Инфоурок / Физика / Тесты / 10 сыныпқа физика пәнінен арналған тест жұмысы

10 сыныпқа физика пәнінен арналған тест жұмысы


Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 184 курса профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ

Выберите документ из архива для просмотра:

Выбранный для просмотра документ 2-вариант.doc

библиотека
материалов

II – вариант

1. Бір автомобиль оңтүстіктен солтүстікке 80 км/сағ, ал екінші батыстан шығысқа 60 км/сағ жылдамдықпен жүріп келеді. Екінші автомобильдің біріншіге қатысты жылдамдығы

А. 100 км/сағ

В. 80 км/сағ

С. 90 км/сағ

D. 140 км/сағ

Е. 70 км/сағ

2. Жерден биіктігі 20м «американ тауының» ең жоғарғы нүктесінен алғашқы жылдамдықсыз науамен қозғалысын бастаған арбаның бірден төмен түскендегі, 2м биіктіктегі жылдамдығы (g=10м/с2)

А. ≈32 м/с

В. ≈26 м/с

С. ≈25 м/с

D. ≈19 м/с

Е. ≈17 м/с

3. 100м биіктікпен құлаған дененің жерге соғылғандағы жылдамдығы мен құлау уақыты (hello_html_m5918a23d.gif)

А. 40hello_html_32061980.gif; 5,5с.


В. 50hello_html_32061980.gif; 4,5с.


С. 45hello_html_32061980.gif; 4,5с.

D. 35hello_html_32061980.gif; 7,5с.


Е. 6,5hello_html_32061980.gif; 4,5с.


4. .Алғашқы жылдамдығы 44м/с тік жоғары лақтырылған дененің көтерілу биіктігі (hello_html_m5918a23d.gif)

А. 101 м

В. 100 м

С. 110 м

D. 120 м

Е. 150 м.

5.Массасы 3 кг дененің Жер бетінен 1 м қашықтықтағы потенциалдық энергиясы (g = 10 м/с2)

А.30 Дж

B. 40 Дж

C.50 Дж

D.60 Дж

E. 70 Дж

6. Массасы 500 г, 4 м/с жылдамдықпен тік жоғары лақтырылған дененің ең жоғарғы биіктіктегі потенциалдық энергия өзгерісі (g=10 м/с2)

А. 2 Дж

В. 4 Дж

С. 5 Дж

D. 3 Дж

Е. 6 Дж

7. Бойль – Мариотт заңы

А. hello_html_m682b8b0.gif

В. hello_html_m651c914a.gif

С. hello_html_m2c6345e2.gif

D. hello_html_m19ae2558.gif

E. hello_html_2b7b7c36.gif

8. Тоңазытқыштың температурасы 270 С. ПӘК – і 80% идеал жылу машинасы қыздырғышының температурасы:

А. 500 К

В. 1200 К

С. 400 К

D. 1500 К

Е. 375 К

9. Кедергісі R жүктеме қосылған, ішкі кедергісі r ток көзінің ПӘК- і :

А. hello_html_1d7c8e1c.gif

В. hello_html_m1f4aa76c.gif

С. hello_html_2d48a138.gif

D. hello_html_m411a076.gif

Е. hello_html_4f82a5d2.gif

10. Жабық ыдыстың ішінде газ қыздырылады. Бұл процесс

А. Изобаралық

В. Изохоралық

С. Тепе – теңдік

D. адиабаталық

Е. изотермиялық

11. Индукциясы 1Тл біртекті магнит өрісінің индукция сазықтарына перпендикуляр орналасқан, ауданы 400 см2 рамаға 200 мН·м айналдырушы момент әсер еткендегі ток күші

А. 50 А

В. 5 А

С. 5 мА

D. 5 кА

Е. 50 кА

12. Магнит энергиясының өрнегі

А. W = hello_html_1f29e67f.gif

В. ω = hello_html_6186d7e6.gif

С. ε = – hello_html_m3a8cff28.gif

D. В = hello_html_m4d49abd0.gif

Е. Дұрыс жауабы жоқ

13. Ыстық пен суық судың қайсысында диффузия құбылысы тезірек жүретінің анықта

А. екеуінде де

B. суық суда

C. ыстық суда

D. диффузия құбылысы жүрмейді.

E. дұрыс жауабы жоқ

14. Индуктивтіліктің өлшем бірлігі

А. 1 Тл

В. 1 В

С. 1 А

D. 1 Гн

Е. 1 Ом

15. Үйкеліс күші тұрақты болған жағдайда автомобиль жылдамдығы мен қуатының арасындағы байланыс

А.Р = I*U

B. N = hello_html_m610ac118.gif

C. ε = – hello_html_m3a8cff28.gif

D. W = hello_html_1f29e67f.gif

E. В = hello_html_m4d49abd0.gif

16. Айнымалы кернеудің әсерлік мәні.

А.. U = hello_html_m1e1d177.gif

В. U = Umax

С. U= Um

D. U = hello_html_m3799c6e1.gif


E. дұрыс жауабы жоқ

17. Қатты денелерге тән қасиеттер

1. берілген көлемді толтырады

2. белгілі пішіні болады

3. көлемін сақтайды

4.оңай сығылады

А. 2 және 3

В. 2 және 4

С. 1 және 3

D. 1, 2, 3 және 4

Е. 3 және 2

18. Көлбеу жазықтықпен h биіктіктен массасы m дене S орын ауыстырғандағы ауырлық күшінің жұмысы

А. q*U

В. Ф*I

С. В S cos

D. mgh

Е. Дұрыс жауабы жоқ

19. hello_html_368a497d.gif - сәулелердің зарядының шамасы:

А. -1,6*10-19 Кл

В. 0

С. -3,2*10-19 Кл

D. +3,2*10-19 Кл

Е. +1,6*10-19 Кл

20. Нейтрон мен протон заряд таңбалары

А. нейтрон – теріс, протон - теріс

В. Нейтрон – оң, протон - оң

С. Нейтрон - бейтарап, протон – теріс

D. нейтрон – оң, проон - теріс

E. нейтрон – бейтарап, протон - оң

21. Реттік номері Z элемент ядросының альфа-ыдырауы нәтижесінде пайда болған элементтің Менделеев кестесіндегі реттік номері

А. Z+2

B. Z+1

C. Z-1

D. Z-2

E. Z

22. Фотон дегеніміз

А. Тыныштық массасы m0 болатын бөлшек

В. Массасы электрон массасына тең, заряды қарама – қарсы болатын бөлшек.

С. Қатты денелердегі «кемтік»

D. электромагниттік сәуле кванты

Е. Күшті әсерлесуге сәйкес бөлшек.

23. Лифт 0,6 м/с2 үдеумен жоғары көтеріліп барады. Массалары 150 кг жолаушының оифт еденіне түсіретін қысым күші (hello_html_m12448ff6.gif)

А. 1410 Н

В. 1300 Н

С. 1590 Н

D 1670 Н

Е. 1500 Н

24. 4 с ішінде 8 тербеліс жиілігі

А. 8 Гц

В. 4 Гц

С. 2 Гц

D. 0,5 Гц

Е. 32 Гц

25.Дененің кинетикалық энергиясы дегеніміз

А. қозғалыстағы дененің энергиясы.

B. серпінді деформацияланған дененің энергиясы.

C. энергияның бір түрден иекінші түрге айналуы

D. оқшауланған жүйенің толық энергиясы.

E. дұрыс жауабы жоқ






Выбранный для просмотра документ I - вариант.doc

библиотека
материалов

I –вариант.

1.Пойыз жолдағы t уақыттың жартысын 70 км/сағ жылдамдықпен, ал екінші жартысын 30 км/сағ жылдамдықпен жүріп өтті. Орташа жылдамдығы

А. 50 км/сағ

B. 60 км/сағ

C. 70 км/сағ

D. 80 км/сағ

E. 90 км/сағ

2.Еркін түскен дененің 6 с-тан кейінгі жылдамдығы (g = 10 м/с2)

А. 50 м/с

B. 55 м/с

C. 60 м/с

D. 65 м/с

E. 70 м/с

3.Дене 20 м/с жылдамдықпен вертикаль тік лақтырылды. Дененің құлау уақыты

(g = 10 м/с2)

А. 1 с

B. 2 с

C. 3 с

D. 4 с

E. 5 с

4.Еркін түскен дене Жермен соғыларда жылдамдығы 30 м/с болса, құлау биіктігі (g = 10 м/с2)

А. 20,5 м

B. 21,5 м

C. 21 м

D. 22,5 м

E. 22 м

5.Массасы 10 кг, жылдамдығы 36 км/сағ дененің кинетикалық энергиясы

А. 500 Дж

B. 5000 Дж

C. 500 МДж

D. 5 МДж

E. 50 кДж

6.Массасы 100 кг, 60 км/мин жылдамдықпен қозғалатын зымыранның кинетикалық энергиясы

А. 5∙107 МДж

B. 5∙107 кДж

C. 5∙107 ГДж

D. 5∙107 мДж

E. 5∙107 Дж

7.Оқтың бастапқы жылдамдығы 600 м/с, массасы 10 г. Егер траекториясының ең жоғарғы нүктесінде оның кинетикалық энергиясы 450 Дж болса, мылтық ұңғысынан көкжиекке қандай бұрышпен ұшып шыққан

А. 600

B. 660

C. 700

D. 500

E. 800

8.Идеал жылу машинасында қыздырғыштың абсолют температурасы салқындатқыш температурасынан 3 есе көп болса, онда оның ПӘК-і

А. 66 %

B. 67 %

C. 68 %

D. 69 %

E. 70 %

9.Суреттегі графиктен изохораны табыңыз.

hello_html_721f4dd5.gif

А. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5

10.Өткізгіштің ұштарындағы кернеу 6В, кедергісі 3 Ом. Өткізгіштің ток күші

А. 10 А

B. 20 А

C. 12 А

D. 15 А

E. 5 А

11.Электр қыздырғышы кернеуі 220 В желіге жалғанған. Қызған қыздырғыштың спиралінің кедергісі 55 Ом. Спиральдағы ток күшінің мәні

А. 1 А

B. 1,9 А

C. 4 А

D. 15 А

E. 0,4 А

12.Шамның қылсымындағы ток күші 0,3 А, кернеуі 6 В. Шамның кедергісі

А. 10 Ом

B. 15 Ом

C. 12 Ом

D. 20 Ом

E. 30 Ом

13.Катушкаға тұрақты магнит таяқшасын енгізгенде, онда электр тогы пайда болды. Бұл құбылыс –

А. айнымалы мангит өрісі

B. айнымалы ток

C. өзара әсерлесу

D. өздік индукция

E. электромагниттік индукция.

14.Магнит ағынының өлшем бірлігі

А. I = B*c/A

B. Ф = Гн·А

C. Ф = Гн/А

D. Ф = А/ Гн

E. Ф = B*c/A

15.Ауданы S тұйықталған жазық өткізгішті (контурды) индукциясы B біртекті магнит өрісіне орналастырған. В векторы мен контур жазықтығының n нормалі арасындағы бұрыш болса, контур арқылы өтетін магнит ағыны

А. BS coshello_html_387551b7.gif

B. BS cos

C. - BS cos

D. BS sin

E. - BS sin

16.Зарядталған конденсатор энергиясының формуласы

А. hello_html_7ea989ef.gif

B. Xc/hello_html_m40407ad2.gif

C. 4hello_html_355d5a26.gif

D. q/U

E. CU2/2

17.Индуктивтілігі 4 Гн катушкадан және электр сыйымдылығы 9 Ф кондансатордан тұратын тізбектегі резонанстық жиілік 0

А. hello_html_m3ef1efed.gifГц

B. hello_html_m78fcb865.gifГц

C. hello_html_69d02d65.gifГц

D. hello_html_m2d12e9eb.gifГц

E. hello_html_7bdd9d05.gifГц

18.Контурдағы ток күші 2 А, магнит ағыны 4 Вб-ге тең болса индуктивтілігі

А. 2 Гн

B. 3 Гн

C. 4 Гн

D. 5 Гн

E. 6 Гн

19.Атомдық ядросында 3 протон мен 4 нейтроны бар бейтарап атомның электрондық қабықшасындағы электрондар саны

А. 2

B. 3

C. 4

D. 1

E. 0

20.Электрон мен нейтронның заряд таңбалары

А. электрон — оң, нейтрон бейтарап.

B. электрон — теріс, нейтрон оң.

C. электрон — теріс, нейтрон теріс.

D. электрон — теріс, нейтрон бейтарап.

E. электрон — оң, нейтрон оң.

21.Судағы тұз ерітіндісінде ток тасымалдайтын бөлшек–

А. молекулалар мен иондар

B. атомдар

C. электрондар

D. атомдар мен молекулалар

E. тек иондар

22. Материалдық нүкте радиусы 2 м шеңбер бойымен бірқалыпты қозғалғанда, айналымның hello_html_3c5b00d4.gif бөлігінде жүретін жолы мен орны ауыстыруы

А. 3 м, 3hello_html_m28a15b1b.gif м

B. м, 4hello_html_m28a15b1b.gif м

C. 6 м, 2hello_html_m28a15b1b.gif м

D. 2 м, 2hello_html_m28a15b1b.gif м

E. м, 2hello_html_m28a15b1b.gif м

23.Динамометр Жер полюсінде 10 Н күш көрсетіп тұр. Жер бетінен Жер радиусындай биіктікте орналасса, оның көрсетуі

А. 1,5 Н

B. 2,5 кН

C. 2,5 Н

D. 3,5 Н

E. 2 Н

24.Оқушы резеңкені 45 Н күш жұмсай отырып 9 см-ге ұзартты. Егер 110 Н күш жұмсаса, резеңкенің ұзаруы

А. 22 см

B. 12 см

C. 36 см

D. 45 см

E. 51 см

25.Дененің потенциалдық энергиясы дегеніміз

А. қозғалыстағы дененің энергиясы.

B. серпінді деформацияланған дененің энергиясы.

C. энергияның бір түрден иекінші түрге айналуы

D. оқшауланған жүйенің толық энергиясы.

E. дұрыс жауабы жоқ



Выбранный для просмотра документ КЛЮЧИ.doc

библиотека
материалов
  1. А

  2. С

  3. D

  4. A

  5. A

  6. E

  7. B

  8. B

  9. A

  10. C

  11. C

  12. D

  13. E

  14. D

  15. B

  16. E

  17. C

  18. A

  19. B

  20. D

  21. E

  22. E

  23. C

  24. A

  25. B


2- ВАРИАНТ

  1. А

  2. D

  3. C

  4. B

  5. A

  6. B

  7. C

  8. D

  9. A

  10. В

  11. B

  12. A

  13. C

  14. D

  15. B

  16. D

  17. A

  18. D

  19. B

  20. E

  21. D

  22. D

  23. C

  24. C

  25. A



Общая информация

Номер материала: ДВ-441147


Очень низкие цены на курсы переподготовки от Московского учебного центра для педагогов

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 60% скидки (только до конца зимы) при обучении на курсах профессиональной переподготовки (124 курса на выбор).

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: KURSY.ORG

Похожие материалы

Только до конца зимы! Скидка 60% для педагогов на ДИПЛОМЫ от Столичного учебного центра!

Курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации от 1 400 руб.
Для выбора курса воспользуйтесь удобным поиском на сайте KURSY.ORG


Вы получите официальный Диплом или Удостоверение установленного образца в соответствии с требованиями государства (образовательная Лицензия № 038767 выдана ООО "Столичный учебный центр" Департаментом образования города МОСКВЫ).

Московские документы для аттестации: KURSY.ORG


Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Информационные технологии в деятельности учителя физики»
Курс профессиональной переподготовки «Физика: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Основы туризма и гостеприимства»
Курс «Гид-экскурсовод: Основы туристского сопровождения»
Курс «Инспектор по кадрам»
Курс повышения квалификации «Формирование компетенций межкультурной коммуникации в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Организация практики студентов в соответствии с требованиями ФГОС медицинских направлений подготовки»
Курс повышения квалификации «Экономика: инструменты контроллинга»
Курс повышения квалификации «Основы менеджмента в туризме»
Курс повышения квалификации «ЕГЭ по физике: методика решения задач»
Курс профессиональной переподготовки «Организация технической поддержки клиентов при установке и эксплуатации информационно-коммуникационных систем»
Курс повышения квалификации «Актуальные вопросы банковской деятельности»
Курс профессиональной переподготовки «Деятельность по хранению музейных предметов и музейных коллекций в музеях всех видов»
Курс повышения квалификации «Международные валютно-кредитные отношения»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика музейного дела и Охраны исторических памятников»