Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по английскому языку для специальности "Строительство и эксплуатация зданий и сооружений"

Тесты по английскому языку для специальности "Строительство и эксплуатация зданий и сооружений"

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_m4e23a4cc.gifhello_html_3c997967.gifhello_html_m6f706613.gifhello_html_m5421cdaf.gifhello_html_m55a9ed43.gifhello_html_m5e10c031.gifhello_html_3a28b859.gifhello_html_m74ff2153.gifhello_html_527d4980.gifhello_html_5e00831b.gifhello_html_7c547969.gifТЕСТОВЫЕ ВОПРОСЫ ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННОГО ЗАЧЕТА

ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ Иностранный язык для специальности 08.02.01 «Строительство и эксплуатация зданий и сооружений»

для обучающихся 2 курса


Раздел 1. My Working Day. Грамматика: Present/Past Simple.

  1. Tell him not to forget …. ticket.

  1. mine c) you

  2. she d) his

  1. I see that he has lost … pencil.

  1. Themselves c) ourselves

  2. His d) me

  1. I will ask him … .

  1. Myself c) herself

  2. Ourselves d) yourself

  1. That is his sister, …name is Jane.

  1. our c) his

  2. Us d) her

  1. will help me?

  1. Who c) when

  2. Why d) how

  1. Do you know the man … wrote this letter?

  1. how c) which

  2. Why d) who

  1. Who’s there? It’s …

  1. Me c) you

  2. his d) her

  1. The magazine … you lent me is very interesting.

  1. This c) that

  2. Those d) these

  1. is a house.

  1. When c) why

  2. This d) where

  1. My brother is a great doctor. …saves a lot of lives.

  1. she c) he

  2. I d) him

  1. I don’t know these girls. Do you know .....?  

  1. them

  2. they

  3. their

  4. Our

  1. I don’t like this friend of ..... .  

  1. Your

  2. yours

  3. you

  4. Am


  1. ..... invited her to stay in our hostel.  

  1. our

  2. us

  3. we

  4. them


  1. Willy is wearing a uniform that isn’t ..... .  

  1. He

  2. him

  3. his

  4. ours


  1. My room is bigger than hers, but .....is nicer.  

  1. Her

  2. hers

  3. his

  4. him


  1. We know their names, but they don’t know ..... .  

  1. Our

  2. ours

  3. us

  4. his


  1. Remember ..... toyourmaster.  

  1. Mine

  2. Me

  3. My

  4. She


  1. This is not my cup; .....is big.  

  1. Mine

  2. My

  3. Me

  4. his


  1. Mary and Jim visit .....colleagues very often.  

  1. They

  2. Their

  3. Theirs

  4. Mine

Раздел 2. My College. Грамматика: The Present Perfect Tense, The Present Perfect

Continuous.


20. I opened the door and found___facing a stranger.

a) himself b) themselves

c) myself d) yourself

21. Go and see it for___if you like.

a) himself b) themselves

c) myself d) yourself

22. The newcomers built the houses___.

a) himself b) themselves

c) myself d) yourself

23. Would you mind keeping your words to ___?

a) himself b) themselves

c) myself d) yourself

24. He has injured ______.

a) himself b) themselves

c) myself d) yourself

25. During the breaks they amused _____ in the bar.

a) himself b) themselves

c) myself d) yourself

26. We protect___from the cold with warm things.

a) herself b) ourselves

c) itself d) yourself

27. She settled___in the armchair as comfortably as she could.

a) herself b) ourselves

c) itself d) yourself

28. You can trust him. He is honesty __.

a) herself b) ourselves

c) itself d) yourself

29. He cut____shaving this morning.

a) himself b) themselves

c) myself d) yourself

Раздел 3. Higher Education and Professional Training in Russia.Грамматика: The Past Perfect Tense, The Past Perfect Continuous Tense.

30. There are a few bananas and___apples in the fridge.

a) much b) many

c) a lot of d) little

31. She put___butter in the cake.

a) much b) many

c) a lot of d) few

32. Our teacher always gives us ___ homework.

a) much b) many

c) a lot of d) little

33. We don't need___eggs to cook this meal.

a) much b) many

c) a lot of d) little

34. He's made___progress in such a short time!

a) much b) many

c) a lot of d) little

35. Are there___unemployed people in your country?

a) much b) many

c) a lot of d) little

36. There are___oil deposits in Siberia.

a) much b) many

c) a lot of d) little

37. There is___time at our disposal.

a) much b) many

c) a lot of d) little

38. She is very sociable, that's why she has got ___friends.

a) much b) many

c) a lot of d) little

39 . Try to call Mr. Green. He never gives ___ useful advice.

a) much b) many

c) a lot of d) little

40.My sister … a student.

a) not c) are

b) Am d) Is

41. Your brother is a scientist, … he?

a) Isn’t c) aren’t

b) Is d) am

42. This bag … heavy.

a) am c) is

b) Are d) were

43. … there any books on the table?

a) Am c) is

b) Are d) isn’t

44. Once upon a time there … a boy, who lived in the forest.

a) Is c) am

b) Was d) were

45. What color … your car?

a) Is c) are

b) Does d) –

46. How old … you when it happened?

a) Were c) was

b) Is d) are

47. When I arrived she … sleeping at the living room.

a) Were c) was

b) Is d) are

48. Why … you looking like that?

a) Am c) were

b) Is d) are

49. He … watching a new film.

a) Am c) were

b) Is d) are

Раздел 4. Science in the Modern World.

50. These … have a very firm grip.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) slip-joint pliers

51. Use a … to tighten these screws.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

52. Get the ….to remove those nails.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

53. That ….. is worn from cutting so much metal.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

54. A sharp …. leaves wood with a smooth edge.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

55. I have several heads for this ....

a) Socket wrench b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

56. Put the end of the ... completely around the bolt.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) box-end wrench

57. Are you strong enough to lift that ...?

a) Socket wrench b) hand saw c) hacksaw d) sledgehammer

58. An ... only grasps opposite sides of a bolt.

a) hand saw b) open-end wrench c) hacksaw d) sledgehammer

59. Make the opening of that ... smaller to fit the bolt.

a) adjustable wrench b) hand saw c) hacksaw d) sledgehammer

Раздел 5. Famous experiments in science.

60.Найдите правильный перевод: wood industry

  1. древесное волокно

  2. проба на испаряемость

  3. лесная промышленность

  4. деревянное перекрытие

61. Найдите правильный перевод: wood covering

a) древесное волокно

b) проба на испаряемость

c) лесная промышленность

d) деревянное перекрытие

62. Найдите правильный перевод: nails

a) слоистое стекло c)гвозди

b) склеенное дерево, фанера d)скобки

63. Найдите правильный перевод: bolt and nut

a) болт и винт c) фанера

b) склеенное дерево, фанера d) доска, склеенная из фанеры

64. Найдите правильный перевод:screws

a) слоистое стекло c) фанера

b) скобки d) гайки


65. Найдите правильный перевод: staples

a) слоистое стекло c) гвозди

b) склеенное дерево, фанера d) скобки

66. Найдите правильный перевод: concrete mixer

a) болт и винт c) фанера

b) бетономешалка d) доска, склеенная

67. Найдите правильный перевод: circular saw

a) болт и винт c) циркулярная пила

b) бетономешалка d) пила по металлу

68. Найдите правильный перевод: hammer drill

a) перфоратор c) циркулярная пила

b) бетономешалка d) пила по металлу

69. Найдите правильный перевод: nail gun

a) болт и винт c) гвоздепистолет

b) бетономешалка d) пила по металлу

Раздел 6. Entertainment.

70. Bequiet, please. We (work) at the translation and you (make) a lot of noise.

a) is working, is making b) is working, are making

c) are working, is making d) are working, are making

71. Where is Jack? — He (meet) his girlfriend at the station. She (come) at 12 o'clock.

a) was meeting, was coming b) was meeting, is coming

c) is meeting, is coming d) is meeting, was coming

72. She (cry). Is something wrong?

a) was crying b) is crying

c) am crying d) will crying

73. Hurry up, Jane! We all (wait) for you.

a) are waiting b) is waiting

c) will waiting d) was waiting

74. Turn off the gas. Don't you see the kettle (boil)?

a) are boiling b) was boiling

c) will boiling d) is boiling

75 The children are still ill but they (get) better gradually.

a) will getting b) is getting

c) are getting d) am getting

76. The living standards (change). Every month things (get) more expensive.

a) are changing, are getting b) is changing, is getting

c) is changing, are getting d) are changing, is getting

77. Tom and Mary (leave) for the Netherlands tomorrow.

a) are leaving b) is leaving

c) am leaving d) will leaving

78. I have just started English courses. I (study) English grammar.

a) is studying b) are studying

c) am studying d) will studying

79. We must buy new plates. — It's useless. You always (break) plates.

a) are breaking b) is breaking

c) will breaking d) am breaking

80. The child, ___ to school every day. His father ___ him there in his car.

a) goes, takes b) go, take

c) goes, take d) go, takes

81. She always___ lunch at school.

a) has b) have

c) haves d) hav

82. Richard's life in Paris is a bit difficult. He ___ only English.

a) speak b) speaks

c) speaking d) spoke

83. What's the matter? You __ very sad.

a) looks b) looking

c) look d) looked

84. The building of the trade centre (begin) a month ago.

a) begins b) begined

c) began d) begin

85. It (be) bitterly cold yesterday. I (put) on my warm coat but I (catch) a cold still.

a) is, put, catched b) was, put, caught

c) was, putted, caught d) is, putted, catch

86. The postman (bring) the morning mail only at 10 o'clock.

a) brings b) bring

c) bringed d) brought

87. Tomorrow it _____ cold and wet.

a) are b) will be

c) is d) was

88. He___ fifty in June.

a) is b) are

c) will be d) were

89. It's too dark to go. I ___ a taxi.

a) will call b) calls

c) wills call d) calling

Раздел 7. Travelling in Russia and abroad.

  1. Please, put the book … the table.

  1. In c) on

  2. Into d) at

  1. We went … the park yesterday.

  1. To c) in

  2. At d) into

  1. Put your name … the top of the page.

  1. At c) to

  2. On d) in

  1. The island was inhabitant, there was nobody … it.

  1. On c) at

  2. In d) into

  1. Put some sugar … my cup, please!

  1. In c) into

  2. On d) to

  1. There is a plate … my table, but there is no soup … it.

  1. On; in c) at; into

  2. - ; into d) into; at

  1. Turn right … the end of the street.

  1. At c) in

  2. To d) into

  1. Where is my bag?’ ‘ It’s … the closet’

  1. In c) at

  2. - d) into

  1. Where are you going… your holidays?

  1. At c) on

  2. To d) for

  1. My cat likes to sit … the window.

  1. At c) in

  2. Near d)on

Раздел 8. Культурные традиции англоязычных стран. Грамматика: Сравнительные конструкции с than, as...as, not so...as, no more/less than.

  1. 947

  1. Eight forty six c) five thousand twenty six

  2. Nine hundred and forty seven d) thousand twenty three

  1. 3.28

  1. four point six c) Three point two eight

  2. Seven point eleven d) two point five

  1. 86 043

  1. Eighty six thousand and forty three c) thirty four thousand and two

  2. Eighty six and twelve d) twenty eight

  1. 1 April

  1. one of April c) April the first

  2. The one of April d)thefirstof April

  1. 49%

  1. Forty nine percent c) ninety four percent

  2. Fifty eight percent d) eighty seven percent

  1. 0. 15

  1. Nought point fifteen c) nought point five

  2. Nought point one five d) nought point eleven

  1. 8/15

  1. Eight fifty c)fifteen and eight

  2. Eight point fifteen d) eight fifteenth

  1. 1964 y.

  1. Year one thousand sixty four c)one thousand and sixty four

  2. Year one thousand sixty forth d) year nineteen sixty four

  1. 5£ 12p

  1. Five pounds twelve pence c) five and twelve

  2. Five twelfth d) five point twelve

  1. 365 017

  1. Three hundred sixty five thousand and seventeen

  2. Three sixty five point seventeen

  3. Three hundred six five and seventeen

  4. Three thousand sixty five hundred and seventeen

110. 55 m.

a) fifty millions b) fifty-five meters c) five meters d) fifty meters

111. I haven’t got ___ time as I thought.

a) more b) so many c) as much d) so more

112. It was the ____ food I have ever had.

A) worst B) worse C) most bad D) baddest

113. Fiona is _____ girl at our school.

A) the most beautiful B) a more beautiful

C) the beautifulest D) most beautiful

114.Bob is _____ than his sister.

A) more younger B) younger C) the youngest D) the younger

115. Spanish is ____ than German.

A) easy B) the easiest C) easier D) easyer

116. It is as ____ today as it was yesterday.

A) cold B) colder C) the coldest D) more cold

117. Nick is ... than Jake.

A) smarter B) smart C) the smartest D) mostsmart

118. Jupiter is the ... planet in our Solar system.

A) bigger B) big C) biggest D) more big

119. Galleria is not so ... as MEGA.

A) bigger B) big C) biggest D) more big

120. Our college building is not so ... as the hostel.

A) high B) higher C) highest D) the highest





ОТВЕТЫКТЕСТАМ

  1. D

  2. B

  3. A

  4. D

  5. A

  6. D

  7. A

  8. C

  9. B

  10. C

  11. A

  12. B

  13. C

  14. C

  15. B

  16. B

  17. B

  18. A

  19. B

  20. C

  21. D

  22. B

  23. D

  24. A

  25. B

  26. B


  1. A

  2. C

  3. A

  4. C

  5. C

  6. C

  7. B

  8. C

  9. B

  10. C

  11. C

  12. C

  13. A

  14. D

  15. A

  16. C

  17. B

  18. B

  19. A

  20. A

  21. C

  22. D

  23. B

  24. D

  25. D

  26. A


  1. C

  2. B

  3. A

  4. D

  5. D

  6. B

  7. A

  8. C

  9. D

  10. C

  11. A

  12. D

  13. D

  14. B

  15. C

  16. A

  17. C

  18. D

  19. C

  20. B

  21. A

  22. D

  23. C

  24. A

  25. A

  26. C


  1. A

  2. A

  3. A

  4. B

  5. C

  6. C

  7. B

  8. D

  9. B

  10. C

  11. C

  12. C

  13. A

  14. A

  15. A

  16. C

  17. A

  18. A

  19. A

  20. С

  21. A

  22. B

  23. C

  24. A

  25. D

  26. A


  1. B

  2. D

  3. D

  4. A

  5. A

  6. B

  7. C

  8. A

  9. A

  10. B

  11. C

  12. A

  13. A

  14. C

  15. B

  16. A










ТЕСТОВЫЕ ВОПРОСЫ ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННОГО ЗАЧЕТА

ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ Иностранный язык для специальности 08.02.01 «Строительство и эксплуатация зданий и сооружений»

для обучающихся 3 курса

Раздел 8.

1. He studied sculpture because he enjoyed ___ with clay.

a) to work b) working

c) have worked d) to be working

2. We went ___ last holiday.

a) to climb b) climbing

c) for climbing d) to climbing

3. Who ___ Phil with his homework?

a) does help b) helps

c) do help d) has help

4. Fiona never buys expensive clothes, ___ ?

a) does Fiona b) doesn’t she

c) does she d) don’t she

5. People ___ their lives worrying about money.

a) are spending b) spend

c) have spent d) has spent

6. Jill ___ long brown hair and big blue eyes.

a) is having b) has got

c) have got d) are having

7. I ___ what you’re talking about.

a) don’t understand b) am not understanding

c) not understanding d) are not understand

8. In his youth, he ___ very lazy.

a) was being b) have been

c) was d) were

9. How many people ___ in The Second World War?

a) did die b) has died

c) died d) had died

10. How long ago ___ ?

a) did they marry b) has they married

c) they married d) married they

11. Lose an hour in the morning, and you __ all day looking for it.

a) have spent b) spending

c) were spending d) will spend

12. Students think that in a short time the reform ___ education move useful.

a) will have made b) make

c) will make d) has made

13. It usually … me 40 minutes to get to the college.

a) took b) takes c) taking d) taken

14. My working day … at 8 o’clock every day.

a) starts b) started c) will start d) have started

15. Sometimes my father and I … chess.

a) played b) will play c) play d) playing

16. Two years ago my brother … school and … Moscow State University.

a)finish, enter b) finishes, enters

c) finishing, entering d) finished, entered

17. He … the book with pleasure and … it to me yesterday.

a) read, returned b) read, return

c) reading, returning d) reads, returns

18. We … a lot last year.

a) travel b) will travel c) travelled d) traveling

19. In 1571 Moscow ... its capital status to St.Petersburg.

a) lost b) loose c) will lose d) losen

20. The seller … the goods to the customer in a day.

a) sent b) will send c) send d) sending

21. We … this documentary with great interest next week.

a)watched b) will watch c) watch d) watching

22. They … the farm in July next year.

a) visit b) visited c) will visit d) visiting

23. Their guests ... lunch after the walk tomorrow.

a) had b) will have c) have had d) having

24. Russia ... political weight in the past and ... it in future.

a) had, will have b) had, have c) having, has d) had, had

25. Russia's economy ... on oil prices.

a) depended b) depends c) have depended d) had depended

26. Election of the President ....place every four years.

a) took b) takes c) taking d) taken

27. Moscow ... its 850 Anniversary in 1997.

a) celebrate b) celebrated c) will celebrate d) celebrating

28. On 12th March, 1918 the City of Moscow ... the capital of Soviet Russia.

a) became b) becoming c) becomes d) had become

29. Steve ... shopping very seldom.

a) gone b) going c) goes d) go

30. The Englishmen drive on the ___.

a) left b) right c) center d) ice

Раздел 9. Оur Country is Russia. Грамматика: Пассивный залог.

  1. The client asked for the________________ to be designed large enough for her bed and dresser

A) bathroom B) master bedroom C) garage D) living room

  1. The washer and dryer are in the _____________.

A) utility room B) living room C) balcony D) garage

  1. The _____________ needs a gas line for the stove and oven.

A) master bedroom B) garage C) kitchen D) living room

  1. The _____________ has two sinks and a large walk-in shower.

A) bathroom B) kitchen C) utility room D) garage

  1. There are two couches and an armchair in the ____________.

A) master bedroom B) utility room C) living room D) kitchen

  1. The______________ has enough room for two cars.

A) garage B) bathroom C) utility room D) kitchen

  1. The company’s old ________________ was small and dark, but the new one is much nicer.

A) stairwell B) Office C) exit sign D) floor

  1. The____________ pointed to the doors at the end of the hallway.

A) exit sign B) floor C) Office D) entrance

  1. The accounting department is on the second ______________.

A) floor B) stairwell C) entrance D) exit sign

  1. The elevator broke, so everyone had to go up the _____________.

A) entrance B) floor C) stairwell D) Office

  1. After – hours visitors can only get into the building using the south ___________.

A) stairwell B) entrance C) exit sign D) floor

42. This museum ….. by me with great interest.

a) visit b) is visited c) visiting d) visited

43. The composition about holidays ….. by the pupils.

a) wrote b) is written c) write d) writing

44. The letters …. by him with a pencil.

a) wrote b) are written c) write d) writing

45. The words …. by the students every day.

a) repeat b) repeated c)repeating d) are repeated

46. Our native city …. by the fascist.

a) destroyed b) destroy c) was destroyed d) destroying

47. In February 1945 Rostov-on-Don …..

a) liberate b) was liberated c) liberates d)liberated

48. Many years ago the streets…..

a) were restored b) restored c) restore d)restoring

49. The examinations … seldom … by him well.

a) pass b) were passed c) passing d) passes

50. This text ….by the students with the help of the teacher.

a) was translated b) translate c) translated d) translating

51. This lecture ……. by the students next week.

a) attends b) will be attended c) will attended d) attended

52. The final school exams …. by me in 2 months.

a) pass b) will be passed c) passing d) passes

53. Tomorrow the questions …. by the teacher.

a) will be asked b) asked c) asks d) ask

54. The questions ….. by them tomorrow.

a) answer b) answered c) answering d) will be answered

55. The multistory house ….. by them in a year.

a) build b) building c) will be built d) built

Раздел 10. Стиль жизни и субкультуры. Грамматика: Неличные формы глагола. Инфинитив.

56.I haven't got ..... money

  1. Any

  2. Some

  3. Somebody

  4. Anybody

57. Does your company have ..... job vacancies?

  1. Any

  2. Some

  3. Anything

  4. Something

58. Would you like ..... coffee?  

  1. Anybody

  2. Some

  3. Anything

  4. Something

59. Would you like ..... milk in your coffee? 

  1. Some

  2. Any

  3. Anybody

  4. Nobody

60. Sorry, we don't have ..... rooms available.

  1. Anything

  2. Some

  3. Any

  4. Somes

61. Paul took ..... books with him on holiday.  

  1. Somehow

  2. Any

  3. Some

  4. Anys

62. Do you have ..... children?  

  1. Any

  2. Some

  3. Anies

  4. Somebody

63. Mary wanted …. Thursday off from work.

a) to take b) takes c) took d) taken

64. Christie needs ….a book for reading in class.

a) buy b) is buying c) to buy d) bought

65. She loves …. Every week.

a) skated b) to skate c) skate d) will skate

66. He doesn’t like …. chess.

a) to play b) playing c) plays d) played

67. Bob hates …. the dishes.

a) wash b) washes c) to washing d) to wash

68. What do you really enjoy … ?

a) to doing b) to do c) done d) does

69. I hate to …. at home at the weekends!

a) stayed b) stay c) stood d) staying

70. We enjoy to … round our country.

a) traveling b) traveled c) travel d) travels

71. He crossed___stream which was below the pool stepping cautiously from___stone to___stone.

a) the,___,___

b) the, the, the

c) а, а, а

d) the, a, a

72. In___ spring of___following year we went___abroad and were absent several months.

a)___, the,___

b) the, the, the

c)___,___,___

d) the, the___

73. ___day after my talk with Isabel I left___Chicago for___ San Francisco where I was to take ship for___ Far East.

a) a,___,___,___

b) the,___,___, the

c)___, __, the, the

d) the, the, the, the

74. After___lunch they sat down under the oak tree drinking___Turkish coffee.

a) the, the

b) ____,___

c) __, the

d) a, a

75.I had scarcely got into___bed when a strain of _ music seemed to break forth in___air just below my window.

a)___, ___, ___

b) __, ___, the

c) a, the, ___

d) a, ___, the

76. But after___fortnight of___bad weather it cleared. "Let's see how___weather turns out?" he said. a)___,a,___

b) a, the, the

c) a, ___, the

d) the, the, the

77. At___tea, which they both took with___lemon, John spoke about___Bahamas.

a)___, the, the

b)_,___,___,

c)___,___, the

d) the, the, the

78.___map of ___world, until ___end of ___ fifteenth century exhibited only___one hemisphere, and even that was not completely explored.

a) the, the, the, the, the

b) the,___,___, the,___

c) a, the,___,___s___

d) the, the, the, the,___

79. As___weather was fine, they had___pleasant walk across___park which stretched along___Thames.

a) the, the, the, the

b)___, the, a, the

c) the,__, the,___

d) the, a, the, the

80. On___first of___May, after their last year together at___college, Frank and Robert were on___ tram.

a) the, the,___,___

b)___,___,___,the

c) the,___,___, a

d) the,___, the, a

81. Какое географическое название используется с артиклем the

a) Indian Ocean b) Kilimanjaro c) Tokyo d) Egypt

82. Какое географическое название используется с артиклем the

a) Sakhalin b) Europe c) Suez Canal d) Russia

83. Какое географическое название используется с артиклем the

a) Moscow b) Khanka Lake c) Paris d) Russian Federation

84. Какое географическое название используется с артиклем the

a) Madrid b) Asia c) North Pole d) Brussels

85. Какое географическое название используется с артиклем the

a) Black Sea b) Poland c) Italy d) Ohio

Раздел 11. Моя профессия.

  1. Can you _______ one meter of this board?

А) measure В) drill С) cut D) nail

  1. _________the same actions to install each window.

A) Repeat B) Lift C) Push D) Screw

  1. _________these two boards together

A) Repeat B) cut C) Nail D) Cut

  1. Please ________a hole in this wall.

A) repeat B) push C) measure D) drill

  1. Do not _________ the fixture into the wall yet.

A) screw B) measure C) cut D) Push

  1. Please ________that picture between the two others.

A) check B) Loosen C) center D) line up

  1. You should ________ that screw more before it falls out.

A) tighten B) center C) slide D) check

  1. Could you _________ to see if that is the right length?

A) check B) center C) line up D) loosen

  1. Torn screws left to ________ them.

A) loosen B) tighten C) check D) center

  1. Make sure the ends off the pipe_____________ correctly

A) line up B) center C) loosen D) tighten

96. The charges together __________$35.50.

A) plus B) add C) come to D) minus

  1. Twelve ___________17.

A) plus five equals B) add C) equals D) minus

  1. What is the __________ when you divide 16 by 3?

A) remainder B) multiply C) plus D) come to

  1. Nineteen ___________ four is fifteen?

A) add B) five equals C) minus D) come to

  1. Ten minus two _________six plus two.

A) come to B) plus C) rounds up D) equals


ОТВЕТЫ К ТЕСТАМ

  1. B

  2. B

  3. B

  4. B

  5. B

  6. B

  7. A

  8. C

  9. C

  10. A

  11. D

  12. C

  13. B

  14. A

  15. C

  16. D

  17. A

  18. C

  19. A

  20. B

  21. B

  22. C

  23. B

  24. A

  25. B

  26. B


  1. B

  2. A

  3. C

  4. A

  5. B

  6. A

  7. C

  8. A

  9. C

  10. A

  11. B

  12. A

  13. A

  14. C

  15. B

  16. B

  17. B

  18. B

  19. D

  20. C

  21. B

  22. A

  23. B

  24. A

  25. C

  26. B


  1. A

  2. D

  3. C

  4. A

  5. A

  6. B

  7. B

  8. C

  9. C

  10. A

  11. A

  12. C

  13. B

  14. A

  15. D

  16. B

  17. B

  18. C

  19. A

  20. A

  21. B

  22. C

  23. B

  24. C

  25. C

  26. D


  1. D

  2. C

  3. A

  4. C

  5. D

  6. C

  7. A

  8. A

  9. A

  10. C

  11. D

  12. A

  13. C

  14. A

  15. A

  16. A

  17. A

  18. C

  19. A

  20. A

  21. C

  22. D




ТЕСТОВЫЕ ВОПРОСЫ ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННОГО ЗАЧЕТА

ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ Иностранный язык для специальности 08.02.01 «Строительство и эксплуатация зданий и сооружений»

для обучающихся 4 курса

Раздел 11. Моя профессия. Грамматика: Условное наклонение. Конструкции с wish.

  1. I ….. I were President.

a) would b) wish c) wishes d) will

2. I wish you …. here with us.

a) was b) would c) were d) could

3. I have had a cold for three days and I haven’t got rid of it .....

  1. Yet

  2. Already

  3. Still

  4. Stills

4. Does your son work? – No, he is ..... at school. 

  1. Yet

  2. Already

  3. Still

  4. Yets

5. I haven’t finished my composition yet. I am ..... working at it. 

  1. Still

  2. Yets

  3. Yet

  4. Already

6. Is Sarah any better today? – Yes, she has ..... got over her flu.

  1. Still

  2. Already

  3. Yet

  4. Stills

7. Is it ..... raining? – No, the rain has just stopped.  

  1. Already

  2. Yet

  3. Still

  4. Yets

8. Have you found a job? – No, I am ..... looking for it.

  1. Already

  2. Still

  3. Yet

  4. Yets

9. The children haven’t gone to school ..... . 

  1. Yet

  2. Still

  3. Already

  4. stills

10. Their sons ___ good marks. They are the best at school.

a) have got b) has got

c) hasn’t got d) haven’t got

11. The girl ___ a walkman. She listens to it every day.

a) has got b) hasn’t got

c) have got d) haven’t got

12. ___ a dog when you were living in Germany?

a) Have you b) Had you

c) Did you have d) Were you having

13. ___ rain on Friday?

a) Were it b) Did

c) It d) Did it

14. You’d love an ice-cream, ___ you?

a) don’t b) hadn’t

c) wouldn’t d) didn’t

15. His daughter ___ a computer.

a) have got b) has got

c) haven’t got d) have

Раздел 12.

  1. Steel has much more_____________ than wood

A) strength B) sill C) depth D) jamb

  1. Don’t place that bowl on the window _______________ or it will fall off.

  1. jamb B) Thickness C) sill D) strength

  1. What is the height and other __________ of that table?

  1. jamb B) strength C) Thickness D) dimensions

  1. The window glass should have a __________ of at least 3cm to keep out cold winds.

  1. dimensions B) strength C) Thickness D) jamb

  1. This door will not fit inside its ____________________.

  1. strength B) jamb C) Thickness D) sill

  1. Bob enjoys …. tennis.

  1. Playing B) played C) play D) have play

  1. Margery hates … to heavy metal.

  1. Listen B) listening C) listened D) will listen

  1. Sam avoided … to the dentist as much as possible.

  1. Gone B) go C) going D) goes

  1. Alex delayed …. the airplane until the last minute.

  1. Catching B) catch C) catches D) caught

  1. Rita loves … to her country house.

A) Gone B) go C) going D) goes

  1. Ray gave up … books.

  1. Written B) writing C) wrote D) writes

  1. Sonya continued … at the college.

  1. Working B) worked C) work D) works

  1. Pauline prefers … with animals.

  1. Working B) worked C) work D) works

  1. Steve suggested … out for dinner.

  1. Gone B) go C) going D) goes

  1. Eric appreciated … a birthday card from his mother.

A) Get B) got C) gets D) getting

  1. Finally it stopped …..

  1. Raining B) rained C) rain D) rains

  1. Unfortunately many people dislike …. morning exercises.

  1. Done B) do C) does D) doing

Раздел 13. Планирование карьеры. Собеседование. Грамматика: Условное наклонение.

33. Tina ___ on business to Italy next week.

a) will goes c) has gone

b) is going d) was going

34. Maybe, I ___ at home next Sunday.

a) is staying c) will stay

b) stayed d) was stayed

35. When ___ you ___ Mr. Denton?

a) are ... meeting c) do ... met

b) is ... meeting d) will ... met

36. I think the representatives of Simpson & Co. ___ tonight.

a) won’t come c) isn’t coming

b) haven’t come d) will not coming

37. If you ___ home early, we’ll go to Italian restaurant.

a) come c) will come

b) have come d) has coming

38. When we get to a big city, I ____ send you a postcard.

a) have c) do

b) will d) did

39. If I had 2 million, I ___ go round the world.

a) would c) will

b) had d) shall

40. If I ___ Prime Minister, I would increase income tax.

a) will c) were

b) would be d) shall be

41. As soon as he arrives, he _____ the truth.

a) knew c) will know

b) had known d) has been known


Раздел 14. Современные коммуникационные технологии.

42. Do you want ….сup of coffee?

a) the b) a c) an d) –

43. I’m … student.

a) the b) a c) an d) –

44. It’s … pencil. … pencil is red.

a) the, - b) a, an c) a, the d) –, the

45. I see …girl in … street. … girl is nice.

a) the, - , - b) a, an , the c) a, the, the d) –, the, a

46. My daughter likes … chocolate. I’ll give her … bar of chocolate.

a) the, - b) a, an c) a, the d) –, a

47. Close … door and open … window, please.

a) the, the b) a, an c) a, the d) –, the

48. Does she speak … English?

a) the b) a c) a d) –

49. Bring me … glass of water, please.

a) the b) an c) a d) –

50. Her sons are … pupils.

a) the b) an c) a d) –

51. She has got …. car.

a) the b) an c) a d) –

52. ... Mont Blanc is ... highest mountain of .... Alps.

a) the, the, - b) the, - , the

c) - , the, the d) - , - , the

53. ... Lake Baikal is ... deepest lake in ... world.

a) the, - , a b) the, the, a

c) - , the, - d) - , the, the

Раздел 15. English as a Global Language. Английский как язык для общения во всем мире.

  1. Jim gave me a letter to post. I ….. remember to post it.  

  1. Can

  2. May

  3. Must

  4. Could

  1. It’s a secret. You ….. tell anyone.  

  1. shouldn’t

  2. wouldn’t

  3. needn’t

  4. mustn’t

  1. You’ve been drilling all day. You ….. be tired.

  1. Must

  2. Can

  3. Could

  4. Ought

  1. Your watch is wrong. It ….. be 10 p.m., not 12.  

  1. Should

  2. Can

  3. Must

  4. Have to

  1. ..… you please be quiet? I’m trying to learn the new words. 

  1. Can

  2. Would

  3. Must

  4. Could

  1. I’ll ….. go now. My friends are waiting.

  1. Have to

  2. Must

  3. Can

  4. Could

  1. She ….. help you tomorrow.  

  1. Could

  2. Will be able to

  3. Can

  4. Must

  1. Lisa ..… get bored in her job.

  1. Must

  2. Could

  3. Can be

  4. Have to

  1. Take a coat. It ..… be windy later.  

  1. Might

  2. Could

  3. may

  4. Must

  1. I was surprised that she ..… say such rude words.  

  1. Must

  2. Should

  3. Would

  4. Could

  1. He translates … letters into English.

  1. Much

  2. Many

  3. Manies

  4. Mach

  1. My parents work too …

  1. Many

  2. Much

  3. Manies

  4. Mach

  1. Is there … furniture in your kitchen?

  1. Many

  2. Much

  3. Mani

  4. Mach

  1. shops open at 7 o’clock in the morning.

  1. Many

  2. Much

  3. Mane

  4. Muches

  1. Our secretary types …

  1. Many

  2. Much

  3. Manies

  4. Machys

  1. Our sportsmen won medals.

  1. Many

  2. Much

  3. Mani

  4. Machys

  1. Are there … shops in your street?

  1. Many

  2. Much

  3. Manys

  4. Mach

  1. I … to work very hard

  1. Have

  2. Have to

  3. Must

  4. Can

  1. You … be ready to answer all my questions

  1. Can

  2. Has to

  3. Have

  4. Must

  1. I… to leave home early

  1. Have to

  2. Has

  3. May

  4. Ought

  1. You … see a doctor

  1. Have to be

  2. Must

  3. Must be

  4. Had to

  1. What … you do to know English well?

  1. Must

  2. Had

  3. Have to

  4. Must to

  1. Who… rewrite the text?

  1. Had to

  2. Have

  3. Must

  4. Must to

  1. Write a(n)_____________ to the site manager.

A) email B) two-way radio C) PDF D) smartphone

  1. Scan the blueprints as a(n)______________.

A) email B) two-way radio C) PDF D) smartphone

  1. A(n) ______________ has a smaller range than a cell phone.

A) email B) two-way radio C) PDF D) smartphone

  1. A(n) ___________ has many more functions than a cell phone.

A) email B) two-way radio C) PDF D) smartphone

  1. The contractor will need a ________ ten feet deep at this location.

A) drill rig B) test pit C) level D) surface investigation

  1. Some soil will have to be moved to make this area _________.

A) clay B) subsurface investigation C) topographic D) level

  1. Can that __________ make a hole 25 meters deep?

A) sand B) drill rig C) level D) test pit

  1. Conduct a ____________ survey to determine the foundation requirements.

A) sand B) topographic C) surface D) level

  1. The ___________shows a mix of clay and silt in this area

A) drill rig B) level C) sand D) soil profile


Раздел 16. Работа за рубежом. How to find a job abroad.

86. We were in a hurry, so we ___ take a taxi.

a) could b) must

c) may d) had to

87. Take an umbrella, it __ rain. You never know.

a) can b) must

c) may d) should

88. It ___ be true that supermarkets make shopping easier.

a) need b) may

c) had d) is

89. Tom ___ play tennis well but he ___ play a game yesterday because he was ill.

a) could, couldn’t b) can, was able

c) can, couldn’t d) couldn’t, can

90. I … sleep well last night.

a. could not b. would not c. need not d. can not

91. You have been travelling all day. You…be very tired.

a. must b. could c. should d. can

92. … you be quiet, please? I’m trying to read.

a. can b. should c. would d. could

93. My friend … dance very well.

a. has to b. can c. ought to d. must

94. You … learn these words if you want to speak English better.

a. must b. had to c. have to d. has to

95. Mary … see the dentist she has a toothache.

a. shall b. can c. must d. may

96. Take an umbrella. It… rain later.

a. may b. can c. must d. could

97. It’s a secret. You… tell anyone.

a. should not b. cannot c. must not d. need not

98. The children … swim in the river. The water is cold.

a. cannot b. could not c. might not d. must not

99. You … take his advice. It’s very useful.

a. have to b. had to c. could d. might

100 . Directors …give false promises.

a. ought not to b. should not c. must not d. shan't

101. This price is wrong. It … be $30, not $300.

a. ought b. must c. would d. can

102. … you open the window, please? It’s hot here.

a. may b. should c. would d. could

103. …is your name?

a. What b. Why c. When d. Who

104. I came in …my mother was cooking dinner.

a. where b. when c. what d. how

105. …does Helen live? In London.

a. Whose b. Why c. Where d. What

106. …clothes are these? They are Tom’s.

a. Who b. Whose c. Where d. What

107. …is your English teacher? - Miss Jones is.

a. Why b. Who c. Which d. What

108. … students are there in your group? - Twenty-nine.

a. How much b. How c. What d. How many

109. Little girl, …are you crying?

a. where b. what c. when d. why

110. … coffee a day do you drink?

a. How much b. How long c. How d. How big

111. … is your pen? The red one.

a. Who b. Why c. Which d. Whose

112. …did you give my book? I gave it to Nick.

a. Where b. Why c. Whom d. What

113. Caroline doesn’t know …to do.

a. why b. what c. where d. whose

114. …old are you? I’m seventeen.

a. how b. where c. when d. who

115. ... car has only one passenger seat? Hatchback.

a. Who b. Why c. Which d. Whose

116. ... do you wash your car?

a. How much b. How often c. Which d. How many

117. ....do you travel from your house to our college?

a. Whose b. Who c. Which d. How long

118. ... are the advantages of the Smart?

a. Whose b. Who c. What d. How long

119. ... has a car with GPS navigation system?

a. Whose b. Who c. What d. How long

120. What do you do .... it's warm and sunny?

a. When b. Who c. What d. How long



ОТВЕТЫ К ТЕСТАМ

  1. И

  2. С

  3. A

  4. С

  5. A

  6. B

  7. C

  8. B

  9. A

  10. A

  11. A

  12. C

  13. D

  14. C

  15. B

  16. A

  17. C

  18. D

  19. C

  20. B

  21. A

  22. B

  23. C

  24. A

  25. C

  26. B


  1. A

  2. A

  3. C

  4. D

  5. A

  6. D

  7. B

  8. C

  9. A

  10. A

  11. A

  12. B

  13. A

  14. C

  15. C

  16. B

  17. B

  18. C

  19. C

  20. D

  21. A

  22. D

  23. C

  24. D

  25. C

  26. C


  1. D

  2. C

  3. D

  4. A

  5. C

  6. D

  7. A

  8. B

  9. A

  10. C

  11. D

  12. B

  13. B

  14. B

  15. A

  16. B

  17. A

  18. A

  19. A

  20. D

  21. D

  22. B

  23. A

  24. C

  25. A

  26. C


  1. B

  2. D

  3. B

  4. D

  5. B

  6. B

  7. D

  8. D

  9. C

  10. B

  11. C

  12. A

  13. A

  14. D

  15. B

  16. A

  17. C

  18. A

  19. C

  20. D

  21. A

  22. C

  23. B

  24. D

  25. A

  26. B


  1. C

  2. B

  3. B

  4. D

  5. D

  6. A

  7. C

  8. C

  9. B

  10. A

  11. C

  12. B

  13. D

  14. C

  15. B

  16. A




Преподаватель: Бухарова Н.А.

Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 05.02.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров415
Номер материала ДВ-420602
Получить свидетельство о публикации

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх