Инфоурок / Иностранные языки / Рабочие программы / Тесты для экзамена по казахскому языку для 5-классов русской школы
Обращаем Ваше внимание: Министерство образования и науки рекомендует в 2017/2018 учебном году включать в программы воспитания и социализации образовательные события, приуроченные к году экологии (2017 год объявлен годом экологии и особо охраняемых природных территорий в Российской Федерации).

Учителям 1-11 классов и воспитателям дошкольных ОУ вместе с ребятами рекомендуем принять участие в международном конкурсе «Законы экологии», приуроченном к году экологии. Участники конкурса проверят свои знания правил поведения на природе, узнают интересные факты о животных и растениях, занесённых в Красную книгу России. Все ученики будут награждены красочными наградными материалами, а учителя получат бесплатные свидетельства о подготовке участников и призёров международного конкурса.

ПРИЁМ ЗАЯВОК ТОЛЬКО ДО 21 ОКТЯБРЯ!

Конкурс "Законы экологии"

Тесты для экзамена по казахскому языку для 5-классов русской школы

библиотека
материалов

1 – нұсқа

1/ Қазақ тілінде неше дауысты әріп бар? А./ 25. В/ 15. С/ 20. D/ 22.

2/ Үнді дауыссыз дыбыстар қатарын көрсетіңіз. A/ Б, в, г, д. B/ Р, л, й, у.

C/ П, м, ж, ң. D/ Қ, ғ, ң, г.

3/ Жалқы есімді табыңыз. А) Өзен B) Мемлекет

C) Ертіс D) Адал

4/ Антоним сөздерді табыңыз: A)Ащы, тұщы B)Кітап, оқулық

C)береке, бірлік D)ағайын, туыс

5/ Зат есімді табыңыз. А)Балапан B)Қызыл

C)Алпыс бес D)Таңертең

6/ Сөзге дұрыс жалғанған қосымшаны табыңыз: A)Жастік B) Адамдық

C)Баладар D)Қаладық

7/ Қатаң дауыссыздарды табыңыз: A) г,з,ш,ф B) қ,ғ,ң,һ C) н.ң.й.с D) к.с.т.п

8/ Үнді дауыссыздарды табыңыз: A)Б,в.г,д B)Й,қ,л,ш С) н,п,р,с D) Л,м,н,ң

9/ Қатаң дауыссыздан басталған сөзді табыңыз; A)Дастархан B)Мысық

C)Болыс D)Тамаша

10/ Үнді дауыссыз дыбыстар саны қанша: A)7 B)9 C)11 D) 14

11/ Ұяң дауыссызға аяқталған сөз: A) Қатар B) Балауса C) Әдебиет D) Қағаз

12/ Ашық буынды сөзді табыңыз: A) Жаз B) Тақ C) Ақау D) Сары

13/ Үнді дауыссызға аяқталған сөз: A /Аймақ B) Бидай C) Киіз D) Қап

14/ Жалпы есімді табыңыз. А)Өзен B)Көкшетау C)Ертіс D)Арман

15/ Үяң дауыссыздарды табыңыз: А/ Б,в.г,ж В/ К,л,м,д С/ З,р,л,п D/ Т,ф,х,ц

16/ Қазақстанда мемлекеттік тіл қандай: А/ орыс В/ ағылшын С/ шетел D/ /қазақ

17/ Көптік жалғаулы сөзді табыңыз: А/ жүгірдім В/ баламын

С/ балаларымызды D/ оқушымын

18/Септік жалғауды көрсетіңіз: А/ анамен В/ оқушымын С/ бардыңыз D/ Отаным

19/ Зат есімнің сұрақтары: А/ Қашан? В/Қалай? С/Кім? Не? D/ Не істеді? Не қылды?

20/ Жіктік жалғауды табыңыз: А/ Оқушымын В/ қыздармен С/ дәптерім D/ / кету







2 – нұсқа

1/ Тұйық буынды сөзді анықтаңыз. A/ Ас. B/ Ана. C/ Сәлем. D/ Нан.

2/ «Оқушы» сөзіне мағыналас сөзді табыңыз. A/ Ұстаз. B/ Адам. C/ Халық. D/ Шәкірт.

3/. Буын үндестігінің анықтамасын табыңыз. A/ Аралас түбірлерге қосымша жалғау.

B/ Буынның жуан жіңішкелігіне сәйкес қосымша жалғау

C/ Сөздің дұрыс айтылуы.

D/ Сөздің дұрыс жазылуы.

4/ Буынға бөлінбейтін сөзді белгілеңіз: А/ Ереже В/ Уәде С/ Серт D/ Қағида

5/ Нешеден?деген сұраққа жауап беретін сан есім: A/ Он бесінші B/ Бестен

C/ Үш-төрт D/ Бесеу

6/ Көктем мезгілінде тойланбайтын мерекені табыңыз: А/ 8 наурыз В/ 9 мамыр

С/ 22 наурыз D/ 30 тамыз

7/ Синоним болатын сөз қатарын белгілеңіз: А/Биік, аласа В/Көп, мол

С/Кең, жуық D/ Қызық, сұлу

8/ Антоним сөздерді табыңыз: A)Ащы, тұщы B)Кітап, оқулық

C)береке, бірлік D)ағайын, туыс

9/ Зат есімді табыңыз. А)Балапан B)Қызыл C)Алпыс бес D)Таңертең

10/ Көктем мезгіліне қатысты сөйлем: А. Айнала жап-жасыл. В/Күн суытып, қар түсті.

С/. Мен қыстауға келдім D/ Егін орылып жатыр

11/Сұрақтарды табыңыз: А/ Мен, сен, ол. В/ Кім, не, қашан. С/ Ешбір, ешқашан D/ Өз, өзім, өзі

12/ Қазақтың ұлттық ойыны: А/ Алтыбақан В/ Шахмат С/Тұсаукесер D/ Бокс

13/ Заттың атын білдіретін сөздерді табыңыз: А/Істе, көр В/ Ойла, сыз С/Адам, ойын D/ Сіз, біз

14/ Қазақ тілінде неше әріп бар: А/ 42 В/ 40 С/38 D/ 32

15/ Бітеу буынды сөзді анықтаңыз; А/ Сауда В/ Кешке С/ Үлкен D/ Салқын

16/ Бір буынды сөзді табыңыз; А/Заң В/Қағида С/ Зерек D/ Құжат

17/ Синоним қатарын табыңыз: А/ Үлкен, алыс В/ Халық, ел С/ Түс, қара D/ Ат, жаз

18/ Антонимдер қатарын табыңыз: А/ Қара, ақ В/ Үлкен, зор С /Шаһар, қала D/Оқушы, шәкірт

19/Үнді дауыссыздарды көрсетіңіз: А/ В,л,г,х В/ П,й, з,т С/ М,ң,н,л D/Ң,д,с,ш

20/ Артық сөзді табыңыз: А/ Нан В/ Сүт С/Оқулық D/Ірімшік





3 – нұсқа

1/ Мақалды толықтырыңыз : Отансыз ... – ормансыз бұлбұл. А/ адам В/ ел

С/ жер D/аспан

2/ Ашық буынды сөзді табыңыз: A) Жаз B) Тақ C) Ақау D) Сары

3/ Үнді дауыссызға аяқталған сөз: A /Аймақ B) Бидай C) Киіз D) Қап

4/ Жалпы есімді табыңыз. А)Өзен B)Көкшетау C)Ертіс D)Арман

5/ Үяң дауыссыздарды табыңыз: А/ Б,в.г,ж В/ К,л,м,д С/ З,р,л,п D/ Т,ф,х,ц

6/ Тұйық етістікті табыңыз: А/ сыншы В/ қанша С/ ерте D/ бару

7/ Зат есімді белгіле: А/ әдемі В/ балалық С/ ән сал D/ ертең

8/ Қазақ тілінде неше дауысты әріп бар? А./ 25. В/ 15. С/ 20. D/ 22.

9/ Үнді дауыссыз дыбыстар қатарын көрсетіңіз. A/ Б, в, г, д. B/ Р, л, й, у. C/ П, м, ж, ң. D/ Қ, ғ, ң, г.

10/ Қазақстанның астанасы қай қала: А /Алматы В/Ақтөбе С/Астана D/Көкшетау

11// Отан сөзінің аудармасы: А/ Школа В/ Семья С/ Родина D/Государство

12/ Антоним сөздерді табыңыз: A)Ащы, тұщы B)Кітап, оқулық

C)береке, бірлік D)ағайын, туыс

13/ Зат есімді табыңыз. А)Балапан B)Қызыл C)Алпыс бес D)Таңертең

14/ Нешеден?деген сұраққа жауап беретін сан есім: A/ Он бесінші B/ Бестен

C/ Үш-төрт D/ Бесеу

15/ Қазақ тілінде неше әріп бар: А/ 42 В/ 40 С/38 D/ 32

16/ Бітеу буынды сөзді анықтаңыз; А/ Сауда В/ Кешке С/ Үлкен D/ Салқын

17/ Бір буынды сөзді табыңыз; А/Заң В/Қағида С/ Зерек D/ Құжат

18/ Синоним қатарын табыңыз: А/ Үлкен, алыс В/ Халық, ел С/ Түс, қара D/ Ат, жаз



19 / Көптік жалғаулы сөзді табыңыз: А/ жүгірдім В/ баламын

С/ балаларымызды D/ оқушымын

20 /Септік жалғауды көрсетіңіз: А/ анамен В/ оқушымын С/ бардыңыз D/ Отаным













1 – нұсқа 2 – нұсқа 3- нұсқа

1.В 1.А 1. А

2.В 2 .Д 2.Д

3.С 3.Б 3.Б

4 А 4.С 4.А

5 А 5.Б 5.А

6 В 6.Д 6.Д

7 Д 7.Б 7.Б

8 Д 8.А 8.Б

9 Д 9.А 9.Б

10 А 10.А 10.С

11 Д 11.В 11.С

12 Д 12.А 12.А

13 В 13.С 13.А

14 А 14.А 14.Б

15 А 15.Д 15.А

16 Д 16.А 16.Д

17 С 17.Б 17.А

18 А 18.А 18.Б

19 С 19.С 19.С

20 А 20.С 20.А





Бағалау критериі:

18 - 20 = 5

10 – 1 7= 4

4 – 9 = 3

1 – 3 = 2







Общая информация

Номер материала: ДБ-125203

Похожие материалы