Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Математика / Другие методич. материалы / 9 сынып "Геометриялық прогрессия"

9 сынып "Геометриялық прогрессия"



57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


  • Математика

Поделитесь материалом с коллегами:

Геометриялық прогрессиядан тест тапсырмалары

Егер в2 = 3, в5 = 81 болса, геометриялық прогрессияның бірінші мүшесін табыңыз: 
A) 0 
B) -1 
C) 2 
D) 1 
E) -2 

Егер в1 = -2, в6 = - 486 тең болса, геометриялық прогрессияның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз: 
A) -728 
B) -729 
C) -828 
D) 728 
E) 828 

Егер в1 = 4, q = тең болса, геометриялық прогрессияның жетінші мүшесін табыңыз: 
A) 8 
B) 
C) 32 
D) 16 
E) 

Геометриялық прогрессия берілген: 2; 6; 18 … Оның сегізінші мүшесін табыңыз: 
A) 2376 
B) 4474 
C) 2476 
D) 4374 
E) 2378 

Геометриялық прогрессияда: 3; -6; … болса, оның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз: 
A) -61 
B) -63 
C) -126 
D) 63 
E) 126 

Геометриялық прогрессияда: в1 = -4, q = 3 болса, оның алғашқы жеті мүшесінің қосындысын табыңыз: 
A) - 4372 
B) - 4378 
C) - 4272 
D) - 4376 
E) - 4278 

Егер S8 = ; q = 2 тең болса, геометриялық прогрессиясының бірінші мүшесін табыңыз: 
A) 192 
B) 
C) 
D) 64 
E) 

Геометриялық прогрессияда: в4 =5, в6 = 20 болса, оның бірінші және бесінші мүшесінің табыңыз: 
A) 6; 30 ; 
B) -6; -30 ; 
C) 10;немесе -10; - ; 
D) 6; 8; немесе -6; -8; 
E) 5; 30; 

2, 6, 18… геометриялық прогрессия берілген. 162 саны тізбектің несінші мүшесі 
A) 4 
B) 6 
C) 2 
D) 8 
E) 5 

Геометриялық прогрессияда: в5 = -6, в7 = -54 болса, оның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз:

A) - ; 
B) –62; 13 
C) –80; 16 
D) - ; - 
E) -38 

Геометриялық прогрессияда: q = 2, S7 = 635 болса, осы прогрессияның алтыншы мүшесін табыңыз: 
A) 320 
B) 80 
C) 640 
D) 560 
E) 160 

в1 = 2, S3 = 26 өспелі геометриялық прогрессиясының төртінші мүшесін табыңыз: 
A) 32 
B) 56 
C) 162 
D) 48 
E) 54 
{Правильный ответ}= Е

Геометриялық прогрессияда: b1= болса, прогрессияның алтыншы мүшесі 
A) 
B) 
C) 
D) 
E) 
{Правильный ответ}=B

Геометриялық прогрессияда: 10, 20, 40… болса, осы прогрессияның алғашқы он мүшесінің қосындысы 
A) 10230 
B) 10232 
C) 10231 
D) 10235 
E) 10233 

Геометриялық прогрессияда: в3 = 4, в4 = 8 болса, осы прогрессияның алғашқы бес мүшесі 
A) 2; 4; 6; 8; 10 
B) 1; 2; 4; 8; 16 
C) 1; 3; 5; 7; 9 
D) 2; 5; 8; 11; 14 
E) 1; 2; -2; -1; 0 

Геометриялық прогрессияда: в2 – в1 = -4, в3 – в1 = 8 болса, осы прогрессияның алғашқы бес мүшесінің қосындысы 
A) 2 
B) 0 
C) -20 
D) 30 
E) 61 

Есептеңіз: 
A) 310 
B) 3 
C) 32 
D) 0,5 
E) 0 
{Правильный ответ}= D

Геометриялық прогрессияда: b1= – ; b2= болса, осы прогрессияның бесінші мүшесі 
A) 13 
B) 40,5 
C) –13,5 
D) – 
E) 
{Правильный ответ}=C

Геометриялық прогрессияда: S2 = 4 и S3 = 13 болса, S5,мәні 
A) 121 
B) 
C) 16; 121 
D) 121 и 18 
E) 121 и 
{Правильный ответ}= Е

Геометриялық прогрессияда: в1 = 12, S3 = 372 болса, в3 және q мәндері 
A) q = 5, в3 = 240 ; 
B) q = 5, в3 = 300; немесе q = -6, в3 = 432 
C) q = -6, в3 = 441; 
D) q = 5, в3 = 200; немесе q = -6, в3 = 432 
E) q = 5, в3 = 300; 
{Правильный ответ}= В

Геометриялық прогрессияда: b1=2, q=3 болса, b5-ті табыңыз: 
A) 160 
B) 162 
C) 163 
D) 260 
E) 161 
{Правильный ответ}=B

Геометриялық прогрессияда: b1=1, q=2 болса, b4-ті табыңыз: 
A) 9 
B) 18 
C) 8 
D) 19 
E) 20 
{Правильный ответ}=C

Геометриялық прогрессияда: b1=4; q=1 болса, b10-ды табыңыз: 
B) 4 
C) 24 
D) 34 
E) 30 
{Правильный ответ}=B

Геометриялық прогрессияда: b1=3 q=2, болса, b3-ті табыңыз: 
A) 22 
B) 20 
C) 12 
D) 32 
E) 42 
{Правильный ответ}=C

Геометриялық прогрессияда: b1=72 ; b3=8 болса, еселік q-ді табыңыз: 
A) 9 
B) 3 
C) 
D) – 
E) 
{Правильный ответ}=E

Геометриялық прогрессияда: b1=36 , b3=9 болса, еселік q-ді табыңыз: 
A) 2 
B) 
C) 
D) 
E) 4 
{Правильный ответ}=D

Геометриялық прогрессияда: b1=0,4 және b2=1,2 болса, осы прогрессияның алғашқы бес мүшесінің қосындысын табыңыз: 
A) 18,8 
B) 80,2 
C) 48,4 
D) 39,6 
E) 20,3 
{Правильный ответ}=C

Геометриялық прогрессияда: b1= –0,3; b2= –0,6 болса, оның алғашқы алты мүшесінің қосындысын табыңыз: 
A) –9,3 
B) 6,3 
C) 3,2 
D) –18,9 
E) –5,1 
{Правильный ответ}=D





57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Автор
Дата добавления 12.01.2016
Раздел Математика
Подраздел Другие методич. материалы
Просмотров108
Номер материала ДВ-329817
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх