Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015

Опубликуйте свой материал в официальном Печатном сборнике методических разработок проекта «Инфоурок»

(с присвоением ISBN)

Выберите любой материал на Вашем учительском сайте или загрузите новый

Оформите заявку на публикацию в сборник(займет не более 3 минут)

+

Получите свой экземпляр сборника и свидетельство о публикации в нем

Инфоурок / География / Тесты / Тест география пәнінен 1-ші жарты жылдық тоқсан (8 сынып)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • География

Тест география пәнінен 1-ші жарты жылдық тоқсан (8 сынып)

библиотека
материалов

8 «А» сынып

География пәнінен тест сұрақтары

Бірінші жартыжылдық

I НҰСҚА


Аты жөні:_______________________

Күні: _______________________


1.Қазақстанның ең биік жері:

A) Ақсораң

B) Ұлытау

C) Хан Тәңірі

D) Мұзтау

E) Ақбет


2.Қатты жаңбырлар мен мұздықтардың әсерінен болатын апат:

A) Жанартау атқылауы

B) Сел

C) Жер сілкіну

D) Цунами

E) Тарнада


3.Үстірт қыратының биік ең жері:

A) Ақсораң

B) Мұзбел

C) Хан Тәңірі

D) Бесбақан

E) Талғар


4.Еділ өзені мен Орал тауларының аралығында орналасқан қырат:

A) Сарыарқа

B) Бетпақдала

C) Үстірт

D) Торғай

E) Жалпы Сырт


5.... көмір бассейнінде көмір ашық әдіспен қазып алынады

А) Қарағанды.

В) Екібастұз.

С) Обаған.

D) Торғай.

Е) Шұбарқұдық.


6.Темір рудасын өндіретін негізгі кен орындары.

А) Қандыағаш,Бозшакөл,Баянауыл.

В) Соколов-Сарыбай,Қашар,Лисаковск.

С) Майқайың, Атасу, Қалба.

D) Қаражал, Байжансай, Созақ.

Е) Талдықорған,Текелі,Ащысай.


7.Шөгінді жыныстардан пайда болған темір кен орындары

А) Қашар

В) Соколов-Сарыбай

С) Атансор

D) Кентөбе

Е) Әйет, Лисаков


8.Фосфорит рудасы өндірілетін тау жоталары

А) Кетпен, Ұлытау.

В) Маңғыстау, Алтай.

С) Мұғалжар, Қаратау.

D) Көкшетау, Сарыарқа.

Е) Сауыр, Тарбағатай.


9.Қазақстанда алюминийдің негізгі шикізаты

А) Апатит

В) Нефелин

С) Глинозем

D) Боксит

Е) Пирит


10.Қазақстандағы хромит кен орындары

А) Кеңтөбе, Қаратас

В) Риддер, Зырян

С) Ақсу, Майқайың

D) Кемпірсай, Дөң

Е) Атасу, Жезді


11.Қазақстанның климаты.

А) Теңіздік континентті.

В) Шұғыл континентті.

С) Жерортатеңіздік.

D) Құрғақ.

Е) Ылғалды.


12.Қазақстан аумағына әсер ететін негізгі ауа массалары

А) Қоңыржай, тропиктік, экваторлық

В) Арктикалық, тропиктік, экваторлық

С) Арктикалық, қоңыржай, тропиктік

D) Арктикалық, қоңыржай, экваторлық

Е) Экваторлық, тропиктік, қоңыржай


13.Қазақстан климатының шұғыл континенттілігінің себебі

А) Үнді мұхитының әсері

В) Циклондардың енуінен

С) Мұхиттардан алыс орналасуынан

D) Тынық мұхиты әсерінен

Е) Солтүстік мұзды мұхиты әсерінен


14.Қазақстан аумағы орналасқан климаттық белдеу.

А) Экваторлық.

В) Тропиктік.

С) Арктикалық.

D) Қоңыржай.

Е) Субарктикалық.


15.Қазақстандағы жауын-шашын мол түсетін жер.

А) Арал маңы.

В) Каспий маңы ойпаты.

С) Батыс Сібір жазығы.

D) Кіші Үлбі өзенінің жоғарғы ағысы.

Е) Орталық Қазақстан.


16.Ебі және Сайқын желі соғатын жер

А) Сарыарқа.

В) Торғай қақпасы.

С) Жоңғар қақпасы.

D) Қаратау жотасы.

Е) Батыс Қазақстан.


17.Қазақстанға жауын-шашын әкелетін ауа массасы

А) Тропиктік ауа массасы

В) Арктикалық ауа массасы

С) Атлант мұхитынан келетін ауа массасы

D) Экваторлық ауа массасы

Е) Жерорта теңіздік ауа массасы


18.Қазақстанның солтүстігіндегі қаңтардың орташа температурасы

А) -40ғC

В) -32ғC

С) -24ғC

D) -19ғC

Е) -14ғC


19.Қазақстанда жауын-шашынның ең көп түсетін жері

А) Арал маңы

В) Балқаш маңы

С) Батыс Алтай

D) Қазақстанның оңтүстігі

Е) Қазақстанның батысы


20.Қазақстанда жылдың жылы мезгілінде байқалатын ерекше атмосфералық құбылыс:

A) Қуаңшылық

B) Аңызақ жел

C) Көктайғақ

D) Үсік

E) Шаңды дауыл













8 «А» сынып

География пәнінен тест сұрақтары

Бірінші жартыжылдық

II НҰСҚА


Аты жөні:_______________________

Күні: _______________________


1.Күнгей және Іле Алатауларының батысында орналасқан Тянь-Шаньның бөлігі:

A) Кетпен жотасы

B) Қырғыз Алатауы

C) Теріскей Алатауы

D) Талас

E) Қаратау


2.Қазақстандағы ең биік тау

А) Талғар.

В) Ұлытау.

С) Хан-Тәңірі.

D) Ақсораң.

Е) Мұзтау.


3.Хан-Тәңірі шыңының биіктігі

А) 1133м.

В) 6995м.

С) 1565м.

D) 4506м.

Е) 4973м.


4.Ғылымда тау жынысының жасын анықтау әдістері

А) Салыстырмалы,абсолюттік.

В) Абсолюттік,жылдық.

С) Ғасырлық,салыстырмалық.

D) Ондай әдіс жоқ.

Е) Ғасырлық,жылдық.





5.Қазақстан жеріндегі ең алғашқы тау жасалудың басталуы

А) Байкал тау жасалуында.

В) Каледон тау жасалуында

С) Герцин тау жасалуында.

D) Мезозой тау жасалуында.

Е) Альпілік тау жасалуында.


6.Сейсмология ғылымы зерттейді

А) Жер сілкінуді

В) Жанартаудың таудың атқылауын.

С) Жер қыртысындағы баяу тербелістерді.

D) Литосфералық тақталардың жылжуын .

Е) Геологиялық сыртқы күштерді


7.Тектоникалық және эолдық процестердің болу түрі

А) Желдің, мұздықтардың әрекеті

В) Жер сілкіну, тау жасалу

С) Жанартау, ағын су әрекеті

D) Жер сілкіну, желдің әрекеті

Е) Желдің, судың әрекеті


8.Алматы қаласында күші 10 баллдың жер сілкінісі болған жыл

А) 1887 ж.

В) 1890 ж.

С) 1910 ж.

D) 1912 ж.

Е) 1990 ж.


9.Мұздықтардың еруінен, ұзақ жауатын нөсер жаңбырдан болатын апатты жағдай

А) Жер сілкінісі

В) Сел тасқыны

С) Жанартау

D) Дауыл

Е) Цунами


10.Қазақстанның негізгі көмір базасы:

A) Екібастұз

B) Майкүбі

C) Қарағанды

D) Торғай

E) Майқайын


11.Қазақстандағы темір рудаларының негізгі кен орындары:

A) Қаражал, Саяқ

B) Саяқ, Қоуынрад

C) Хромтау, Арқалық

D) Қарқара, Шұбаркөл

E) Соколов-Сарыбай, Лисаков


12.Қазақстандағы мыстың ірі кен орындары:

A) Хромтау, Арқалық

B) Қарқара, Шұбаркөл

C) Қоңырат, Бозшакөл

D) Соколов-Сарыбай, Лисаков

E) Бозшакөл, Шұбаркөл


13.Қаратаудағы полиметалл рудаларының кен орындары:

A) Мырғалымсай, Ащысай

B) Текелі, Майқайын

C) Байжансай, Ақсу

D) Риддер, Шалқия

E) Ащысай, Майқайын


14.Пайдалы қазбалар ... топқа бөлінеді

А) 1

В) 2.

С) 3.

D) 4.

Е) 5.


15.Қазақстан климатының шұғыл континентті болу себебі:

A) Жер бедерінің тегістігі

B) Солтүстік мұзды мұхитының жақындығы

C) Атлант мұхитының әсері

D) Тынық мұхитының әсері

E) Еуразия материгінің ортасында орналасуы


16.Ебі желі соғатын аймақ:

A) Жоңғар Алатауы

B) Мұғалжар таулары

C) Қаратау

D) Алтай

E) Сарыарқа


17.Жоңғар қақпасынан Орталық Азияға дейін соғатын жел:

A) Шілік

B) Сайқан

C) Арыстанды-Қарабас

D) Қордай

E) Мұғалжар


18.Жерге топырақ, су, қар жамылғасы арқылы сіңетін радиация:

A) Тура

B) Жұтылған

C) Шашыранды

D) Жиынтық

E) Шағылысқан


19.Қазақстанға Орта Азия мен Иран аймағынан келетін ауа массасы:

A) Қоңыржай

B) Субтропиктік

C) Экваторлық

D) Тропиктік

E) Арктикалық


20.Тау беткейлерінде биіктеген сайын қыста температураның жоғарылауын... деп атайды:

A) Конверсия

B) Конденсация

C) Ылғалдану

D) Инверсия

E) Булану








8 «А» сынып

География пәнінен тест жауаптары



I НҰСҚА


1. C

2. B

3. B

4. E

5.В

6. В

7. Е

8. С

9. D

10. D

11. В

12. С

13. С

14. D

15. D

16. С

17. С

18. D

19. С

20. E


II НҰСҚА


1. B

2. С

3. С.

4. А

5. В

6. А

7. D

8. А

9. В

10.C

11. E

12. C

13. A

14. С.

15. E

16. A

17. B

18. B

19. D

20. D














Автор
Дата добавления 23.04.2016
Раздел География
Подраздел Тесты
Просмотров1997
Номер материала ДБ-049360
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх