Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тест по английскому языку "Модальные глаголы"

Тест по английскому языку "Модальные глаголы"


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

  1. Вставьте подходящие модальные глаголы (must, may, can, need, to have to, to be able to).

1. You ............................not come to help them tomorrow: the work is done.

2. You ...…………….not change the whole text as the beginning is all right. You ...................... only rewrite the second part of it.

3. ………………………. you help me now? — I am afraid not: I am in a great hurry. I shall be free in the evening. Come to my place at about eight, and I ……………………. help you.

4. John ……………………….. not tell us the rules of the game: we know them.

5. ………………………... I return the book to you on Friday? I am afraid I ... not finish it before. — No, that is too late. You …………………………... bring it to me not later than Wednesday.

 6. It is already six o'clock. We ……………………………….. hurry if we don't want to be late.

7. ………………………….... you translate this text into English? — I think I …………………………..

8. They spent all the morning on the river bank. Only Ann …………………………….. return home as she …………………………. not stay in the sun for such a long time.

  1. Выберите  подходящие по смыслу модальные глаголы (can, can't, may, mast, needn't, shouldn't).

1. Она, должно быть, дома сейчас. ____________________________

2. Она, должно быть, была дома вчера. _________________________

3. Мы, может быть, придем к вам завтра. ____________________________

4. Они, может быть, приходили к нам вчера, но нас не было дома. _________________________

5. Он, должно быть, видел этот памятник, когда был в вашем городе. _______________________

6. Он, может быть, видел этот памятник, когда был в вашем городе. _______________________

7. Не может быть, что он знает эту картину. __________________________

8. Не может быть, что он видел эту картину. _________________________

9. Ты можешь пойти туда: я не возражаю. ________________________

10. Ты можешь пойти туда: это совсем близко. ________________________

11. Ты не можешь пойти туда: ты не знаешь адреса. _______________________

12. Ты можешь не ходить туда: я могу им позвонить. _______________________

13. Ты не должен идти туда: они очень плохие люди. _______________________

14. Ты мог и не ходить туда вчера. _________________________

15. Тебе следует пойти туда: они тебя ждут. ______________________

16. Тебе следовало пойти туда вчера. ________________________

17. Тебе не следовало ходить туда вчера. ___________________________

















1. _____ you help me with my homework?

A) Are 
B) May 
C) Can 
D) Need

2. You _____ enter without a tie.

A) aren’t 
B) can’t 
C) ought not 
D) weren’t

3. We _____ leave now or we’ll be late.

A) has to 
B) must 
C) can
D) will

4. If you had video, you _____ record it yourself tonight.

A) could 
B) can 
C) must 
D) may

5. A: My car has been stolen.
    B: _____.

A) You should ring the police. 
B) Will you phone the police?
C) Could you ring the police? 
D) You are phoning the police.

6. A: She can’t sing.
    B: Neither_____.

A) do I 
B) could I 
C) am I 
D) can I

7. If you don’t feel better you _____ go to bed.

A) ought 
B) should 
C) don’t have to 
D) needn’t

8. You _____ get the 8.45 train. It doesn’t stop at Yorkshire.

A) had better 
B) mustn’t 
C) should 
D) don’t have to

9. His illness got worse and worse. In the end he _____ go into hospital for an operation.

A) will have to 
B) must 
C) had to 
D) ought to have

10. You _____ any more aspirins; you’ve had four already.

A) mustn’t take 
B) needn’t have taken
C) shouldn’t have taken 
D) had better not take

11. You _____ spanked her. She didn’t deserve it.

A) shouldn’t have 
B) needn’t have
C) mustn’t have 
D) couldn’t have

12. A: I wonder who took my alarm clock.
      B: It _____ Julia. She _____ supposed to get up early.

A) might be / is 
B) could be / is
C) had to be / was 
D) must have been / was

13. In a hundred years’ time we _____ out of water to drink.

A) must have run 
B) might have been/run
C) should have run 
D) may have run

14. A: Did you enjoy the concert?
      B: It was OK, but I ___ to the theatre.

A) needn’t have gone 
B) must have gone
C) had better go 
D) would rather have gone

15. When I was a child, I _____ a flashlight to bed with me so that I _____ read comic books without my parents’ knowing them.

A) used to take / could 
B) was used to taking / could
C) would take / can 
D) would have taken / was able to



Ответы.

1 – C, 2 – B,  3 – B, 4 – A, 5 – A, 6 – D, 7 – B, 8 – B, 9 – C, 10 – A, 11 – A, 12 – D, 13 – D, 14 – D, 15 – A.











































Students ___ cheat in the test.







2

You ___ wear a uniform to school.







3

You ___ wash your face every morning.







4

I ___ go home now. My dog needs walking and feeding.







5

I ___ tell anyone what happened.







6

You ___ worry about the children. They’ll be ok.







7

You ___ always pay the bills on time.







8

I ___take part in this conference. It’s obligatory.







9

You ___ burn fires in the forest.







10

You ___ make your bed. I’ll do it for you.







11

You ___ keep silence in the library.







12

My brother has fallen ill. I ___ take him to the hospital.







13

You ___ tell lies. It’s not nice of you.

A






14

You ___ wash the floors. I did yesterday.

A






15

I ___ visit my sister tonight. I haven’t seen her for ages.







16

You ___cross the road when the red light is on.







17

You ___ attend the lectures in order to pass the exams.







18

We ___ respect our parents.







19

You ___ stay in an expensive hotel. Book a cheaper one.







20

I ___ study well in order to get scholarship.







21

I think you ___ to thank your dad for your birthday present.







22

You ___ book tickets in advance. You’ll buy them before the match.







23

Passengers ___ take too much luggage with them on the plane.







24

Jack lives far from the office, so he ___ to take a bus every day to get there.







25

Wait! I ___ check whether I locked the door.










Автор
Дата добавления 10.09.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров333
Номер материала ДБ-184023
Получить свидетельство о публикации

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх