Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Тесты / Санды 6-ға,7-ге көбейту және бөлу атты тақырыбына сабақ жоспар математика (3сынып)

Санды 6-ға,7-ге көбейту және бөлу атты тақырыбына сабақ жоспар математика (3сынып)


  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

Пәні:математика Сынып:3

Сабақтың тақырыбы: Санды 6-ға,7-ге көбейту және бөлу

Сабақтың мақсаты: Б-к: оқушыларға Санды 6-ға,7-ге көбейту және бөлуге байланысты есептеулерді қайталау арқылы білімдерін толықтыру.

Д-қ: оқушылардың танымдық қабілеттерін,ойлауын,зейінін,есте сақтауын дамыту.

Т-к: оқушыларды ұжымшылдыққа, тәртіптілікке тәрбиелеу.

Сабақтың түрі: пысықтау сабақ /жарысусабағы/

Сабақтың әдісі: сұрақ-жауап, түсіндіру, талдау

Сабақтың көрнекілігі: таблица

1.Мотивациялық кезеңі:

Психологиялық дайындық

Көңілдерін сабаққа аудару

2.Үй тапсырмасын тексеру.

Үлестірмелі карточкалар арқылы білімдерін тексеру

Математика тілінде сөйлеу/толық/

Х*6=54 мысалы:егер,бірінші көбейткіш белгісіз болса,көбейтіндінің мәнін екінші көбейткішке бөлемі,сонда бірінші көбейткіш шығады.

63:х=9,егер бөлгіш белгісіз болса,бөлнгішті бөліндінің мәніне бөлеміз,сонда бөлгіш шығады.

Х:6=7,егер бөлінгіш белгісіз болса,бөліндінің мәнін бөлгішке көбейтеміз,сонда бөлінгіш шығады.

3.Мағынаны ашу:

1Жарыс түрінде шығарылады.Үш оқушы тақтаға орындайды.

Өрнектердің мәндерін табу

6*а, в:6 с*7

а=9, 6*9=54 в=36, 36:6 = 6 с=9, 9*7=63

а=8, 6*8=48 в=42, 42:6=7 с=8, 8*7=56

а=7, 6*7=42 в=48, 48:6 =8 с=7, 7*7=49

а=6, 6*6=36 в=54, 54:6=9 с=0, 0*7=0

а=1, 6*1=6 в=0, 0:6= 0 с=1, 1*7=7

2Салыстыру

Аhello_html_2d2985a9.gifhello_html_5daa6e72.gifhello_html_m75498e95.gifhello_html_m7eaa7d36.gifhello_html_m61d8314e.gifрыс-Түркістан к.ұзынд.-200км Батыс Қазақстан темір жолы ұз.-420км

Еhello_html_1cbd7991.gifhello_html_m311f0002.gifртіс-қарағанды-?3есе ұзын Маңғыстау темір жол торабы-?217км

200км*3=600км 420км+217км=637км

Жауабы:Ертіс-Қарағанды Жауабы:Маңғыстау темір

каналының ұзындығы жол торабының ұзындығы

600километр 637километр


3Теңдеу кұру және шешу

*ойлаған санды 5есе арттырғанда 45 саны шықты

Х*5=45

*ойлаған санды 7есе кеміткенде 8саны шықты

Х:7=8

*42—ні ойлаған санға бөлгенде7 саны шықты

42:х=7

Логикалық есептер:

1.Әжесі немересіне сегіз қолғап тоқиды.Немересі нешеу?

2.Шөпте қояндар тығылып отыр.Тек он құлақтары ғана көрініп тұр.Қанша қоян тығылып отыр?

3.50саусақ көріну үшін неше баланың қолы керек?

4.»Спутник» жер шарын 103минутта айналып өтті.Ол неше сағат,неше минут?

5.Үстелде 5стақан сүт тұр.Әсел 1стақандағы сүтті ішіп,стақанда үстелге қойды.Үстелдің үстінде неше стақан қалды?

6.Барыс бір секіргенде288см ұзындыққа секіреді.Неше м,дм,см?

7.Түнгі сағат 11-де жауын жауып тұрса,24сағаттан соң күн шығып тұруы мүмкін бе?

8.Бір тонна неше кг?

9.1мин.1сағаттан неше минут кем? /59мин/

10.1метр 1дм-ден неше см артық? /90/

Сергіту сәті.

4. Ой толғаныс:

4 Салыстыру: 2см+2см+2см+2см Р=(2см+2см)*2


5Амалдарды орындау.

(170+130):30=10 5*(

1)170 2)300 30

+130 -30 10

hello_html_m311f0002.gif300 00

Кім шапшаң?

Толықтыр:

1) бір гүлшоқта 7 гүл болса, сондай 3 гүлшоқта_______гүл бар?

2) бір бумуда 250 парақ болса, сондай 2 бумада _______ парақ бар

3) үш сағатта _______минут бар.

4) екі тәулікте _______сағат бар

5)төрт аптада _______ күн бар

5. Рефлексия: сабақты сұрақ-жауап әдісі арқылы қорытындылау\

49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7










Бағалау. Үйге тапсырма:



Х*6=54 15+х=39



63:х=9, х+36=56




Х:6=7 45-х=17




36:х =6 х-24=69











Кім шапшаң?

Толықтыр:

1) бір гүлшоқта 7 гүл болса, сондай 3 гүлшоқта_______гүл бар?

2) бір бумуда 250 парақ болса, сондай 2 бумада _______ парақ бар

3) үш сағатта _______минут бар.

4) екі тәулікте _______сағат бар

5)төрт аптада _______ күн бар



Кім шапшаң?

Толықтыр:

1) бір гүлшоқта 7 гүл болса, сондай 3 гүлшоқта_______гүл бар?

2) бір бумуда 250 парақ болса, сондай 2 бумада _______ парақ бар

3) үш сағатта _______минут бар.

4) екі тәулікте _______сағат бар

5)төрт аптада _______ күн бар




Кім шапшаң?

Толықтыр:

1) бір гүлшоқта 7 гүл болса, сондай 3 гүлшоқта_______гүл бар?

2) бір бумуда 250 парақ болса, сондай 2 бумада _______ парақ бар

3) үш сағатта _______минут бар.

4) екі тәулікте _______сағат бар

5)төрт аптада _______ күн бар




Кім шапшаң?

Толықтыр:

1) бір гүлшоқта 7 гүл болса, сондай 3 гүлшоқта_______гүл бар?

2) бір бумуда 250 парақ болса, сондай 2 бумада _______ парақ бар

3) үш сағатта _______минут бар.

4) екі тәулікте _______сағат бар

5)төрт аптада _______ күн бар






49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7








!



49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7








!



49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7








!




49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7








!

49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7









49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7








!

49:7

ң


70*2

ы


50*5

р


560:8

а



120:6

а


360:4

ж


80*7

с


90*5

й


90

70

250

20

450

560

140

7








!

















































Автор
Дата добавления 28.10.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Тесты
Просмотров1054
Номер материала ДВ-104326
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх