Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Математика / Другие методич. материалы / Різнорівневі завдання з математики для 6го класу на тему :" Задачі на множення і ділення дробів. Перетворення звичайних дробів у десяткові"

Різнорівневі завдання з математики для 6го класу на тему :" Задачі на множення і ділення дробів. Перетворення звичайних дробів у десяткові"

  • Математика

Поделитесь материалом с коллегами:

Горлівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 52















Різнорівневі завдання з математики для шостого класу:


«Задачі на множення і ділення дробів.

Перетворення звичайних дробів у десяткові».



Математика 6 клас









Вчитель математики:

Шинкарьова Людмила Володимирівна










2014



Задачі на множення і ділення дробів. Перетворення звичайних дробів в десяткові.

Назва

І частина

ІІ частина

ІІІ частина

1.

Задачі на знаходження дробу від числа. Задачі на множення дробу.

1-13

43-56

77-86

2.

Задачі на знаходження числа по його дробу. Задачі на ділення дробу

14-30

57-70

87-100

3.

Перетворення звичайного дробу у десятковий.

31-36

71-72

101-104

4.

Перетворення десяткового дробу у звичайний.

37-40

73-76

105-108

5.

Завдання на запис нескінченого періодичного десяткового дробу.

41-42







І частина

1. [1]Знайдіть hello_html_m6b28c256.gif

А) 162; Б) 8; В) 648; Г) 2.

2. [1]Знайдіть hello_html_63f7a1c4.gif

А) 72; Б) 5; В) 50; Г) 1800.

3. [3]Від шматка дроту завдовжки 80 м відрізали hello_html_m29df7d45.gif його довжини. Скільки метрів дроту відрізали?

А) 25м; Б) 40м; В) 10 м; Г) 20м.

4. [3] Від тканини завдовжки 100м відрізали hello_html_m6df7f8d3.gif її довжини. Скільки метрів тканини відрізали?

А) 10м; Б) 5м; В) 20м; Г) 2м.

5. [3] Котельня має заготовити для опалювального сезону 200 т вугілля. Вже заготовлено hello_html_mab1fcff.gif необхідної кількості. Скільки вугілля заготовила котельня?

А)80т; Б) 40т; В) 60 т; Г) 90 т.

6. [3] Андрієві для покупки магнітофона потрібно зібрати 300 грн. Він уже зібрав hello_html_m29df7d45.gif необхідної суми. Яку суму вже зібрав Андрій?

А) 225 грн; Б) 75 грн; В) 150 грн; Г) 100 грн.

7. [3] У книзі 60 сторінок. Аня прочитала hello_html_mab1fcff.gif всієї книги. Скільки сторінок прочитала Аня?

А) 36с; Б) 150с; В)24с; Г) 12с.

8. [3]За перший день скопали hello_html_mab1fcff.gif городу площею 1200 м2. Скільки м2 городу скопали за перший день?

А) 480 м2; Б) 720 м2; В) 240 м2; Г)400 м2.

9. [1]Значення якого виразу дорівнює 0,3?

А) hello_html_m68bd0e20.gif Б) hello_html_m65b7cc30.gif В) hello_html_a60aac5.gif Г) hello_html_79374c30.gif

10. [1] Значення якого виразу дорівнює 0,3?

А) hello_html_7619f5ce.gif Б) hello_html_m566a77de.gif В) hello_html_m4dfabb3f.gif Г) hello_html_20de1449.gif

11. [3]Пішохід пройшов 1 км за hello_html_m557b6fcc.gif години. За скільки годин він подолає 11 км, якщо буде рухатися з тією самою швидкістю?

А) 2,2 год; Б) 2,1 год; В) 55 год; Г) 2hello_html_1328c62a.gif год.

12. [1]Обєм прямокутного паралелепіпеда з розмірами hello_html_m691d756.gif hello_html_14328302.gif hello_html_79b3cdc6.gif дорівнює:

А) 16 м3 ; Б) 24 м3 ; В) 32 м3 ; Г) 48 м3 .

13. [1]Обєм прямокутного паралелепіпеда з розмірами hello_html_6f515946.gif hello_html_2faac76f.gif hello_html_6f735f0c.gif

дорівнює:

А) 20 дм3 ; Б) 10 дм3 ; В) 35 дм3 ; Г) 32 дм3 .

14. [1]Знайдіть число, hello_html_m771cc234.gif

А) 25; Б) 1; В) 1600; Г) 64.

15. [1]Знайдіть число, hello_html_m1108ab79.gif

А) 49; Б) 16; В) 784; Г) 1.

16. [1]Швидкість польоту яструба 42 км/год, що становить hello_html_350bd230.gifголуба. Яка швидкість голуба?

А) 81 км/год; Б) 91 км/год; В) 19 hello_html_65adf7f4.gif км/год; Г) 104 км/год.

17. [1]Кукурудзою засіяно 3000га, що становить hello_html_m2075f20b.gifвсього поля. Знайдіть площу поля.

А)1200га; Б)12000га; В) 7500га; Г)750 га.

18. [1]Комбайнер зібрав 120 га зернових, що становить hello_html_2c07b1ce.gif площі поля. Яка площа поля?

А) 280 га; Б) 200 га; В) 210 га; Г) 68,6 га.

19. [1]Завод випустив 48 верстатів, що становить hello_html_660fcfb0.gif замовлення. Скільки верстатів було замовлено?

А) 36; Б) 48; В) 86; Г) 64.

20. [1] Пшеницею засіяно 5000 га, що становить hello_html_m440187e8.gifвсього поля. Обчисліть площу всього поля.

А) 2500га; Б) 10000га; В) 1000га; Г) 25000га.

21. [1]Максимальний вік кролика 12 років, що становить hello_html_m3ac74ddf.gif життя вівці. Скільки років живе вівця?

А)14; Б) 1hello_html_m2cdf972d.gif В) 16; Г) 10hello_html_m64ddfbb1.gif

22. [3]Турист за hello_html_1328c62a.gif години подолав 4 км. З якою середньою швидкістю рухався турист?

А) 4 км/год; Б) 8 км/год; В) 6 км/год; Г) 5 км/год.

23. [3]За hello_html_678f3cde.gifгодини велосипедист проїхав 9 км. З якою середньою швидкістю їхав велосипедист?

А) 6 км/год; Б) 18 км/год; В) 15 км/год; Г) 12 км/год.

24. [3]Велосипедист проїхав 22 км за 2hello_html_m557b6fcc.gif години. За який час він подолає 1 км?

А) 6 хв; Б) 10 хв; В) 20 хв; Г) 12 хв.

25. [1] Скільки разів hello_html_m323e4da7.gif см містяться в hello_html_30aa1ee6.gif см?

А) hello_html_696edf41.gif Б) hello_html_1e8183e6.gif

26. [1] Скільки разів hello_html_54063a2b.gif hello_html_635b30ab.gif

А). hello_html_m12f3e88e.gif Б) hello_html_3c9b14a8.gif Г) hello_html_665678e1.gif

27. [3]У скільки разів число hello_html_m11b5e178.gifменше від 20?

А) у 500; Б) у 400; В) у 200; Г) у 100.

28. [3] У скільки разів число hello_html_381fb06.gif менше від 6?

А) 180; Б) 5; В) 120; Г) 60.

29. [1] Який шлях пройде група туристів за 1 годину, якщо hello_html_m512c4b58.gif проходить за hello_html_4f7751ca.gif

А) hello_html_m650dd7b2.gif Б) hello_html_3152f498.gif В) hello_html_m90f72ec.gif Г)3 км.

30. [1]Скільки коштує 1 м тканини, якщо за hello_html_m20e5fdf6.gif

А) 7hello_html_m77551f35.gif Б) hello_html_m7bb306f1.gif В) hello_html_m40c12f3b.gif Г)hello_html_m6b8022c5.gif.

31. [4]Укажіть, яке з наведених чисел дорівнює дробу hello_html_2f3b42bb.gif.

А) 2,8; Б). 0,14; В) 0,7; Г) 0,28.

32. [4]Укажіть, яке з наведених чисел дорівнює дробу hello_html_5e4a5a35.gif

А) 0,77; Б) 0,22; В) 0,44; Г) 0,4.

33. [4]Укажіть, яке з наведених чисел дорівнює дробу hello_html_m947ca9a.gif

А) 0,25; Б) 0,12; В) 0,06; Г) 0,6.

34. [4]Укажіть, яке з наведених чисел дорівнює дробу hello_html_m2c75cb85.gif

А) 0,12; Б) 0,15; В) 0,6; Г) 1,5.

35. [1]Перетворіть у десятковий дріб з точністю до 0,01 звичайний дріб hello_html_m11ee5ce0.gif

А) 0,9; Б) 0,92; В) 0,91; Г)0,916.

36. [1] Перетворіть у десятковий дріб з точністю до 0,01 звичайний дріб hello_html_3e8b1984.gif

А) 0,8; Б) 0,882; В) 0,88; Г)0,9.

37. [1] Запишіть 0,12 у вигляді звичайного нескороченого дробу.

А) hello_html_40ad0ee0.gif Б) hello_html_154293bb.gif В) hello_html_dba65cf.gif Г) hello_html_m45d934aa.gif

38. [1]Який дріб можна скоротити, записавши його у вигляді звичайного дробу?

А) 0,7; Б) 0,09; В) 0,125; Г) 0,013.

39. [3]Виразіть у годинах 40 хвилин:

А) hello_html_172b4844.gif год; Б) hello_html_m272c5e88.gif год; В) hello_html_m7ded0c54.gif Г) hello_html_m64c1a61d.gif

40. [3]Виразіть у годинах 20 хвилин:

А) hello_html_m557b6fcc.gif год; Б) hello_html_m29df7d45.gif год; В) hello_html_18e7afbf.gif Г) hello_html_m64c1a61d.gif

41. [1] Запишіть період нескінченного періодичного десяткового дробу 5,233….

А) 23; Б) 3; В) 233; Г) 5,233.

42. [1]Запишіть період нескінченого періодичного десяткового дробу 3,4888……

А) 8; Б)88; В) 888; Г) 4888.

Відповіді І частина

  1. Б

  2. В

  3. Г

  4. Б

  5. А

  6. Б

  7. В

  8. А

  9. Г

  10. А

  11. А

  12. А

  13. Б

  14. Г

  15. А

  16. Б

  17. В

  18. В

  19. Г

  20. Б

  21. А


  1. Г

  2. Г

  3. А

  4. Г

  5. В

  6. А

  7. А

  8. Г

  9. А

  10. Г

  11. В

  12. Г

  13. Б

  14. Б

  15. В

  16. Б

  17. В

  18. А

  19. В

  20. Б

  21. А




ІІ частина

43. [1] Врожай картоплі при квадратно-гніздовому способі посадки складає 150 ц з 1 га, а при скороченому способі - hello_html_m67922edd.gif цієї кількості. На скільки більше можна зібрати картоплі з 15 га при квадратно-гніздовому способі посадки, ніж при звичайному?

44. [1] Майстер виготовляє за 1 годину 18 деталей, а його учень - hello_html_m3f27fcaa.gif цієї кількості. На скільки більше деталей виготовить майстер за 7-годиний робочий день, ніж учень?

45. [1] Відстань від міста до села у 32 км велосипедист проїхав за 3 години. За першу годину він проїхав hello_html_3679f239.gif цієї відстані, за другу годину - hello_html_m785c4c0b.gif. Скільки кілометрів проїхав велосипедист за третю годину?

46. [1] Сухий компот складається з яблук, слив та груш. Скільки кілограмів груш у 21 кг компоту, якщо яблука становлять hello_html_be4e306.gif цієї маси, а сливи - hello_html_m5f0308ed.gif?

47. [4] Одна сторона трикутника дорівнює 15 см, друга складає 0,6 першої, а третя – 7/9 другої. Знайти периметр трикутника.

48. [4] Периметр трикутника дорівнює 35 см. Одна з його сторін складає hello_html_m46952caf.gif периметра, а друга – hello_html_63eb21d4.gif першої. Знайти довжину третьої сторони.

49. [1] Під зерновими культурами зайнято 32 га. Жито займає hello_html_43dcb952.gif всієї площі, пшениця hello_html_338ae272.gif тієї площі, що займає жито, а останню площу займає ячмінь. Скільки гектарів займає ячмінь?

50. [1] Туристичний маршрут складає 40 км. У перший день турист пройшов hello_html_6eb1f313.gif всієї відстані, на другий день hello_html_m100df049.gif відстані, яку він пройшов у перший день. Скільки кілометрів залишилося пройти туристу?

51. [4] Велосипедисти за три дні проїхали 360 км. Першого дня вони проїхали hello_html_m337ee300.gif усієї відстані, а другого дня – hello_html_m2444681c.gif усієї відстані, а третього дня – решту відстані. Скільки кілометрів проїхали велосипедисти третього дня?

52. [4] Три трактористи зорали 315 га землі. Перший зорав hello_html_m6a19cb80.gif усієї землі, другий hello_html_m181f747c.gif. Третій зорав решту поля. Скільки гектарів землі зорав третій тракторист?

53. [4] Три друкарки разом надрукували 360 сторінок. Перша виконала hello_html_m5cff3dd0.gif роботи, друга – hello_html_m7dd6f709.gifроботи, а третя – решту. Скільки сторінок надрукувала третя друкарка?

54. [4] Школярі протягом трьох днів зібрали 56 кг жолудів. Першого дня вони зібрали hello_html_2371badc.gif всієї кількості жолудів, другого дня – у півтори рази більше, ніж першого, а третього – решту жолудів. Скільки кілограмів жолудів зібрали школярі третього дня?

55. [1] Криголам три дні пробивався крізь крижане поле. За перший день він пройшов hello_html_3d9c74e2.gifвсього шляху, за другий - hello_html_338ae272.gif того, що залишилось, а за третій – останні 24 км. Обчисліть довжину шляху, що пройшов криголам за три дні.

56. [1] Перший загін школярів посадив hello_html_78a032f8.gif всіх дерев, другий - hello_html_m67922edd.gif дерев, що залишились, а третій – останні 24 дерева. Скільки всього дерев посадили школярі?

57. [1] У кіоску за перший день було продано hello_html_338ae272.gif всіх зошитів, а за другий – останні 600 зошитів. Скільки зошитів продали за два дні?

58. [1] У крамниці за І день продали hello_html_3c0f6231.gif всіх тканин, а за другий - решту 35 м. скільки метрів тканини продали за два дні?

59. [4] Після того як учень прочитав hello_html_m497befcd.gif частини книги, виявилося, що частина, яку залишилося прочитали, на 80 сторінок менша від прочитаної. Скільки сторінок у книзі?

60. [4] Після того, як друкарка надрукувала hello_html_m2657dec0.gif частин рукопису, виявилося, що їй залишилося надрукувати на 75 сторінок менше, ніж вона надрукувала спочатку. Скільки сторінок має рукопис?

61. [4] Після того, як автомобіль проїхав hello_html_2371badc.gif наміченого шляху, виявилося, що йому залишилося проїхати на 64 км більше. Який шлях має проїхати автомобіль?

62. [4] Після того, як у магазині продали hello_html_46028842.gifчастин картоплі, то виявилося, що залишилося продати на 490 кг більше, ніж продали. Скільки картоплі було в магазині спочатку?

63. Виконуючи завдання, учень вирішив спочатку 25% усіх задач, потім hello_html_m19e8bb17.gif усіх задач, а після цього – 10 задач, які залишилися. Скільки усього задач було задано?

64. В перший день турист пройшов 20% усієї запланованої відстані, в другий день – hello_html_m46952caf.gif всієї відстані, а в третій день – 13 км, які залишилися. Скільки кілометрів турист пройшов за три дні?

65. [1] Сторона трикутника 12 см, що становить hello_html_m67922edd.gif однієї та hello_html_be4e306.gif другої сторін даного трикутника. Знайти периметр трикутника.

66. [1] Ширина прямокутника 8 см, що становить hello_html_20eac7c9.gif довжини. Знайти периметр та площу прямокутника.

67. [1] За перший день тракторист зорав 12hello_html_5b2be360.gif га, за другий 15hello_html_m100df049.gif га, а за третій – 14 hello_html_5b2be360.gif га. Скільки в середньому гектарів землі орав тракторист за один день?

68. [1] Першого дня загін туристів був у дорозі 6hello_html_78a032f8.gif год., другого – 7 год., а третього дня - 4hello_html_m3f27fcaa.gif год. скільки в середньому часу за день знаходилися в дорозі туристи?

69. [4] Знайти периметр прямокутника, якщо його площа дорівнює 14 см2, а довжина 4hello_html_42567408.gif см.

70. [4] Знайти периметр прямокутника, якщо його площа дорівнює 15 см2, а ширина – 3hello_html_m324906d0.gifсм.

71. Перетворіть мішані числа у десяткові дроби:

А) 4hello_html_m79c965b1.gif Б) 28 hello_html_61fa661c.gif В) 35 hello_html_m791dc864.gif.

72. . Перетворіть мішані числа у десяткові дроби:

А) 5hello_html_29d75f5a.gif Б) 37 hello_html_m38772b3d.gif В) 125 hello_html_m47fdc1c5.gif.


73. [2] Записати у вигляді періодичного десяткового дробу числа:

hello_html_42567408.gif; hello_html_md549f02.gif; 2hello_html_m337ee300.gif.

74. [2] Записати у вигляді періодичного десяткового дробу числа:

hello_html_1294f5ce.gif; hello_html_631ab69e.gif; 3hello_html_16362f61.gif.

75. [2] Записати у вигляді періодичного десяткового дробу числа:

1hello_html_631ab69e.gif; 2hello_html_7a64382b.gif; hello_html_m47e4fa7d.gif.

76. [2] Записати у вигляді періодичного десяткового дробу числа:

2hello_html_56219859.gif; 1hello_html_529ef1.gif ; hello_html_4d7c880.gif.

Відповіді ІІ частина

  1. 900 ц

  2. 42 д

  3. 8 км

  4. 6 кг

  5. 31 см

  6. 11 см

  7. 8 га

  8. 19 км

  9. 120 км

  10. 15 км

  11. 140 км

  12. 26 кг

  13. 80 км

  14. 90 дерев

  15. 1000 зошитів

  16. 63м

  17. 360 сторінок

  18. 250 сторінок


  1. 112 км

  2. 1190 кг

  3. 24 задачі

  4. 35 км

  5. 53 см

  6. 36 см, 80 см2

  7. 14hello_html_50c7c0d7.gifга

  8. 6 год

  9. 15hello_html_m19e8bb17.gifсм

  10. 15 см

  11. А) 4,333; Б)28,045; В)35,0125.

  12. А) 5,256; Б)37,025; В)125,0132.

  13. А) 0,(6); Б)0,(45); В)2,2(6).

  14. А) 0,(1); Б)0,(72); В)3,7(3).

  15. А) 1,(72); Б)2,9(4); В)0,(185).

  16. А) 2,(27); Б)1,3(7); В) 0,(481).






Вказівки до завдань ІІ частини

43. Спочатку знайдіть врожай картоплі при скороченому способі за правилом знаходження дробу від числа.

44. Спочатку знайдіть кількість деталей, які виготовляє учень за правилом знаходження дробу від числа.

45. Знайдіть скільки кілометрів проїхав велосипедист за 1 годину, за правилом знаходження дробу від числа.

46. Знайдіть кількість яблук у кімнаті за правилом знаходження дробу від числа.

47. Згадайте, що периметр трикутника – це сума усіх сторін трикутника. Сторони трикутника можно знайти за правилом знаходження дробу від числа.

48. Згадайте, що периметр трикутника – це сума усіх сторін трикутника. Першу і другу сторони трикутника можна знайти за правилом знаходження дробу від числа.

49. Спочатку знайдіть площу, що займає жито за правилом знаходження дробу від числа.

50. Спочатку знайдіть відстань, яку пройшов турист у перший день, за правилом знаходження дробу від числа.

51. Спочатку знайдіть відстань, яку проїхали велосипедисти за перший день за правилом знаходження дробу від числа.

52. Спочатку знайдіть скільки гектарів зорав перший тракторист за правилом знаходження дробу від числа.

53. Спочатку знайдіть скільки сторінок надрукувала перша друкарка за правилом знаходження дробу від числа.

54. Спочатку знайдіть кількість жолудів, яку зібрали школярі першого дня за правилом знаходження дробу від числа.

55. Встановіть, яка частина шляху складає 24 км. Знайдіть число за відомою його частиною.

56. Встановіть, яка частина дерев складає 24 дерева. Знайдіть число за відомою його частиною.

57. Встановіть яка частина зошитів була продана за другий день. Кількість зошитів, які продали за 2 дня знайдіть за правилом знаходження часла за відомою його частиною.

58. Спочатку знайдіть яку частину тканини продали за другий день, потім знайдіть кількість метрів тканини за правилом знаходження числа за відомою його частиною.

59. Спочатку знайдіть, яку частину залишилося прочитати.. Також треба знайти яку частину книги складають 80 сторінок. Кількість сторінок у книзі знайти за правилом знаходження числа за його частиною.

60. Спочатку знайдіть, яку частину рукопису залишилося надрукувати друкарці. Також треба знайти яку частину рукопису складає 75 сторінок. Кількість сторінок рукопису знайти за правилом знаходження числа за його частиною.

61. Знайдіть частину шляху, яку залишилося проїхати. Намічений шлях знайти за правилом знаходження числа за його частиною.

62. Спочатку знайдіть частину картоплі, яка залишилася. Кількість картоплі, яка була в магазині спочатку знайдіть за правилом знаходження числа за його частиною.

63. Згадайте, що відсотком називається сота частина числа. Знайдіть частину задач, які складають 10 задач. Всю кількість задач знайдіть за правилом знаходження числа за його частиною.

64. Згадайте означення відсотка. Знайдіть, яку частину відстані складають 13 км. Всю відстань знайдіть за правилом знаходження числа за його частиною.

65. Спочатку знайдіть першу чторону трикутника за правилом знаходження числа за його частиною.

66. Спочатку знайдіть довжину прямокутника за правилом знаходження числа за його частиною.

67. Згадайте як знайти середнє арифметичне трьох чисел.

68. Згадайте як знайти середнє арифметичне трьох чисел.

69. Згадайте формули периметру та площі прямокутника.

70. Згадайте формули периметру та площі прямокутника.



ІІІ частина

77. [2] Прямокутна ділянка, довжина якої дорівнює 10hello_html_623e5dff.gif м, а ширина складає hello_html_m19e8bb17.gif довжини, має забор висотою 1,6 м. Знайти площу забора.

78. [2] Довжина кімнати дорівнює 8hello_html_m19e8bb17.gifм, ширина складає hello_html_m2444681c.gif довжини, а висота дорівнює 2,25 м. Стіни кімнати необхідно побілити. Знайти площу, яку необхідно побілити.

79. [5] Три бригади зібрали врожай з 240 га землі. Перша бригада зібрала врожай з 3/8 поля, друга – з 5/12 поля, а третя – з решти. З ділянки якої площини зібрала врожай третя бригада?

80. [5] До магазина завезли 360 кг овочів, з них 4/9 складала картопля, 7/24 – морква, а решта – капуста. Скільки кілограмів капусти завезли до магазину?

81. [5] За три дні було продано 120 кг масла. В перший день було продано 3/8 всієї кількості, в другий – 7/15 залишку. Скільки кг масла було продано у третій день?

82. [5] За три тижні було відремонтовано 108 км дороги. За перший тиждень було відремонтовано 4/9 дороги, за другий – 11/15 залишку. Скільки кілометрів відремонтували за третій тиждень?

83. [5] Довжина прямокутного паралелепіпеда 5 1/3м, його ширина складає ¾ довжини, а висота – 9/20 ширини. Обчисліть об’єм паралелепіпеда.

84. [5] Ширина прямокутного паралелепіпеда 4 2/3 дм, його довжина складає 3/7 ширини, а висота – 7/20 довжини. Обчисліть об’єм паралелепіпеда.

85. [5] На пасажирському параплаві 600 місць, з них 28% - місця першого класу, 36% - другого класу, решта – третього. Скільки місць третього класу на пароплаві?

86. [5] В шкільній бібліотеці 1800 книжок. З них 28% складають науково-популярні книжки, 43% - твори закордонних письменників, а решта- книжки російських авторів. Скільки книжок російських письменників було в бібліотеці?

87. [1]Троє робітників зробили декілька деталей. Перший робітник зробив hello_html_6eb1f313.gif всіх деталей, другий = hello_html_m67922edd.gif остачі, а третій останні 84 деталі. Скільки деталей виготовили робітники?

88. [1]За перший день тракторна бригада зорала hello_html_m67922edd.gif ділянки, за другий день = hello_html_338ae272.gif остачі, а за третій день останні 216 га. Знайдіть площу ділянки.

89. [4] Тракторна бригада першого дня зорала hello_html_m111bc89a.gif всієї ділянки, другого дня – hello_html_m2444681c.gif частини ділянки, що залишилося, а третього дня – решту 11,5 га. Скільки гектарів землі зорала тракторна бригада за ці три дні?

90. [4] Три заводи одержали замовлення на мотори. Перший виконав hello_html_62bedc60.gif усього замовлення, другий – hello_html_mf83ddeb.gif залишку всього замовлення, а третій завод випустив решту 85 моторів. Скільки всього моторів виготовили ці три заводи?

91. [4] За першу годину автобус пройшов hello_html_m55bbfe1f.gif усього шляху, за другу годину – hello_html_m19e8bb17.gif, що залишився, а за третю годину – решту 78 км. Яку відстань пройшов автобус за 3 години?

92. [4] З бочки з бензином спочатку відлили hello_html_m497befcd.gif всього бензину, що там був, а потім hello_html_mcdcd79f.gif решти, і після цього в бочці залишилося 20л бензину. Скільки літрів бензину було в бочці спочатку?

93. [1] У трьох гаражах було 460 машин. Кількість машин у першому гаражі становить hello_html_m100df049.gif числа машин другого, а в третьому гаражі – в 1hello_html_5b2be360.gif раза більше, ніж в першому. Скільки машин може вмістити кожен гараж?

94. [1] На заводі працює 6 000 робітників. У другому цеху працює в 1hello_html_5b2be360.gif рази менше робітників, ніж у першому, а число робітників третього цеху становить hello_html_m7d37e921.gif числа робітників другого цеху. Скільки робітників працює в кожному цеху?

95. [1] Площа прямокутної земельної ділянки дорівнює 3720 м2, довжина однієї сторони 86м. Обчисліть довжину другої сторони з точністю до 0,1.

96. [1] Обчисліть площу основи прямокутного паралелепіпеду з точністю до 0,1, якщо його об’єм дорівнює 123м3, а висота 2м3дм.

97. [1] Запишіть числа взаємно обернені числам hello_html_m3d4efe4.gif; 2; 3hello_html_m4d4ebb27.gif; hello_html_m3a3a212f.gif і розташуйте їх у порядку зростання.

98. [1] Запишіть числа взаємно обернені числам hello_html_63234fa9.gif; 14; 4hello_html_42567408.gif; hello_html_704a820c.gif і розташуйте їх у порядку спадання.

99. [1] Запишіть числа взаємно обернені числам hello_html_50c7c0d7.gif; 5; 3hello_html_63eb21d4.gif; hello_html_52b710b6.gif і розташуйте їх у порядку спадання.

100. [1] Запишіть числа взаємно обернені числам hello_html_241beab6.gif; 6; 2hello_html_m3a3a212f.gif; hello_html_631ab69e.gif і розташуйте їх у порядку зростання.

101. [1] Перетворіть мішані числа у десяткові дроби:

А) 75 hello_html_7bdc64b2.gif Б) 125 hello_html_71de6908.gif В) 1 hello_html_mabc4a91.gif Г)13 hello_html_m432396b6.gif

102. [1] Перетворіть мішані числа у десяткові дроби:

А) 25 hello_html_3aee84dc.gif Б) 126 hello_html_m91d91d8.gif В) 1 hello_html_57508363.gif Г)15 hello_html_m191dc7b4.gif

103. [1] Звичайні дроби перетворіть в десяткові та обчисліть вираз:

(1hello_html_m7d7b9781.gif – 0,31) ( 0,9 – hello_html_50c7c0d7.gif).

104. [1] Звичайні дроби перетворіть в десяткові та обчисліть вираз:

(4hello_html_63234fa9.gif + 1,16) (5,8 – hello_html_m76002bd4.gif).

105. [1] Розташуйте числа у порядку зростання: hello_html_1294f5ce.gif; 4,7(5); 0,1115; 0,(12).

106. [1] Розташуйте числа у порядку спадання: 0,142536; 2,(7); 0,125; 0,1(25).

107. [1] Записати числа у порядку зростання: hello_html_50c7c0d7.gif; 0,2;0,26; 0,(2); 0,(26); 0,2626.

108. [1] Записати числа у порядку спадання: 0,(93); 0,33; 0,3; 0,25; 0,(25); hello_html_63234fa9.gif.

Відповіді ІІІ частина

  1. 54 м2.

  2. 52,5 м2.

  3. 50 га.

  4. 95 кг.

  5. 40 кг.

  6. 16 км.

  7. 38,4 м3.

  8. 6 8/15 дм3 .

  9. 216 м.

  10. 522 книги.

  11. 300 деталей.

  12. 900 га.

  13. 25 га.

  14. 750 мат.

  15. 135 км.

  16. 20 л.

  17. 120м, 160м, 180м.

  18. 700 р., 1800 р., 1500 р.

  19. 43,3 м.


  1. 53,5м.

  2. 7/25, ½, 2, 2 ¼.

  3. 5, 1 4/7, 3/14, 1/14.

  4. 5, 3 3/5, 5/8, ¼.

  5. 1/6, 9/22, 1 3/8, 7.

  6. а) 75,003; б) 125,0128; в)1,0008; г)13,0012.

  7. а) 25,02; б) 126,0139; в) 1,004; г) 15,017.

  8. 0,6045.

  9. 26,532.

  10. 1/9; 0,1115; 0,(12); 4,7(5).

  11. 2,(7); 0,14536; 0,1(25); 0,125.

  12. 0,2; 0,(2); ¼; 0,26; 0,2626; 0,(26).

  13. 0,93; 0,33; 0,3; 0,(25); 0,25; 1/5.




Вказівки до завдань ІІІ частини

77. Спочатку знайдіть ширину за правилом знаходження дробу від числа, а потім слід скористатися формулою площі прямокутника.

78. Спочатку знайдіть ширину за правилом знаходження дробу від числа, а потім слід скористатися формулою площі прямокутника.

79. Спочатку знайдіть яку частину деталей складає остача.

80. Спочатку знайдіть яку частину ділянки складає остача.

81. Спочатку знайдіть яку частину ділянки складає решта.

82. Спочатку знайдіть яку частину моторів складає озалишок.

83. Спочатку знайдіть яку частину шляху залишилося пройти за другу і третю годину.

84. Спочатку знайдіть яку частину бензину складає решта.

85. Оскільки велосипедист рухається назустріч друг другу, то швидкість сближення дорівнює сумі швидкосией обох велосипедистів. В одній годині 60 хвилин, 1 хвилина дорівнює 1/60 години.

86. Оскільки велосипедисти рухаються в протилежних напрямах, то швидкість їхнього віддалення дорівнює сумі швидкостей обох велосипедистів.

87. Оскільки пішоходи рухаються в протилежних напрямах, то швидкість їхнього віддалення дорівнює сумі швидкостей обох пішоходів.

88. Так як пішоходи рухаються назустріч друг другу, то швидкість їхнього сближення дорівнює сумі швидкостей обох пішоходів.

89. Можно вирішити задачу за допомогою рівняння. Нехай в бочці було х л бензину. Встановити яка частина бензину відповідає 60 л.

90. Можно вирішити за допомогою рівняння. Кількість сторінок у книзі прийміть за х.

91. Вирішить за допомогою рівняння. Кількість машин другого гаража прийміть за х.

92. Вирішить за допомогою рівняння. Кількість робітників другого цеху прийміть за х.

93. Довжину другої сторони знайдіть з формули площі прямокутника. Результат округліть за відомими вам правилами.

94. Слід скористатися формулою обєму паралелепіпеда. Результат округліть за відомими вам правилами.

95. Спочатку знайдіть час, який триває рейс автобуса без зупинок, а також час затрачений на усі зупинки.

96. Спочатку знайдіть час затрачений на усі зупинки, а також час, за який подолає автобус відстань 60 км без зупинок.

97. Скористайтеся правилом, що добуток взаємнообернених чисел дорівнює 1. Числа починайте записувати з меншого.

98. Скористайтеся правилом, що добуток взаємнообернених чисел дорівнює 1. Числа починайте записувати з більшого.

99. Скористайтеся правилом, що добуток взаємнообернених чисел дорівнює 1. Числа починайте записувати з більшого.

100. Скористайтеся правилом, що добуток взаємнообернених чисел дорівнює 1. Числа починайте записувати з меншого.

101. Згадайте як записати звичайний дріб у десятковий дріб.

102. Згадайте як записати звичайний дріб у вигляді десяткового дробу.

103. Можна поділити чисельник звичайного дробу на знаменник, щоб перетворити звичайний дріб у десятковий. Помятайте про порядок дії.

104. Можна поділити чисельник звичайного дробу на знаменник, щоб перетворити звичайний дріб у десятковий. Помятайте про порядок дії.

105. Запишіть звичайний дріб у вигляді нескінченого десяткового дробу. Порівняйте за правилом порівняння десяткових дробів. Запис чисел починайте з меншого.

106. Згадайте, що періодом періодичного десяткового дробу. Запис чисел починайте з більшого числа.

107. Звичайний дріб перетворіть у десятковий дріб. Згадайте що називають періодом періодичного десяткового дробу. Запис чисел починайте з меншого числа.

108. Звичайний дріб перетворіть у десятковий дріб. Згадайте що називають періодом періодичного десяткового дробу. Запис чисел починайте з більшого числа.

Література.

  1. Л.Я.Федченко. Тематичні і підсумкові контрольні роботи з математики. 6 клас, м.Донецьк. «Каштан» - 2009р..

  2. А.П.Ершова, В.В. Голобородько. Самостійні і контрольні роботи з математики, 6 клас. Гімназія, Харків, 2007р.

  3. Я.С.Бродський, О.А.Павлов. Математика. Тести для самостійної роботи та контролю знань. М.Тернопіль, Навчальна книга – Богдан- 2006р.

  4. Л.Г.Стадник, У.С.Маркова. тематичне оцінювання. Математика 6 клас. Харків, видавництво «Ранок» - 2002 р.

  5. А.Т.Мерзляк, В.Б.Полонский, Е.М.Рабинович, Н.С. Якир: Сборник задач и заданий для тематического оценивания. Математика 6 класс, Харьков –Гимназия 2001.







Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 21.02.2016
Раздел Математика
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров590
Номер материала ДВ-474215
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх