Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тест сұрақтары "Фразалық етістіктер"

Тест сұрақтары "Фразалық етістіктер"



Осталось всего 4 дня приёма заявок на
Международный конкурс "Мириады открытий"
(конкурс сразу по 24 предметам за один оргвзнос)


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Фразалық етістіктер

  1. «Талап ету» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

  1. to call for

  2. to call forth

  3. to call in

  4. to call up

  5. to call off

  1. «Біреумен бару» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз:

  1. to come across

  2. to come along

  3. to come off

  4. to come back

  5. to come to

  1. «Бір нәрсені істейін деп жату» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

A) to be in

B) to be away

C) to be off

D) to be going to do something

E) to be back

  1. «to come along with» білдіреді

A) қайтып оралу

B) болып қашу

C) кездейсоқ кездесу

D) бірге бару

E) кіру

  1. . «to cut off» білдіреді

A) пішу

B) шабу

C) кеміту

D) алу

E) кесу

  1. «Біреумен ұрысысып қалу» мағынасы бар тіркес етістігін таңдаңыз

A) to break with

B) to break into

C) to break up

D) to break down

E) to break in

  1. «жазу» мағынасы бар тіркес етістігін таңдаңыз

A) to put out

B) to put on

C) to put down

D) to put up with

E) to put off

  1. «Hurry» сөзінің анықтамасы

A) to do something very quickly

B) to play with friends

C) to do to the cinema with your friends

D) to be late

E) to catch attain

  1. «Түсу» мағынасы сәйкес фразалық етістік:

A) get over

B) get with

C) get off

D) get in

E) get up

  1. Reply” сөзін анықтаңыз

A) to give the answer to the question

B) to give an explanation

C) to translate from one language to another

D) to ash somebody about smth.

E) to spoke a report at the lecture


  1. «Қарап шығу» мағынасы сәйкес фразалық етістік

A) look over

B) look at

C) look in

D) look through

E) look quickly

  1. to go ahead” білдіреді

A) шығу

B) жоғарылау

C) алға жылжу

D) бірге жүру

E) қайтып оралу

  1. Фразалық етістіктің дұрыс вариантын таңдаңыз:

The teacher told us to … the blackboard.

A) look for

B) look at

C) look up

D) look after

E) look

  1. «Тәрбиелеу» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз:

A) to bring back

B) to bring up

C) to bring about

D) to bring out

E) to bring down

  1. «Neighbour» сөзінің анықтамасы:

A) a person whom you like

B) a person who study at the institute

C) a person who lives near you

D) a person who is interested in sport

E) a person who is fond of reading

  1. «Басып өту» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз.

A) to run out of

B) to run across

C) to run over

D) to run into

E) to run against

  1. «Қамқорлық жасау» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

A) to look before

B) to look up

C) to look in

D) to look after

E) look out

  1. «Тұру, орнынан тұру» сөзінің аудармасын табыңыз

A) to get together

B) to get on together

C) to get up

D) to get off

E) to get over

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

No gain without …. Тірліксіз – бірлік жоқ.

A) power

B) pain

C) knowledge

D) health

E) money





  1. «Тастап кету, бас тарту» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

A) to give out

B) to do back

C) to give up

D) to give in

E) to give away

  1. Фразалық етістігі бар сөйлем:

A) I don’t like coffee.

B) He couldn’t play the guitar

C) What do you usually wear to school?

D) The girl looks after her little sister

E)The family breakfast is usually at go o’clock

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

Gossiping and lying … hand in hand.

өсек бар жерде, өтірік те бар.

A) Go

B) Play

C) Come

D) Dance

E) Sing

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

is power.

Күш - білімді

A) Poverty

B) Knowledge

C) A policemen

D) Money

E) Pleasure

  1. Фразаның етістіктерін дұрыс вариантын таңдаңыз

I want to … these exercises before I give them to

the teacher

A) look for

B) look out

C) look through

D) look up

E) look out for

  1. Фразалық етістігі бар сөйлем

A) The pupils don’t go to school on Sundays.

B) Look! Leaves are falling.

C) They looked through the magazine.

D) He couldn’t go through the crowd.

E) The mountains are very high.

  1. Фразалық етістігі бар сөйлем:

A) The family breakfast is usually at 9o’clock

B) The girl looks after her little sister

C) I don’t like coffee

D) Want do you usually wear to school?

E) He couldn’t play the guitar.

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

To kill two … with one stone.

Бір оқпен екі қоянды ату.

A) Roosters

B) Birds

C) Squirrels

D) Hens

E) Chicken








  1. Фразалық етістіктің аудармасының дұрыс вариантын таңдаңыз:

To get out

A) Кеңейтілу

B) Жеңу

C) Суырып алу

D) Алу

E) Ретке салу

  1. «Кіру» мағынасы бар сәйкес фразалық етістік:

A) get out

B) get with

C) get off

D) get up

E) get in

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

To make somebody … .

Ұялғаннан бетінің оты шығу.

A) Red

B) Green

C) Blush

D) Blue

E) Black











































KEY

  1. «Талап ету» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

  1. to call for

  2. to call forth

  3. to call in

  4. to call up

  5. to call off

  1. «Біреумен бару» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз:

  1. to come across

  2. to come along

  3. to come off

  4. to come back

  5. to come to

  1. «Бір нәрсені істейін деп жату» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

A) to be in

B) to be away

C) to be off

D) to be going to do something

E) to be back

  1. «to come along with» білдіреді

A) қайтып оралу

B) болып қашу

C) кездейсоқ кездесу

D) бірге бару

E) кіру

  1. . «to cut off» білдіреді

A) пішу

B) шабу

C) кеміту

D) алу

E) кесу

  1. «Біреумен ұрысысып қалу» мағынасы бар тіркес етістігін таңдаңыз

A) to break with

B) to break into

C) to break up

D) to break down

E) to break in

  1. «жазу» мағынасы бар тіркес етістігін таңдаңыз

A) to put out

B) to put on

C) to put down

D) to put up with

E) to put off

  1. «Hurry» сөзінің анықтамасы

A) to do something very quickly

B) to play with friends

C) to do to the cinema with your friends

D) to be late

E) to catch attain

  1. «Түсу» мағынасы сәйкес фразалық етістік:

A) get over

B) get with

C) get off

D) get in

E) get up

  1. Reply” сөзін анықтаңыз

A) to give the answer to the question

B) to give an explanation

C) to translate from one language to another

D) to ash somebody about smth.

E) to spoke a report at the lecture


  1. «Қарап шығу» мағынасы сәйкес фразалық етістік

A) look over

B) look at

C) look in

D) look through

E) look quickly

  1. to go ahead” білдіреді

A) шығу

B) жоғарылау

C) алға жылжу

D) бірге жүру

E) қайтып оралу

  1. Фразалық етістіктің дұрыс вариантын таңдаңыз:

The teacher told us to … the blackboard.

A) look for

B) look at

C) look up

D) look after

E) look

  1. «Тәрбиелеу» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз:

A) to bring back

B) to bring up

C) to bring about

D) to bring out

E) to bring down

  1. «Neighbour» сөзінің анықтамасы:

A) a person whom you like

B) a person who study at the institute

C) a person who lives near you

D) a person who is interested in sport

E) a person who is fond of reading

  1. «Басып өту» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз.

A) to run out of

B) to run across

C) to run over

D) to run into

E) to run against

  1. «Қамқорлық жасау» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

A) to look before

B) to look up

C) to look in

D) to look after

E) look out

  1. «Тұру, орнынан тұру» сөзінің аудармасын табыңыз

A) to get together

B) to get on together

C) to get up

D) to get off

E) to get over

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

No gain without …. Тірліксіз – бірлік жоқ.

A) power

B) pain

C) knowledge

D) health

E) money



  1. «Тастап кету, бас тарту» мағынасы бар тіркес етістікті таңдаңыз

A) to give out

B) to do back

C) to give up

D) to give in

E) to give away

  1. Фразалық етістігі бар сөйлем:

A) I don’t like coffee.

B) He couldn’t play the guitar

C) Want do you usually wear to school?

D) The girl looks after her little sister

E)The family breakfast is usually at go o’clock

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

Gossiping and lying … hand in hand.

өсек бар жерде, өтірік те бар.

A) Go

B) Play

C) Come

D) Dance

E) Sing

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

is power.

Күш - білімді

A) Poverty

B) Knowledge

C) A policemen

D) Money

E) Pleasure

  1. Фразаның етістіктерін дұрыс вариантын таңдаңыз

I want to … these exercises before I give them to

the teacher

A) look for

B) look out

C) look through

D) look up

E) look out for

  1. Фразалық етістігі бар сөйлем

A) The pupils don’t go to school on Sundays.

B) Hook! Heaves are falling.

C) They looked through the magazine.

D) He couldn’t go through the crowd.

E) The maintains are very high.

  1. Фразалық етістігі бар сөйлем:

A) The family breakfast is usually at 9o’clock

B) The girl looks after her little sister

C) I don’t like coffee

D) Want do you usually wear to school?

E) He couldn’t play the guitar.

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

To kill two … with one stone.

Бір оқпен екі қоянды ату.

A) Roosters

B) Birds

C) Squirrels

D) Hens

E) Chicken








  1. Фразалық етістіктің аудармасының дұрыс вариантын таңдаңыз:

To get out

A) Кеңейтілу

B) Жеңу

C) Суырып алу

D) Алу

E) Ретке салу

  1. «Кіру» мағынасы бар сәйкес фразалық етістік:

A) get out

B) get with

C) get off

D) get up

E) get in

  1. Фразеологизмге керекті сөзді қойыңыз:

To make somebody … .

Ұялғаннан бетінің оты шығу.

A) Red

B) Green

C) Blush

D) Blue

E) Black




1-A 16-C

2-B 17-D

3-D 18-C

4-D 19-B

5-E 20-C

6-A 21-D

7-C 22-A

8-A 23-B

9-C 24-C

10-A 25-C

11-D 26-B

12-C 27-B

13-B 28-C

14-B 29-E

15-C 30-B



57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Автор
Дата добавления 12.11.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров16
Номер материала ДБ-344606
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх