Инфоурок / География / Тесты / Тест география пәнінен 1-ші жарты жылдық тоқсан (7 сынып)
Обращаем Ваше внимание: Министерство образования и науки рекомендует в 2017/2018 учебном году включать в программы воспитания и социализации образовательные события, приуроченные к году экологии (2017 год объявлен годом экологии и особо охраняемых природных территорий в Российской Федерации).

Учителям 1-11 классов и воспитателям дошкольных ОУ вместе с ребятами рекомендуем принять участие в международном конкурсе «Я люблю природу», приуроченном к году экологии. Участники конкурса проверят свои знания правил поведения на природе, узнают интересные факты о животных и растениях, занесённых в Красную книгу России. Все ученики будут награждены красочными наградными материалами, а учителя получат бесплатные свидетельства о подготовке участников и призёров международного конкурса.

ПРИЁМ ЗАЯВОК ТОЛЬКО ДО 15 ДЕКАБРЯ!

Конкурс "Я люблю природу"

Тест география пәнінен 1-ші жарты жылдық тоқсан (7 сынып)




Московские документы для аттестации!

124 курса профессиональной переподготовки от 4 795 руб.
274 курса повышения квалификации от 1 225 руб.

Для выбора курса воспользуйтесь поиском на сайте KURSY.ORG


Вы получите официальный Диплом или Удостоверение установленного образца в соответствии с требованиями государства (образовательная Лицензия № 038767 выдана ООО "Столичный учебный центр" Департаментом образования города МОСКВА).

ДИПЛОМ от Столичного учебного центра: KURSY.ORG


библиотека
материалов

7 «А» сынып

География пәнінен тест сұрақтары

Бірінші жартыжылдық

I НҰСҚА


Аты жөні:_______________________

Күні: _______________________


1.Көлемі жөнінен екінші материк:

A) Евразия

B) Австралия

C) Оңтүстік Америка

D) Африка

E) Солтүстік Америка


2.Ең ежелгі бір тұтас материк:

A) Лавразия

B) Гондвана

C) Пангея

D) Австралия

E) Евразия


3. Екі материкте орналасқан Африка мемлекеті:

A) Египет

B) Конго

C) Марокко

D) Тунис

E) Эфиопия


4. Көлемі жөнінен Африкадан үлкен материк:

A) Солтүстік Америка

B) Антарктида

C) Евразия

D) Оңтүстік Америка

E) Австралия


5. Альпі мен Гималай тауларымен бір мезгілде қалыптасқан Африканың таулары:

A) Эфиопия таулы қыраты

B) Атлас таулары

C) Шығыс Африка таулары

D) Митумба тауы

E) Дракон таулары


6. Африканың жанартаулар көп орналасқан аймағы:

A) Шығыс Африка таулары

B) Атлас таулары

C) Мадагаскар аралы

D) Сахара шөлі

E) Намиб шөлі


7. Африкада биік, әрі ұзын тау тізбектерінің болмауы:

A) Экватор материкті қиып өтеді

B) Геосинклинальды аймақта орналасқан

C) Жауын-шашын көп жауады

D) Ежелгі платформада орналасқан

E) Сейсмикалық аймақта орналасқан


8. Африкада суық ағыстар ... септігін тигізеді:

A) Жауын-шашынның көбеюіне

B) Жауын-шашынның азаюына

C) Жауын-шашынның маусым бойынша біркелкі таралуына

D) Жауын-шашынның жаз кезінде көп түсуіне

E) Жауын-шашынның маусым бойынша біркелкі таралмауына


9. Африка елдері:

A) Алжир, Сирия, Иордания

B) Судан, Камерун, Либерия

C) Нигер, Непал, Гвиана

D) Колумбия, Парагвай, Уругвай

E) Суринам, Судан, Чад


10. Африка жағалауын мұхит шайып жатыр?

А) 1

В) 2

С) 3

D) 4

Е) 5


11. Африка материгіндегі ең ежелгі мемлекет

А) ОАР

В) Египет

С) Алжир

D) Сомали

Е) Мозамбик


12. Конго өзенінің алабы орналасқан климаттық белдеу

А) Субтропиктік және тропиктік

В) Экваторлық

С) Субэкваторлық және тропиктік

D) Экваторлық және тропиктік

Е) Қоңыржай


13. Африканың ең биік нүктесі

А) Атлас

В) Кап

С) Килиманджаро

D) Айдаћар

Е) Шығыс Африка


14. Скрэб ... табиғат зонасына тән

А) Ылғалды субтропиктік ормандар

В) Ылғалды тропиктік ормандар

С) Саванналар

D) Ормандар

Е) Тропиктік шөл және шөлейттер


15. Аустралияның байырғы халқы

А) Метистер

В) Негрлер

С) Аборигендер

D) Ағылшындар

Е) Папуастар


16. Аустралияда халықтың тығыз қоныстанған аймағы

А) Солтүстігі

В) Орталығы

С) Шығысы

D) Оңтүстігі

Е) Батысы


17. Австралияның органикалық дүниесінің ерекше болу себебі:

А) Материктің кіші болуы.

В) Материктің басқа материктерден өте ертеде бөлініп

С) Материктің басқа материктерден ерте пайда болған

D) Өсімдіктер мен жануарлар түрлерінің сырттан әкелінуі.

Е) Ешқандай ерекшелігі жоқ.


18. Ең кіші, ең құрғақ және халық ең аз қоныстаған материк:

A) Антарктида

B) Африка

C) Австралия

D) Оңтүстік Америка

E) Солтүстік Америка


19. Австралияның ең биік нүктесі:

A) Монблан

B) Косцюшко

C) Аконкагуа

D) Орибаса

E) Камерун


20.Материктік және мұхиттық тақталар шектесетін аймақтардың жағалық бөлігі:

A) Қазаншұнқыр

B) Материктік қайраң

C) Материктік беткей

D) Шұңғыма

E) Су асты жоталары

























7 «А» сынып

География пәнінен тест сұрақтары

II НҰСҚА


Аты жөні:_______________________

Күні: _______________________


1.Жер қыртысының түрлері

А) Литосфералық

В) Тақталық және қалқандық

С) Материктік және мұхиттық.

D) Теңіздік және материктік.

Е) Теңіздік.


2.Литосфералық тақталардың қалыңдығы шамамен

А) 5-15 км

В) 35-40 км

С) 70-80 км

D) 60-100 км

Е) 80-120 км


3.Африкадағы жер қыртысының ең ірі жарығы өтетін ауданы

А) Шығыс Африка таулы қыраты

В) Тибести таулы қыраты

С) Ахаггар таулы қыраты

D) Дарфур үстірті

Е) Аир үстірті


4.Секретарь құсы тіршілік ететін зона

А) Саванналар

В) Қоңыржай белдеудің шөлдері

С) Прерийлер

D) Тропиктік шөлдер

Е) Экваторлық ормандар


5.Африканың ең биік нүктесінің биіктігі /м/

А) 5895

В) 4925

С) 6698

D) 7135

Е) 5100


6.Африкадағы жауын-шашынның ең көп жауатын жері

А) Жерорта теңізінің жағалауы

В) Мадагаскар аралы

С) Үнді мұхиты жағалауы

D) Гвинея шығанағы жағалауы

Е) Материктің оңтүстігі


7.Африканың оңтүстік-батысындағы жағалық шөл

А) Үлкен Нефуд

В) Виктория

С) Намиб

D) Атакама

Е) Руб-эль-Хали


8.Африканың ауыл шаруашылығына қолайлы табиғат зонасы

А) Экваторлық ормандар

В) Шөлдер

С) Шөлейттер

D) Тропиктік Сельвао

Е) Қатты жапырақты ормандар


9.Экваторлық ормандардың бойы аласа адамдары

А) Эфиоптар

В) Пигмейлер

С) Бурлар

D) Берберлер

Е) Тутси мен химилер


10.Солтүстік Африканың ең бойшаң адамдары

А) Эфиоптар

В) Пигмейлер

С) Бурлар

D) Берберлер

Е) Тутси мен химилер


11.Африкадағы ХХ ғасырдың басындағы тәуелсіз елдер

А) ОАР, Египет

В) Алжир, Либия

С) Либерия, Эфиопия

D) Тунис, Марокко

Е) Судан, Нигерия


12.Африкадағы ең жоғары дамыған ел

А) Египет

В) Алжир

С) Намибия

D) ОАР

Е) Эфиопия


13.ОАР аумағындағы ірі ұлттық парк

А) Крюгер

В) Рувензори

С) Серенгети

D) Цаво

Е) Вирунга


14.Жер шарындағы ең кіші материк

А) Африка.

В) Солтүстік Америка.

С) Оңтүстік Америка.

D) Антарктида.

Е) Австралия


15.Аустралияның ең құрғақ материк деп аталуы

А) 2/3 бөлігін шөлдер алып жатуы

В) Теңіз деңгейінен төмен орналасуы

С) Құрлықтан ерте бөлініп қалуы

D) Суық ағыстардың әрекеті

Е) Жер бедерінің сипаты


16.Аустралияның ең биік нүктесі

А) Үлкен Суайрық жотасы

В) Аустралия Альпісі

С) Косцюшко тауы

D) Үлкен Артезиан алабы

Е) Куперс-Крик


17.Аустралияның ... тас көмірдің ірі кен орындары шоғырланған

А) Батысында

В) Оңтүстік-шығысында

С) Солтүстігінде

D) Орталығында

Е) Оңтүстік-батысында


18.Аустралиядағы жаз айлары аралығы

А) Шілде-тамыз аралығы

В) Қыркүйек-қазан аралығы

С) Желтоқсан-ақпан аралығы

D) Наурыз-мамыр аралығы

Е) Маусым-шілде аралығы


19.Аустралиядағы уақытша кеуіп қалатын өзен арналары

А) Қалдық көлдер

В) Криктер

С) Өзен жүйелері

D) Тұйық алаптар

Е) Вадилер


20.Ең ежелгі бір тұтас материк:

A) Лавразия

B) Гоондвана

C) Пангея

D) Австралия

E) Евразия



























7 «А» сынып

География пәнінен тест сұрақтары



I НҰСҚА

1. D

2. C

3. A

4. C

5. B

6. A

7. D

8. B

9. B

10. В

11. В

12. В

13. С

14. Е

15. С

16. С

17. С

18. C

19. B

20. C




















II НҰСҚА

1. С

2. D

3. А

4. А

5. А

6. D

7. С

8. Е

9. В

10. Е

11. С

12. D

13. А

14. Е

15. А

16. С

17. В

18. С

19. В

20. C

Самые низкие цены на курсы переподготовки

Специально для учителей, воспитателей и других работников системы образования действуют 50% скидки при обучении на курсах профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца с присвоением квалификации (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок", но в дипломе форма обучения не указывается.

Начало обучения ближайшей группы: 13 декабря. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (10% в начале обучения и 90% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru


Общая информация

Номер материала: ДБ-049358
Курсы профессиональной переподготовки
133 курса

Выдаем дипломы установленного образца

Заочное обучение - на сайте «Инфоурок»
(в дипломе форма обучения не указывается)

Начало обучения: 13 декабря
(набор групп каждую неделю)

Лицензия на образовательную деятельность
(№5201 выдана ООО «Инфоурок» 20.05.2016)


Скидка 50%

от 13 800  6 900 руб. / 300 часов

от 17 800  8 900 руб. / 600 часов

Выберите квалификацию, которая должна быть указана в Вашем дипломе:
... и ещё 87 других квалификаций, которые Вы можете получить

Похожие материалы

Получите наградные документы сразу с 38 конкурсов за один орг.взнос: Подробнее ->>