Для всех учителей из 37 347 образовательных учреждений по всей стране

Скидка до 75% на все 778 курсов

Выбрать курс
Получите деньги за публикацию своих
разработок в библиотеке «Инфоурок»
Добавить авторскую разработку
и получить бесплатное свидетельство о размещении материала на сайте infourok.ru
Инфоурок География ТестыТест география 8 сынып

Тест география 8 сынып

библиотека
материалов


8 сынып

География I НҰСҚА

1.Қазақстанның ең биік жері: A) Ақсораң B) Ұлытау C) Хан Тәңірі D) Мұзтау E) Ақбет

2.Қатты жаңбырлар мен мұздықтардың әсерінен болатын апат:

A) Жанартау атқылауы B) Сел C) Жер сілкіну D) Цунами E) Тарнада

3.Үстірт қыратының биік ең жері:

A) Ақсораң B) Мұзбел C) Хан Тәңірі D) Бесбақан E) Талғар

4.Еділ өзені мен Орал тауларының аралығында орналасқан қырат:

A) Сарыарқа B) Бетпақдала C) Үстірт D) Торғай E) Жалпы Сырт

5.... көмір бассейнінде көмір ашық әдіспен қазып алынады

А) Қарағанды. В) Екібастұз. С) Обаған. D) Торғай. Е) Шұбарқұдық.

6.Темір рудасын өндіретін негізгі кен орындары.

А) Қандыағаш,Бозшакөл,Баянауыл. В) Соколов-Сарыбай,Қашар,Лисаковск.

С) Майқайың, Атасу, Қалба. D) Қаражал, Байжансай, Созақ.

Е) Талдықорған,Текелі,Ащысай.

7.Шөгінді жыныстардан пайда болған темір кен орындары

А) Қашар В) Соколов-Сарыбай С) Атансор D) Кентөбе Е) Әйет, Лисаков

8.Фосфорит рудасы өндірілетін тау жоталары

А) Кетпен, Ұлытау. В) Маңғыстау, Алтай. С) Мұғалжар, Қаратау. D) Көкшетау, Сарыарқа.

Е) Сауыр, Тарбағатай.

9.Қазақстанда алюминийдің негізгі шикізаты

А) Апатит В) Нефелин С) Глинозем D) Боксит Е) Пирит

10.Қазақстандағы хромит кен орындары

А) Кеңтөбе, Қаратас В) Риддер, Зырян С) Ақсу, Майқайың D) Кемпірсай, Дөң Е) Атасу, Жезді

11.Қазақстанның климаты.

А) Теңіздік континентті. В) Шұғыл континентті. С) Жерортатеңіздік. D) Құрғақ. Е) Ылғалды.

12.Қазақстан аумағына әсер ететін негізгі ауа массалары

А) Қоңыржай, тропиктік, экваторлық В) Арктикалық, тропиктік, экваторлық

С) Арктикалық, қоңыржай, тропиктік D) Арктикалық, қоңыржай, экваторлық

Е) Экваторлық, тропиктік, қоңыржай

13.Қазақстан климатының шұғыл континенттілігінің себебі

А) Үнді мұхитының әсері В) Циклондардың енуіненС) Мұхиттардан алыс орналасуынан

D) Тынық мұхиты әсерінен Е) Солтүстік мұзды мұхиты әсерінен

14.Қазақстан аумағы орналасқан климаттық белдеу.

А) Экваторлық. В) Тропиктік. С) Арктикалық. D) Қоңыржай. Е) Субарктикалық.

15.Қазақстандағы жауын-шашын мол түсетін жер.

А) Арал маңы. В) Каспий маңы ойпаты. С) Батыс Сібір жазығы. D) Кіші Үлбі өзенінің жоғарғы ағысы. Е) Орталық Қазақстан.

16.Ебі және Сайқын желі соғатын жер

А) Сарыарқа. В) Торғай қақпасы. С) Жоңғар қақпасы. D) Қаратау жотасы. Е) Батыс Қазақстан.

17.Қазақстанға жауын-шашын әкелетін ауа массасы

А) Тропиктік ауа массасы В) Арктикалық ауа массасы С) Атлант мұхитынан келетін ауа массасы

D) Экваторлық ауа массасы Е) Жерорта теңіздік ауа массасы

18.Қазақстанның солтүстігіндегі қаңтардың орташа температурасы

А) -40ғC В) -32ғC С) -24ғC D) -19ғC Е) -14ғC

19.Қазақстанда жауын-шашынның ең көп түсетін жері

А) Арал маңы В) Балқаш маңы С) Батыс Алтай D) Қазақстанның оңтүстігі Е) Қазақстанның батысы

20.Қазақстанда жылдың жылы мезгілінде байқалатын ерекше атмосфералық құбылыс:

A) Қуаңшылық B) Аңызақ жел C) Көктайғақ D) Үсік E) Шаңды дауыл



8 сынып География Бірінші жартыжылдық II НҰСҚА

1.Күнгей және Іле Алатауларының батысында орналасқан Тянь-Шаньның бөлігі:

A) Кетпен жотасы B) Қырғыз Алатауы C) Теріскей Алатауы D) Талас E) Қаратау

2.Қазақстандағы ең биік тау

А) Талғар. В) Ұлытау. С) Хан-Тәңірі. D) Ақсораң. Е) Мұзтау.

3.Хан-Тәңірі шыңының биіктігі

А) 1133м. В) 6995м. С) 1565м. D) 4506м. Е) 4973м.

4.Ғылымда тау жынысының жасын анықтау әдістері

А) Салыстырмалы,абсолюттік. В) Абсолюттік,жылдық. С) Ғасырлық,салыстырмалық.

D) Ондай әдіс жоқ. Е) Ғасырлық,жылдық.

5.Қазақстан жеріндегі ең алғашқы тау жасалудың басталуы

А) Байкал тау жасалуында. В) Каледон тау жасалуында С) Герцин тау жасалуында.

D) Мезозой тау жасалуында. Е) Альпілік тау жасалуында.

6.Сейсмология ғылымы зерттейді

А) Жер сілкінуді В) Жанартаудың таудың атқылауын. С) Жер қыртысындағы баяу тербелістерді.

D) Литосфералық тақталардың жылжуын . Е) Геологиялық сыртқы күштерді

7.Тектоникалық және эолдық процестердің болу түрі

А) Желдің, мұздықтардың әрекеті В) Жер сілкіну, тау жасалу С) Жанартау, ағын су әрекеті

D) Жер сілкіну, желдің әрекеті Е) Желдің, судың әрекеті

8.Алматы қаласында күші 10 баллдың жер сілкінісі болған жыл

А) 1887 ж. В) 1890 ж. С) 1910 ж. D) 1912 ж. Е) 1990 ж.

9.Мұздықтардың еруінен, ұзақ жауатын нөсер жаңбырдан болатын апатты жағдай

А) Жер сілкінісі В) Сел тасқыны С) Жанартау D) Дауыл Е) Цунами

10.Қазақстанның негізгі көмір базасы:

A) Екібастұз B) Майкүбі C) Қарағанды D) Торғай E) Майқайын

11.Қазақстандағы темір рудаларының негізгі кен орындары:

A) Қаражал, Саяқ B) Саяқ, Қоуынрад C) Хромтау, Арқалық D) Қарқара, Шұбаркөл

E) Соколов-Сарыбай, Лисаков

12.Қазақстандағы мыстың ірі кен орындары:

A) Хромтау, Арқалық B) Қарқара, Шұбаркөл C) Қоңырат, Бозшакөл D) Соколов-Сарыбай, Лисаков

E) Бозшакөл, Шұбаркөл

13.Қаратаудағы полиметалл рудаларының кен орындары:

A) Мырғалымсай, Ащысай B) Текелі, Майқайын C) Байжансай, Ақсу D) Риддер, Шалқия

E) Ащысай, Майқайын

14.Пайдалы қазбалар ... топқа бөлінеді

А) 1 В) 2. С) 3. D) 4. Е) 5.

15.Қазақстан климатының шұғыл континентті болу себебі:

A) Жер бедерінің тегістігі B) Солтүстік мұзды мұхитының жақындығы

C) Атлант мұхитының әсері D) Тынық мұхитының әсері

E) Еуразия материгінің ортасында орналасуы

16.Ебі желі соғатын аймақ:

A) Жоңғар Алатауы B) Мұғалжар таулары C) Қаратау D) Алтай E) Сарыарқа

17.Жоңғар қақпасынан Орталық Азияға дейін соғатын жел:

A) Шілік B) Сайқан C) Арыстанды-Қарабас D) Қордай E) Мұғалжар

18.Жерге топырақ, су, қар жамылғасы арқылы сіңетін радиация:

A) Тура B) Жұтылған C) Шашыранды D) Жиынтық E) Шағылысқан

19.Қазақстанға Орта Азия мен Иран аймағынан келетін ауа массасы:

A) Қоңыржай B) Субтропиктік C) Экваторлық D) Тропиктік E) Арктикалық

20.Тау беткейлерінде биіктеген сайын қыста температураның жоғарылауын... деп атайды:

A) Конверсия B) Конденсация C) Ылғалдану D) Инверсия E) Булану








8 сынып

География пәнінен тест жауаптары



I НҰСҚА


1. C

2. B

3. B

4. E

5.В

6. В

7. Е

8. С

9. D

10. D

11. В

12. С

13. С

14. D

15. D

16. С

17. С

18. D

19. С

20. E


II НҰСҚА


1. B

2. С

3. С.

4. А

5. В

6. А

7. D

8. А

9. В

10.C

11. E

12. C

13. A

14. С.

15. E

16. A

17. B

18. B

19. D

20. D



Курс повышения квалификации
Курс профессиональной переподготовки
Учитель географии
Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Общая информация

Вам будут интересны эти курсы:

Курс повышения квалификации «Содержание и технологии школьного географического образования в условиях реализации ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «География: теория и методика преподавания в образовательной организации»
Курс повышения квалификации «Методические аспекты реализации элективного курса «Основы геополитики» профильного обучения в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Формирование компетенций межкультурной коммуникации в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Экономика и право: налоги и налогообложение»
Курс профессиональной переподготовки «Организация логистической деятельности на транспорте»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности экономиста-аналитика производственно-хозяйственной деятельности организации»
Курс повышения квалификации «Формирование первичных компетенций использования территориального подхода как основы географического мышления с учетом ФГОС»
Курс повышения квалификации «Организация проектно-исследовательской деятельности в ходе изучения географии в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Организация маркетинга в туризме»
Курс повышения квалификации «Педагогика и методика преподавания географии в условиях реализации ФГОС»
Курс повышения квалификации «Актуальные вопросы банковской деятельности»
Курс профессиональной переподготовки «Управление информационной средой на основе инноваций»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности по водоотведению и очистке сточных вод»
Курс профессиональной переподготовки «Техническая диагностика и контроль технического состояния автотранспортных средств»

Оставьте свой комментарий

Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.

Репетиторы онлайн

✅ Подготовка к ЕГЭ/ГИА
✅ По школьным предметам

✅ На балансе занятий — 1

Подробнее