Инфоурок / Начальные классы / Другие методич. материалы / Сабақтың тақырыбы:Есептер шығару 2 класс

Сабақтың тақырыбы:Есептер шығару 2 класс

Курсы профессиональной переподготовки
124 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 22 ноября
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>

библиотека
материалов

hello_html_m5b294686.gifhello_html_m5b294686.gifhello_html_m5b294686.gif20.01.2016

Математика

Сабақтың тақырыбы:Есептер шығару

Сабақтың мақсаты: Айырмалық салыстыруға берілген есептерді шығару.
Оқушылармен ауызша есептер шығару арқылы ойлау қабілеттерін дамыту. Өтілген есептеу тәсілдерін, оларды есеп шығаруда қолдана білу дағдыларын пысықтау. Оқу құралдарды ұқыпты ұстауға , тазалыққа тәрбиелеу

Сабақтың түрі:дәстүрлі

Сабақтың типі:аралас

Әдіс-тәсілдері: сұрақ-жауап, өздік жұмыс,түсіндіру, есептеу

Көрнекілігі: Интерактивті тақта, слайд суреттер, кесте, үлестірмелі қағаз, құмыра,гүл  

Сабақтың барысы:1 Үйымдастыру

Шаттық шеңбері

Дөңгеленіп,бір-біріміздің қолымыздан ұстаймыз,біз доспыз,жақынбыз,сабақта бір-бірімізге қол ұшын берсек қиналмаймыз сенімді боламыз

Біз-достармыз!

Бәз-біргеміз?

Біз-есепке жүйрікпіз (хормен айтады)

Қазір бізде математика сабағы,математика сабағында біздер не үйренеміз.Ендеше математика атаулары бойынша топқа бөлінеді.

Топқа бөліну

1-топ.Есеп

2-топ.Өрнек

3-топ.Теңдеу

4-топ.Амал

Үй тапсырмасы

4, 113-бет. Теңдікті толықтыр

Актуалдау

Жауаптарды сәйкес әріптеріне жаз және берілген сөзді оқы.

23+7 =30 Е 94+6 =100 Ш 48+2 =50Ы

56+4 =60 П 100-6 =94 Р 88+2 =90 У

30-7 = 23 С 88-8 =80 Ғ 90-2 =88 А

67+3 =70 Т

30

23

30

60

70

30

94

100

50

80

88

94

90

Е

С

Е

П

Т

Е

Р

Ш

Ы

Ғ

А

Р

У


Жаңа сабақ

Есептер шығару

Оқулықпен жұмыс

2. Есепті шығар

1-вагонда -35 ж

2-вагонда- ?,5 ж артық ?

Ш. 35+ (35+5) = 75

1-вагонда -35 ж

2-вагонда- ? ж 75 ; ? артық

Ш. 75-35 = 40 40-35= 5


3

1 топ есепті оқиды

2 топ талдау жасайды

3 топ шартын құрады

4 топ шешуі мен жауабын жазады.

1-күні-10қ 64 қ ? артық

2-күні-? Қ

Ш. 64-10= 54 54-10= 44

Ж: 44 қорап артық сатылды.

Қарындаш туралы еске түсіру

Қарындаштар

Қарындаштар жай және түрлі түсті болып бөлінеді. Қарындаш- оқу құралы.

Қарындашты пайдалану ережелері:

  1. Қарындашты дұрыс таңдай біл.

  2. Қарындашты аузыңа салма.

  3. Қарындаштың ұшын адамға қаратып ұсынба.


Сергіту сәті

Сандар әні

Үлестірмелі қағазбен жұмыс № 4, № 5

Қорытындылау

«Кім жылдам?» ойыны

  1. 50+8

  2. 10-5

  3. Ұзындықтың өлшем бірліктері

  4. 1 сағатта неше минут бар?

  5. Масса өлшем бірліктері?

  6. Тіктөртбұрыштың периметрін қалай табамыз?


Үйге тапсырма

6. 115- бет.

Өрнектерді жаз және олардың мәнін тап

Рефлекция

Әр топтан сұраққа жауап алу

  1. Өз тобыңның сабаққа қатысымы ұнады ма?

  2. Тобыңнан кім сабаққа қатыспады?

  3. Оған айтар тілегің

Бағалау





І.Үргенішбаев атындығы орта мектебі








Математика



Сабақтың тақырыбы:Есептер шығару











Өткізген: Багеева Н.Т

2 «Ә»сынып








2015-2016 оқу жылы









Есеп Есеп Есеп


Есеп Есеп Есеп


Өрнек Өрнек Өрнек


Өрнек Өрнек Өрнек


Теңдеу Теңдеу


Теңдеу Теңдеу

Теңдеу Теңдеу


Амал Амал Амал


Амал Амал Амал








1 сағ 5 мин = мин 1 сағ 5 мин = мин



1 сағ 5 мин = мин 1 сағ 5 мин = мин



1 дм 5 см = см 1 дм 5 см = см



1 дм 5 см = см 1 дм 5 см = см



83 мин = сағ мин 83 мин = сағ мин



83 мин = сағ мин 83 мин = сағ мин



83 см = дм см 83 см = дм см


83 см = дм см 83 см = дм см






Кәмила әжесінің үйінде 1 апта 3 күн болды. Кәмила әжесінің үйінде барлығы неше күн болды?


Асқар жазда Алакөлде 1 ай және 1 апта демалды. Асқар Алакөлде барлығы неше күн демалды?


Үстел үстінде үш стакан шие тұр. Марат бір стакан шиені жеп қойды. Неше стакан қалды?


Термометр аяз болғасын – үш градус көрсетіп тұр. Осындай екі термометр неше градус көрсетеді?


Үстелдің үстінде 5 балауыз шам жанып тұрды, екеуі сөніп қалды. Неше шам қалды?


Екінші ауысымда оқитын екі дос мектепке бара жатыр. Олар бірінші ауысымда оқитын үш жолдасын кездестірді. Мектепке барлығы неше бала бара жатыр?


Кәмила әжесінің үйінде 1 апта 3 күн болды. Кәмила әжесінің үйінде барлығы неше күн болды?


Асқар жазда Алакөлде 1 ай және 1 апта демалды. Асқар Алакөлде барлығы неше күн демалды?


Үстел үстінде үш стакан шие тұр. Марат бір стакан шиені жеп қойды. Неше стакан қалды?


Термометр аяз болғасын – үш градус көрсетіп тұр. Осындай екі термометр неше градус көрсетеді?


Үстелдің үстінде 5 балауыз шам жанып тұрды, екеуі сөніп қалды. Неше шам қалды?


Екінші ауысымда оқитын екі дос мектепке бара жатыр. Олар бірінші ауысымда оқитын үш жолдасын кездестірді. Мектепке барлығы неше бала бара жатыр?




Сұраққа жауап бер.

  1. Сабаққа ұнады ма?

  2. Тобыңның сабаққа қатысымы ұнады ма?

  3. Өз тобыңнан кім сабаққа қатыспады? Оған айтар тілегің?




Сұраққа жауап бер.

  1. Сабаққа ұнады ма?

  2. Тобыңның сабаққа қатысымы ұнады ма?

  3. Өз тобыңнан кім сабаққа қатыспады? Оған айтар тілегің?




Сұраққа жауап бер.

  1. Сабаққа ұнады ма?

  2. Тобыңның сабаққа қатысымы ұнады ма?

  3. Өз тобыңнан кім сабаққа қатыспады? Оған айтар тілегің?




Сұраққа жауап бер.

  1. Сабаққа ұнады ма?

  2. Тобыңның сабаққа қатысымы ұнады ма?

  3. Өз тобыңнан кім сабаққа қатыспады? Оған айтар тілегің?




















































Самые низкие цены на курсы переподготовки

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 50% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок", но в дипломе форма обучения не указывается.

Начало обучения ближайшей группы: 22 ноября. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (10% в начале обучения и 90% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru


Общая информация

Номер материала: ДВ-407432
Курсы профессиональной переподготовки
124 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 22 ноября
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Похожие материалы

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>