Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тест сұрақтары, "Gerund" тест

Тест сұрақтары, "Gerund" тест


До 7 декабря продлён приём заявок на
Международный конкурс "Мириады открытий"
(конкурс сразу по 24 предметам за один оргвзнос)

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Gerund –Герундий

  1. Берілген сөйлемде герундий

His hobby is climbing the mountains.

A) бастауыш

B) толықтауыш

C) анықтауыш

D) пысықтауыш

E) баяндауыштың бөлігі

  1. Герундий бастауыштың қызметін атқарып тұрған сөйлемді табыңыз.

A) my dream is swimming

B) the swimming girl is very pretty

C) I like swimming

D) on swimming he returned to his work

E) swimming is my hobby

  1. Герундийге тән қасиеттер

A) зат есім мен етістік

B) етістік пен сын есім

C) сын есім мен үстеу

D) үстеу мен есімдік

E) есімдік пен зат есім

  1. Өзінен кейін герундийді қажет ететін етістікті табыңыз.

A) to run

B) to live

C) to give up

D) to eat

E) to write

  1. Сөздің түрін анықтаңыз

Taking

A) Infinitive Perfect

B) Participle II

C) Gerund

D) Infinitive Passive

E) Infinitive Simple

  1. Белгіленген сөз сөйлемде:

I have prepared for taking part in the winter sports competition.

  1. verb

  2. participle 2

  3. gerund

  4. adjective

  5. infinitive

  1. Герундий қолданылған сөйлем.

A) The boys are skiing now.

B) Does he like to ski?

C) My favourite sport is skiing.

D) Can you ski?

E) He can ski very well.

  1. Өзінен кейін герундийді қажет ететін етістікті табыңыз.

A) to enjoy

B) to jump

C) to decide

D) to rent

E) to seem

  1. Герундий қолданылған сөйлем.

  1. Travelling is very interesting in any season.

  2. He is travelling now.

  3. My family are travelling now.

  4. She likes books about travellings.

  5. She is going to travel to Africa.

  1. Сөздің түрін анықтаңыз

Calling

A) Participle II

B) Continuous Infinitive

C) Indefinite Infinitive Active

D) Infinitive Passive

E) Gerund





  1. Герундий-дегі сөйлем.

A) pupils write many sentences at the lesson

B) go on writing the exercise

C) they are sitting at the desk writing the test

D) the letter was written yesterday

E) she is writing the exercise now

  1. Герундий қолданылған сөйлем..

  1. Ring me up, please.

  2. He rang me yesterday.

  3. Your ring is much unexpected.

  4. Thank you for ringing me up!

  5. She is ringing to her best friend.

  1. Герундий қолданып, сөйлемді аударыңыз.

Сіздің сөзіңізді бөлгенімді кешіріңіз.

  1. Excuse me for my interrupt you.

  2. Excuse my interrupting you.

  3. Excuse my interraption you.

  4. Excuse me that I am interrapting you.

  5. Excuse me that I interrupt you.

  1. I enjoy reading fantastics.

A) бастауыш

B) анықтауыш

C) пысықтауыш

D) баяндауыштың бөлігі

E) толықтауыш

  1. Берілген сөйлемде герундий

Travelling is a very pleasant and useful thing.

A) Бастауыш

B) Пысықтауыш

C) Анықтауыш

D) Баяндауыш

E) Толықтауыш

  1. Берілген сөйлемді «lie» Gerund Simple-ға айналдырыңыз:

A) to be lied

B) to be lying

C) to have lied

D) to lie

E) lying

  1. Герундий қолданылған сөйлем.

  1. She has told me the lie

  2. I regret telling him my secret

  3. She is telling me everything

  4. I heard them telling funny stories

  5. There is a new building near our house

  1. Берілген сөйлемді «know» Gerund Simple-ға айналдырыңыз:

A) knowing

B) to be known

C) to known

D) to be knowing

E) to have known

  1. Жақшадағы сөзді дұрыс формада қойыңыздар:

I don’t enjoy (watch TV) very much

A) having watched TV

B) to watched TV

C) watching TV

D) to watching TV

E) watch TV

  1. Жақшадағы сөзді дұрыс формада қойыңыздар:

Adil can’t help (laugh) when he sees you

A) having laughed

B) to laughed

C) laughing

D) to laughing

E) laugh




ЖАУАБЫ: Gerund –Герундий

  1. Берілген сөйлемде герундий

His hobby is climbing the mountains.

A) бастауыш

B) толықтауыш

C) анықтауыш

D) пысықтауыш

E) баяндауыштың бөлігі

  1. Герундий бастауыштың қызметін атқарып тұрған сөйлемді табыңыз.

A) my dream is swimming

B) the swimming girl is very pretty

C) I like swimming

D) on swimming he returned to his work

E) swimming is my hobby

  1. Герундийге тән қасиеттер

A) зат есім мен етістік

B) етістік пен сын есім

C) сын есім мен үстеу

D) үстеу мен есімдік

E) есімдік пен зат есім

  1. Өзінен кейін герундийді қажет ететін етістікті табыңыз.

A) to run

B) to live

C) to give up

D) to eat

E) to write

  1. Сөздің түрін анықтаңыз

Taking

A) Infinitive Perfect

B) Participle II

C) Gerund

D) Infinitive Passive

E) Infinitive Simple

  1. Белгіленген сөз сөйлемде:

I have prepared for taking part in the winter sports competition.

  1. verb

  2. participle 2

  3. gerund

  4. adjective

  5. infinitive

  1. Герундий қолданылған сөйлем.

A) The boys are skiing now.

B) Does he like to ski?

C) My favourite sport is skiing.

D) Can you ski?

E) He can ski very well.

  1. Өзінен кейін герундийді қажет ететін етістікті табыңыз.

A) to enjoy

B) to jump

C) to decide

D) to rent

E) to seem

  1. Герундий қолданылған сөйлем.

  1. Travelling is very interesting in any season.

  2. He is travelling now.

  3. My family are travelling now.

  4. She likes books about travellings.

  5. She is going to travel to Africa.

  1. Сөздің түрін анықтаңыз

Calling

A) Participle II

B) Continuous Infinitive

C) Indefinite Infinitive Active

D) Infinitive Passive

E) Gerund

  1. Герундий-дегі сөйлем.

A) pupils write many sentences at the lesson

B) go on writing the exercise

C) they are sitting at the desk writing the test

D) the letter was written yesterday

E) she is writing the exercise now

  1. Герундий қолданылған сөйлем..

  1. Ring me up, please.

  2. He rang me yesterday.

  3. Your ring is much unexpected.

  4. Thank you for ringing me up!

  5. She is ringing to her best friend.

  1. Герундий қолданып, сөйлемді аударыңыз.

Сіздің сөзіңізді бөлгенімді кешіріңіз.

  1. Excuse me for my interrupt you.

  2. Excuse my interrupting you.

  3. Excuse my interraption you.

  4. Excuse me that I am interrapting you.

  5. Excuse me that I interrupt you.

  1. I enjoy reading fantastics.

A) бастауыш

B) анықтауыш

C) пысықтауыш

D) баяндауыштың бөлігі

E) толықтауыш

  1. Берілген сөйлемде герундий

Travelling is a very pleasant and useful thing.

A) Бастауыш

B) Пысықтауыш

C) Анықтауыш

D) Баяндауыш

E) Толықтауыш

  1. Берілген сөйлемді «lie» Gerund Simple-ға айналдырыңыз:

A) to be lied

B) to be lying

C) to have lied

D) to lie

E) lying

  1. Герундий қолданылған сөйлем.

  1. She has told me the lie

  2. I regret telling him my secret

  3. She is telling me everything

  4. I heard them telling funny stories

  5. There is a new building near our house

  1. Берілген сөйлемді «know» Gerund Simple-ға айналдырыңыз:

A) knowing

B) to be known

C) to known

D) to be knowing

E) to have known

  1. Жақшадағы сөзді дұрыс формада қойыңыздар:

I don’t enjoy (watch TV) very much

A) having watched TV

B) to watched TV

C) watching TV

D) to watching TV

E) watch TV

  1. Жақшадағы сөзді дұрыс формада қойыңыздар:

Adil can’t help (laugh) when he sees you

A) having laughed

B) to laughed

C) laughing

D) to laughing

E) laugh


1-E

2-E

3-A

4-C

5-C

6-C

7-C

8-A

9-A

10-E

11-B

12-D

13-B

14-E

15-A

16-E

17-B

18-A

19-C

20-C


57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)

Автор
Дата добавления 12.11.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров6
Номер материала ДБ-344596
Получить свидетельство о публикации

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх