Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тест на различение и правильное употребление времён Present Perfect и Past Simple.

Тест на различение и правильное употребление времён Present Perfect и Past Simple.

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Past Simple or Present Perfect. Exercises.


1. Put the verbs in brackets in the Past Simple or in the Present Perfect.

1. I (have, just) ______   a nice pot of coffee. Would you like a cup?

2. I (see, not) ______   Steve this morning yet.

3.  Carol and I are old friends. I (know) ______   her since I (be) ______   a freshman in high school.

4.  Maria (have) ______   a lot of problems since she (come) ______   to this country.

5. I  (go) ______  to Paris in 2003 and 2006.

6.  A car came round the corner and I (jump) ______   out of the way.

7.  Don’t throw the paper away because I (not to read) ______   it yet.

8.  Is Jim going to eat lunch with us today? — No. He (eat) ______   (already).He (eat) ______   lunch an hour ago.

9.  Since we (start) ______   doing this exercise, we (complete) ______  some sentences.

10. I (be) ______   never to Italy.

2. Choose the correct option.

1. Tom and I … friends since childhood.

a) has been
b) were
c) have been
d) was


2. Is it the second time you … Russia? No, I … Russia four or five times.

a) have been to / have been to
b) had been to / was in
c) were in / was in
d) was going to / was to


3. Suvorov never ... a single battle.

a) has lost
b) lost
c) did lose
d) hasn't lost


4. Why … you enter the college in 2000? 

a) not
b) haven’t 
c) were not
d) didn’t


5. … you … my letter from the USA yet? I … it to you a week ago.

a) have – receiving / was sending
b) did – receive / sent
c) have – received / sent
d) are – received / sent


6. ... you ... the newspaper today?

a) have / read
b) did / read
c) have / readed 
d) did / readed


7. Last night my neighbour … you in a perfumer's shop. 

a) seen
b) seed
c) have seen
d) saw


8. We … to throw a party three days ago but mother … no.

a) have decided / have said
b) decided / said
c) has decided / said
d) were deciding / say


9.  He ... his work yet.

a) didn't finish
b) haven't finished
c) hasn't finished
d) hadn't finished


10. We … a kitten 2 months ago. 

a) bought
b) have bought
c) were buying
d) buy

Ответы:

1.

1 have just had, 2 haven’t seen, 3 have known /was, 4 has had / came, 5 went, 6 jumped, 7 haven’t read, 8  has already eaten / ate, 9 started /have completed, 10 have never been

2.

1. c
2. a
3. b
4. d
5. c
6. a
7. d
8. b
9. c
10. a


Автор
Дата добавления 07.01.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров367
Номер материала ДВ-313699
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх