Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Проверочная работа по английскому языку по теме "Проблемы молодежи"
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Проверочная работа по английскому языку по теме "Проблемы молодежи"

библиотека
материалов

Проблемы молодежи

Закончите предложения, используя предлагаемые варианты:

1.Being a teenager is not so...

a) important b) easy c) clever

2. Young people have to learn ... at school.

a) a little b) nothing c) a lot of

3. When parents don't understand the problems of their children it's

so-called...

a) generation gap b) problem c) the rush hour

4. Nowadays we have very serious problems for the young people such as violence, AIDS, drugs and ...

a) music b) alcohol c) sport

5. The most terrible thing is when teenager becomes a ...

a) student b) doctor c) drug addict

6. Teenagers commit crimes for some reasons. They need money, someone makes them do it or they want to…. their friends.

a) like b) impress c) watch

7. The most popular subcultures are Hacker, Rocker, Punk, Mod ,Hippie, Biker and…

a) Goth b) Student c) Stranger

8. A young person who wears leather jacket, army boots and a cowboy hat just to show off. He is associated with something rebellious.

a) Hippie b) Rocker c) Mod

9.A young person who dresses in a shocking way to express his or her identity. He or she has brightly coloured hair and wears metal chains. The person is thought to rebel against the society. The music is aggressive. They reject everything.

a) Punk b) Hacker c) Hippie

10.There people developed their own style distinct from others. A person has college-style hair, a neat white shirt, a short jacket, or a short blazer jacket, and narrow trousers. The clothes are Italian by choice. Pale face, plenty of make-up. Scooters are the preferred means of transportation. He or she prefer soul music.

a) Skinhead b) Biker c) Mod



Проблемы молодежи

II

Закончите предложения, используя предлагаемые варианты:

1. Teenagers have ... problems.

a) no b) a lot of c) much

2. School is the 1st problem. Young people have to learn ...

a) a little b) nothing c) a lot

3. When parents don't understand the problems of their children it's

so-called...

a) problem c) greenhouse effect b) generation gap

4. Nowadays we have very serious problems for the young people such as violence, AIDS, drugs and ...

a) smoking b)studies c) playing football

5. The most terrible thing is when teenager becomes a ...

a) parent b) student c) drug addict

6. A young person who wears a leather jacket, army boots and a cowboy hat just to show off. He is associated with something rebellious.

a) Hippie b) Rocker c) Mod

7. A subculture is a group of people with the same……., the same style and they like the same music.

a) interests b) parents c) schoolmates

8.They are the ‘wizards’ of the computer community; people with a deep understanding of how their computers work, and can do things with them that seem ‘medical’. They do not protest against their parents. This subculture is called…

a) Goth b) Hacker c) Mod

9. The members of this subculture wear the blackest black, with a lot of silver jewellery and have very black hair and look as this and pale as possible. The members gather together to read Bram Stoker and talk about being vampires, and about the end of the world. They are…

a) Skinheads b) Bikers c) Goths

10. Teenagers commit crimes for some reasons. They need money, someone makes them do it or they want to impress …..

a) their teachers b) their friends c) themselves

Ключи

I

1-b,2-c, 3-a, 4-b, 5-c, 6-b, 7-a, 8-b, 9-a, 10-c.

II

1-b, 2-c, 3-b, 4-a, 5-c, 6-b, 7-a, 8-b, 9-c, 10-b.





Критерии оценок: 6-7б –оценка «3»

8-9б-оценка «4»

10б-оценка «5»







Краткое описание документа:

Данное  задание может быть включено в ФОС как средство текущего контроля знаний учащихся или как лексическую разминку по теме " Проблемы молодежи." для студентов 1 курса СПО (средний уровень знаний,Pre-Intermediate)

 

Задание представляет из себя тест на множественный выбор, состоящий из 10 пунктов.

Разработан в двух вариантах.

Задания затрагивают такие аспекты, как молодежные субкультуры, основные проблемы современной молодежи, преступность в подростковой среде, конфликт поколений.

Дополнительным заданием после выполнения данного теста может быть выполнение презентации об одной из субкультур или эссе по данной теме.

 

 

 

Для удобства к заданию прилагаются ключи и критерии оценок.

Автор
Дата добавления 09.02.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров681
Номер материала 376912
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх