое описание документа:

Известно, что страноведение занимает одно из ведущих мест при изучении любого иностранного языка.Новые технологии дают учителю гораздо большие, чем раньше возможности для успешного обучения школьников. Компьютерные презентации стали очень популярны при изучении учебных тем. Данная презентация знакомит учащихся с историей, достопримечательностями, праздниками США. Материал построен как в виде подачи информации, так и в виде викторины и кроссворда, что делает урок, на котором используется данный вид работы, более интересным, насыщенным. Ребята лучше усваивают изучаемый материал.

Автор
Дата добавления 13.03.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Презентации
Просмотров385
Номер материала 440817
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх