Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тест по английскому языку для 8 класса

Тест по английскому языку для 8 класса

Напоминаем, что в соответствии с профстандартом педагога (утверждён Приказом Минтруда России), если у Вас нет соответствующего преподаваемому предмету образования, то Вам необходимо пройти профессиональную переподготовку по профилю педагогической деятельности. Сделать это Вы можете дистанционно на сайте проекта "Инфоурок" и получить диплом с присвоением квалификации уже через 2 месяца!

Только сейчас действует СКИДКА 50% для всех педагогов на все 111 курсов профессиональной переподготовки! Доступна рассрочка с первым взносом всего 10%, при этом цена курса не увеличивается из-за использования рассрочки!

ВЫБРАТЬ КУРС И ПОДАТЬ ЗАЯВКУ
библиотека
материалов

8 form

IV term

Test №4

(The theme: English speaking countries. The outstanding people of the USA, their influence on the world culture.)


I variant


1. Abai Kunanbaev was born in 1845 in settlement near the city of … .

A) Uralsk

B) Kostanay

C) Almaty

D) Semei

E) Aktau

2. Translate: “Абайдың Қара сөздері көптеген шет тілдеріне аударылды” –

A) Abai liked to read books of great Russian poets and writers.

B) Abai liked to write books about love and justice.

C) Abai had a black coat with Kazakh traditional ornaments.

D) Abai is well-known all over the world: Russian, England, the USA.

E) The Words of Abai have been translated into many foreign languages.

3.  The national emblem of England is … .

A)  tulip

B) violet

C) maple leaf

D) thistle

E) rose

4.  The capital of Scotland is … .

A) Edinburgh

B) Glasgow

C) London

D) Manchester

E) Cambridge

5. … is the official language of Great Britain.

A) French

B) Scottish

C) Welsh

D) American

E) English

6. What is the nickname of the flag of the UK?

A) Stars and stripes.

B) Flag of St. Patrick s Cross.

C) Union Jack.

D) Stripes.

E) Stars.

7. The capital of Canada is … .

A) Chester.

B) Ottawa.

C) New-York.

D) Canberra.

E) Washington.

8. Charles Dickens was one … the most popular writers … his time.

A)    in, on

B)     at, of

C)    of, in

D)    at, the

E)     of, by

9. The American flag has…stripes.

A) 13

B) 30

C) 50

D) 15

E) 3

10. Who is the head of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland?

A) The President.

B) Speaker.

C) Lord Chancellor.

D) Queen.

E) Mayor.

11. What is the capital of Wales?

A)    Edinburgh

B)    Coventry

C)    Cardiff

D)    Belfast

E)     Birmingham

12. The national emblem of Scotland is … .

A)    thistle

B)     rose

C) daffodil

D)    red hand

E)     shamrock

13. The colours of the American flag are … .

A) Red and blue.

B) Red, white, brown.

C) Red, white, green.

D) Red, white, dark-blue.

E) Red, brown, green.

14. The official residence of the Queen is …

A) St. Paul’s Cathedral

B) The Westminster Abbey

C) The Tower of London

D) The British Museum

E) Buckingham Palace

15. What is the most famous clock in Britain?

A) Big Stephen.

B) Big Ben.

C) Big Wren.

D) Big Albert.

E)  Big Charles.

16. The oldest of all the royal residences in London is the … .

A) Buckingham Palace

B) Westminster Abbey

C) St. Paul’s Cathedral

D) Tower

E) National Gallery

17. England is separated from France by … .

A) the Pacific Ocean
B) the Irish Sea
C) the Bristol Channel
D) the English Channel
E) the Atlantic Ocean

18. What is the name of the town where William Shakespeare was born?

A) Sheffield.

B) Stratford-on-Avon.

C) London.

D) Coventry.

E) Glasgow.

19. What is the capital of the USA?

A) New York

B) Los Angeles

C) Washington D.C.

D) San Francisco

E) Chicago

20. Who wrote “Hamlet”?

A)    Robert Bums

B)     Mark Twain

C)    Bernard Shaw

D)    Shakespeare

E)     J. London

21. How many states are there in America?

A) 57

B) 25

C) 50

D) 15

E) 52

22. This Queen ruled for the longest period in the English history.

A) Queen Victoria

B) Queen Elizabeth I

C) Queen Elizabeth II

D) Princesses Diana

E)  Princess Anne

23. How many children does Elizabeth II have?

A) 2

B) 4

C) 6

D) 3

E) 1

24. Prince Charles is Queen Elizabeth’s … .

A) Father

B) Brother

C) Son

D) Husband

E) Uncle

25. Where does the President of the USA live and work?

A) in the Pentagon

B) in the White House

C) in Congress

D) in the Empire State Building

E) in the supreme court

8 form

IV term

Test №4

(The theme: English speaking countries. The outstanding people of the USA, their influence on the world culture.)


II variant


1. Charles Dickens … in 1870, but his interesting stories are still popular today.

A) die

B) died

C) had die

D) has die

E) have died

2. Who was the first president of the USA?

A) Tomas Jefferson

B) George Washington

C) Ulysses Grant

D) Bill Clinton

E) Abraham Lincoln

3. How do people often call American flag?

A) “Old Glory”

B) “The Star-Spangled Banner”

C) “The Stars”

D) “Jack Union”

E) “Stars and Stripes”

4. The capital of Great Britain is … .

A) Glasgow

B) Manchester

C) London

D) Edinburgh

E) Oxford

5. The colours of the American flag are … .

A) Red and blue.

B) Red, white, brown.

C) Red, white, green.

D) Red, white, dark-blue.

E) Red, brown, green.

6. The official residence of the Queen is … .

A) St. Paul’s Cathedral

B) The Westminster Abbey

C) The Tower of London

D) The British Museum

E) Buckingham Palace

7. What is the most famous clock in Britain?

A) Big Stephen.

B) Big Ben.

C) Big Wren.

D) Big Albert.

E)  Big Charles.

8. The oldest of all the royal residences in London is the … .

A) Buckingham Palace

B) Westminster Abbey

C) St. Paul’s Cathedral

D) Tower

E) National Gallery

9. England is separated from France by … .

A) the Pacific Ocean
B) the Irish Sea
C) the Bristol Channel
D) the English Channel
E) the Atlantic Ocean

10. What is the name of the town where William Shakespeare was born?

A) Sheffield.

B) Stratford-on-Avon.

C) London.

D) Coventry.

E) Glasgow.

11. What is the capital of the USA?

A) New York

B) Los Angeles

C) Washington D.C.

D) San Francisco

E) Chicago

12. Who wrote “Hamlet”?

A)    Robert Bums

B)     Mark Twain

C)    Bernard Shaw

D)    Shakespeare

E)     J. London

13. How many states are there in America?

A) 57

B) 25

C) 50

D) 15

E) 52

14. The UK … of four parts: England, Scotland, Wales and Northern Ireland.    

A) includes

B) consists

C) separates

D) shows

E) washes

15.  The national emblem of England is … .

A)  tulip

B) violet

C) maple leaf

D) thistle

E) rose

16.  The capital of Scotland is … .

A) Edinburgh

B) Glasgow

C) London

D) Manchester

E) Cambridge

17. … is the official language of Great Britain.

A) French

B) Scottish

C) Welsh

D) American

E) English

18. What is the nickname of the flag of the UK?

A) Stars and stripes.

B) Flag of St. Patrick s Cross.

C) Union Jack.

D) Stripes.

E) Stars.

19. The capital of Canada is … .

A) Chester.

B) Ottawa.

C) New-York.

D) Canberra.

E) Washington.

20. What is “Big Ben”?

A)    university

B)     museum

C)    exhibition

D)    bell

E)     theatre

21. The American flag has…stripes.

A) 13

B) 30

C) 50

D) 15

E) 3

22. Who is the head of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland?

A) The President.

B) Speaker.

C) Lord Chancellor.

D) Queen.

E) Mayor.

23. What is the capital of Wales?

A)    Edinburgh

B)    Coventry

C)    Cardiff

D)    Belfast

E)     Birmingham

24. The national emblem of Scotland is … .

A)    thistle

B)     rose

C) daffodil

D)    red hand

E)     shamrock

25. This Queen ruled for the longest period in the English history.

A) Queen Victoria

B) Queen Elizabeth I

C) Queen Elizabeth II

D) Princesses Diana

E)  Princess Anne

8 form

IV term

Test №4

(The theme: English speaking countries. The outstanding people of the USA, their influence on the world culture.)

KEYS

I variant II variant


D
  1. D

  1. E

  1. B

  1. E

  1. E

  1. A

  1. C

  1. E

  1. D

  1. C

  1. E

  1. B

  1. B

  1. C

  1. D

  1. C

  1. D

  1. D

  1. B

  1. C

  1. C

  1. A

  1. D

  1. D

  1. C

  1. E

  1. B

  1. B

  1. E

  1. D

  1. A

  1. D

  1. E

  1. B

  1. C

  1. C

  1. B

  1. D

  1. D

  1. C

  1. A

  1. C

  1. D

  1. B

  1. C

  1. C

  1. A

  1. B

  1. C



0-3=2

4-12=3

13-20=4

21-25=5


Общая информация

Номер материала: ДБ-080802

Похожие материалы

Вам будут интересны эти курсы:

Курс профессиональной переподготовки «Английский язык: лингвистика и межкультурные коммуникации»
Курс «Русский для иностранцев»
Курс профессиональной переподготовки «Испанский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Немецкий язык: теория и методика обучения в образовательной организации»
Курс профессиональной переподготовки «Китайский язык: теория и методика обучения иностранному языку в образовательной организации»
Курс «Английский язык для начинающих (Beginner)»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания немецкого языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания французского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания итальянского языка с учетом требований ФГОС»
Курс повышения квалификации «Специфика преподавания китайского языка с учетом требований ФГОС»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков: английский, немецкий, французский»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика преподавания иностранных языков в начальной школе»
Курс профессиональной переподготовки «Теория и методика билингвального обучения иноcтранным языкам»
Курс повышения квалификации «Теория и методика преподавания основ латинского языка с медицинской терминологией в организациях СПО»
Курс профессиональной переподготовки «Организация деятельности помощника-референта руководителя со знанием иностранных языков»