1034360
столько раз учителя, ученики и родители
посетили сайт «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
+Добавить материал
и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015
Дистанционные курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации для педагогов

Дистанционные курсы для педагогов - курсы профессиональной переподготовки от 1.410 руб.;
- курсы повышения квалификации от 430 руб.
Московские документы для аттестации

ВЫБРАТЬ КУРС СО СКИДКОЙ ДО 90%

ВНИМАНИЕ: Скидка действует ТОЛЬКО до конца апреля!

(Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана ООО "Столичный учебный центр", г.Москва)

ИнфоурокИнформатикаДругие методич. материалыПрограмма интерфейсімен танысу. Презентация. 6 сынып

Программа интерфейсімен танысу. Презентация. 6 сынып

библиотека
материалов
Ms. Power Point бағдарламасы
Презентация (ағылшынша presentation ұсыну деген мағынаны береді)-белгілі бір...
Ms. Power Point бағдарламасын іске қосу үшін мына командаларды орындаймыз: Ба...
Тақырып жолы Мәзір қатары Құрал-саймандар тақтасы Жұмыс аймағы Қалып-күй жолы...
Слайдтың макетін таңдау үшін  батырмасын шертіп, қажеттісін таңдаймыз Титулды...
Презентацияға мына обьектілерді кірістіруге болады: Кесте; Сурет Клип; Бейнел...
Слайдтың дизайынын таңдау үшін мәзір қатарындағы  командасын орындаймыз
Фондық түсті таңдау: тышқанның оң жақ батырмасын шертіп,  командасын орындаймыз
 Анимация әсерлерін баптау
Слайдтарды көрсету тәсілдері: 1. мәзір қатарындағы  командасын орындау; 2. қа...
Презентацияны сақтау үшін мына командалар тізбегін орындаймыз: файл-сохранит...
Практикалық жұмыс Портфолио жасау
Үйге тапсырма: “Менің отбасым” тақырыбына презентация жасап келу

Описание презентации по отдельным слайдам:

1 слайд Ms. Power Point бағдарламасы
Описание слайда:

Ms. Power Point бағдарламасы

2 слайд Презентация (ағылшынша presentation ұсыну деген мағынаны береді)-белгілі бір
Описание слайда:

Презентация (ағылшынша presentation ұсыну деген мағынаны береді)-белгілі бір тақырып бойынша жинақталған слайдтар жиынтығы. Тақырыптарды, мәтінді, кестелерді, графикалық обьектілерді, дыбыстық фрагменттерді іске қосатын күрделі обьект слайд деп аталады.

3 слайд Ms. Power Point бағдарламасын іске қосу үшін мына командаларды орындаймыз: Ба
Описание слайда:

Ms. Power Point бағдарламасын іске қосу үшін мына командаларды орындаймыз: Бастау-бағдарламалар- Ms. Office -Ms. Power Point

4 слайд Тақырып жолы Мәзір қатары Құрал-саймандар тақтасы Жұмыс аймағы Қалып-күй жолы
Описание слайда:

Тақырып жолы Мәзір қатары Құрал-саймандар тақтасы Жұмыс аймағы Қалып-күй жолы Кішірейтілген слайд Ms.Power Point бағдарламасының интерфейсі 3 режімде жұмыс істейді: Қарапайым слайд Слайдтарды реттеуші Слайдтарды көрсету

5 слайд Слайдтың макетін таңдау үшін  батырмасын шертіп, қажеттісін таңдаймыз Титулды
Описание слайда:

Слайдтың макетін таңдау үшін <Макет> батырмасын шертіп, қажеттісін таңдаймыз Титулдық слайд Тақырып және обьект Бөлім тақырыбы Екі обьект Салыстыру Тек тақырып Бос слайд Жазуы бар обьект Жазуы бар сурет

6 слайд Презентацияға мына обьектілерді кірістіруге болады: Кесте; Сурет Клип; Бейнел
Описание слайда:

Презентацияға мына обьектілерді кірістіруге болады: Кесте; Сурет Клип; Бейнелер; Фигуралар; Диаграммалар; Гиперсілтеме; Колонтитул; Word Art көркем жазулары; Уақыт пен күн; Слайд нөмірі; Фильм және дыбыс;

7 слайд Слайдтың дизайынын таңдау үшін мәзір қатарындағы  командасын орындаймыз
Описание слайда:

Слайдтың дизайынын таңдау үшін мәзір қатарындағы <Дизайн> командасын орындаймыз

8 слайд Фондық түсті таңдау: тышқанның оң жақ батырмасын шертіп,  командасын орындаймыз
Описание слайда:

Фондық түсті таңдау: тышқанның оң жақ батырмасын шертіп, <формат фона> командасын орындаймыз

9 слайд  Анимация әсерлерін баптау
Описание слайда:

Анимация әсерлерін баптау

10 слайд Слайдтарды көрсету тәсілдері: 1. мәзір қатарындағы  командасын орындау; 2. қа
Описание слайда:

Слайдтарды көрсету тәсілдері: 1. мәзір қатарындағы <показ слайдов> командасын орындау; 2. қалып-күй жолындағы слайдты көрсету батырмасын басу; 3. F5 пернесін басу; Слайдтар көрсетімін аяқтау үшін ESC пернесін немесе тышқан тетігін 2 рет шерту жеткілікті

11 слайд Презентацияны сақтау үшін мына командалар тізбегін орындаймыз: файл-сохранит
Описание слайда:

Презентацияны сақтау үшін мына командалар тізбегін орындаймыз: файл-сохранить как сақтайтын буманы көрсетіп, атын енгізіп, сақтау батырмасын басамыз. Ms.Power Point бағдарламасында жасалған құжаттың кеңейтілуі pptx, ppt.

12 слайд Практикалық жұмыс Портфолио жасау
Описание слайда:

Практикалық жұмыс Портфолио жасау

13 слайд Үйге тапсырма: “Менің отбасым” тақырыбына презентация жасап келу
Описание слайда:

Үйге тапсырма: “Менің отбасым” тақырыбына презентация жасап келу

Краткое описание документа:

Сабақтың тақырыбы: Программа интерфейсімен танысу. Презентация

Сабақтың мақсат-міндеттері

а) білімділік

Оқушыларға Microsoft Power Point бағдарламасымен , программа интерфейсімен таныстыру, презентация құруды үйрету

ә)дамыту шылық

Оқушылардың есте сақтау және зейіндік қабілеттерін дамыту, пәнге деген қызығушылығын арттыру

б) тәрбиелік

Оқушыларды тазалыққа , ұқыптылыққа тәрбиелеу

Сабақтың типі

Жаңа материалды игерту

Сабақтың түрі

Дәстүрлі.

Сабақтың әдістері

Түсіндірмелі,сұрақ-жауап

Сабақтың оқыту құралдары және көрнекілігі

итерактивті тақта, монипулятор

Сабақтың барысы

Мұғалімнің қызметі

Оқушының қызметі

I. Ұйымдастыру бөлімі

-амандасу;

-түгелдеу;

-оқушының назарын сабаққа аудару;

-оқу құралдарының дайындығын тексеру;

-амандасу;

-кезекшілік міндеттерін атқару;

-сабаққа дайындалу;

ІI.Жаңа материалды қабылдауға дайындық

Оқушыларды жаңа сабаққа дайындау

IІІ.Жаңа материалды түсіндіру

а) жаңа ұғымға байланысты жұмыс

Біз бүгін Ms. Power Point бағдарламасымен, оның интерфейсімен танысып, презентация жасауды үйренеміз.

Презентация (ағылшынша presentation ұсыну деген мағынаны береді)-белгілі бір тақырып бойынша жинақталған слайдтар жиынтығы. Тақырыптарды, мәтінді, кестелерді, графикалық обьектілерді, дыбыстық фрагменттерді іске қосатын күрделі обьект слайд деп аталады. Презентация құруға арналған офистік бағдарламалардың бірі- Ms. Power Point бағдарламасы.

Ms. Power Point бағдарламасын іске қосу үшін мына бұйрықтарды орындаймыз:

Бастау-бағдарламалар-Ms. Office – Ms.Power Point бағдарламасы

Ms.Power Point бағдарламасының интерфейсі, яғни терезесі мыналардан тұрады:

  • 1.Тақырып жолы;
  • 2.Мәзір қатары;
  • 3.Құрал-саймандар тақтасы;
  • 4.Жұмыс аймағы;
  • 5.Слайдтың кішірейтілген түрі;
  • 6.Қалып-күй жолы;

Ms.Power Point бағдарламасының интерфейсі 3 режімде жұмыс істейді:

  • Қарапайым слайд;
  • Слайдтарды реттеуші;
  • Слайдтарды көрсету;

Жаңа слайд құру үшін <файл- создать слайд> бұйрығын таңдаймыз немесе ENTER пернесін бассақ жаңа слайд қосылады. Бір слайдтан екінші слайдқа өту үшін ENTER пернесін немесе тышқан тетігін пайдаланамыз.

Слайдтың макетін таңдау үшін <макет> командасын таңдаймыз:

Мынадай макет түрлерінен таңдауға болады:

•Титулдық слайд;

•Тақырып және обьект;

•Бөлім тақырыбы;

•Екі обьект;

•Салыстыру;

•Тек тақырып;

•Бос слайд;

•Жазуы бар обьект;

•Жазуы бар сурет ;

Слайдқа мына обьектілерді кірістіруге болады

  • Кесте;
  • Сурет;
  • Клип;
  • Бейнелер;
  • Фигуралар;
  • Диаграммалар;
  • Гиперсілтеме;
  • Колонтитул;
  • Word Art көркем жазуларын;
  • Уақыт пен күнді;
  • Слайд нөмірін;
  • Фильм және дыбысты;

Слайдтың дизайынын таңдау үшін мәзір қатарындағы <Дизайн> командасын орындаймыз.

Фондық түсті таңдау: тышқанның оң жақ батырмасын шертіп, <формат фона> командасын орындаймыз

Анимация әсерлерін баптау үшін мәзір қатарындағы анимация бұйрығын таңдаймыз

Презентацияны сақтау үшін мына командаларды орындаймыз: файл-сохранить как

Ашылған қосымша терезеге сақтайтын буманы көрсетіп, атын беріп, сохранить батырмасын басамыз.

Ms.Power Point бағдарламасында жасалған құжаттың кеңейтілуі pptx, ppt.

Слайдтарды көрсетудің тәсілдері:
1. мәзір қатарындағы показ слайдов командасы
2. қалып-күй жолындағы слайдты көрсету батырмасын басу
3. F5 пернесін басу

Слайдтар көрсетімін аяқтау үшін ESC пернесін немесе тышқан тетігін 2 рет шерту жеткілікті

Оқушылар назарларын тақтаға аударып, жаңа сабақты тыңдап отырады

ә) танымдық қабілеттерін арттыруға арналған жаттығулар

1-тапсырма. Портфолио жасау. Презентацияға сурет енгізіп, фондық түс, анимация беріп, өз бумаларында «портфолио» деген атпен сақта

2-тапсырма. Үлестірме қағаз

1.Бірінші және екінші слайдтарға интернет мүмкіндігін пайдаланып, фондық сурет қой

2. өзің сүйіп оқитын ақынның өлеңінен үзінді жаз

3. слайдтардағы мәтінге эффект қос

Оқуылар компьютермен тапсырма орындайды. Презентация жасап, оны пішімдеп, сақтайды

ІV. Жаңа білімді бекіту

Тест

1.Ms.Power Point бағдарламасын қалай іске қосамыз?

  • a) Ms.Power Point бағдарламасы
  • b)Бастау-бағдарламалар-Ms. Office – Ms.Power Point бағдарламасы
  • c)Бастау-бағдарламалар-стандарттылар – Ms.Power Point бағдарламасы
  • d)бағдарламалар- Ms.Power Point бағдарламасы

2.Бағдарлама интерфейсі неше бөліктен тұрады?

  • a)3
  • b)4
  • c)5
  • d)6

3.Анимация әсерлерін қалай баптаймыз?

  • a)Баптау
  • b)Мәзір - анимация
  • c)Мәзір - вставка
  • d)Мәзір - баптау

4.Презентацияны қалай сақтаймыз?

  • a)Вставка-қалай сақтау
  • b)Файл-қалай сақтау
  • c)Бастау-қалай сақтау
  • d)Сақтау

5. Жаңа слайдты қалай құрамыз?

  • a)Создать слайд командасы
  • b)Макет батырмасы
  • c)Файл командасы
  • d)Дизайн командасы

6. Мәзір қатарындағы артық команданы көрсет

  • a)Анимация
  • b)Показ слайдов
  • c)Дизайн
  • d)Разметка страницы

7. Ms.Power Point бағдарламасында «F5» пернесі қандай қызмет атқарады?

  • a)Сақтау
  • b)Жаңа слайд қосу
  • c)Слайдты көрсету
  • d)Слайдты баптау

8.слайдтар көрсетімін аяқтау үшін қай пернені басамыз?

  • a)F5
  • b)ESC
  • c)ENTER
  • d)Delete

9.Ms.Power Point бағдарламасында жасалған құжаттың кеңейтілуі

  • a)docx
  • b)pptx
  • c)Jpeg
  • d)png

10. Ms.Power Point-та ендірілген суретті өзгертуге болама?

  • a)Болады
  • b)Өзгертуге келмейді
  • c)Болмайды
  • d)Ендірілген күйде қалады

Оқушылар тест тапсырмасын орындайды

Тест жауаптары

1.b

2.d

3.b

4.b

5.a

6.d

7.c

8.b

9.b

10.a

V. Үйге тапсырма. Қорытындылау

«Менің отбасым» тақырыбына презентация жасап келу

VI. Бағалау

Оқушылардың белсене қатысуын қадағалау және сол бойынша бағалау

Общая информация

Номер материала: 273280

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Информационные технологии в деятельности учителя физики»
Курс повышения квалификации «Методика преподавания информатики в начальных классах»
Курс повышения квалификации «Современные информационные технологии и их использование в работе преподавателей. Системы автоматизированного проектирования одежды и организация технологического процесса»
Курс повышения квалификации «Организация работы по формированию медиаграмотности и повышению уровня информационных компетенций всех участников образовательного процесса»
Курс повышения квалификации «Облачные технологии в образовании»
Курс «1С: Предприятие 7.7»
Курс «3D Studio MAX»
Курс «WEB-ВЕРСТКА (HTML, CSS)»
Курс повышения квалификации «Сетевые и дистанционные (электронные) формы обучения в условиях реализации ФГОС по ТОП-50»
Курс повышения квалификации «Развитие информационно-коммуникационных компетенций учителя в процессе внедрения ФГОС: работа в Московской электронной школе»
Курс профессиональной переподготовки «Информационные технологии в профессиональной деятельности: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Использование компьютерных технологий в процессе обучения в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания информатики в начальных классах с учетом ФГОС НОО»
Курс повышения квалификации «Современные тенденции цифровизации образования»
Курс повышения квалификации «Современные языки программирования интегрированной оболочки Microsoft Visual Studio C# NET., C++. NET, VB.NET. с использованием структурного и объектно-ориентированного методов разработки корпоративных систем»

Благодарность за вклад в развитие крупнейшей онлайн-библиотеки методических разработок для учителей

Опубликуйте минимум 3 материала, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную благодарность

Сертификат о создании сайта

Добавьте минимум пять материалов, чтобы получить сертификат о создании сайта

Грамота за использование ИКТ в работе педагога

Опубликуйте минимум 10 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Свидетельство о представлении обобщённого педагогического опыта на Всероссийском уровне

Опубликуйте минимум 15 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данное cвидетельство

Грамота за высокий профессионализм, проявленный в процессе создания и развития собственного учительского сайта в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 20 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Грамота за активное участие в работе над повышением качества образования совместно с проектом "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 25 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную грамоту

Почётная грамота за научно-просветительскую и образовательную деятельность в рамках проекта "Инфоурок"

Опубликуйте минимум 40 материалов, чтобы БЕСПЛАТНО получить и скачать данную почётную грамоту

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.