Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Тесты / 3 сыныпқа арналған қайталау тесті

3 сыныпқа арналған қайталау тесті



57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:


ШҚО

Катонқарағай ауданы

КММ "Юбилейное орта мектебі"

бастауыш сынып мұғалімі

Черьязданова Анар Токтаровна





Тест математика

3 сынып


1.    5 жүздік 6 ондық з бірліктен құралатын санды белгіле.

А)563                                          С)536

В)635                                          Д)365


2. 739 санын разрядтық қосынды түрінде жаз және дұрыс жауабын көрсет.

      А)739 = 730 + 9                                         С)739 = 700 + 30 + 9

В)739 = 709 + 30                                       Д)739 = 700 + 39


3.  Бақшадан 40 кг қызанақ және  20 кг сәбіз жинап алды. Барлық жиналған көкөніс қанша?

 А)40 кг                                        С)20 кг

 В)60 кг                                        Д)30 кг


4. 36 центнерге тең ...

А) 6 ц 3 кг.                                            С)3ц 6 кг.

В)6 т 3 ц.                                               Д)3 т 6 ц.


5. Салыстыр , < белгісін орынды қой.

А) 396 см * 39 дм 6 см                    С) 586 см * 4 м 8 дм 6 см

В) 329 см * 3 м 3 дм 9 см               Д) 2 м 5 дм 7 см * 25 дм 6 см


6. Мәні 300- ге тең болатын өрнекті белгіле.

А) 900 – 300 + 100 – 500 + 100                         С)600 + 300 – 400 + 100 + 100

В) 1000 – 500 + 200 – 400 + 100                       Д)200 + 100 + 700 – 500 – 100


7.  Мәні 364 – ке тең болатын бағанды белгіле

А)     628                   В)      800            С)    353           Д)    704

       +                                 -                         +                        -

         279                            126                    291                    340

      

8. Салыстыр, = белгісі қойылатын өрнекті көрсет.

 А) 2 тәулік 2 сағ * 50 сағ.                          С)4 мин 20 с * 70 с.

В) 1 сағ 20 мин  * 65мин                           Д) 1 тәулік  4 сағ * 30сағ.


9.Көбейтумен алмастыруға болатын амалды тап.

А)  5 + 3 + 3 + 4 +7 + 1                     С)9 – 3 + 3 – 9 + 8 – 3

В) 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3                     Д) 7 + 1 + 2 – 3 – 4 – 4   

  

10. 4  4 + 3  өрнегі түрінде жазуға болатын амалды тап.

    А) 4 + 3 + 3 + 4 + 4                                         С) 4 + 4 + 3 + 4 + 4

    В) 3 + 4 + 4 + 4 + 4 + 1                                  Д) 4 + 4 + 4 + 3 + 4 + 4


11. х – тің мәні  714 –ке тең болатын теңдеуді тап.

    А) х + 457 = 660               С) х – 425 = 289

    В) х + 200 = 810               Д) 900 – х = 187


12. Бір орамада 64 м жіп, екіншісінде біріншіге  қарағанда 20 м аз жңп оралған. Екі орамада барлығы неше м жіп оралған?


   А) 64 – 20                                   С) 64 + 20 + 64

   В) 64 – ( 64 – 20 )                      Д) ( 64 – 20 )+ 64


13. Екі нанды 6 теңгеге сатып алатын болсақ, бір нанның бағасын тап.
   А) 6 
2 = 12 (тг)                         С) 6 + 2 = 8 (тг)

   В) 6 : 2 = 3 (тг)                            Д) 6 – 2 = 4 (тг)


14. 12кг алманы қапшыққа  3 кг- нан  салды. Сонда барлығы неше қапшыққа алма салынды?

   А) 12 – 3 = 9 (қ.)                       С) 4  3 = 12 (қ.)

   В) 12 : 3 = 4 (қ.)                        Д) 12 + 3 = 15 (қ.)


15.  Гүлім болкнотқа 85 теңге, қарындашқа 27 теңге жұмсады. Егер ол кассирге 200 теңге берсе, неше теңгені қайтарып алуы керек?

   А) 112 тг.                                    С) 142 тг.

   В) 88 тг.                                      Д) 99 тг.


16. 4  люстрада 20 лампа бар болса, 1 люстрада неше лампа болады?

   А)16 л.                                       С)4 л.

   В) 24 л.                                      Д)5 л.


17. х : 9 = 3 теңдеуінде х –тің мәнін тап.

   А) х = 3                                       С) х = 12

   В) х = 27                                     Д) х = 6


18.  Кез келген санды  0 – ге  көбейткенде, болады :

   А) 0                                             С) 1

   В) сол санның өзі                    Д) 10


19. Кез келген санды  1 – ге  көбейткенде, болады :

   А) 0                                             С) 1

   В) сол санның өзі                    Д) 10


20.  Қабырғасы 15 м болатын квадраттың периметрін тап.

   А) 30 м.                                             С) 50 м.

   В)45 м.                                              Д) 60


Тест математика

3 сынып


1.    Кассада Астана қаласына 60 билет, Қостанайға 30 билет болды. Кассада барлығы қанша билет болды?

A.      30               В.  90          С.20         Д.100


2.    25  центнерге тәң мәнді тап.

A.      5ц 2кг B.      5т 2ц C.      2ц 4 кг D.      2т 5 ц


3.    Салыстыр, < белгісін орынды қой

A.      482см*48дм2см

B.      482см*4м9дм2см

C.      984см*4м8дм4см

D.      4м8дм2см*48дм1см


4. Мәні 400-ге тең болатын өректі тап


A.      1000-500+100-100-100

B.      900-600+200+100-100

C.      600+200-400-100-100

D.      300+300-200+200+100


5.    Салыстыр, = белгісін орынды қой

A.      370с*6мин 10с

B.      5тәул5сағ*120сағ

C.      100мин*1сағ30мин

D.      1тәул8сағ*30сағ

6.    Көбейту амалымен алмастыруға болатын амалды көрсет

A.      3+2+7+4+6

B.      7+7+7+7+7

C.      7-7-7+3+4+7

D.      9+1+2+7-7


7.  3*4+6 түрінде жазуға болатын  өрнекті белгіле.

A.      3+6+6+6+3

B.      3+4+4+4+6

C.      3+3+6+3+3

D.      6+6+3+3+4


8.  х-тің мәні 866-ға тең  болатын теңдеуді белгіле

A.      469+х=840

B.      684-х=409

C.      х-592=274

D.      456+х=793


9.  Гүлназ 18 көк және17 ақ түйме сатып алды. 16 түймені киіміне қадады. Гүлназдың неше түймесі қалды?


A.      (18-17)+16=17

B.      (18+17)+16=51

C.      18-(17+16)=19

D.      (18+17)-16=19


10.     Балалардың велосипедінде 3 доңғалақ бар. Сондай 6 велосипедте барлығы неше доңғалақ бар?

A.      3*6=18 B.      6:3=2 C.      6-3=3 D.      3+6=9


11.   Асылханда 15 кәмпит  болды. Ол кәмпиттерді екі ағасына және анасына бірдей етіп бөліп берді. Олардың әрқайсысы неше кәмпиттен алды?

A.      15-3=12 B.      15:3=5 C.      15+3=18

D.      3*5=15 Е.      Х=5 Ж.      Х=18 З.      Х=3


12.     Кез келген санды 0 ге көбейткенде болады.

A.      0 B.      Сол санның өзі C.      1 D.      10


13.     Кез келген санды 1 ге бөлгенде болады.

A.      0 B.      Сол санның өзі C.      1 D.      10


14.     Қабырғалы 6 м және 3 м  болатын тік төртбұрыштың периметрін тап.

A.      9м B.      3м C.      12м D.      18м





57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Автор
Дата добавления 15.02.2016
Раздел Начальные классы
Подраздел Тесты
Просмотров122
Номер материала ДВ-454115
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх