Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Тесты / Тест математика 3- сынып

Тест математика 3- сынып


  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_mdb58b29.gifhello_html_m2bb32712.gifhello_html_m5a0f4190.gifhello_html_7eb970c.gif

Математика 3-сынып

001нұсқа

1.5 жүздік 6 ондық 3 бірліктен құралатын санды белгіле.

А.563 В.635 С.536 Д.365

2.739 санын разрядтық қосынды түрінде жаз және дұрыс жауабын көрсет.

А.739= 730+9 В.739=709+30

С. 739= 700+ 30+9 Д. 739= 700+ 39

3.Бақшадан 40 кг қызанақ және 20 кг сәбіз жинап алды. Барлық жиналған көкөніс қанша?

А.40кг В.60 кг С.20кг Д.30кг

4. 36 центнерге қайсысы тең ?

А.6ц 3кг В.6т3ц

С.3ц 6кг Д.3т 6ц

5.Салыстыр, ≤ белгісін қайсысына қоюға болады?

А.396 см * 39м6см В.329см*3м3дм9см

С.586см*4м8дм6см Д.2м5дм7см*25дм6см

6.Мәні 300-ге тең болатын өрнекті белгіле.

А.900-300+100-500+100 В.1000-500+200-400+100

С.600+300-400+100+100 Д.200+100+700-500-100

7.Мәні 364- ке тең болатын бағанды белгіле.

А.628+279. В.800-126

С.353+291 Д.704-340

8.Салыстыр, = белгісі қойылатын өрнекті көрсет.

А.2тәул 2сағ * 50сағ В.1сағ20мин*65мин

С.4мин20с*70с Д.1тәул 4сағ*30сағ

9.Көбейтумен алмастыруға болатын амалды тап.

А.5+3+3+4+7+1 В.3+3+3+3+3+3

С.9-3+3-9+8-3 Д.7+1+2-3-4-4

10.4*4+3 өрнегі түрінде жазуға болатын амал.

А.4+3+3+4+4 В.3+4+4+4+1

С.4+4+4+3+4+4 Д. 4+4+4+3+4

11.х-тің мәні 714-ке тең болтын теңдеуді тап.

А.х+457=660 В.х+200=810

С.х- 425=289 Д. 900-х=187

12.Бір орамда 64 м жіп,екіншісінде біріншіге қарағанда 20 м аз жіп оралған.Екі орамада барлығы неше м жіп оралған?

А.64-20 В.64-(64-20)

С.64+20+64 Д. (64-20)+64

13.Екі нанды 6 теңгеге сатып алатын болсақ, бір нанның бағасын тап.

А.6*2=12 тг В.6:2=3тг

С.6+2=8тг Д. 6-2=4 тг

14.12кг алманы қапшыққа 3кг-нан салды.Сонда барлығы неше қапшыққа алма салынды?

А.12-3=9 В.4*3=12

С.12 :3=4тг Д. 12+3=15

15.Гүлім блокнотқа 85 теңге, қарындашқа 27 теңге жұмсады.Егер ол кассирге 200 теңге берсе, неше теңгені қайтарып алуы керек?

А.112тг В.88тг С.142тг Д. 99тг


Математика 3-сынып

002- нұсқа

1.III разрядттың 7 бірлігінен, II разрядттың 3 бірлігінен тұратын санды тап.

А.730 В.370 С.703 Д.307

2.647 санын разрядтық қосынды түрінде жаз және дұрыс жауабын көрсет.

А.647= 640+7 В.647=600+40+7

С. 647= 607+ 40 Д.647= 600+ 47

3.Кассада Астана қаласына 60 билет, Қостанайға 30 билет болды.Қассада барлығы қанша билет болды ?

А.30 б В.20 кг С.90б Д.100б

4. 25 центнерге тең мәнді тап ?

А.5ц2кг В.5т2ц С.2ц 5кг Д.2т5ц

5.Салыстыр, ≤ белгісін қайсысына қоюға болады?

А.482 см * 48дм2см В.984см*4м8дм4см

С.482см*4м9дм2см Д.4м8дм2см*48дм1см

6.Мәні 400-ге тең болатын өрнекті белгіле.

А.1000-500+100-100+100 В.900-600+200+100-100

С.600+200-400-100-100 Д.300+300-200+200+100

7.Мәні 656- ға тең болатын бағанды белгіле.

А.900-271 В.813-396 С.217+398 Д.417+239

8.Салыстыр, = белгісі қойылатын өрнекті көрсет.

А.370 с * 6м 10с В.5тәул 5сағ*120сағ

С.100мин*1сағ30мин Д.1тәул 8сағ*30сағ

9.Көбейту амалымен алмастыруға болатын амалды тап.

А.3+2+7+4 +6 В.7-7-7+3+4+7

С.7+7+7+7+7 Д.9+1+2+7-7

10.3*4+6 өрнегі түрінде жазуға болатын амал.

А.3+6+6+6+3 В.3+4+4+4+6

С.3+3+6+3+3 Д. 6+6+3+3+4

11.х-тің мәні 866-ға тең болатын теңдеуді тап.

А.469+х=840 В.684-х=409

С.х- 592=274 Д. 456+х=793

12.Гүлназ 18 көк және 17 ақ түйме сатып алды.16 түймені киіміне қадады.Гүлназдың неше түймесі қалды?

А.(18-17) +16=17 В.(18+17)+16=51

С.18-(17+16)=19 Д. (18+17)-16=19

13.Балалардың велосипедінде 3 доңғалақ бар. Сондай 6 велосипедтте барлығы неше доңғалақ бар?

А.3*6=18 В.6:3=2 С.6-2=3 Д. 3+6=9

14. Асылханда 15 кәмпит болды.Ол кәмпиттерін екі ағасына және анасына бірдей етіп бөліп берді.Олардың әрқайсысы неше кәмпиттен алды ?

А.15-3=12 В.15+3=18

С.15:3=5 Д. 3*5=15

15. Қапта 50 кг картоп болды. Бір айда оның 18 кг-ы жұмсалды. Қапта неше кг картоп қалды?

А.48 В.16 С.18 Д. 32





Математика 3-сынып

003-нұсқа

  1. Көбейтумен алмастыруға болатын амалды тап.

А.6+3+4+2 В.8-8-8+8

С.6+6+6+6 Д.9-2+4-2

2.3+3+3+3+3 амалымен алмастыруға болатын сандар көбейтіндісін белгіле.

А.3*4 В.3*3 С.5*5 Д.3*5

3.Қандай әрекет кезінде сан : бөлінгін, бөлгіш, бөлінді деп аталады ?

А.: В.+ С.* Д.-

4.Дұрыс анықтаманы белгіле.

А.Егер айырмадан азайғышты алып тастаса, азайтқыш шығады

В.Егер көбейтіндіні көбейткішке бөлсе, басқа көбейткіш шығады.

С.Егер бөлінгішті бөлгішке бөлсе, онда көбейтінді шығады.

Д.Егер бір қосылғышқа екінші қосылғышты қосса, онда айырма шығады.

5.Мәні 25 болатын өрнекті тап.

А.2*4+8*3-18:3 В.5*3+7*2-24:8

С.4*6+2*3-25:5 Д.8*3+5*6-42:6

6.Егер бір дәптер 7 теңге тұрса, 3 дәптердің бағасын тап.

А.21 тг В.10тг С.15тг Д. 4тг

7. 4 люстрада 20 лампа бар болса, 1 люстрада неше лампа болады?

А.16л В.4л С.24л Д. 5л

8.х: 9=3 теңдеуіндегі х-тің мәнін тап.

А.х=3 В.х =27 С.х=12 Д.х =6

9.Тура теңдікті тап.

А.(7*9)-7=14 В.10: (8-6)=5 С.(19-9)+6=4 Д.24:6+2=3

10.Қай бағанның мәні 389-ға тең?

А.455+297 В.900-531 С.874-485 Д.508+349

11.Кез келген санды 0-ге көбейткенде, болады:

А.0 В.1 С.сол санның өзі Д.10

12.Кез келген санды 1-ге көбейткенде, болады:

А.0 В.1 С.сол санның өзі Д.10

13.Қабырғасы 15 м болатын квадраттың периметрін тап:

А.30м В.45м

С.50м Д.60м

14.Қысқаша жазбаға сәйкес келетін жауапты белгіле.

I-36 ? рет

II-6

А.36-6 =30 В.36 :6=6

С.36+6=42 Д.30+6=36

15.Асханада 27 бала тамақтанды, ал олардан 3 есе ересек адамдар тамақтанды. Асханада тамақтанған ересектердің санын есепте.

А.27:3 =9 В.9*3=27

С.27-3=24 Д.27+3=30






Математика 3-сынып

004-нұсқа

  1. Көбейтумен алмастыруға болатын амалды тап.

А.5+4+3+1 В.4+4+4+4 С.9-9-9+9 Д.8-3+2-3

2.7+7+7+7+7 амалымен алмастыруға болатын сандар көбейтіндісін белгіле.

А.7*4 В.7*7 С.5*5 Д.7*5

3.Қандай әрекет кезінде сан көбейткіш, көбейткіш,көбейтінді деп аталады?

А.: В.+ С.* Д.-

4.Дұрыс анықтаманы белгіле.

А.Егер бөліндіні бөлгішке көбейтсе, бөлінгіш шығады.

В.Егер көбейтіндіні көбейткішке көбейтсе, басқа көбейткіш шығады.

С.Егер бөлінгішті бөліндіге көбейтсе, онда бөлгіш шығады.

Д.Егер қосындыға азайғышты қосса,онда азайтқыш шығады.

5.Мәні 29 болатын өрнекті тап.

А.8*2+3*9-15:3 В.5*4+8*2-21:3

С.7*2+6*5-32:4 Д.8*3+6*3-12:2

6.Егер бір қалам8 теңге тұрса, 5 қаламның бағасын тап.

А.40 тг В.35тг С.13тг Д.34тг

7. 6 қапшықта 18 кг картоп бар. Бір қапшықта неше кг картоп бар?

А.12кг В.2кг С.24кг Д.3кг

8.15 : х=3 теңдеуіндегі х-тің мәнін тап.

А.х=12 В.х =18

С.х=5 Д.х =3


9.Тура теңдікті тап.

А.(19-9)+6=4 В.21+3: 3=8 С.(21+3): 3=8 Д.2*2+5=14

10.Қай бағанның мәні 674 - ке тең?

А.800-126 В.353+295

С.628+279 Д.708-340

11.Кез келген санды 0-ге көбейткенде, не шығады?

А.0 В.1 С.сол санның өзі Д.10

12.Кез келген санды 1-ге бөлгенде не шығады ?

А.0 В.1 С.сол санның өзі Д.10

13.Қабырғалары 6м және 3 м болатын тіктөртбұрыштың периметрін тап:

А.9м В.12м

С.3м Д.18м

14.Қысқаша жазбаға сәйкес келетін жауапты белгіле.

I-4 ? рет

II-24

А.24-4 =20 В.24 :4=6

С.24+4=28 Д.20+4=24

15.Табақты 8 шабдалы, ал себетте одан 2 есе көп шабдалы бар.Себетте неше шабдалы бар?

А.8*2 =16 В.8:2=4

С.8-2=6 Д.8+2=10





Математика 3-сынып

005-нұсқа

1.7 жүздік және 2 бірліктен тұратын санды белгіле.

А)72 В)204 С)720 Д)702

2.740 саны шығу үшін қандай саннан 60-ты кеміту керек?

А)680 В)900 С)800 Д)860

3.875 санындағы ондық нешеу?

А)8 В)87 С)7 Д)75

4.Теңдеуді шеш: 37+х = 54

А)17 В)91 С)15 Д)20

5.Есепте: 20-(11-4∙2)

А)23 В)17 С)6 Д)10

6.Хорда 8 ұл және олардан 3 есе көп қыздар бар. Хордағы қыз санын белгіле.

А)8-3=5(қ) В)8∙3=24қ() 24+8=32(қ)

С)8∙3=24(қ) Д)8+3=11(қ) 11+8=19(қ)

7.Тіктөртбұрыштың ауданын табатын формуланы көрсет.

А)S=a+b+c+d В)S=a∙a С)S=(a+b)∙2 Д)S=a∙b

8.Шаршының периметрін есептейтін формуласын белгіле.

А)P=a∙4 В)P=(a+b)∙2 С)P=a∙a Д)P=a∙b

9.Берілген өрнектің мәнін тап:78:3+9∙8

А)88 В)72 С)98 Д)26

10.Шаршының қабырғасы 7 см. Оның ауданын тап.

А)49 см² В)28 см² С)46 см² Д)24 см²

11.х:6 = 12 теңдеуіндегі х-тің мәнін есепте.

А)2 В)6 С)60 Д)72

12.Балалар өздерінің ағзасын шынықтыру үшін суық сумен құйынды. Бірінші күні 14 бала су құйынса, екінші күні одан 3 есе көп бала су құйынды. 2 күннің ішінде барлығы неше бала суық сумен шыныға бастады?

А)14+3 = 17(б) В)14∙3+14= 56(б) С)(14+3)+14 = 31 (б) Д)14∙3 = 42(б)

13.Үш бірдей қазанда 4 литрден, шәйнекте 3 литрден су бар. Барлығы неше литр су бар?

А)18 В)7 С)12 Д)15

14.Мәні 18-ге тең өрнекті тап.

А)18+12:4-(12+18:3):3 В)9∙3+27:3-12+64:8∙(18-15)

С)(45:9+16):7+56:7+49:7 Д)48:6-36:9-12 :(18:9+16:4)

15.Шортан 60 жыл, табан балық 17 жыл өмір сүреді.Шортан табан балықтан қанша жыл ұзақ өмір сүреді?

А)43 жыл В)17 жыл С)77 жыл Д)23 жыл












Математика 3-сынып

006-нұсқа

1 .36 оқушының төрттен бір бөлігі концертке қатысты. Неше оқушы концертке қатысқан жоқ?

А)9 В)4 С)27 Д)30

2.

Бағасы

Саны

Құны

? тг

5

20 тг

А)25 тг В)15 тг С)100 тг Д)4 тг

3.Салыстыр: 4 сағ*450мин

А)> В)< С)= Д):

4.Өрнектің мәнін тап: 6²+8²-4²

А)64 В)74 С)84 Д)94

5.Мысықтың аяғында 5 тырнақ болады, ал балапанда 4 тырнақ. Фермада неше мысық пен балапандар бар. Бәрінің тырнақтарын қосқанда – 104. Фермада неше мысық, неше балапан бар?

А)1 мысық, 9 балапан В)2 мысық, 8 балапан

С)3 мысық, 7 балапан Д)4 мысық, 6 балапан

6 .5 жүздік және 3 бірліктен тұратын санды белгіле.

А)53 В)305 С)530 Д)503

7.420 саны шығу үшін қандай саннан 80-ді кеміту керек?

А)360 В)600 С)500 Д)480

8.746 санында неше ондық бар?

А)46 В)74 С)4 Д)40

9.Теңдеуді шеш: х+16 = 72

А)56 В)88 С)54 Д)60

10.Есепте: 30-(15-3∙2)

А)6 В)21 С)9 Д)24

11.Бір алаңнан 18 қап картоп, ал екінші алаңнан одан 3 есе аз картоп жиналды. Екінші алаңнан қанша картоп жиналды?

А)18∙3= 54 (қ) В)18∙3 = 54 (қ) 54+3 = 57(қ)

С)18:3= 6(қ) Д)18:3 = 6(қ) 18+6 = 24(қ)

12.Шаршының ауданын табатын формуланы көрсет.

А)S=а∙в В)S=(а+в)∙2 С)S=а+а+а+а Д)S=а∙а

13.Тіктөртбұрыштың периметрін табу формуласы.

А)Р= (а+в)∙2 В)Р= а∙4 С)Р= а∙в Д)Р = а∙а

14.Берілген өрнектің мәнін тап:84:6+7∙5

А)21 В)45 С)49 Д)105

15.Тіктөртбұрыштың қабырғалары 6 см және 3 см. Оның ауданын тап.

А)18 см² В)9 см² С)18 см Д)27 см²









Математика 3-сынып

007-нұсқа

1.26:х = 2 теңдеуіндегі х-тің мәнін тап.

А)52 В)26 С)24 Д)13

2.Асхат 2 дәптерді 8 теңгеден, альбомды 40 теңгеден сатып алды. Асхат барлығы қанша ақша жұмсады?

А)(2+8)+40 = 50(тг) В)8∙2+40= 56(тг)

С)8+40= 48(тг) Д)8:2+40 = 44(тг)

3.Бірінші бумада 32 м мата, екіншісінде одан 4 есе аз мата бар. Екі бумада неше метр мата бар?

А)28 м В)8 м С)12 м Д)40 м

4.Мәні 33-ке тең болатын өрнекті тап.

А)8+48:6+(72-23):7∙6:(28-21) В)(19+9):7+(21+21):6-9

С)9∙3+(67-42):5+(72-63):9 Д)(36+18):9∙(56:8)-21

5.Қаптан 38 кг бидай алғаннан соң, онда 8 кг бидай қалды.Қапта барлығы қанша килограмм бидай болған?

А)46 кг В)30 кг С)16 кг Д)47 кг

6.Қарындаш 9 теңге тұрады. Бұл менің әмиянымдағы ақшаның бестен бір бөлігін құрайды. Егер мен қарындаш сатып алсам, әмиянымда неше теңге қалады?

А)9 В)45 С)36 Д)40

7.

Бағасы

Саны

Құны

8 тг

?

40 тг

А)8 В)48 С)5 Д)32

8.Салыстыр: 5 сағ*300 мин

А)< В)> С)= Д):

9.Өрнектің мәнін тап:5²+8²-3²

А)60 В)70 С)80 Д)90

10.Сатушы базарда «Егер менің алмаларыма солардың жартысын және тағы 10 алма қосса, онда менде 100 алма болар еді» деп ойланып отыр. Сонда сатушының алмасы қанша?

А)40 В)50 С)60 Д)70

11.56 кг қараөрік 7 қорапқа тең бөлініп салынды. Әр қорапқа неше килограмм қараөрік салынды?

А)7 В)8 С)9 Д)10

12.Өрнектің мәнін тап: (4²+5²):1

А)18 В)1 С)41 Д)21

13.Теңдеуді шеш:54:у = 9

А)6 В)8 С)7 Д)9

14.568 санында неше ондық бар?

А)5 В)6 С)8 Д)56

15.Амалдардың орындалу ретін анықта:82-5∙8+27:3

А)азайту, көбейту, қосу, бөлу В)көбейту, азайту, бөлу, қосу

С)бөлу, қосу, көбейту, азайту Д)көбейту, бөлу, азайту, қосу








Математика 3-сынып

008-нұсқа

1.Қабырғасы 4 см болатын шаршының периметрін, ауданын тап.

А)16см, 14 см² В)14 см, 16 см² С)16 см, 16 см² Д)8 см, 16 см²

2.Саябақта әрқайсысында 9-дан 2 қатар жөке және 8-ден 3 қатар қайың отырғызылды. Барлығы неше ағаш отырғызылды?

А)18 В)24 С)6 Д)42

3.Өрнектің мәнін тап:45:(15:3)+75

А)9 В)84 С)85 Д)80

4.Мына сандардың ішінен 9-ға бөлінетін сандар қатарын тап.

А)27,29,32,36 В)27,36,54,81

С)27,54,49,81 Д)27,29,36,54

5.Көкөніс тұздауға 15 кг қияр мен 18 кг қызанақ әкелінді. 1 банкаға 3 кг көкөніс тұздалса, барлық көкөніске неше банка қажет болады?

А)(15+18):3 В)15:3+18 С)18:3+15 Д)(18-15):3

6.Кітаптың 40 беті бар.Назым кітаптың бестен бір бөлігін оқыды. Ол кітаптың неше бетін оқыған?

А)35 В)45 С)8 Д)40

7.Периметрі 20 см болатын шаршының қабырғасының ұзындығын тап.

А)10 см В)5 см С)4 см Д)3 см

8.Кілемшенің екіден бір бөлігінің ұзындығы 50 см. Кілемшенің ұзындығын тап.

А)50 см В)100 см С)150 см Д)200 см

9.Алдымен екі литрден 4 құмыра, одан кейін 3 құмыра шырын сатып алынды. Барлығы неше литр шырын сатып алынды?

А)8 л В)6 л С)7 л Д)14 л

10.Теңдеуді шеш: 100-х =14

А)114 В)86 С)100 Д)96

11.Театр шамдалында 27 үлкен шам және одан 9 есе кем кішкене шам бар.Шамдалда неше кішкене шам бар?

А)18 В)36 С)3 Д)6

12.Жиынтықта 12 тәрелке, оған қарағанда 2 есе кем кесе, ал кесеге қарағанда 2 есе кем салат ыдыстары бар. Жиынтықта барлығы неше ыдыс бар?

А)18 В)21 С)16 Д)20

13.Өрнектің мәнін тап: 270:10+360:10

А)27 В)36 С)63 Д)9

14.Бос орында қандай сан тұрады? 12: ∙9 = 18

А)3 В)4 С)5 Д)6

15.Сайрауық сиырқұйрық құс ұясынан 4 метр алысқа ұшып шықты. Сосын қарама-қарсы бағытқа қарай 6 метр ұшты. Енді ол ұясынан неше метр алыста?

А)10 м

В)2 м

С)6 м

Д)4 м







Математика 3-сынып

009-нұсқа

1.Мектеп буфетінде 45 орындық, 9 үстел бар. Орындық үстелге қарағанда неше есе артық?

А)36 В)5 С)30 Д)6

2.Өрнектің мәнін тап:8²-3²∙2

А)54 В)58 С)46 Д)44

3.Теңдеуді шеш: 60:х= 30

А)30 В)2 С)180 Д)90

4.631 санында неше ондық бар?

А)6 В)3 С)1 Д)63

5.Амалдардың орындалу ретін анықта. 100+20:5-6∙3

А)қосу, бөлу, көбейту, азайту

В)көбейту, бөлу, азайту, қосу

С)бөлу, азайту, қосу, көбейту

Д)бөлу,көбейту,қосу,азайту

6.Қабырғалары 2 см және 4 см болатын тіктөртбұрыштың периметрі мен ауданын тап.

А)6 см, 6 см² В)12 см, 6 см² С)12 см, 8 см² Д)8 см, 12 см²

7.Балабақшаның музыка залына әр қатарда 8-ден 4 қатар және тағы 6 бөлек орындық қойылды. Барлығы неше орындық қойылды?

А)32 В)38 С)56 Д)24

8.Өрнектің мәнін тап:100-(20:5+76)

А)180 В)100 С)20 Д)80

9.Мына сандардың ішінен 8-ге бөлінетін сандар қатарын тап.

А)32,24,12,16 В)32,24,15,16 С)32,26,24,28 Д)32,24,16,48

10.Асханада бір кісіге 3 құймақ береді. Аспаздың 19 құймағы бар. Барлық құймақ қанша кісіге жетеді және қанша құймақ артылып қалды?

А)6, 1 құймақ артылып қалады

В)7, 2 құймақ артылып қалады

С) 8, 3 құймақ артылып қалады

Д) 9, 4 құймақ артылып қалады

11.Жансая 18 м матаның алтыдан бір бөлігін кесіп алды. Неше метр мата кесіп алды?

А)24 м В)6 м С)3 м Д)9 м

12.Периметрі 36 см болатын шаршының қабырғасының ұзындығын тап.

А)9 см В)6 см С)3 см Д)36 см

13.Алашаның төрттен бір бөлігі 2 м. Алашаның ұзындығын ьап.

А)4 м В)8 м С)10 м Д)12 м

14.Мұзайдынын жөндеу үшін 18 ұл және 14 қыз бала кірісті. Барлық оқушы тең төрт топқа бөлінді. Бір топта неше оқушы болды?

А)(18+14)∙5

В)18:14+5

С)(18+14):5

Д)18∙5+14

15.Теңдеуді шеш:46+х = 115

А)79 В)69 С)59 Д)49





Математика 3-сынып

010-нұсқа


1.Шаршының қабырғасының ұзындығы 4 см. Периметрін тап.

А)8 см В)16 см С)20 см

2.Шаршының қабырғасының ұзындығы 6 см. Ауданын тап.

А)12 см² В)26 см² С)36 см²

3.Қосындыны алмастырған дұрыс көбейтіндіні тап. 20+20+20+20

А)20∙4 В)20+4 С)20∙20

4.Айырманы алмастырған дұрыс бөліндіні тап. 12-4-4-4

А)12:3 В)12:4 С)12:1

5.Қай мысалды көбейтумен алмастыруға болады?

А)77+77+77 В)77-70-7 С)77+77-77

6.Көбейту мен бөлу қандай амалдар?

А)қарсы амалдар В)өзара кері амалдар С)өзара кері емес амалдар

7.Азайтуға берілген қай мысалдарды бөлумен алмастыруға болады?

А)6-3-3 В)6-5-3 С)6-6-3

8.Заттың құны 20 теңге, саны 5 болса, 1 заттың бағасы

А)4 тг В)15 тг С)25 тг

9.Егер көбейтіндінің мәнін көбейткіштердің біріне бөлсе, не шығады?

А)көбейтінді В)2-ші көбейткіш С)қосылғыш

10.Егер бөлінгішті бөліндінің мәніне бөлсе не шығады?

А)бөлгіш В)бөлінді С)азайғыш

11.Фигураның ауданы 2-сінен үлкен, кіші немесе тең екенін білу үшін не істейміз?

А)беттестіреміз В)көбейтеміз С)қосамыз

12.Жақшалы өрнекте алдымен не орындалады?

А)көбейту амалы В)қосу амалы С)жақшаның іші

13.Жақшасыз өрнекте алдымен не орындалады?

А)көбейту мен бөлу В)қосу мен азайту С)қосу мен көбейту

14.Көбейткіштердің орнын ауыстырғаннан ненің мәні өзгермейді?

А)көбейтіндінің В)көбейткіштердің С)қосындының

15.Санды нөлге бөлуге

А)болады В)болмайды

16.501 мен 501-дің бөліндісінен не шығады?

А)501 В)1 С)0

17.509-бен 1-дің бөліндісінен не шығады?

А)509 В)1 С)0

18.20² нешеге тең?

А)20 В)40 С)400

19.87-56:4 өрнегінің мәнін тап.

А)87 В)78 С)68

20.Сыныпқа 20 бала кіріп, 10 партаға тең бөлініп отырды. Әр партаға неше баладан отырды?

А)10 В)3 С)2






Математика 3-сынып

011-нұсқа

1.Амалдарды орында. 800 - (185+218)

А)397 В)269 С)401

2.Спорт алаңына 32 ер бала және 8 қыз бала келді. Ер баланың саны қыз балаға қарағанда неше есе артық?

А)5 В)4 С)6

3.Теңдеуді шеш: 5∙х = 45

А)5 В)7 С)9

4.Өрнек түрінде жаз және оның мәнін тап. 84 пен 47 сандар айырмасының 3-ке көбейтіндісін тап.

А)100 В)111 С)112

5.Шаршының периметрі 20 см. Оның ауданын тауып, дұрыс жауапты тап.

А)25 см² В)20 см² С)30 см²

6.Теңдеу құр және оны шеш: Мен бір сан ойладым, оны 3 есе көбейткенде 24 шықты. Сол санды тап.

А)8 В)12 С)6

7.Амалдарды орында: 390:3+150∙5

А)880 В)780 С)680

8.Айнұр 30 тұшпара пісірді. Ол 10 тұшпараны және сонша тұшпараны әкесіне берді. Айнұр өзіне қанша тұшпара қалдырды?

А)9 В)10 С)11

9.Тік төртбұрыштың ұзындығы 8 см, ал ені 2 см қысқа. Тік төртбұрыштың периметрін және ауданын тап.

А)28 см, 48 см² В)24 см, 50 см² С)32 см,64 см²

10.Өрнек түрінде көрсет және оның мәнін тап: 4-ті 5 пен 7-нің қосындысына көбейт.

А)39 В)54 С)75

11.Бір тігінші әрқайсысына 3 метрден жұмсап, 21 м матадан бірнеше көйлек тікті, ал екінші тігінші әрқайсысына 2 метрден жұмсап, 14 м матадан бірнеше көйлек тікті. Екі тігінші барлығы неше көйлек тікті?

А)16 см В)14 см С)15 см

12.Текшенің қыры 4 см. Оның көлемін тап.

А)24 см³ В)36 см³ С)64 см³

13.Амалдарды орында: 480:4-120:2

А)70 В)50 С)60

14.Бөшкеге 36 кг бал құйылған. Айша апай оны 9 шыны құтыға теңдей бөліп құйды. Осындай 1 құтыда неше кг бал бар. Осындай 7 құтыда ше?

А)4;28 В)5;29 С)3;27

15.Теңдеуді шеш: х-15=48

А)64 В)63 С)65

16.Алаңда ойын ойнағанда 12 қыз бала және 16 ер баланы 2 командаға теңдей бөлді. Сонда әрбір командада барлығы неше баладан болған?

А)14 В)15 С)13






Математика 3-сынып

012-нұсқа

1.Теңдеуді шеш. 480:х = 60

А)80 В)8 С)60

2.Өрнектің мәнін тап: 9∙7+3²-45

А)27 В)63 С)72

3.Ұстаханада түске дейін 10 таға, ал түстен кейін 8 таға соғылды. Кеі күнде неше таға соғылды?

А)18 В)28 С)36

4.Шаршының ауданы 25 см². Оның периметрін тап.

А)15 см В)20 см С)25 см

5.Сегізден бір бөлігін тап: 24 сағат

А)3 сағ В)4 сағ С)5 сағ

6.Қонақ үйде түске дейін екі адамдық 30 бөлме, ал кешке таман үш адамдық 7 бөлме босады. Барлығы қанша орын босады?

А)60 В)21 С)81

7.Теңдеуді шеш: 320-х=6+24

А)30 В)290 С)310

8.Ұзындығы 4 см, ені 2 см болатын тіктөртбұрыштың периметрі мен ауданын тап.

А)6 см, 8 см² В)8 см, 6 см² С) 12 см, 8 см²

9.Жансая 18 м матаның алтыдан бір бөлігін кесіп алды. Неше метр мата кесіп алды?

А)6 м В)5 м С)3 м

10.Салыстыр: 539 м*5 м 30 см

А)< В)> С)=

11.Өрнектің мәнін тап: 72+(106-74):4

А)32 В)26 С)80

12.Тіктөртбұрыштың ені 2 см, ал ұзындығы одан 4 есе артық. Оның периметрі мен ауданын тап.

А)12 см, 8 см² В)20 см, 16 см² С)10 см, 8 см²

13.Үштен бір бөлігінің ұзындығы 5 см болатын кесіндінің ұзындығы неше сантиметр?

А)5 см В)10 см С)15 см

14.Бір үйдің 3 ұлы бар, 3 ұлдың әрқайсысының бір әпкесі, бір қарындасы бар. Бұл үйдің баласы нешеу болғаны?

А)5 В)4 С)3

15.5 автобустың әрқайсысында 15 әйел және 20 ер адам болса, автобустарда барлығы неше адам бар?

А)35 В)150 С)175

15.30 л сүт құйылған ыдыстан 3 литрлік 2 банканы толтырып сүт құйып алынды. Ыдыста неше литр сүт қалды?

А)25

В)24

С)23










Математика3-снып 013-нұсқа

1. у-666=222 теңдеудің мәні нешеге тең. а) 440 ә) 888 б) 936

2. Ұзындығы 10 м, ені 5м тіктөртбұрыштың ауданын есепте.

а) 50м² ә) 30м² б) 15м²

3. 640 саны қай есептің мәніне  тең.

а) 840-360 ә) 380+160+200 б) 20+530+150

4. Ғасыр жылдан көп пе, аз ба? а) ұзақ ә) қысқа б) аз

5. 1 жыда неше ай бар? а) 12 ай ә) 14 ай б) 10 ай

6. Тіктөртбұрыштың периметрі 20см, ал ұзындығы 5 см,

енін тап.

а) 5 см ә) 6 см б) 3 см

 7. Тіктөрбұрыштың ұзындығы 5 см, ені 3 см, периметрі қанша?

а) 18 см ә) 16 см б) 14 см

 8. 272+326 өрнегінің мәні нешеге тең.

а) 598 ә) 600 б) 630

9. Саяхатқа баруға топ құрылды. Әр топқа 10 бала және 10 ересек адам жазылды.    

Барлығы 8 топ болды. Саяхатқа қанша адам барады?

а) (10+8)+10 ә) (10+10)х8 б) (10х8)+10

 10. 50х2 өрнегіне теңдік болуға қай өрнек сәйкес келеді?

а) 600:2 ә) 900:3 б)450-350

 11. 8ц 45кг-ді кг-ға айналдыр.

а) 800кг ә) 845кг б) 853кг

 12. Сыныпта 14 қыз бала және 12ер бала бар. Ойын кезінде олар тең 2 топқа бөлінді. Әр топта қанша баладан бар?

а) 12 бала ә) 13 бала б) 10 бала

13. 5 сандарының аралақтарына жақша немесе амал таңбаларын қойғанда

 100 шығады. Қай қатарда?

а) 5...5...5 ә) 5...5...5...5 б) 5...5...5...5...5

 14. (360+120):6 өрнегінің мәні нешеге тең?

а) 80 ә) 85 б) 83

 15. 2 тәулік ....42 сағат салыстыр.

а) > ә) < б) =

 16. 866 – а = 406 теңдеудің мәні.

а) 460 ә) 360 б) 560

 17. 85:17 өрнегінің мәні.

а) 6 ә) 3 б) 5

 18. у – 100 = 600 – 450 теңдеудің шешімі.

а) 200 ә) 250 б) 150

 19. 4 санының кубы нешеге тең?

а) 60 ә) 64 б) 16

 20. Қабырғалары 3см 2мм шаршының перимерін тап.

а) 12см 8мм ә) 10см 8мм б) 11см 8мм

 21. 15 жаңғақты ағайынды 5 балаға тең бөліп беру керек. Ағайындылардың

әрқайсысына неше жаңғақтан тиеді?

а) 3 жанғақ ә) 2 жаңғақ б) 1жаңғақ

 22. 8²+100 өрнегі нешеге тең?

а) 100 ә) 160 б) 164

 23. Қалдықпен бөлуді орында. Қай жауап дұрыс? 60:9 мәнін тап.

а) 6 (6 қалд.) ә) 6 (3 қалд.) б) 5 (6 қалд.)

 24. Кітапханада 57 оқушы отыр, бұл студенттерге қарағанда 4 есе кем. Студенттер

саны қанша? а) 220 ә) 228 б) 130

25. 214х2+350:5 – 924:7 есепте

а) 363 ә) 360 б) 366



Математика тест 3-сынып 014-нұсқа

1.Амалдарды орында. 800 - (185+218) А)397 В)269 С)401

2.Спорт алаңына 32 ер бала және 8 қыз бала келді. Ер баланың саны қыз балаға қарағанда неше есе артық? А)5 В)4 С)6

3.Теңдеуді шеш: 5∙х = 45 А)5 В)7 С)9

4.Өрнек түрінде жаз және оның мәнін тап. 84 пен 47 сандар айырмасының 3-ке көбейтіндісін тап. А)100 В)111 С)112

5.Шаршының периметрі 20 см. Оның ауданын тауып, дұрыс жауапты тап.

А)25 см² В)20 см² С)30 см²

6.Теңдеу құр және оны шеш: Мен бір сан ойладым, оны 3 есе көбейткенде 24 шықты. Сол санды тап. А)8 В)12 С)6

7.Амалдарды орында: 390:3+150∙5 А)880 В)780 С)680

8.Айнұр 30 тұшпара пісірді. Ол 10 тұшпараны және сонша тұшпараны әкесіне берді. Айнұр өзіне қанша тұшпара қалдырды?

А)9 В)10 С)11

9.Тік төртбұрыштың ұзындығы 8 см, ал ені 2 см қысқа. Тік төртбұрыштың периметрін және ауданын тап.

А)28 см, 48 см² В)24 см, 50 см² С)32 см,64 см²

10.Өрнек түрінде көрсет және оның мәнін тап: 4-ті 5 пен 7-нің қосындысына көбейт. А)39 В)54 С)75

11.Бір тігінші әрқайсысына 3 метрден жұмсап, 21 м матадан бірнеше көйлек тікті, ал екінші тігінші әрқайсысына 2 метрден жұмсап, 14 м матадан бірнеше көйлек тікті. Екі тігінші барлығы неше көйлек тікті?

А)16 см В)14 см С)15 см

12.Текшенің қыры 4 см. Оның көлемін тап. А)24 см³ В)36 см³ С)64 см³

13.Амалдарды орында: 480:4-120:2 А)70 В)50 С)60

14.Бөшкеге 36 кг бал құйылған. Айша апай оны 9 шыны құтыға теңдей бөліп құйды. Осындай 1 құтыда неше кг бал бар. Осындай 7 құтыда ше?

А)4;28 В)5;29 С)3;27

15.Теңдеуді шеш: х-15=48 А)64 В)63 С)65

16.Алаңда ойын ойнағанда 12 қыз бала және 16 ер баланы 2 командаға теңдей бөлді. Сонда әрбір командада барлығы неше баладан болған?

А)14 В)15 С)13

17.Қораптың қақпағы төртбұрыш түрінде. Оның ұзындығы 1 см, ені 9 см болса, осы қораптың бетінің ауданы және периметрі неге тең?

А)100;18 В)108;42 С)109;23

18.Амалдарды орында:56:7+72:9-11 А)5 В)6 С)7

19.Екі адам екі сағатта екі велосипед жасап шығарады. 6 сағатта 12 велосипед шығару үшін қанша адм қажет? А)9 В)12 С)18

20. Шаршының көлемінің формуласы. А)а∙в∙с В)а∙а∙а С) а∙в∙һ



Математика 3-сынып 015-нұсқа

 

1. 720 : Х = 9 теңдеуінің мәні нешеге тең. а) 80 ә) 60 б) 16

 2. Ұзындығы 6м, ені 4м үшбұрыштың ауданын есепте.

а) 24м² ә) 20м² б) 10м²

 3. 470 саны қай есептің мәні?

а) 940 – 460 ә) 840 – 380 б) 150+330+160

 4. 1 сағатта қанша минут бар?

а) 30мин ә) 60мин б) 120мин

 5. 1мин. неше секунд бар?

а) 60сек ә) 30сек б) 120сек

 6. Тік төртбұрыштың периметрі 20см, ал ұзындығы 7 см, ені қанша?

а) 4см ә) 5 см б) 3см

 7.Тік төртбұрыштың ұзындығы 6см, ені 3см, периметрі қанша?

а) 14см ә) 18см б) 3см

 8. 800 – 345 өрнегінің мәні нешеге тең?

а) 355 ә) 555 б) 455

 9. Дүкенде күніне 40 бөлке ақ нан және 20 бөлке қара нан сатылады. Бір аптада

барлығы қанша бөлке нан сатылады?

а) (40+20)х7 ә) (40х7)+20 б) (20х7)+40

10.32х2 өрнегіне теңсіздік құруға қай өрнек сәйкес?

а) 45х3 ә) 8х8 б) 51+13

 11. 2 сағ 30мин өрнегін минутқа өрнекте.

а) 150мин ә) 230мин б) 132 мин

12. Сыныпта 10 қыз бала және 14 ер бала болды. Ойын кезінде олар тең 2 топқа

бөлінді. Әр топта қанша баладан бар?

а) 12 бала ә) 13 бала б) 10 бала

 13. 5  сандарының аралықтарына жақша немесе амал таңбаларын қойғанда 250

шығады. Қай жауап сәйкес келеді?

а) 5...5...5...5...5 ә) 5...5...5 б) 5...5

14. (180+120):30 өрнегінің мәні нешеге тең.

а) 10 ә) 11 б) 20

 15. 700см...7дм салыстыр.

а) > ә) < б) =

16. С х 4 = 640 теңдеудің шешімі

а) 16 ә) 14 б) 13

 17. 125:25 өрнегі нешеге тең.

а) 5 ә) 4 б) 6

18. Х+100=20+520 теңдеуі нешеге тең?

а) 420 ә) 330 б) 430

19. 5 санының кубы нешеге тең?

а) 75 ә) 25 б) 50

20. Қабырғалары 4см 2мм болатын шаршының периметрін тап.

а) 16см 6мм ә) 17см 6мм б) 16см 5мм

21. 17 алманы 3 себетке тең бөліп салу керек. Әр себетте қанша алмадан болады?

а) 5 алма 2-уі қалады ә) 6 алма б) 4 алма 7-уі қалады

22. 10² - 24 өрнегі нешеге тең?

а) 66 ә) 76 б) 86

 23. 42:14 қалдықпен бөлуді орында, жауабын тап.

а) 3 (3 қалд.) ә) 4 (2 қалд.) б) 2 (2 қалд.)

 24. Өнерпаздар үйірмесінде 46 оқушы жазылды, бұл хор үйірмесіндегілерге

қарағанда 3 есе кем. Оқушылар саны қанша?

а)100 ә)138 б) 30

 25. 267х2 – 100х2+840:5 есепте.

а) 502 ә)503 б) 464






Математика 3-сынып

2-нұсқа

1.Теңдеуді шеш: 360:а=40

А)9

В)90

С)900

2.Өрнектің мәнін тап:8²-3²∙2

А)64

В)18

С)46

3.Тігінші 15 м және 12 м матадан шапан тікті. Ол әр шапанға 3 м матадан жұмсады. Тігінші барлық матадан неше шапан тікті?

А)27

В)9

С)3

4.Шаршының ауданы 36 см².Оның периметрін тап.

А)6 см

В)12 см

С)24 см

5.Алтыдан бір бөлігін тап: 48 минут

А)6 мин

В)8 мин

С)9 мин

6.Айнаш литрі 90 теңгеден алдымен 2 л, содан кейін 3 л сүт сатып алды. Айнаш барлығы неше теңге төледі?

А)180 тг

В)250 тг

С)450 тг

7.Теңдеуді шеш: 72:х=18-9

А)8

В)9

С)10

8.Ұзындығы 5 см, ені 3 см болатын тіктөртбұрыштың периметрі мен ауданын тап.

А)8 см, 15 см²

В)8 см², 15 см

С)16 см, 15 см²

9.Балалар 9 м жіптің үштен бір бөлігін қиып алды. Неше метр жіп қиып алды?

А)6 м

В)3 м

С)9 м

10.Өрнектің мәнін тап. (5+95)∙(34-30)

А)100

В)200

С)400

11.Салыстыр: 413 дм*4 м10 дм 3 см

А)>

В)=

С)<

12.Еденнің ені 3 м, ұзындығы одан 2 есе артық. Еденнің ауданын тап.

А)5 м²

В)10 м²

С)18 м²

13.Бестен бір бөлігінің ұзындығы 4 см болатын кесіндінің ұзындығы неше сантиметр?

А)4 см

В)5 см

С)20 см

14.Шанаға қосарлап жегілген үш ат 30 км жүріп өтті. Әр ат қанша километр жүріп өтті?

А)90 км

В)60 км

С)30 км

15.Асханада 5 күн бойы күніне 14 килограмнан, 2 күн бойы 8 килограмнан ұн жұмсалды. Барлығы неше килограмм ұн жұмсалған?

А)86 кг

В)70 кг

С) 16 кг

16.Ұзындығы 8 см, ені 3 см болатын тіктөртбұрыштың жартысының ауданын тап.

А)24 см²

В)12 см²

С)22 см²

17.Өрнектің мәнін тап:800:100∙5

А)40

В)45

С)8

18.Салыстыр: 270:10+9*360:10

А)=

В)<

С)>

19.Болғаны – 5 кг-нан 6 жәшік

Әкеткені – 4 кг-нан 2 жәшік

Қалғаны - ? кг

А)30 кг

В)8 кг

С)22 кг

20.5 дәптер, құны 40 теңге. Бағасы қанша?

А)8 тг

В)35 тг

С)30 тг











Математика 3-сынып

2-нұсқа

1.Амалдарды орында: (62-56)∙2

А)12

В)8

С)13

2.Алмастың 28 теңгесі бар еді. Ол осы ақшаға әрқайсысы 4 теңгеден бірнеше дәптер сатып алды. Алмас неше дәптер сатып алды?

А)9

В)7

С)8

3.Теңдеуді шеш: х∙3= 27

А)8

В)6

С)9

4.Өрнек түрінде жаз. Оның мәнін тап: 75 пен 103-тің қосындысының 2-ге бөліндісін тап.

А)69

В)81

С)89

5.Шаршының периметрі 24 см. Оның ауданын тауып, дұрыс жауабын тап.

А)36 см²

В)40 см²

С)32 см²

6.Теңдеу құр және оны шеш. Мен бір сан ойладым, оны 3 есе кеміткенде 9 шықты. Сол санды тап.

А)27

В)12

С)20

7.Амалдарды орында: (385-193)∙5:2

А)480

В)250

С)300

8.Ертегі кітапта 80 бет бар. Егер Самат күніне 5 беттен оқыса, осы кітапты неше күнде оқып шығады?

А)15

В)16

С) 18

9.Үшбұрыштың периметрі 23 см. Бірінші қабырғасы 6 см, ал екіншісі одан екі есе артық Үшінші қабырғасының ұзындығы неге тең?

А)5

В)7

С)8

10.Өрнек түрінде жаз және оның мәнін тап: 5-ті 53 пен 27-нің айырмасына көбейт.

А)130

В)135

С)125

11.Мектептің асханасына әрқайсысында 15-кг-нан 9 жәшік алма және әрқайсысында 7-кг-нан 12 жәшік өрік әкелінді. Мектептің асханасына барлығы неше кг жеміс әкелінді?

А)225

В)219

С)209

12.Текшенің қыры 3 см. Оның көлемін тап.

А)12 см³

В)14 см³

С)9 см³

13.Амалдарды орында: 390.3+150:5

А)150

В)155

С)160

14.Дүкенде таңертең 35 жібек көйлек және 42 жүн көйлек болған. Дүкенде кешке қарй тек 13 жібек көйлек қалған. Бір күнде неше көйлек сатылған?

А)64

В)65

С)63

15.Теңдеуді шеш. 47-х = 23

А)25

В)24

С)26

16.Амалдарды орында: 9∙4+28:4-21

А)20

В)21

С)22

17.Қазақтың ұлттық билерін билеуден 4 команда жарысқа шықты. Әрбір командада 6 қыз және 6 ер бала бар. Барлығы қанша бала бы билеуден жарысқа қатысқан?

А)48

В)47

С) 49

18.Қалдықпен бөлуді орында: 47:6

А)8 (1 қалд.)

В)7 (5 қалд.)

С)6 (7 қалд.)

19.Жануардың екі оң аяғы, екі сол аяғы, екі алдыңғы, екі артқы аяғы бар. Жануарда неше аяқ бар?

А)6

В)4

С)8

20.Тік төртбұрышты паралелепипедтің көлемінің формуласы.

А)а∙в∙с

В)а∙а∙а

С) а∙в∙һ

16.Қорапта шоколад қосылған 35 тәтті нан және тосап қосылған одан 5 есе кем тәтті нан болды. Қорапта неше тәтті нан бар?

А)7

В)42

С)40

Д) 30

17.Оқу хрестоматиясында 20 ертегі, одан 5 есе кем өлеңдер, ал өлеңге қарағанда 15-і артық әңгімелер берілді.Оқу хрестоматиясында неше шығарма берілген?

А)4

В)20

С)24

Д)43

18.Өрнектің мәнін тап:450:10+800:8

А)45

В)145

С)100

Д)80

19.Бос орында қандай сан тұрады? 30:6∙ = 45

А)5

В)6

С)8

Д)9

20.Бозторғайлар 9 болса, сарышымшықтардың олардан 3-і артық. Барлық құстардың үштен бір бөлігі ұшып кетті. Неше құс ұшып кетті?

А)4

В)3

С)7

Д)9






3 - сынып тест жауаптары

реті

1- тоқсан

2- тоқсан

001

002

003

004

1

А

А

С

В

2

С

В

Д

Д

3

В

С

А

С

4

С

С

А

А

5

В

С

С

В

6

А

А

А

А

7

Д

Д

Д

Д

8

А

А

В

С

9

В

С

В

С

10

Д

С

С

А

11

С

С

А

А

12

Д

Д

С

С

13

В

А

Д

Д

14

С

С

С

А

15

В

Д

А

А









Автор
Дата добавления 29.11.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Тесты
Просмотров6009
Номер материала ДВ-208120
Получить свидетельство о публикации


Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх