Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Сабақтың тақырыбы: Пысықтау есептерін шығару.

Сабақтың тақырыбы: Пысықтау есептерін шығару.


  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_e51fb83.gifhello_html_m47029796.gifhello_html_m47029796.gifhello_html_m47029796.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_m280308ab.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_m47029796.gifhello_html_m47029796.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifhello_html_e51fb83.gifМатематика


Сабақтың тақырыбы: Пысықтау есептерін шығару.


Мақсаты: Өткен сабақтардан алған білімдеріне сүйене отырып, пысықтау есептерін шығару.

Міндеттері:

1. Көп таңбалы сандарды бөліп, көбейтуге байланысты есептер шығару.

2. Белгісіз бөлгішті табуды еске түсіру мақсатында есептер шығару.

3. Қатесіз есептей білуге тәрбиелеу.

Сабақтың типі: Аралас сабақ.

Сабақтың түрі: Дәстүрлі сабақ.

Қолданылатын әдістер: Көрнекілік, түсіндіру, сұрақ-жауап, ой-қозғау.

Қолданылатын көрнекіліктер: Суреттер, сызбалар, кестелер.

Сабақтың барысы.

І. Ұйымдастыру әдісі.

Оқушылар назарын сабаққа аудару.

Оқушылардың психологиялық көңіл күйін реттеу.

ІІ. Үй тапсырмасын тексеру.

4 мысал. Орындалуын тексеру.

425:20=21 (5 қалд.) 2450:80=30 (50 қалд.)

821:90=9 (11 қалд.) 6308:10=630 (8 қалд.)

723:8=90 (3 қалд.)

ІІІ. Оқушы білімін тексеру.

Математикалық диктант

  1. 240 пен 320-ның қосындысын 2-ге көбейт.

(240+320)*2=1120

  1. 366 мен 216-ның айырмасын 3-ке бөл. (366-216):3=50

  2. Ең кіші екі таңбалы сан мен ең үлкен екі таңбалы санды қос. 10+99=109

  3. Ең кіші үш таңбалы санды 10 есе арттыр.

100*10=1000

ІV. Сабақ мақсатының көрінісі.

Өткенді пысықтау есептерін шығару.

V. Жаңа сабақ.

1) Сандықшадан жауабын ізде: 800, 30, 20, 2000, 120, 3000, 30, 20, 30, 1200.

510:17=30 96000:80=1200

660:11=60 70000:35=2000

690:23=30 78000:26=3000

810:27=30 72000:600=120

740:37=20 480000:600=800

2 мысал.

Кесте бойынша есеп құрастыр



Жұмыс өнімділігі

Жұмыс уақыты

Жұмыс

1 тігінші

5 бұйым\сағ.

3 сағ.

? (15 бұйым)

2 тігінші

8 бұйым\сағ.

3 сағ.

? (24 бұйым)

3 тігінші

12 бұйым\сағ.

3 сағ.

? (36 бұйым)


3. Мектептің жөндеу жұмысына 16 қорап ақ қыштақта және дәл осындай 40 қорап көп қыштақта әкелінді. Барлығы 1680 ақ және көп түсті қыштақта бар?

Шарты: Шешуі:

Барлығы - 1680 қорап 1680:(40+16) =30

Ақ - 16 қорап 16 * 30=480 (ақ)

Көк - 40 қорап 40 * 30=1200 (көк)

Әр қорапта нешеден?

4. Бөлуді орында.

460 23 365 73 427 61

46 20 365 5 427 7

0 0 0



840 35 648 71 35 71

70 24 639 9 24 9

149 9 140 639

140 қалд. 70 9

9 қалд. 840 648

9

849


Сергіту сәті:

Жел тұрды.

Қар жауды,

Күн суық ...

Киіндік, жылындық.

5 мысал. Өрнектің мәнін табу.

14490:90*43=6923 181200:300*67=40468

6 мысал.

К және S түзуіне параллель түзуді табу.









7. Төлем қағазы бойынша балалар бөлмесіне қандай жиһаз алынғанын анықтау. Заттардың жалпы бағасын табу.


Айша Данияр Арман

100540 20033 100540

+ 50089 + 20000 + 5000

20033 5000 10000

+ 2070 45033 теңге 115540 теңге

172732 теңге


Тауар атауы

Бағасы

жұмсақ жиһаз

100540

шифоньер

50089

кереует

20033

орындық

5000

үстел

20000

шкаф

10000

аласа орындық

2070

VІ. Оқушының түсінгенін тексеру (минуттық тест жұмысы).


42000:700= 48048:6=

А\ 600 А\ 808

Ә\ 6 Ә\ 80008

Б\ 60 Б\ 8008

24*200= 36*36=

А\ 48000 А\ 1200

Ә\ 4800 Ә\ 1286

Б\ 5200 Б\ 1296


VІІ. Сабақты бекіту, қорытындылау (ауызша есептеу).

10*10=100

10*100=1000

40*100=4000

50*1000=500000

VІІІ. Үйге тапсырма: №5 (2 баған) оқушылар еңбегін бағалау.




Автор
Дата добавления 26.01.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров132
Номер материала ДВ-382034
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх