Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015

Опубликуйте свой материал в официальном Печатном сборнике методических разработок проекта «Инфоурок»

(с присвоением ISBN)

Выберите любой материал на Вашем учительском сайте или загрузите новый

Оформите заявку на публикацию в сборник(займет не более 3 минут)

+

Получите свой экземпляр сборника и свидетельство о публикации в нем

Инфоурок / Математика / Презентации / Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау 7 сынып
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Математика

Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау 7 сынып

библиотека
материалов
Пәні: Алгебра Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау Сыныбы: 7 “А”...
Сабақтың тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау. Сабақтың мақсаттары...
Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылардың сабаққа қатысуын тексеру,...
1. Бірмүше дегеніміз не? Санды және әріпті көбейткіштермен олардың дәрежелер...
№1. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Натурал сандардың көбейтіндісі
№2. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Аралас сандардың көбейтіндісі
№3. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Ондық бөлшектердің көбейтіндісі
№4. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Теріс сан мен он санның көбейтінд...
№5. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшелер көбейтіндісі
№6. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшенің көпмүшеге көбейтінідісі
№7. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Көпмүшенің көпмүшеге көбейтіндісі
Көпмүшені көпмүшеге көбейту ( а - b )( 2c + d 2+ e) = =a( 2c + d 2+ e) - b (...
I II =а( 2c + d) - b ( 2c + d)= =2ac+ad-2bc-bd I II
№1.Есептеңдер.
№2.Есептеңдер.
№3.Есептеңдер.
№4.Көпмүше түрінде келтір.
Ұқсас мүшелерді біріктіру: 2) Көпмүшелерді қосу: 3) Көпмүшелерді азайту: 4) К...
Бірмүшені стандарт түрінде жазу: ∙ Көбейтуді орындау: ∙ Дәрежеге келтіріп, мә...
Жақшаны ашу: 4ху 2) Теңдеуді шешу: ( х + 1 )( х + 4 ) – = 0 Көбейткішке жікте...
Тексеру тест Вариант 1 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 3ху; 2) 3а; 3) –...
 Вариант 1 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз: 4  х  х  х  2 – 6х5...
Тест жауаптары 1. Б				 1.В		 2. В 					2.В 3. В					3.В 4. В					4.В 5. В...
 Үйге тапсырма: Бақылау жұмысына әзірлену
26 1

Описание презентации по отдельным слайдам:

№ слайда 1 Пәні: Алгебра Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау Сыныбы: 7 “А”
Описание слайда:

Пәні: Алгебра Тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау Сыныбы: 7 “А” Пән мұғалімі: Муликова А.Б. 2012-2013 оқу жылы

№ слайда 2 Сабақтың тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау. Сабақтың мақсаттары
Описание слайда:

Сабақтың тақырыбы: Бірмүше және көпмүше тарауын қайталау. Сабақтың мақсаттары: Білімділік: Оқушылардың бірмүше, бірмүшенің стандарт түрі, көпмүше және оларға амалдар қолдану, көпмүшені көбейткіштерге жіктеу жөнінде алған білімдерін тереңдету. Дамытушылық: Ой - өрісін дамыту, ойлау қабілетін арттыру, теориялық білімін практикада қолдан білу дағдысын қалыптастыру. Тәрбиелік: Шапшаңдыққа, ізденімпаздыққа, тиянақтылыққа, ұқыптылыққа баулу, ұжымдық ауызбіршілікке тәрбиелеу. Сабақтың түрі: Қайталау, Бекіту сабағы. Сабақтың әдісі: Топпен жұмыс, өз бетінше жұмыс Сабақтың көрнекілігі: Интерактивті тақта, тест тапсырмалары салынған слайдтар,компьютер,үлестірмелі топтамалар.

№ слайда 3 Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылардың сабаққа қатысуын тексеру,
Описание слайда:

Сабақтың барысы: І. Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылардың сабаққа қатысуын тексеру, үш топқа бөліп отырғызу, назарын сабаққа аудару, сабақтың мақсат, міндеттерін еске түсіндіру. ІІ. Үй тапсырмасын тексеру. ІІІ. Өткенге шолу. ІҮ. Ойлан тап (ауызша есептеу) ІІІ. Бекіту сабақ. ІV. Қорытынды: Бағалау. Үйге тапсырма беру.

№ слайда 4 1. Бірмүше дегеніміз не? Санды және әріпті көбейткіштермен олардың дәрежелер
Описание слайда:

1. Бірмүше дегеніміз не? Санды және әріпті көбейткіштермен олардың дәрежелерінің көбейтіндісі бірмүше деп аталады 2. Ұқсас мүшелер дегеніміз не? Ортақ әріпті бөлігі бар және бір-бірінен айырмашылығы тек қана коэффицентте болатын бірмүшелер ұқсас бірмүшелер деп аталады 3. Бірмүшеге мысалдар келтіріндер 4. Көпмүше деп нені айтамыз? Бірнеше мүшелердің алгебралық қосындысын көпмүше деп айтамыз 5. Көпмүшені біріктіру денеіміз не? Көпмүшелерді қосу арқылы оның барлық мүшелерін өз таңбаларымен тізбектеп жазып, ұқсас мүшелерді біріктіру 6. Көпмүшені бірмүшеге көбейту денеіміз не? Көпмүшені бірмүшеге көбейту үшін бірмүшені көпмүшенің әрбір мүшесіне көбейтіп, шыққан көбейтінділерді қосу керек 7. Көпмүшені көпмүшеге көбейту деген не? Көпмүшені көпмүшеге көбейту үшін бір көпмүшенің әрбір мүшесін екінші көпмүшенің әрбір мүшесіне көбейтіп шыққан көбейтіндіні қосу керек 8. Көпмүшені бірмүшеге бөлу дегеніміз не? Көпмүшені бірмүшеге бөлу үшін көпмүшенің әрбір мүшесін берілген бірмүшеге бөліп шыққан нәтижелерді қосу керек Өткенге шолу

№ слайда 5 №1. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Натурал сандардың көбейтіндісі
Описание слайда:

№1. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Натурал сандардың көбейтіндісі

№ слайда 6 №2. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Аралас сандардың көбейтіндісі
Описание слайда:

№2. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Аралас сандардың көбейтіндісі

№ слайда 7 №3. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Ондық бөлшектердің көбейтіндісі
Описание слайда:

№3. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Ондық бөлшектердің көбейтіндісі

№ слайда 8 №4. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Теріс сан мен он санның көбейтінд
Описание слайда:

№4. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Теріс сан мен он санның көбейтіндісі

№ слайда 9 №5. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшелер көбейтіндісі
Описание слайда:

№5. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшелер көбейтіндісі

№ слайда 10 №6. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшенің көпмүшеге көбейтінідісі
Описание слайда:

№6. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Бірмүшенің көпмүшеге көбейтінідісі

№ слайда 11 №7. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Көпмүшенің көпмүшеге көбейтіндісі
Описание слайда:

№7. Көбейтуді орындаңдар. Бұл көбейтінді... Көпмүшенің көпмүшеге көбейтіндісі

№ слайда 12 Көпмүшені көпмүшеге көбейту ( а - b )( 2c + d 2+ e) = =a( 2c + d 2+ e) - b (
Описание слайда:

Көпмүшені көпмүшеге көбейту ( а - b )( 2c + d 2+ e) = =a( 2c + d 2+ e) - b ( 2c + d 2+ e)= =2ac + ad 2+ ae - 2bc - bd 2 - be І ІІ

№ слайда 13 I II =а( 2c + d) - b ( 2c + d)= =2ac+ad-2bc-bd I II
Описание слайда:

I II =а( 2c + d) - b ( 2c + d)= =2ac+ad-2bc-bd I II

№ слайда 14 №1.Есептеңдер.
Описание слайда:

№1.Есептеңдер.

№ слайда 15 №2.Есептеңдер.
Описание слайда:

№2.Есептеңдер.

№ слайда 16 №3.Есептеңдер.
Описание слайда:

№3.Есептеңдер.

№ слайда 17 №4.Көпмүше түрінде келтір.
Описание слайда:

№4.Көпмүше түрінде келтір.

№ слайда 18
Описание слайда:

№ слайда 19 Ұқсас мүшелерді біріктіру: 2) Көпмүшелерді қосу: 3) Көпмүшелерді азайту: 4) К
Описание слайда:

Ұқсас мүшелерді біріктіру: 2) Көпмүшелерді қосу: 3) Көпмүшелерді азайту: 4) Көпмүшелерді көбейту: Көпмүшелерді бөлу: : (3х) + : 6) Көпмүшенің мәнін табу: , мұндағы х = 2 ІІ. Топ.

№ слайда 20 Бірмүшені стандарт түрінде жазу: ∙ Көбейтуді орындау: ∙ Дәрежеге келтіріп, мә
Описание слайда:

Бірмүшені стандарт түрінде жазу: ∙ Көбейтуді орындау: ∙ Дәрежеге келтіріп, мәнін табу: , мұндағы х = , у = -1 , z = 4 Бөлуді орындау: : Теңдіктегі * орнына дұрыс теңдік шығу үшін, бірмүшені жазу: І. Топ.

№ слайда 21 Жақшаны ашу: 4ху 2) Теңдеуді шешу: ( х + 1 )( х + 4 ) – = 0 Көбейткішке жікте
Описание слайда:

Жақшаны ашу: 4ху 2) Теңдеуді шешу: ( х + 1 )( х + 4 ) – = 0 Көбейткішке жіктеу: + 7у – 45у – 15 Тиімді тәсілмен шешу: 0,7 ∙ 2,7 – 1,4 ∙ 0,7 + 0,3 ∙ 2,7 – 1,4 ∙ 0,3 5) Көпмүшені бірмүшеге бөлу: : ІІІ. Топ.

№ слайда 22 Тексеру тест Вариант 1 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 3ху; 2) 3а; 3) –
Описание слайда:

Тексеру тест Вариант 1 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 3ху; 2) 3а; 3) – 7ху; 4) – 7. А. 1 и 2. Б. 1 и 3. В. 1 и 2, 3 и 4. Вариант 2 1. Ұқсас бірмүшеліктерді табыңыз : 1) 5ху; 2) – 9; 3) 5ас; 4) – 9ху. А. 1 и 3. Б. 1 и 3, 2 и 4. В. 1 и 4.   Вариант 1 2. Өрнектердің қайсысы көпмүшелік болады? 1) 5х + у3; 2) 5ху3; 3) 5 + х + у3. А. 3. Б. 2. В. 1 и 3.   Вариант 2 2. Өрнектердің қайсысы көпмүшелік болады? 1) 4 + 3у – у2; 2) х2; 3) 7 – х; 4) а + с. А. 2 и 3. Б. 1 и 3. В. 1, 3 и 4.   Вариант 1 3. Өрнекті ықшамдаңыз: (а2  а3)3. А. а8. Б. а18. В. а15.   Вариант 2 3. Өрнекті ықшамдаңыз: а3  (3а3)2. А. 9а8. Б. 6а9. В. 9а9.

№ слайда 23  Вариант 1 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз: 4  х  х  х  2 – 6х5
Описание слайда:

 Вариант 1 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз: 4  х  х  х  2 – 6х5 + х3  х4. А. 4х3  2 – 6х5 + х7. Б. 8х3 – 6х5 + х12. В. х7 – 6х5 + 8х3.  Вариант 2 4. Көпмүшелікті стандарт түрге келтіріңіз : 6  а  а  а  а  1,5 + 0,4  а3  5 – а6  а3. А. 9а4 + 2а3 – а18. Б. – а9 + 9а4 + 20а3. В. – а9 + 9а4 + 2а3. Вариант 1 5. Ықшамдаңыз: (9а – 2b) – (5а – 3b). А. 4а + 5b. Б. 4а + b. В. 9аb. Вариант 2 5. Ықшамдаңыз : (7х – 3у) – (8у – 6х). А. х – 11у. Б. 13х – 11у. В. х + 5у. Вариант 1 6. Өрнекті көпмүше түрінде жаз. 2а(а2 + а + 1)? А. 2а3 + а + 1. Б. 2а3 + 2а2 + 2а. В. 2а3 + 2а + 2.   Вариант 2 6. Өрнекті көпмүше түрінде жаз. 0,5х4(6х5 + х3 – 3)?   А. 3х9 + х7 – 1,5х4; Б. 3х9 + 0,5х7 – 1,5х4; В. 3х9 + х3 – 3.  

№ слайда 24 Тест жауаптары 1. Б				 1.В		 2. В 					2.В 3. В					3.В 4. В					4.В 5. В
Описание слайда:

Тест жауаптары 1. Б 1.В 2. В 2.В 3. В 3.В 4. В 4.В 5. В 5.А 6. Б 6.Б

№ слайда 25  Үйге тапсырма: Бақылау жұмысына әзірлену
Описание слайда:

Үйге тапсырма: Бақылау жұмысына әзірлену

№ слайда 26
Описание слайда:

Краткое описание документа:

Сабақтың мақсаттары:

§Білімділік:Оқушылардың бірмүше, бірмүшенің стандарт

                        түрі, көпмүше және оларға амалдар қолдану, көпмүшені

                        көбейткіштерге жіктеу жөнінде алған білімдерін тереңдету.

§Дамытушылық:

                        Ой - өрісін дамыту, ойлау қабілетін арттыру, теориялық

                        білімін практикада қолдан білу дағдысын қалыптастыру.

 

§Тәрбиелік:Шапшаңдыққа, ізденімпаздыққа, тиянақтылыққа,

                         ұқыптылыққа баулу, ұжымдық ауызбіршілікке тәрбиелеу.

 

§Сабақтың түрі:Қайталау, Бекіту сабағы. § §Сабақтың әдісі:Топпен жұмыс,өз бетінше жұмыс             § §Сабақтың көрнекілігі:Интерактивті тақта, тест тапсырмалары 

                           салынған слайдтар,компьютер,үлестірмелі топтамалар.

Автор
Дата добавления 10.02.2015
Раздел Математика
Подраздел Презентации
Просмотров746
Номер материала 377086
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх