Инфоурок / Начальные классы / Другие методич. материалы / "Үш таңбалы санды бір таңбалы санға разрядтан аттап жазбаша көбейту." (3 класс)

"Үш таңбалы санды бір таңбалы санға разрядтан аттап жазбаша көбейту." (3 класс)



Московские документы для аттестации!

124 курса профессиональной переподготовки от 4 795 руб.
274 курса повышения квалификации от 1 225 руб.

Для выбора курса воспользуйтесь поиском на сайте KURSY.ORG


Вы получите официальный Диплом или Удостоверение установленного образца в соответствии с требованиями государства (образовательная Лицензия № 038767 выдана ООО "Столичный учебный центр" Департаментом образования города МОСКВА).

ДИПЛОМ от Столичного учебного центра: KURSY.ORG


библиотека
материалов

Пәні: Математика 3-класс

Сабақтың тақырыбы:Үш таңбалы санды бір таңбалы санға разрядтан аттап

жазбаша көбейту.

Сабақтың мақсаты :

Білімділік:үш таңбалы сандарға көбейтудің тиімді жолын үйрету,оқушылардың білімін кеңейту.

Дамытушылық:Логикалық ойлауын жетілдіру,оқушылардың ақыл,ой-өрісін дамыту.Өзін жан-жақты көрсете білуге тарту.

Тәрбиелік:үнемділікке,әділ болуға,адалдыққа тәрбиелеу.


Сабақтың әдісі: ойын,іздендіру,дәлелдеу,топпен жұмыс, сұрақ- жауап.

Көрнекілігі: слайд,кестелер,үлестірме қағаздар, суреттер,сандар тізбегі.


Сабақтың барысы:

І Психологиялық сәт

Мен сабаққа дайынмын ба?


2.Үй тапсырмасын тексеру.

Ауызша есептеулер.

320 220 303 122 310

x3 x 2 x 3 x 2 x 2

------------- ----- ----------

960 440 909 244 620


3.Жаңа тақырып


1.Жұптық жұмысқа арналған тапсырма.Сәйкестендіру.

2 есе арттыр 3есе арттыр

239 654 159 1152

374 1172 239 717

586 748 384 1245

174 478 415 477

327 348 576 1728



2 Амалды орындау.Ойлан,тап!

246*3-520=218 200+168*4-130=742

428*2+170=1026 850-276*2+250=548


4 Салыстыру.Кім жылдам?

342*2 > 1000-384 156см*3> 460см-85см

283*3+124 < 980 800кг-227кг*2 > 320кг


Сергіту сәті:Керемет бишілер



4.Қорытындылау


5 «Кім тапқыр?» Теңдеулерді шеш

х-213= 640 312+х = 770


6 Есепті әр түрлі тәсілмен шығар.

Баға Саны Құны

160тг 4 ?

160тг 2 ?

160*4=640(тг) 160*2=320(тг) 640+320=960(тг) 160*6=960(тг)


Бағалау

Үйге тапсырма:255-бет №10


Очень низкие цены на курсы переподготовки от Московского учебного центра для педагогов

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 65% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: KURSY.ORG


Общая информация

Номер материала: ДВ-418349

Похожие материалы

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>