Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты для проверки знаний, поступающих в ВУЗы
Обращаем Ваше внимание, что в соответствии с Федеральным законом N 273-ФЗ «Об образовании в Российской Федерации» в организациях, осуществляющих образовательную деятельность, организовывается обучение и воспитание обучающихся с ОВЗ как совместно с другими обучающимися, так и в отдельных классах или группах.

Педагогическая деятельность в соответствии с новым ФГОС требует от учителя наличия системы специальных знаний в области анатомии, физиологии, специальной психологии, дефектологии и социальной работы.

Только сейчас Вы можете пройти дистанционное обучение прямо на сайте "Инфоурок" со скидкой 40% по курсу повышения квалификации "Организация работы с обучающимися с ограниченными возможностями здоровья (ОВЗ)" (72 часа). По окончании курса Вы получите печатное удостоверение о повышении квалификации установленного образца (доставка удостоверения бесплатна).

Автор курса: Логинова Наталья Геннадьевна, кандидат педагогических наук, учитель высшей категории. Начало обучения новой группы: 27 сентября.

Подать заявку на этот курс    Смотреть список всех 216 курсов со скидкой 40%

Тесты для проверки знаний, поступающих в ВУЗы

библиотека
материалов

Данные тесты предназначены для учащихся, желающих поступить в ВУЗ, где английский язык является профилирующим. Если у вас есть учащиеся, желающие стать учителями английского языка или переводчиками предложите им проверить свои знания.

Test 1.

  1. Раскройте скобки, употребляя глаголы в нужном времени:

Windsor Castle

Windsor (lie) 1 twenty-one miles west of London. If you (go) 2 there by train, it (take) 3 you an hour. If you (go) ___4___ by bus, it (take) 5 you only a little longer

Windsor (be) 6 famous for its ancient castle and beautiful countryside.

For over 800 years Windsor Castle (be) 7 the residence of the British Royal Family. The Castle (start) 8 by William the Conqueror in the 11th century. The surrounding countryside (change) ____9___ little since the time when Chaucer (stand) ___10_____ here looking at the country beneath.

The most important feature of the Castle (be) ____11___the Round Tower. It (be) ___12___ eighty feet high and (can see) ____13_____ from the way.


2. Задайте 5 вопросов к тексту “Windsor Castle

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


3. Из четырёх вариантов (A), (B), (C), (D) выберите единственнo правильный:


1.They __________ to the party last night.

a) have gone

b) went

c) had gone

d) will go


2. Grandmother gave me __________

a) a good advice

b) good advices

d) some good advices

d) some good advice

3. I wonder ____________________.

a) what my younger brother is doing now

b) what is my younger brother doing now

c) what does my younger brother do now

d) what is doing my younger brother


4. What is the first word most children learn to_________?

a) talk

b) tell

c) say

d) retell


5. They haven’t finished breakfast ____________.

a) yet

b) already

c) still

d) else


6. A hot lemon drink with honey it very good _________ a cold.

a) to

b) from

c) with

d) for


7. I don’t think I have _________ eaten Chinese before.

a) always

b) ever

c) sometimes

d) never


8. I’d like you to meet a very good friend of _________ Tom Brown.

a) us

b) we

c) our

d) ours


9. The children ________ left alone. They are too young to look after themselves.

a) mustn’t

b) mustn’t to be

c) shouldn’t be

d) shouldn’t to be


10. An elephant can lift _________ a ton with its tusks.

a) so much that

b) them

c) most

d) as much as


11. Since early times, man _________ in flight.

a) interested

b) has interested

c) is interested

d) has been interested


12. Nick bought a new tie. It ________ 10 dollars.

a) costed

b) had costed

c) cost

d) was cost


13. There are only about 5 million Scots and _______ live in the Lowland.

a) most of them

b) most of they

c) most they

d) they most


14. On my _________ to school I often meet my neighbor, Nick Adams

a) going

b) way

c) road

d) walking


15. I’ve spoken to everyone except _________.

a) he

b) his

c) him

d) himself


16. At 5 o’clock the guests ___________ tea in the sitting room.

a) had

b) had had

c) were having

d)had been having


17. Catherine the Great was one of Russian’s ________ rulers

a) most famous

b) the most famous

c) famousest

d) much famous


18. Agatha Christie is known all over the world ________ the Queen of Crime.

a) for

b) because

c) as

d) like


19. Last January, there ______ a fire on the second floor of my house.

a) has been

b) had been

c) was

d) were


20. I ______ in Moscow before I moved to St. Petersburg.

a) lived

b) live

c) had lived

d) had been living


21. I phoned ________ tell her about the party.

a) for

b) to

c) and

d) because


22. The sun shone ________ brightly that I had to put on my sunglasses.

a) so

b) such

c) very

d) too


23. They didn’t know _______ book it was.

a) which

b) who

c) whose

d) their


24. I’d like __________________ .

a) that you help me

b) you helping me

c) you help me

d) you to help me


25. Tom is only interested __________ making money.

a) for

b) about

c) in

d) on


26. How _________ letters are in the Russian alphabet?

a) much

b) few

c) a few

d) many


27. Would you mind ________ the window, please?

a) to open

b) open

c) opening

d) I open


28. If I were you _______________.

a) I won’t argue with him

b) I wouldn’t argue with him

c) I don’t argue with him

d) I wouldn’t argue with him


29. I have worked as a secretary ________ 6 years.

a) for

b) in

c) since

d) by


30. Mary is one ___________________.

a) of the brightest children in the class

b) of the brightest childs in the class

c) child who is the brightest children in the class

d) of the bright childs in the class


4. Напишите 10-15 предложений на одну из предложенных ниже тем:

1. Music in my life.

2. Knowledge is power.

3. My favourite holiday.

4. My English teacher.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



Keys:

1

1-lies, 2 - go, 3 - will take, 4 - go, 5 - will take, 6 – is,7 - has been, 8 - was started, 9 - has changed, 10 – stood, 11- is, 12 - is, 13 - can be seen


3.

1– b, 2 – d, 3 – a, 4 – c, 5 –a, 6 – d, 7 – b, 8 – d, 9 – c, 10 – d, 11 – d, 12 –c, 13 – a, 14 – b, 15–c, 16 – c, 17 – a, 18 – c, 19 – c, 20 – c, 21 – b, 22 – a, 23 – c, 24 – d, 25 – c, 26 – d, 27 – c, 28 – b, 29 – a, 30 – a

















TEST 2


1. Раскройте скобки, употребив глаголы в нужном времени:

A Letter to a Girlfriend

One day a young man was writing a letter to his girlfriend who (live) 1 just a few miles away in a nearby town.

Among other things, he was telling her how much he (love) 2 her and how wonderful she (be) 3 . The more he (write) 4 , the more poetic he (become) 5 . Finally, he said that in order to be with her he (suffer) 6 the greatest difficulties, he (face) 7 the greatest dangers anyone (can) 8 imagine. In fact, to spend only one minute with her, he (climb) 9 the highest mountain in the world, he (swim) 10 across the widest river, he (enter) 11 the deepest forest and with his bare hands against the wildest animals.

He (finish) 12 the letter, (sign) 13 his name and then suddenly (remember) 14 that he (forget) 15 to mention something important. So, in a postscript below his name, he (add) 16 .

By the way, I (come) 17 to see you on Wednesday – if it (rain, not) 18 .


2. Задайте 5 вопросов к тексту “A Letter to a Girlfriend”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



3. Из четырёх вариантов (A), (B), (C), (D) выберите единственнo правильный:


1. When _______________ in London?

a) have you arrived

b) did you arrive

c) you have arrived

d) you arrive


  1. New York is _____________ city of the USA.

  1. the largest

  2. the larger

  3. largest

  4. most largest


  1. What ____________ we are having today!

  1. a nasty weather

  2. the nasty weather

  3. nasty weather

  4. weather is nasty


  1. Which of you ___________ to go to the Tretyakov Gallery on Sunday?

  1. does want

  2. do want

  3. want

  4. wants


  1. I enjoyed _______________ very much at Ann’s party.

  1. oneself

  2. myself

  3. self

  4. me


  1. It was very difficult text. I _____________ look up a lot of words in the dictionary.

  1. must

  2. have to

  3. had to

  4. must to


  1. You have never been to the USA, ________________?

  1. isn’t it

  2. is it

  3. haven’t you

  4. have you


  1. Tell me ________________________________.

  1. where are the forks

  2. the forks where are

  3. where the forks are

  4. the forks are where


  1. There aren’t _____________ easy ways of learning a foreign language.

  1. some

  2. no

  3. any

  4. the


  1. John F. Kennedy was the youngest president of the United States and _______ to be murdered.

  1. the fourth

  2. fourth

  3. four

  4. the four


  1. Many of Agatha Christie’s novels __________________.

  1. made into films

  2. have made into films

  3. have been made into films

  4. into films were made



  1. You can get to most places in London very quickly if you ____________ the Underground (the Tube).

  1. will take

  2. take

  3. to take

  4. taken

  1. Tom _______ he could improve his test scores, but he didn’t have enough time to study.

  1. knew to

  2. knew how

  3. knew how that

  4. knew how to

  1. My parents want ____________________.

  1. me to become a lawyer

  2. my to become a lawyer

  3. me become a lawyer

  4. that I become a lawyer



  1. Her wedding dress is made ___________________ white silk.

  1. from

  2. of

  3. out of

  4. for



  1. She said that she ____________________ to Italy.

  1. was never

  2. had been never

  3. had never been

  4. has never been



  1. When my mother was young she _______________ an actress.

  1. wanted to become

  2. had wanted to become

  3. wanted become

  4. wanted becoming



  1. _____________ television when I phoned you?

  1. Did you watch

  2. You were watching

  3. Did you watching

  4. Were you watching



  1. He didn’t even offer to help us, but I’m sure we can get _____________ without him.

  1. along

  2. away

  3. through

  4. across



  1. You’d better _________________.

  1. not to worry

  2. to stop to worry

  3. stop worrying

  4. stop worry



  1. Last night we went to Pete’s birthday party, ____________ we enjoyed very much.

  1. whose

  2. which

  3. where

  4. when



  1. I wonder if it has stopped raining __________________/

  1. still

  2. yet

  3. any longer

  4. already

  1. I’m sorry, I’m late. It’s all my ___________________.

  1. fault

  2. guilt

  3. crime

  4. shortcoming

  1. I was angry ______________Bill for keeping me waiting.

  1. about

  2. because

  3. at

  4. with

  1. I have always wanted to ____________ to play the piano

  1. know

  2. learn

  3. make

  4. understand



4. Переведите следующие предложения на английский язык:

1. В пятнадцатилетнем возрасте Джек Лондон стал моряком.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2. Анна всегда опаздывает на занятия. Вчера она на 10 минут опоздала на урок английского языка.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. В воскресенье я не смогу пойти с тобой в театр. Приезжает моя двоюродная сестра, и я должна буду её встретить.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4. Не могли бы вы объяснить мне это правило ещё раз?

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5. Когда мы вышли на улицу, дождь уже прекратился и снова ярко светило солнце.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6. Ничто не заставит меня выйти из дома в такую мерзкую погоду.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7. Что ты собираешься делать сегодня вечером? – Я иду с Линдой на выставку.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8. Тебе понравился фильм? – Нет. – Мне тоже.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9. Попроси его позвонить мне сегодня вечером.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10. Волга гораздо длиннее Темзы.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



Keys:

1

1 –lived, 2 – loved, 3 – was, 4 – wrote, 5 – became, 6 – would suffer, 7 – would face, 8 – could,

9 – would climb, 10 – would swim, 11 – would enter, 12 – finished, 13 – signed,

14 -remembered, 15 – had forgotten, 16 – added, 17 – will come, 18 – doesn’t rain.

3.

1 – b, 2 – a, 3 – c, 4 – d, 5 – b, 6 – c, 7 – d, 8 – c, 9 – c, 10 – a, 11 – c, 12 – b, 13 – b, 14 – a,

15 – b, 16 – c, 17 – a, 18 – d, 19 – a, 20 – c , 21– b, 22 – d, 23 – a, 24 – d, 25 – b.

4.

1. At the age of 15 Jack London became a sailor.

2. Ann is always late for her classes. Yesterday she was 10 minutes late for her English lesson.

3. I want be able to go to the theatre with you on Sunday. My cousin is coming and I’ll have to meet her.

4. Could you explain this rule to me once again?

5. When we left the house, it had already stopped raining and the sun was shining brightly again.

6. Nothing will make me leave the house in such nasty weather.

7. What are you going to do tonight? – I am going to the exhibition with Linda.

8. Did you like the film? – No, I didn’t. – Neither did I.

9. Ask him to ring me up tonight.

10. The Volga is much longer than the Thames.





Источник:

Цветкова И.В., Клепальченко И.А., Мыльцева Н.А./Английский язык для школьников и поступающих в ВУЗы/ Москва. Издательство «ГЛОССА»




























Общая информация

Номер материала: ДБ-243614

Похожие материалы