Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Математика / Конспекты / 3-сыныпқа арналған ашық сабақ
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Математика

3-сыныпқа арналған ашық сабақ

библиотека
материалов
hello_html_m1df96614.gifhello_html_m1a4738e9.gifhello_html_6ffe2632.gifhello_html_6ffe2632.gifhello_html_m51eb1d11.gif

Пәні: Математика

Сыныбы:

3 «В»

Сабақ реті: 3

Күні: 16.10.2015ж

Сабақтың тақырыбы

3-ке көбейту және бөлу кестесі

Сабақтың мақсаты

3-ке көбейту және бөлу кестесін тану. Оны есептеуде қолдана білуге үйрену. 3-ке көбейту және бөлу кестесін жатқа меңгеру. 3 есе артық, 3 есе кем ұғымдарына қатысты есептер шығару.

Міндеттері

Тақырып бойынша оқушы өз тапсырмасын дәлелдей алуы. Сын тұрғысынан ойлай білуі

Сабақтың түрі:

Жаңа білімді меңгеру кезеңі

Сабақтың әдісі:

Кубизм әдісі, ББҮ-стратегиясы, СТО стратегиялары, топтық, жұптық жұмыс.

Сабақтың көрнекілігі мен жабдықталуы:

Қағаздар, маркерлер, кубик, доп, интербелсенді тақта, оқулық, көбейту кестесі.

Күтілетін нәтіжелер:

Оқушылар 3-ке көбейту кестесін меңгереді. 3-ке көбейтуге және бөлуге берілген тапсырмаларды орындай алады. Топтық жұмыста өз пікірін айтуға дағдыланады.

Пәнаралық байланыс:

Әдебиеттік оқу, қазақ тілі

Сабақтың барысы

1.Ұйымдастыру

кезеңі. 1мин

Сыныппен сәлемдесу. Топқа бөліну (сары, қоңыр, қызыл жапырақтар арқылы). Оқушылардың сабаққа деген қызығушылығын ояту.

2. Үй тапсырмасын сұрау кезеңі 5 мин

Өткен тақырыптармен байланыстырып, сұрақтар қойылады (Кубизм әдісі)

Кубикте:

  1. Қосудың компаненттерін ата, мысал келтір

  2. Азайтудың компаненттерін ата, мысал келтір

  3. Көбейтудің компаненттері, мысал келтір

  4. Бөлудің компаненттерін ата, мысал келтір

  5. Белгісіз бөлінгішті табу ережесі

  6. Белгісіз бөлгішті табу ережесі

Деген сұрақтары болады.

1-тапсырма

2-мин

«Жемістерді жинаймыз» ойыны

Үш себетке жемістерді теңдей етіп бөліп салу керек.

Балалар жемістерді неше себетке жинадық? 3 саны киелі сан екенін білесіңдер ме?

Үш қуат:
1.Ақыл. 2.Жүрек. 3.Тiл. 
Үш жүз: 
1.Ұлы жүз. 2.Орта жүз. 3.Кіші жүз.
Үш адамның ниеті бұзық: 
1.Өтірік айту. 2. Сөзінде тұрмау. 3. Аманатқа қиянат жасау.
Адам Атаны жаратқанда жіберген үш қасиет: 
1. Ақыл. 2. Ұят. 3. Сабыр.
Үш нәрсе аз болса да, көп болады: 
1. Қайыр-садақа. 2. Сауап. 3. Дұға.
Үш нәрсе үш нәрсесіз болуы:
1. Басы бар, ақылы жоқ іс. 2. Ғылымы бар, амалы жоқ іс. 3. Байлығы бар, қайырсыз іс қылушы..
Үш Би:

Төле, Қазбек, Әйтеке

Жаңа сабақ

3-мин

Мұғалімнің кіріспе сөзі:

Бүгінгі өтетін тақырыбымыз: «3-ке көбейту және бөлу кестесі»

1) 3-ті көбейту кестесі қалай құрылғанын түсіну

3-ті көбейту кестесі және 3-ке көбейту кестесі, 3-ке бөлу кестесі көрсетіледі.

Ойлау деңгейі

Мұғалімнің іс-әрекеті

Мазмұны

Оқушының іс – әрекеті

Тапсырмалар

2-тапсырма. 2 мин

1-топ: 3-ті көбейтуге байланысты

2-топ: 3-ке көбейтуге байланысты

3-топ: 3-ке бөлуге байланысты тапсырмалар орындайды, түсіндіреді.

3*8= 3*7= 3*6= 3*5=



8*3= 7*3= 9*3= 4*3=



15/3= 18/3= 21/3= 12/3=

3-тапсырма. 7 мин

Жұптық жұмыс

Жұптық жұмыс:

2. Кестелерді толтыр














Көбейткіш

7

3

3

9

Көбейткіш

3

6

5

3

Көбейтіндінің мәні







Бөлінгіш

9

15

6

24

Бөлгіш

3

5

3

3

Бөліндінің мәні







4-тапсырма. 10 мин

Топтық жұмыс

4. Есептерді шығар.

1-топ: 3-сынып оқушыларының 45-і «Балдырған» журналына, 18-і «Мөлдір бұлақ» журналына, ал 2-сынып оқушыларының 16-сы «Балдырғанға», 34-і «Мөлдір бұлақ» журналына жазылды. Қай сыныптың оқушылары артық жазылды?

2-топ: Азық-түлік дүкенінде 32 кг алма және одан 21 кг кем жүзім және жүзімге қарағанда 12 кг артық алмұрт сатылды. Азық-түлік дүкенінде неше кг алмұрт сатылды?

3-топ: Тігінші 56 м жібек жұмсады, ол атласқа қарағанда 16 м кем. Тігінші барлығы неше м мата жұмсады?

3-сын Балдырған – 45

Мөлдір бұлақ – 18

2-сын. Балдырған – 16

Мөлдір бұлақ – 34

Қай сын.артық жазылды-?

Ш: 45+18=63 16+34=50

Ж: 3-сынып оқушылары артық жазылды



Алма – 32 кг

Жүзім - ? 21 кг кем

Алмұрт - ? 12 кг артық

Ш: 32-21=11 11+12=23

Ж: алмұрт – 23 кг



Жібек-56 м 16 м кем -? м

Атлас - ?

Ш: (56+16)+56=72+56=128

Ж:барлығы 128 м мата

Сергіту сәті 1 мин

АКТ

Би қимылын жасайды

4-тапсырма. 5 мин

Ойын «Кім шапшаң?»

Сұрақтар:

1.Әр көрпеге 3 өрнектен тігетін болса , 5 көрпеге неше өрнек тігуге болады?

2.Суретші 4 альбомға 12 сурет салды. Суретші бір альбомға неше сурет салды?

3. Айман 3 себетке 21 гүл жинады. 1 себетке неше гүл жинаған?

4.Кітап сөресінен 3 бала 8 кітаптан алды. Балалар сөреден неше кітап алған?



Ш: 3*5=15

Ж:15 өрнек



Ш: 12/3=4

Ж: 4 сурет салды



Ш: 21/3=7

Ж: бір себетте 7 гүл



Ш: 3*8=24

Ж: 24 кітап

5-тапсырма.

«Кел, ойнайық!»

4мин

Тақтаға 4 оқушы шығады 1-оқушы көбейткіш, 2-оқушы-көбейткіш, 3-оқушы-тең, 4-оқушы – көбейтіндінің мәні

1-топ: 3-ті көбейту: 3*6=18

Оқушылар енді кері айтады: 3*7=21

2-топ:3-ке көбейту: 4*3=12 5*3=15

3-топ: 3-ке бөлу: 9/3=3 12/3=4

8-тапсырма.

5 мин

Формативті, суммативті.

VII. Рефлексия.

1. Бүгін мен ... үйрендім.

2. Бүгін маған ... қызық болды.

3. Бүгін маған қиын болды.

4. Менің ... үйренгім келеді.

VIII. Үйге тапсырма: №3 65-бет

ББҮ-стратегиясы бойынша, оқушылар бүгінгі сабақта алған әсерлерін жапырақтарды ағашқа жапсырумен білдіреді.




Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 08.11.2015
Раздел Математика
Подраздел Конспекты
Просмотров278
Номер материала ДВ-135410
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх