Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Разноуровневые контрольные работы по английскому языку для 5-ых, 6-ых, 7-ых классов

Разноуровневые контрольные работы по английскому языку для 5-ых, 6-ых, 7-ых классов

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

hello_html_m3663b57c.gif







РАЗНОУРОВНЕВЫЕ

КОНТРОЛЬНЫЕ РАБОТЫ ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ

ДЛЯ 5-ЫХ, 6- ЫХ, 7-ЫХ КЛАССОВ.

(Кузина Л.В.)















































Пояснительная записка

к контрольным работам для 5-ых,6-ых и 7-ых классов.

Данные работы можно использовать для проведения итогового контроля за год лексико- грамматических навыков и навыков чтения. Предлагаемые работы включают тексты, лексические и грамматические задания разных уровней сложности. Для каждого класса предлагается два уровня сложности (повышенный и базовый) что позволяет организовать проверку знаний учащихся с разной степенью обученности. Предлагаемые контрольные работы охватывают все разделы грамматики, в текстах используется изученная лексика.

К контрольным работам прилагаются правильные ответы.

Буду рада, если кому-то воспользуется данными разработками.

















































5 КЛАСС ( повышенный уровень)

TEST №1

Часть А

Задания: прочитайте текст и выполните задания:

Gene Kelly was an American who made fifty films as an actor, singer and dancer.

He was born in Pittsburg, Ohio, in the USA in 1912 and started dancing at the age of five. With his two brothers and two sisters, he made money as a child by dancing and singing. In 1929 he studied at Penn. College. After college, he opened Gene Kelly’s Studio of Dance at the age of twenty.

When he was twenty five, Gene Kelly traveled to New York. He started work in the Diamond Club and he also found work in musical shows in theatres in Broadway, New York. In 1940 he started in a show called “Pal Joey”. Then he left New York and went to Los Angeles to work in films. In 1942 he starred in the film “Me and my Girl” with Judy Garland ( famous as Dorothy in “The Wizard of Ozz”)

Gene Kelly was a star from 1942 to 1958, he made some famous films. In 1952 he started in “Singing in the Rain”, which people think is his best film.

In 1963 he had a skiing accident and stopped dancing. He died in 1996.

А. Верно ( True ) или неверно (False ) ?

1. Gene Kelly was an American.

2. He was born in 1912.

3. He worked in the theatre after college.

4. He left New York to work on TV.

5. He started in “ The Wizard of Ozz”.

В. Дополните следующие ниже предложения, выбрав один из предложенных вариантов.

1. Gene Kelly made … films.

a) 15

b) 50

c) 500

2. As a child he sang and danced with … .

a) his parents

b) his brothers and sisters

c) his friends.

3. He had his own studio at the age of … .

a) twenty

b) twenty five

c) twenty one.

4. He went to Los Angeles… .

a) to work on TV.

b) to work in films.

c) to star in shows.

5. He made his best film in … .

a) 1942

b) 1952

c)1958.



Часть В.

Выбери правильный вариант ответа.

1. He is ……. in the family.

a) the eldest b) the oldest c) oldest

2. Mr. Black is a man ….. a black sweater.

a) in b) at c) on

3. My Dad is a ….. younger than yours.

a) more b) most c) bit

4. Many people … casual clothes.

a) wear b) to wear c) are wearing

5. ……. we work much?

a) Do b) Does c) Is

6. If we ……. quarrels, we are sorry afterwards.

a) had b) have c) has

7. If she …… about something, I try to help her.

a) ask b) asks c) will ask

8. They ….. the look last summer.

a) will read b) read c) have read

9. My friends are ….. and I like them.

a) cheerful b) cheered c) cheering

10. Don’t …. about it!

a) worried b) worry c) to worry

11. When I’m ill, I …… in bed.

a) stay b) stayed c) to stay

12. It usually …. in winter.

a) snows b) snowy c) snow

13 …. fine picture an the exhibition.

a) There were b) There was c) There been

14. The carpet is …. the floor.

a) at b) in c) on

15. We have … of onions in our fridge.

a) plenty b) much c) many

16. We’ve got … eggs, go and buy some.

a) few b) less c) little

17. … shoes are very nice, but expensive.

a) This b) These c) Its

18. I don’t like the jacket. Show me that …. .

a) one b) ones c) once

19 We brush our teeth … a day.

a) twice b) two c) second

20. Captain Cook … before the cannibals ate him.

a) traveled b) had traveled c) was traveling

21. I wish it …. not so cold in winter.

a) were b) be c) is

22. …. was James Cook?

a) What b) Who c) When

23. A good secretary … work on computer.

a) has to b) have to c) has



5 КЛАСС (базовый уровень)

TEST №1

Часть А



Задания: прочитайте текст .

This is George. He lived in Africa. He was a good little monkey and always very curious.

One day George saw a man. The man had a large yellow hat on. He saw George too.

What a nice little monkey”, he thought. “I would like to take him home with me.” He put his hat on the ground.

George was curious: he came down from the tree to look at the large yellow hat.

George thought: “ It is nice to have this on my head”. He picked it up and put it on. The hat covered George’s head. He couldn’t see. The man picked him up quickly and put into the bag. George was caught.

Прочитай вопрос и выбери правильный ответ:

  1. Who was George?

  1. a dog c) a monkey

  2. a kitten d) a parrot

  1. Where did George live?

  1. in Russia c) in America

  2. in Africa d) in England

  1. What kind of monkey was George?

  1. big c) curious

  2. bad d) angry

  1. Who did George see one day?

  1. a girl c) a woman

  2. a boy d) a man

  1. What did the man have on?

  1. a red cap

  2. a yellow hat

  3. a black coat

  4. a grey suit

  1. What did he want to do with the monkey?

  1. to take him home

  2. to take him to the shop

  3. to take him to school

  4. to take him to the party

  1. Where did the man put his hat?

  1. on the bag

  2. into the box

  3. on the car

  4. on the ground

  1. Why did George come down from the tree?

  1. to buy the hat

  2. to take a look at the hat

  3. to play with the hat

  4. to try on the hat

  1. What did George do with the hat?

  1. he picked it up and gave it to his friend

  2. he picked it up and put it on the man

  3. he picked it up and gave it to the man

  4. he picked it up and put it on.

  1. What did the hat cover?

  1. George’s hair

  2. George’s head

  3. the man’s head

  4. the man’s hair.



Часть В.



A. Выбери и вставь слово, подходящее по смыслу.

  1. Look at our …. ! There are a lot of new subjects.

a) paper b) uniform c) timetable d) textbook

2) Where will they … their Christmas holidays?

a) travel b) spend c) study d) go

3). Last autumn my two classmates … .

a) went abroad b) went to bed c) went shopping

4. How many … languages do you learn at school?

a) interesting b) foreign c) easy d) heavy

B. Выбери и вставь глагол в нужной форме.

1) Last August my father and I …. abroad.

a) go b) will go c) went

2) Most British students … school uniform.

a) wear b) wears c) wore

3) How long … your party last tomorrow?

a) does b) did c) will

4). How many girls … there in your class?

a) is b) are c) do



5 КЛАСС -Ответы

«Повышенный уровень»:

Часть А – Test № 1

А---

True: 1, 2

False: 3, 4, 5

В---

1-b, 2- b, 3- a, 4- b, 5-b.



Часть В.

Выбери правильный вариант ответа.

1-a, 2-a, 3-c, 4-a, 5-a, 6-b, 7-b, 8-b, 9-a,

10-b, 11-a, 12-a, 13-a, 14-c, 15-a, 16-a,

17-b, 18-a, 19-a, 20-b, 21-a, 22-a, 23-a.



« Базовый уровень»

Часть А

TEST №1

1-c, 2-b, 3-c, 4-d, 5-b, 6-a, 7-d, 8-b,

9-d, 10-b.

Часть В.

A---

1-c, 2-b, 3-a, 4-b.

B-

1-c, 2-a, 3-c, 4-b.

6 КЛАСС – (повышенный уровень)

Часть А

TEST №1

Задания: прочитайте текст и выполните задание.

Bird Island.

Once there was a beautiful island. It was called Bird Island. Many birds lived on the island. There were big birds and small birds, blue birds and red birds. There were parrots, ostriches and eagles.

One day there was a very strong wind. It blew across the sea and it blew across the land. The birds were all afraid. The next day it was quite and still. A small yellow bird sat in a tree.

Who are you? Where do you come from?” asked a parrot in his language.

The parrot said to the ostrich. “Who is this? Where does he come from?”

I don’t know,” said the ostrich. “ I don’t understand his language. The wind carried him here.”

The night was quite and still but the yellow bird was unhappy.

I don’t understand them,” ha said. “ I don’t understand their language.”

Suddenly an eagle landed in the tree. “ What is the matter?” she said. “Why are you crying?”

I can’t understand the parrot, I can’t understand the ostrich,” said the yellow bird. “ I can’t understand their language.”

Don’t worry,” said the eagle. “I can teach you. Listen carefully. Sing after me.”

The yellow bird listened carefully and learnt the language of the other birds. At last, he was friends with all the other birds.

Дополните следующие ниже предложения, выбрав один из предложенных вариантов.

  1. On the island there were … .

  1. many birds and animals.

  2. many animals and insects.

  3. a lot of birds.

  1. The birds were all afraid because … .

  1. there was a storm at sea

  2. the wind blew strong

  3. they heard a strange noise.

  1. The yellow bird … .

  1. didn’t want to learn their language

  2. understood their language

  3. didn’t know their language.

  1. Who helped the poor bird?

  1. the eagle

  2. the ostrich

  3. the parrot

  1. The eagle taught the poor bird to … .

  1. sing very well

  2. fly fast

  3. understand the new language.



Часть B

Выбери правильный вариант ответа.

1.Excuse me, ----------- you Mr. and Mrs. Jones?

a) is b) are c) can d) do

2. There --------- two cinemas in our town.

a) am b) be c) are d) is

3. Do you -------- English?

a) speak b) speaking c) spoke d) speaks

4. Kate --------- up at seven o’clock.

a) does get b) get c) getting d) gets

5. ---------- you dance?

a) Can b) Can’t c) Cannot d) Do can

6. ------------- you --------- any children?

a) Have/ got b) Does / have c) Has /got d) Do /got

7. I usually ------------ breakfast in the morning.

a)do b) had c) did d) have

8. Where ---------- you yesterday evening?

a) a) was b) were c) went d) did go

9. ------------ she ----------- an apple last night?

a) Does /have b) Had got c) Did have d) Has /got

10. They ---------- to London last week.

a) go b) was c) visited d) went

11. What are you ---------- ?

a) are b) doing c) go d) going

12. I often --------- to the gym after school.

a) am going b) goes c) go d) going

13. Watching TV is ---------- going to the cinema.

a) better than b) good than c) good d) better

14. Look at the clouds. It’s ---------- to rain.

a) raining b) looking c) going d) can

15. Listen! Somebody ---------- .

a) sings b) sing c) is singing d) sang

16. The train leaves ------ 9 o’clock.

a) in b) on c) from d) at

17. He often listens -------- the BBC programme.

a) to b) in c) on d) -----

18. Last month we -------- our granny.

a) are visiting b) visit c) visited d) have visited

19. If --------- him tomorrow, I’ll tell him about your request.

a) I’ll see b) I see c) I saw d) I won’t see

20. This is the ----------- book I’ve ever read.

a) worse b) interesting c) baddest d) most interesting

21. You -------- open the window if you want.

a) need b) can’t c) may d) must

22. Oh, look! ---------- something under the table.

a) It is b) There is c) There are d) They are

23. We always speak to ---------- in English.

a) us b) her c) they d) his

24. Excuse me, can I ask you ---------- question?

a) a b) an c) the d) -



6КЛАСС – (базовый уровень)

Часть А

TEST №1

Задания: прочитайте текст и выполни задание после текста.

Summerhill is a special school which A. S. Neill, a famous teacher, and his wife started in 1921 in Leiston, a town 150 kilometres north of London. They wanted to start a new kind of school – a school where children are happy!

One difference between Summerhill and other school is that teachers in Summerhill hate tests! The teachers only give them to children who want to go to university. Another difference between Summerhill and other schools is that the children there don’t have to go to classes. There is a timetable, but it is for the teachers, not for children!

Does this mean that children stay away from lessons? Not really. Young children want to go to classes from the first day. Older children don’t always go to class when they first arrive. But after three months in Summerhill, they usually start to go to the classes which they find interesting. This is because Summerhill is not like all schools – the children in it enjoy learning and love their school.

  1. . Верно ( True ) или неверно ( False ) ?

    1. A. S. Neill was a famous teacher.

    2. Summerhill is in London.

    3. A .S. Neill wanted children to be happy at school.

    4. The third paragraph is about classes on the first day.

  1. Подбери подходящий заголовок к тексту:

      1. School of future.

      2. School without classes.

      3. Welcome to our school and enjoy learning.

      4. School for sport activities and learning.

      5. A special school for slow – learners.

Часть В

Задание 1:

Выбери правильный вариант

1.Tom ------------- a lot of juice.

a) drink b) drinks c) is drinking

2. They ----------- a bonfire tomorrow.

a) will make b) make c) makes

3. The children like ---------- in the park.

a) walks b) will walk c) walking

4. His name -------- Perry.

a) are b) is c) will be

5. I ------- reading books.

a) like b) likes c) liked

Задание 2

Заполни пропуски there is /are:

  1. There ---------- some pens on the table.

  2. ------------- there a café near your school?

  3. How many pupils --------- there in your class?

  4. There ------ any book on the shelf.

  5. There -------- a lot of books in his bag.



6 КЛАСС

Ответы:

«Повышенный уровень»:

Часть А – Test № 1

Текст—

1-с, 2-b, 3-c, 4-a, 5-c

Часть В

Выбери правильный вариант ответа.

1 –b, 2-c, 3-a, 4-d, 5-a, 6-a, 7-d, 8-b, 9-c,

10-d, 11-b, 12-c, 13-a, 14-c, 15-c, 16-d,

17-a, 18-c, 19-b, 20-d, 21-c, 22-b, 23-b,

24-a.

«Базовый уровень»

Часть А – Test № 1

А--- 1- true

2 – false

3 – true

4 – false

B--- C

Часть В

Задание1----- 1 –b

2 – a

3 – c

4 – b

5 – a

Задание 2 ------1-are

2- is

3 – are

4 – is not

5 - are

7 КЛАСС –( повышенный уровень)

Часть А

TEST №1

Задания: прочитайте текст и выполните задания.

Dear Mother and Father,

I arrived here in Poland at six thirty last Friday. My plane was only an hour late, which was surprising because there were a lot of people at Newark Airport. I think everyone in America is going away for Christmas! Jan was at the airport to meet me in his very old car. It made a lot of strange noises and I was happy when we arrived at his parents’ home. His parents are very nice. His mother is small and slim. She has fair hair and very blue eyes, just like Jan. His father is tall and fair and quite well – built. I don’t understand what they say because they don’t speak any English, but we communicate with gestures. I really must learn to speak Polish!

They were very pleased with the presents you sent them. They’re looking forward to eating the fruit cake on Christmas Day. They asked me to thank you very much.

Their house is small but very comfortable. They have an enormous vegetable garden behind the house. They grow all the vegetables they need.

Jan is not working this week, so he can spend time with me. Yesterday, we visited the town. The old quarter is very pretty. There are a lot of interesting buildings and a very beautiful cathedral by the river. Unfortunately, the modern part of the town is ugly and quite dirty.

Tomorrow, we’re going out into the country for the day. We’re going in Jan’s car, so I hope we get back all right!

Have a lovely Christmas day at home.

Love, Ruth

А. Верно ( True ) или неверно (False ) ?

1. Ruth’s plane arrived on time.

2. Ruth is learning to speak Polish.

3. Jan’s parents grow their own vegetables.

4. The old part of the town is more beautiful than the modern quarter.

5. They’re going to the country for the weekend.

В. Дополните следующие ниже предложения, выбрав один из предложенных вариантов.

1. There were a lot of people at the airport because …. .

a) a lot of planes were late.

b) many people were going away for Christmas.

c) it is the biggest airport in the U. S. A.

d) it was the weekend.

2. Ruth was surprised because her plane … .

a) arrived on time.

b) was full of people.

c) was late.

d) was only an hour late.

3. Ruth doesn’t like traveling in Jan’s car because … .

a) it’s very old and noisy

b) it’s dangerous.

c) he’s a bad driver

d) it’s very uncomfortable.

4. Jan … .

a) looks like both his parents.

b) looks like his father.

c) looks like his mother

d) doesn’t look like his parents.

5. Ruth would like to … .

a) learn to speak Polish.

b) live in Poland.

c) teach Jan’s parents English.

d) know Jan’s parents better.



Часть B

Задание 1

Завершите вопрос:

  1. He heard this joke, ------------- ?

  2. She never goes to school on Saturday, ----------?

  3. Let’s play tennis, ----------------?

  4. They can’t sing English songs, ------------?

  5. He didn’t work well, ----------------?

  6. They have already bought a present, ------------?



Выбери правильный вариант ответа.

Задание 2

1. Everyone has to pay taxes, ----------- ?

a) doesn’t one b) don’t they c) don’ t

2. Very -------- tourists ever go to that resort.

a) few b) many c) little

3. There was hardly ------- food left when they arrived at the party.

a) any b) some c) no

4. The exams was --------- harder than we had expected.

a) very b) farther c) even

5. The faster the train goes, ----------- we’ll get to Paris.

a) the quicker b) quicker c) quick

6. My bag is exactly the same as ----------- .

a) yours b) you c) her

7. He --------- at this hospital for ten years now.

a) has been working b) is working c) works

8. His friend --------- to go to school.

a) made b) was made c) makes

9. I --------- my mind yet which country to visit.

a) haven’t made up b) hasn’t made up c) didn’t made up

10. Next week John -----------on holiday.

a) is going b) will go c) goes



7 КЛАСС –( базовый уровень)

Часть А

TEST №1

Задания: прочитайте текст и выполни задание после текста.

Dear Mrs. Fortune,

I read your advertisement for an au pair in the International Times. I am very interested in the job. I would like to work in the USA this summer. I like children and I would like to look after your two sons.

My name is Anna Sentinelli, and I am nineteen years old. I live in Padua, Italy, with my family. We are a very big family. I have six brothers and two sisters. My mother does not go out to work because she has a lot to do at home. I am the oldest child in the family. When I am at home I help her with my younger brothers and sisters. My father is an engineer. His office is in Venice. He is not at home very often because he travels a lot for his job.

At university I am studying English and Russian. I want to be an interpreter. I like reading and cooking.

My university semester ends on June 15th and I go back on September 15th.

Yours sincerely,

Anna Sentinelli.



A . Дополните следующие ниже предложения, выбрав один из предложенных вариантов.

  1. Ann is writing to …. .

  1. her parents b) a woman for a job c) a friend

  1. Ann wants to ….. .

a) stay with an American friend b) have a holiday in the USA c) find a job in the USA

3. Anna can start work …. .

a) in June b) in January c) in September

4. In Ann’s family there are … .

a) six children b) eight children c) nine children

5. Anna is … .

a) an interpreter b) studying languages c) an engineer.

B. Заполни пропуски одним или несколькими словами в соответствии с содержанием текста:

Mrs. Fortune has two (1) --------------------- .

She is the (2) --------------- child in her family.

Ann’s mother doesn’t have a (3) ----------- because she has a lot to do at home.

Her father works in (4) ------------------- .

Ann is studying (5) ------- and (5) ------------- at university.



Часть В.

Выбери правильный вариант ответа.

1. My flat is---------- than their one.

a) more comfortable b) the most comfortable c) the comfortablest

2. They usually wear different clothes ------- jeans to costumes.

a) on b) from c) till

3. It’s a ------ hot. Open the window.

a) bit b) most c) more

4. My mother --------- a good taste.

a) have b) had c) has

5. --------- their parents workers?

a) Do b) Does c) Are

6. Our family ------ to the country if it’s fine.

a) will go b) goes c) go

7. I keep my word -------- I promise anything.

a) as b) if c) what

8. I think the day ------ fine today.

a) is fine b) will be c) are

9. Tom is very ----------, he can’t calm himself down.

a) noisily b) noise c) noisy

10. It’s frosty and windy! ------- the door.

a) Close b) Closed c) Don’t close

11.You should ----------- an operation.

a) take b) do c) have

12. Autumn isn’t a ------- season of the year.

a) warmer b) warm c) warmest

13. ------- no house there two years ago.

a) There was b) There is c) There were

14. -------- pupils came to see the show.

a) A lot of b) Much c) More

15. Here you can see ------- interesting things.

a) a lot of b) much c) little

16. I like your porridge. Could you give me a ----- more?

a) less b) least c) little

17. --------- all right! You can come later.

a) That’s b) This is c) There

18. Take ------- one! The apple is sweet.

a) this b) is c) these



7 КЛАСС – Ответы.

«Повышенный уровень»:

Часть А – Test № 1

А--- True: 3, 4, 5

False: 1,2

B---1-b, 2-d, 3-a, 4-c, 5-a

Часть В

Задание1

  1. didn’t he

  2. does she

  3. shall we

  4. can they

  5. did he

  6. haven’t they



Задание 2

1- b, 2 – a, 3 – a, 4 – c, 5 – a, 6 – a, 7 – a, 8 – b, 9 – a, 10 – a.

«Базовый уровень»

Часть А

Текст

А--- 1-b, 2-c, 3-a, 4-c, 5-b

B--- 1- sons

2- oldest

3- job

4 – Venice

5- English and Russian

Часть В

1- a, 2-b, 3-a, 4-c, 5-c, 6-a, 7-b, 8-b, 9-c, 10-a, 11-c, 12-b, 13-a, 14-a, 15-a, 16-c, 17-a, 18-a.







Общая информация

Номер материала: ДВ-065803

Похожие материалы