Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Разработка олимпиады по английскому языку 7класс
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Разработка олимпиады по английскому языку 7класс

библиотека
материалов

Олимпиада по английскому языку для 7классов.

(составила Юсупова Н.К.)

I. Reading (20minutes) 4 points

The leaning tower of Pisa



In 1174, Bonnano Pisano, an Italian engineer, began to work on a bell tower for the cathedral in Pisa, Italy. When Pisano started, he had no idea the bell tower would become a famous tourist attraction and one of the most famous structures in the world. Nor did he guess it would be famous because of a mistake.

The tower was to be 56metres high. The construction started and three stories were built. Then the tower began to lean. The soil beneath the tower was soft and the foundation was not strong enough to support its weight.

Pisano tried to correct this by making the new stories a bit taller on the short side, but the extra building materials caused the tower to lean further. The construction was stopped for almost one hundred years.

In 1275, the construction began again. This time two stories were built out of the line with the others to alter the center of gravity. The tower was finally finished in the 14th century, bit each year it leans about 2millimeters.

In 1934, the Italian government put concrete under the base to try to correct the leaning, but the leaning increased. Architects are still searching for a solution. They fear that one day their tower will lean too far and fall down.

  1. Pisano knew that his bell would be a success because of the mistake.

a).True b).False c).Not stated

2. When Pisano built the tower 56metres high, it began to lean

a).True b).False c).Not stated

3. There were two reasons for the leaning of the tower.

a).True b).False c).Not stated

4. Pisano used extra different building materials to correct the leaning.

a)True b).False c).Not stated

II. Grammar (15 minutes) 16 points

  1. John …down the road when he fell.

a). walked b). was walking c).has walked

2. Jane is the …person I know.

a).cleverest b). cleverer c). more clever

3. There are too …books in this bag. It`s very heavy.

a). much b). many c). enough

4. She …the hairdresser`s; she will be back at 3 o`clock.

a). has gone b). has been to c). has been in

5. I`ll tell Luigi about the meeting. I… him at work anyway.

a). have seen b). will be seeing c).see

6. Frank is tired because he …all day.

a). studied b).has studied c). has been studying

7. … your invitation to the party yet?

a). Do you get b). Have you got c). Did you get

8. She … in this house for 25 years.

a). has been living b). lives c). is living

9. The black dress … Kim perfectly.

a). fits b). fitting c). is fitting

10. Ralf is … on time for work. He`s never late.

a). often b). sometimes c). always

11. The soup is … hot to eat.

a). much b). enough c). too

12. They haven`t seen each other … they left school.

a). after b). for c). since

13. The Moon … around the Earth.

a). is moving b). moves c). has moved

14. I think Holland … win the World Cup.

a). is going to b). will c). shall

15. Silvio is a very clever boy, ...?

a). isn`t he b). doesn`t he c). didn`t he

16. The … bicycles are in the garden.

a). girls b). girl`s c). girls`



III. WORD FORMATION ( 10 minutes) 5 points

TIGERS

Tigers can live in almost any ______ environment from hot jungles to snowfields with zero temperatures. NATURE

Tigers are good _____ and they can climb trees ______. SWIM, EASY

They can jump nearly nine metres, which is about the ______ LONG

of a double-decker bus.

The tiger is a strong and ruthless _______. HUNT

It waits in cover and rushes at the animals it hunts, jumping on them. But its skin makes the tiger itself a target for people.











IV. Listening Comprehension (5 points)

  1. The speaker talks about a wedding.

  2. The speaker describes a seaside festival.

  3. The speaker talks about a party.

  4. The speaker describes a two day festival.

  5. The speaker talks about an ancient festival.

  6. The speaker talks about a flower festival.

1

2

3

4

5








V. SPEAKING (2-3 minutes), 10 points

I variant – Give a talk about spending your free time

Remember to say: about your school timetable, duties at home, after school activities, your favourite activities

2 variant – Give a talk about your attitude to healthy way of living

Remember to say: if you take care of your health, if you keep to a diet, if you have any bad habits, if you like sport and attend P.E. classes at school, if you spend enough time in the open air

VI. Write a letter to your pen-friend and answer 3 questions. (20 minutes), 8 points

I got a pet dog for my birthday last week. Her name is Sandy and she is three months old. You said you have a pet. What is it? How do you look after it? What other pets would you like to have?

Remember the rules of writing letters:

1 paragraph: Say “thank you” for the letter

2 paragraph: Answer 1, 2 questions

3 paragraph: Answer 3 question

4 paragraph: Saying good bye



Ключи к заданиям

1.Чтение

2-False, 2-False, 1-True, 3-Not stated

2. Грамматика

1 b, 2 a, 3 b, 4 a, 5 b, 6 c, 7 b, 8 a, 9 a, 10 c, 11 c, 12 c, 13 b, 14 b, 15 a, 16 c

3. Словообразование

natural, swimmers, easily, length, hunter

4. Аудирование

1 – E, 2 – D, 3 – A, 4 – B, 5 –C

5. Говорение

При оценке задания учитывается соответствие высказывания теме, логичность изложения, количество фраз, употребление грамматических конструкций.

6. Задание оценивается по объему, соответствию ответов на вопросы и соблюдению правил оформления.

7. Максимальное количество баллов – 48

8. Продолжительность 90 мин.




Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 08.11.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров325
Номер материала ДВ-135886
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх