Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тест по английскому языку для 7 класса
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 28 июня.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Тест по английскому языку для 7 класса

библиотека
материалов

7 form

IV term

Test №4

(The theme: English speaking countries.)


I variant


1. The capital of Great Britain is … .

A) Glasgow

B) Manchester

C) London

D) Edinburgh

E) Oxford

2. The UK … of four parts: England, Scotland, Wales and Northern Ireland.    

A) includes

B) consists

C) separates

D) shows

E) washes

3.  The national emblem of England is … .

A)  tulip

B) violet

C) maple leaf

D) thistle

E) rose

4.  The capital of Scotland is … .

A) Edinburgh

B) Glasgow

C) London

D) Manchester

E) Cambridge

5. … is the official language of Great Britain.

A) French

B) Scottish

C) Welsh

D) American

E) English

6. What is the nickname of the flag of the UK?

A) Stars and stripes.

B) Flag of St. Patrick s Cross.

C) Union Jack.

D) Stripes.

E) Stars.

7. The capital of Canada is … .

A) Chester.

B) Ottawa.

C) New-York.

D) Canberra.

E) Washington.

8. What is “Big Ben”?

A)    university

B)     museum

C)    exhibition

D)    bell

E)     theatre

9. The American flag has…stripes.

A) 13

B) 30

C) 50

D) 15

E) 3

10. Who is the head of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland?

A) The President.

B) Speaker.

C) Lord Chancellor.

D) Queen.

E) Mayor.

11. What is the capital of Wales?

A)    Edinburgh

B)    Coventry

C)    Cardiff

D)    Belfast

E)     Birmingham

12. The national emblem of Scotland is … .

A)    thistle

B)     rose

C) daffodil

D)    red hand

E)     shamrock

13. The colours of the American flag are … .

A) Red and blue.

B) Red, white, brown.

C) Red, white, green.

D) Red, white, dark-blue.

E) Red, brown, green.

14. The official residence of the Queen is … .

A) St. Paul’s Cathedral

B) The Westminster Abbey

C) The Tower of London

D) The British Museum

E) Buckingham Palace

15. What is the most famous clock in Britain?

A) Big Stephen.

B) Big Ben.

C) Big Wren.

D) Big Albert.

E)  Big Charles.

16. The oldest of all the royal residences in London is the … .

A) Buckingham Palace

B) Westminster Abbey

C) St. Paul’s Cathedral

D) Tower

E) National Gallery

17. England is separated from France by … .

A) the Pacific Ocean
B) the Irish Sea
C) the Bristol Channel
D) the English Channel
E) the Atlantic Ocean

18. What is the name of the town where William Shakespeare was born?

A) Sheffield.

B) Stratford-on-Avon.

C) London.

D) Coventry.

E) Glasgow.

19. What is the capital of the USA?

A) New York

B) Los Angeles

C) Washington D.C.

D) San Francisco

E) Chicago

20. Who wrote “Hamlet”?

A)    Robert Bums

B)     Mark Twain

C)    Bernard Shaw

D)    Shakespeare

E)     J. London

21. How many states are there in America?

A) 57

B) 25

C) 50

D) 15

E) 52

22. This Queen ruled for the longest period in the English history.

A) Queen Victoria

B) Queen Elizabeth I

C) Queen Elizabeth II

D) Princesses Diana

E)  Princess Anne

23. How many children does Elizabeth II have?

A) 2

B) 4

C) 6

D) 3

E) 1

24. Prince Charles is Queen Elizabeth’s … .

A) Father

B) Brother

C) Son

D) Husband

E) Uncle

25. Where does the President of the USA live and work?

A) in the Pentagon

B) in the White House

C) in Congress

D) in the Empire State Building

E) in the supreme court

7 form

IV term

Test №4

(The theme: English speaking countries.)


II variant


1. Washington, D.C. stands for:

A) State

B) City

C) District

D) Country

E) Town

2. Who was the first president of the USA?

A) Tomas Jefferson

B) George Washington

C) Ulysses Grant

D) Bill Clinton

E) Abraham Lincoln

3. How do people often call American flag?

A) “Old Glory”

B) “The Star-Spangled Banner”

C) “The Stars”

D) “Jack Union”

E) “Stars and Stripes”

4. The capital of Great Britain is … .

A) Glasgow

B) Manchester

C) London

D) Edinburgh

E) Oxford

5. The colours of the American flag are … .

A) Red and blue.

B) Red, white, brown.

C) Red, white, green.

D) Red, white, dark-blue.

E) Red, brown, green.

6. The official residence of the Queen is … .

A) St. Paul’s Cathedral

B) The Westminster Abbey

C) The Tower of London

D) The British Museum

E) Buckingham Palace

7. What is the most famous clock in Britain?

A) Big Stephen.

B) Big Ben.

C) Big Wren.

D) Big Albert.

E)  Big Charles.

8. The oldest of all the royal residences in London is the … .

A) Buckingham Palace

B) Westminster Abbey

C) St. Paul’s Cathedral

D) Tower

E) National Gallery

9. England is separated from France by … .

A) the Pacific Ocean
B) the Irish Sea
C) the Bristol Channel
D) the English Channel
E) the Atlantic Ocean

10. What is the name of the town where William Shakespeare was born?

A) Sheffield.

B) Stratford-on-Avon.

C) London.

D) Coventry.

E) Glasgow.

11. What is the capital of the USA?

A) New York

B) Los Angeles

C) Washington D.C.

D) San Francisco

E) Chicago

12. Who wrote “Hamlet”?

A)    Robert Bums

B)     Mark Twain

C)    Bernard Shaw

D)    Shakespeare

E)     J. London

13. How many states are there in America?

A) 57

B) 25

C) 50

D) 15

E) 52

14. The UK … of four parts: England, Scotland, Wales and Northern Ireland.    

A) includes

B) consists

C) separates

D) shows

E) washes

15.  The national emblem of England is … .

A)  tulip

B) violet

C) maple leaf

D) thistle

E) rose

16.  The capital of Scotland is … .

A) Edinburgh

B) Glasgow

C) London

D) Manchester

E) Cambridge

17. … is the official language of Great Britain.

A) French

B) Scottish

C) Welsh

D) American

E) English

18. What is the nickname of the flag of the UK?

A) Stars and stripes.

B) Flag of St. Patrick s Cross.

C) Union Jack.

D) Stripes.

E) Stars.

19. The capital of Canada is … .

A) Chester.

B) Ottawa.

C) New-York.

D) Canberra.

E) Washington.

20. What is “Big Ben”?

A)    university

B)     museum

C)    exhibition

D)    bell

E)     theatre

21. The American flag has…stripes.

A) 13

B) 30

C) 50

D) 15

E) 3

22. Who is the head of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland?

A) The President.

B) Speaker.

C) Lord Chancellor.

D) Queen.

E) Mayor.

23. What is the capital of Wales?

A)    Edinburgh

B)    Coventry

C)    Cardiff

D)    Belfast

E)     Birmingham

24. The national emblem of Scotland is … .

A)    thistle

B)     rose

C) daffodil

D)    red hand

E)     shamrock

25. This Queen ruled for the longest period in the English history.

A) Queen Victoria

B) Queen Elizabeth I

C) Queen Elizabeth II

D) Princesses Diana

E)  Princess Anne

7 form

IV term

Test №4

(The theme: English speaking countries.)

KEYS

I variant II variant


C
  1. C

  1. B

  1. B

  1. E

  1. E

  1. A

  1. C

  1. E

  1. D

  1. C

  1. E

  1. B

  1. B

  1. D

  1. D

  1. C

  1. D

  1. D

  1. B

  1. C

  1. C

  1. A

  1. D

  1. D

  1. C

  1. E

  1. B

  1. B

  1. E

  1. D

  1. A

  1. D

  1. E

  1. B

  1. C

  1. C

  1. B

  1. D

  1. D

  1. C

  1. A

  1. C

  1. D

  1. B

  1. C

  1. C

  1. A

  1. B

  1. C



0-3=2

4-12=3

13-20=4

21-25=5



Подайте заявку сейчас на любой интересующий Вас курс переподготовки, чтобы получить диплом со скидкой 50% уже осенью 2017 года.


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Автор
Дата добавления 14.05.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров194
Номер материала ДБ-080794
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх