Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по английскому языку для специальности "Техническое обслуживание и ремонт авто транспорта"

Тесты по английскому языку для специальности "Техническое обслуживание и ремонт авто транспорта"

  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_m4e23a4cc.gifhello_html_3c997967.gifТЕСТОВЫЕ ВОПРОСЫ ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННОГО ЗАЧЕТА

ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ Иностранный язык специальности 23.02.01 «Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта»

для обучающихся 2 курса


Раздел 1. Моя профессия. Предлоги. (My Profession. Preposition).


1. Tell him not to forget …. ticket.

a) My b) our c) Her d) his

2. I see that he has lost … keys.

a) Themselves b) ourselves c) His d) me

3. I will ask him … .

a) Myself b) herself c) Ourselves d) yourself

4. That is his manager, …name is Jane.

a) Her b) his c) Us d) our

5) … will help me?

a) Who b) when c) Why d) how

6. Do you know the man … wrote the 8-DReport?

a) Who b) which c) Why d) how

7. Who’s there? It’s …

  1. Me b) you c) I d) her

8. The magazine … you lent me is very interesting.

a) That b) this c) Those d) these

9. … is a new Peugeot.

a) When b) why c)This d) where

10. My brother is a professional. …repairs a lot of cars.

a) she b) he c) I d) him

11. I don’t like this motorbike of ..... .  

a) your b) yours c) you d) Am

12. Willy is wearing a uniform that isn’t ..... .  

a) He b) him c) his d) ours

13. My auto is bigger than hers, but .....is nicer.  

a) Her b) hers c) his d) him

14. We know their names, but they don’t know ..... .  

a) Our b) ours c) us d) his

15. Remember .....to your headmaster.  

a) Mine b) Me c) My d) She

16. This is not my cup; .....is big.  

a) Mine b) My c) Me d) his

17. Mary and Jim visit .....colleagues very often.  

a) They b) Their c) Theirs d) Mine

18. We protect___from the cold with warm things.

a) herself b) ourselves c) itself d) yourself

19. He cut____shaving this morning.

a) himself b) themselves c) myself d) yourself

20.Please, put the book … the table.

  1. In c) on

  2. Into d) at

21. We went … the park yesterday.

  1. To c) in

  2. At d) into

22. Put your name … the top of the page.

  1. At c) to

  2. On d) in

23. The island was inhabitant, there was nobody … it.

  1. On c) at

  2. In d) into

24. Put some sugar … my cup, please!

  1. In c) into

  2. On d) to

25. There is a plate … my table, but there is no soup … it.

  1. into; at c) at; into

  2. - ; into d) On; in

26. Turn right … the end of the street.

  1. to c) in

  2. at d) into

27. ‘ Where is my bag?’ ‘ It’s … the boot’

  1. In c) at

  2. - d) into

28. Where are you going… your holidays?

  1. At c) on

  2. To d) for

29. My cat likes to sit … the window.

  1. At c) in

  2. Near d) on

30. I always leave my car ... the underground parking.

a) on b) in c) over d) between

Раздел 2. Автомеханик (Automechanik.)


31. My sister … a student.

  1. not c) are

  2. Am d) Is

32. Your brother is a scientist, … he?

  1. Isn’t c) aren’t

  2. Is d) am

33. This bag … heavy.

  1. am c) is

  2. Are d) were

34. … there any books on the table?

  1. Am c) is

  2. Are d) isn’t

35. Once upon a time there … a boy, who lived in the forest.

  1. Is c) am

  2. Was d) were

36. What color … your car?

  1. Is c) are

  2. Does d) –

37. How old … you when it happened?

  1. Were c) was

  2. Is d) are

38. When I arrived she … sleeping at the living room.

  1. Were c) was

  2. Is d) are

39. Why … you looking like that?

  1. Am c) were

  2. Is d) are

Раздел 3. Представление автомобиля. Простые времена. Наречия. (Introduction to the Car. Simple Tenses.).


40. The man ___ to work every day. He ___ a bus to get there.

a) goes, takes b) go, take

c) goes, take d) go, takes

41. She always___ lunch at college.

a) have b) has

c) haves d) hav

42. Richard's life in Paris is a bit difficult. He ___ only English.

a) speak b) speaks

c) speaking d) spoke

43. What's the matter? You __ very sad.

a) looks b) looking

c) look d) looked

44. The building of the trade centre (begin) a month ago.

a) begins b) begined

c) began d) begin

45. It (be) slippery yesterday. I (change) the tires of my car.

a) is, change b) was, changing

c) was, changed d) is, changed

46. The postman (bring) the morning mail only at 10 o'clock.

a) brings b) bring

c) bringed d) brought

47. Tomorrow it _____ cold and wet.

a) are b) will be

c) is d) was

48. He___ fifty in June.

a) is b) are

c) will be d) were

49. It's too dark to go. I ___ a taxi.

a) will call b) calls

c) wills call d) calling

50. He studied sculpture because he enjoyed ___ with clay.

a) to work b) working

c) haveworked d) to be working

51. We went ___ last holiday.

a) to climb b) climbing

c) for climbing d) to climbing

52. Who ___ Phil with his homework?

a) does help b) helps

c) do help d) has help

53. Fiona never buys expensive clothes, ___ ?

a) does Fiona b) doesn’t she

c) does she d) don’t she

54. People ___ their lives worrying about money.

a) are spending b) spend

c) have spent d) has spent

55. Jill ___ long brown hair and big blue eyes.

a) is having b) has got

c) have got d) are having

56. I ___ what you’re talking about.

a) don’t understand b) am not understanding

c) not understanding d) are not understand

57. In his youth, he ___ very lazy.

a) was being b) have been

c) was d) were

58. How many people ___ in The Second World War?

a) did die b) has died

c) died d) had died

59. How long ago ___ ?

a) did they marry b) has they married

c) they married d) married they

60. Lose an hour in the morning, and you __ all day looking for it.

a) have spent b) spending

c) were spending d) will spend

61. Students think that in a short time the reform ___ education move useful.

a) will have made b) make

c) will make d) has made

62. It usually … me 40 minutes to get to the college.

a) took b) takes c) taking d) taken

63. My working day … at 8 o’clock every day.

a) starts b) started c) will start d) have started

64. Sometimes my father and I … chess.

a) played b) will play c) play d) playing

65. Two years ago my brother … school and … Moscow State University.

a)finish, enter b) finishes, enters

c) finishing, entering d) finished, entered

66. He … the book with pleasure and … it to me yesterday.

a) read, returned b) read, return

c) reading, returning d) reads, returns

67. We … a lot last year.

a) travel b) will travel c) travelled d) traveling

68. In 1571 Moscow ... its capital status to St.Petersburg.

a) lost b) loose c) will lose d) losen

69. The seller … the goods to the customer in a day.

a) sent b) will send c) send d) sending

70. We … this documentary with great interest next week.

a)watched b) will watch c) watch d) watching

71. They … the farm in July next year.

a) visit b) visited c) will visit d) visiting

72. Their guests ... lunch after the walk tomorrow.

a) had b) will have c) have had d) having

73. Russia ... political weight in the past and ... it in future.

a) had, will have b) had, have c) having, has d) had, had

74. Russia's economy ... on oil prices.

a) depended b) depends c) have depended d) had depended

75. Election of the President ....place every four years.

a) took b) takes c) taking d) taken

76. Moscow ... its 850 Anniversary in 1997.

a) celebrate b) celebrated c) will celebrate d) celebrating

77. On 12th March, 1918 the City of Moscow ... the capital of Soviet Russia.

a) became b) becoming c) becomes d) had become

78. Steve ... shopping very seldom.

a) gone b) going c) goes d) go

79. We are going to change left ___.

a) chairs b) tyre c) flowers d) flash cards

80. The _____ is ideal for small parking spaces.

a) SUV b) coupe c) limousine d) sedan

81. The Englishmen drive on the ___.

a) left b) right c) center d) ice

82. You can see a lot of cool ___ in London, Bentley is one of them.

a) homes b) cars c) gardens d) towers

83. You open the ____ to look at the engine.

a) bonnet b) antenna c) door d) petrol cap

84. The true identification of any auto is the____.

a) antenna b) logo c) window d) mirror

85. You put the suitcases in the __________,

a) boot b) antenna c) door d) petrol cap

86. Using chemicals, petrol or diesel you should be very careful to avoid ____ .

a) injury b) crack c) lack d) poisoning

87. The Mercedes star is a well-known _____.

a) antenna b) logo c) window d) mirror

88. Open the ____________and let some sun and fresh air into the car.

a) antenna b) logo c) sunroof d) mirror

89.When it starts raining, you need to switch on the ________.

a) windscreen wipers b) logo c) sunroof d) mirror

90. Use a ______ to raise the vehicle.

a) windscreen wipers b) logo c) sunroof d) jack

91. 'What model is that?' 'I don't know, I can't see the ________from here.'

a) windscreen wipers b) logo c) sunroof d) mirror

92. The most famous brand made in Russia is _____.

a) Lada b) BMW c) Reno d) Suzuki

93. The money you pay when you buy a car is called _____.

a) price b) size c) sunroof d) mirror

94. The money you get when you sell a car is called _____.

a) mirror b) size c) sunroof d) resale value

95. How much petrol or diesel the car uses? The factor is called _____.

a) mirror b) fuel consumption c) sunroof d) resale value

96. When customers always buy their cars from the same manufacturer is called _____.

a) mirror b) brand loyalty c) sunroof d) resale value

97. I live in the country and there is no public _______.

a) mirror b) brand loyalty c) transport d) resale value

98. KAMAZ has a _______ engine.

a) diesel b) oil c) sunroof d) resale value

99. The manufacturers always do _____ tests.

a) mirror b) crash c) sunroof d) resale value

100.Anti Blocking System is ______ .

a) the ABC b) IBS c) ABS d) AVS



Эталоны ответов:


  1. D

11. B

21. A

31. D

41. B

51. B

61. C

71. C

81. A

91. B

  1. C

12. C

22. A

32. A

42. B

52. B

62. B

72. B

82. B

92. A

  1. A

13. B

23. A

33. C

43. C

53. C

63. A

73. A

83. A

93. A

  1. A

14. B

24. C

34. B

44. C

54. B

64. C

74. B

84. B

94. D

  1. A

15. B

25. D

35. B

45. C

55. B

65. D

75. B

85. A

95. B

  1. A

16. A

26. B

36. A

46. D

56. A

66. A

76. B

86. D

96. B

  1. A

17. B

27. A

37. A

47. B

57. C

67. C

77. A

87. B

97. C

  1. A

18. B

28. C

38. C

48. C

58.C

68. A

78. C

88. C

98. A

  1. C

19. A

29. A

39. D

49. A

59. A

69. B

79. B

89. A

99. B

  1. B

20. C

30. B

40. A

50. B

60. D

70. B

80. B

90. D

100. C






























ТЕСТОВЫЕ ВОПРОСЫ ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННОГО ЗАЧЕТА

ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ Иностранный язык для специальности 23.02.01 «Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта»

для обучающихся 3 курса


Раздел 4.Внешний вид авто. Пассивныйзалог. (The Exterior. The Passive).

1. Champagne ___ in France.

a) make c) has made

b) is made d) was making

2. She ___ in Boston in 1978.

a) bear c) was born

b) were born d) will be born

3. Drinks ____ at the supermarket.

a) sell c) are selling

b) sold d) are sold

4. The pork ____ tomorrow.

a) will be grilled c) will grill

b) grilled d) has grilled

5. She wasn’t ____ to the party.

a) inviting c) invite

b) invites d) invited

6. Were you ____ in the night?

a) disturb c) disturbs

b) disturbing d) disturbed

7. We ____ sent the tickets.

a) weren’t c) wasn’t

b) isn’t d) doesn’t

8. My salary ____ into my bank account every month.

a) are paid c) is paid

b) had pay d) pay

9. I supposed that he would ___ us a letter.

a) send c) sent

b) sending d) had sent

10. Найдите вторую часть словосочетания: windscreen...

a) bumper b) wipers c) pipe d) plate

11. Найдите вторую часть словосочетания: exhaust...

a) bumper b) wipers c) pipe d) plate

12. Найдите вторую часть словосочетания: front...

a) bumper b) wipers c) pipe d) plate

13. Найдите вторую часть словосочетания: number...

a) bumper b) wipers c) pipe d) plate

14. Найдите вторую часть словосочетания: wheel...

a) bumper b) wipers c) trim d) plate

15. Найдите вторую часть словосочетания: petrol...

a) cap b) wipers c) pipe d) plate

Раздел 5. Внутренний вид автомобиля. Длительные времена. (The Interior. Continuous tenses).

16. Be quiet, please. We (work) at the translation and you (make) a lot of noise.

a) is working, is making b) is working, are making

c) are working, is making d) are working, are making

17. Where is Jack? — He (meet) his girlfriend at the station. She (come) at 12 o'clock.

a) was meeting, was coming b) was meeting, is coming

c) is meeting, is coming d) is meeting, was coming

18. She (cry). Is something wrong?

a) was crying b) is crying

c) am crying d) will crying

19. Hurry up, Jane! We all (wait) for you.

a) are waiting b) is waiting

c) will waiting d) was waiting

20. Turn off the gas. Don't you see the kettle (boil)?

a) are boiling b) was boiling

c) will boiling d) is boiling

21. The children are still ill but they (get) better gradually.

a) will getting b) is getting

c) are getting d) am getting

22. The living standards (change). Every month things (get) more expensive.

a) are changing, are getting b) is changing, is getting

c) is changing, are getting d) are changing, is getting

23. Tom and Mary (leave) for the Netherlands tomorrow.

a) are leaving b) is leaving

c) am leaving d) will leaving

24. I have just started English courses. I (study) English grammar.

a) is studying b) are studying

c) am studying d) will studying

25. We must buy new plates. — It's useless. You always (break) plates.

a) are breaking b) is breaking

c) will breaking d) am breaking

26. We ______ English at the moment.

  1. are speaking

  2. speak

  3. is speaking

  4. are speak

27. I _____ when people talk loudly in public places.

  1. are hating

  2. hate

  3. am hating

  4. is hating

28. Look! Helen _____ the garden.

  1. Is working in

  2. Are working

  3. Work

  4. Am working

29. I ____ a perfect movie for tonight.

  1. Is having

  2. Have

  3. Am having

  4. Are have

30. We ______ a letter now.

  1. Are reading

  2. Reading

  3. Are read

  4. Is reading

31. Linda _____ at the door.

  1. Knocks

  2. Is knocking

  3. Are knocking

  4. Knocking

32. I _____ TV at the moment.

  1. Am watching

  2. is watching

  3. are watch

  4. watch

33. 145 _____ live in the Russian Federation.

  1. millions people

  2. millions of people

  3. million of people

  4. million people

34. …are starving in the world today.

  1. Thousands people

  2. Thousands people

  3. Thousands of people

  4. Thousands peoples

35. You are _____ who asks me this stupid question.

  1. the Fifth

  2. Fifth

  3. the Fifthes

  4. five

36. Two _____ of my income I spend on my pet’s food.

  1. Twelve

  2. Twelfth

  3. Twelves

  4. The twelve

37. This bouquet costs _____ dollars!

  1. two hundreds

  2. two hundred

  3. two hundreds of

  4. two of hundreds

38. Have you ever experienced love _____ ?

  1. first sight

  2. at the first sight

  3. first sights

  4. first of sight

39. Personally, I prefer music of _____ .

  1. nineteen seventys

  2. the nineteenseventies

  3. nineteenseventies

  4. thenineteenseventi



40. It's so practical to have a near the steering wheel. I can take a drink

whenever I want.

a) cup holder b) gearstick c) sun visor d) steering wheel

41. In a car with manual transmission, you need to press the when you want to

change gear.

a) cup holder b) gearstick c) sun visor d) steering wheel


42.


a) cup holder b) glove compartment c) sun visor d) steering wheel


46. I don't need a as I don't smoke and I don't want anyone to smoke

in my car.

a) cup holder b) glove compartment c) ashtray d) steering wheel

47. Could you close the _________ ? I'm getting a draught.

a) cup holder b) gearstick c) sun visor d) air vent

48. Which instrument shows you how fast the car is travelling?

a) speedometer b) engine oil temperature gauge c) indicator lights d) rev counter


49. Which instrument warns you if the engine lubrication system gets too hot?

a) speedometer b) engine oil temperature gauge c) indicator lights d) rev counter


50. Which instrument shows that you are indicating to turn left or right?

a) speedometer b) engine oil temperature gauge c) indicator lights d) rev counter


51. Which instrument shows you how often the engine is turning over?

a) speedometer b) engine oil temperature gauge c) indicator lights d) rev counter


52. Which instrument shows you how much petrol you have in the tank?

a) speedometer b) fuel gauge c) indicator lights d) rev counter


53. Which instrument indicates the voltage of the car's electrical system?

a) speedometer b) voltmeter c) indicator lights d) rev counter

Раздел 6. Под капотом. (Under the bonnet).

54. There are a few bananas and___apples in the fridge.

a) much b) many

c) a lot of d) little

55. She put___butter in the cake.

a) much b) many

c) a lot of d) few

56. Our teacher always gives us ___ homework.

a) much b) many

c) a lot of d) little

57. We don't need___eggs to cook this meal.

a) much b) many

c) a lot of d) little

58. He's made___progress in such a short time!

a) much b) many

c) a lot of d) little

59. Are there___unemployed people in your country?

a) much b) many

c) a lot of d) little

60. There are___oil deposits in Siberia.

a) much b) many

c) a lot of d) little

61. There is___time at our disposal.

a) much b) many

c) a lot of d) little

62. She is very sociable, that's why she has got ___friends.

a) much b) many

c) a lot of d) little

63. Try to call Mr. Green. He never gives ___ useful advice.

a) much b) many

c) a lot of d) little

64. Найдите английские эквиваленты: сцепление

a) clutch b) engine c) gearbox d) piston

65. Найдите английские эквиваленты: мотор

a) clutch b) engine c) gearbox d) piston

66. Найдите английские эквиваленты: коробка передач

a) clutch b) engine c) gearbox d) piston

67. Найдите английские эквиваленты: поршень

a) clutch b) engine c) gearbox d) piston

68. Найдите английские эквиваленты: карданный вал

a) clutch b) propeller shaft c) spark plug d) front-wheel drive

69. Найдите английские эквиваленты: передний привод

a) clutch b) propeller shaft c) spark plug d) front-wheel drive

70. Найдите английские эквиваленты: свеча зажигания

a) clutch b) propeller shaft c) spark plug d) front-wheel drive

71. Найдите английские эквиваленты: V-образный двигатель

a) V-engine b) Horizontally opposed engine c) In-line engine

72. Найдите английские эквиваленты: двигатель с горизонтальными противолежащими цилиндрами

a) V-engine b) Horizontally opposed engine c) In-line engine

73. Найдите английские эквиваленты: однорядный двигатель

a) V-engine b) Horizontally opposed engine c) In-line engine

74. Внешняя часть автомобиля

a) bonnet b) horn c) seat belt d) dashboard

75. Внешняя часть автомобиля

a) ashtray b) sun roof c) seat belt d) dashboard

76. Внешняя часть автомобиля

a) air bag b) horn c) seat belt d) bumper

77. Внутренняя часть автомобиля

a) boot b) bonnet c) seat belt d) bumper

78. Внутренняя часть автомобиля

a) brake pedal b) bonnet c) number plate d) bumper

79. Внутренняя часть автомобиля

a) tire b) gearstick c) number plate d) bumper

Раздел 7. Техническая специфика. Прилагательные. Степени сравнения прилагательных. (Technical Specification. Adjectives. Comparison).

80.This layout is used for high-performance engines with a compact layout such as in the BMW 7-series. The cylinders are arranged in two banks set at an angle to one another. This layout is normally more cuboid in shape than the other two.

a) V-engine b) Horizontally opposed engine c) In-line engine

81.This layout is wide and flat and gives the engine a low centre of gravity. The cylinders are arranged in two banks on opposite sides of the engine. It is very practical for cars with the engine located at the rear, such as the Porsche.

a) V-engine b) Horizontally opposed engine c) In-line engine

82. This layout is long and narrow. The cylinders are all next to each other In a single bank. It is a standard, simple layout used in the Mercedes A-class, for example.

a) V-engine b) Horizontally opposed engine c) In-line engine

83. The Pan-American Highway is (long) road in the world.

a) the most long b) more longer

c) the longest d) longer

84. The Beatles were (successful) pop group.

a) the most successful b) more successful

c) the successfulest d) successfuler

85. Japan has (crowded) railways in the world.

a) the most crowded b) more croweded

c) the crowdedest d) crowdeder

86. This is (old) national airline.

a) the most old b) more old

c) the oldest d) older

87. The Chrysler Building was once (tall) in the world.

a) the most tall b) more tall

c) the tallest d) taller

88. Is English (useful) language to learn?

a) the most useful b) more usful

c) the usfulest d) usfuler

89. This is one of (expensive) stores in the city.

a) the most expensive b) more expensive

c) the expensivest d) expensiver

90. The Queen must be (rich) woman in the world.

a) the most rich b) more rich

c) the richest d) richer

91. Unfortunately, I haven't heard (late) news. I think it was very interesting.

a) the most late b) more late

c) the latest d) later

92. Is the Mona Lisa (valuable) painting in the world?

a) the most valuable b) more valuable

c) the valuablest d) valuabler

93. Good- _______ - _________

  1. Better-the best c) gooder-the goodest

  2. More better- the most better d) more good- the most good

94. The weather is horrible and now it’s getting even … .

  1. Worse c) better

  2. Bad d) more bad

95. The Everest is … mountain in the world.

  1. Higher c) The highest

  2. The bigger d) biggest

96. I am 16 and my brother is 12, so I’m the … .

  1. Tallest c) Highest

  2. eldest d) largest

97. It was … than ever.

  1. Better c) the best

  2. Bad d) good

98. I’m … than you.

  1. Higher c) taller

  2. Wider d) heavier

99. … these books have been published in Moscow.

  1. Most of c) a lot

  2. Many d) much

100. Jack is little, but Alice is even … .

  1. higher c) bigger

  2. Taller d) Smaller

101. We are glad that this work is … .

  1. less difficult c) easiest

  2. earliest d) hard

102. Amazon is … river in the world.

  1. The longest c) the largest

  2. The biggest d) deep

103. I haven’t got ___ time as I thought.

a) more b) so many c) as much d) so more

104. It was the ____ food I have ever had.

A) worst B) worse C) most bad D) baddest

105. Fiona is _____ girl at our school.

A) the most beautiful B) a more beautiful

C) the beautifulest D) most beautiful

106.Bob is _____ than his sister.

A) more younger B) younger C) the youngest D) the younger

107. Spanish is ____ than German.

A) easy B) the easiest C) easier D) easyer



108. It is as ____ today as it was yesterday.

A) cold B) colder C) the coldest D) more cold

109. Nick is ... than Jake.

A) smarter B) smart C) the smartest D) most smart

110. Jupiter is the ... planet in our Solar system.

A) bigger B) big C) biggest D) more big

111. Galleria is not so ... as MEGA.

A) bigger B) big C) biggest D) more big

112. Our college building is not so ... as the hostel.

A) high B) higher C) highest D) the highest



































ОТВЕТЫ К ТЕСТАМ


  1. B

  2. C

  3. D

  4. A

  5. D

  6. D

  7. A

  8. C

  9. A

  10. B

  11. C

  12. A

  13. D

  14. C

  15. A

  16. D

  17. C

  18. B

  19. A

  20. D

  21. C

  22. A

  23. A

  24. C

  25. A

  26. A

  1. B

  2. A

  3. C

  4. A

  5. B

  6. A

  7. D

  8. C

  9. A

  10. B

  11. B

  12. B

  13. B

  14. A

  15. B

  16. C

  17. D

  18. A

  19. B

  20. C

  21. D

  22. A

  23. B

  24. C

  25. D

  26. B

  1. B

  2. C

  3. C

  4. C

  5. B

  6. C

  7. B

  8. C

  9. C

  10. C

  11. A

  12. A

  13. B

  14. C

  15. D

  16. B

  17. D

  18. C

  19. A

  20. B

  21. C

  22. A

  23. B

  24. D

  25. C

  26. A

  1. B

  2. A

  3. B

  4. C

  5. C

  6. A

  7. A

  8. C

  9. C

  10. A

  11. A

  12. C

  13. C

  14. A

  15. A

  16. A

  17. C

  18. B

  19. A

  20. С

  21. A

  22. D

  23. A

  24. A

  25. C

  26. A

  1. A

  2. B

  3. C

  4. A

  5. A

  6. C

  7. B

  8. A











ТЕСТОВЫЕ ВОПРОСЫ ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ ДИФФЕРЕНЦИРОВАННОГО ЗАЧЕТА

ПО УЧЕБНОЙ ДИСЦИПЛИНЕ Иностранный язык для специальности 23.02.01 «Техническое обслуживание и ремонт автомобильного транспорта»

для обучающихся 4 курса

Раздел 8. Безопасность. (Safety)

1. I haven't got ..... money

  1. Any

  2. Some

  3. Somebody

  4. Anybody

2. Does your company have ..... job vacancies?

  1. Any

  2. Some

  3. Anything

  4. Something

3. Would you like ..... coffee?  

  1. Anybody

  2. Some

  3. Anything

  4. Something

4. Would you like ..... milk in your coffee? 

  1. Some

  2. Any

  3. Anybody

  4. Nobody

5. Sorry, we don't have ..... rooms available.

  1. Anything

  2. Some

  3. Any

  4. Somes

6. Paul took ..... books with him on holiday.  

  1. Somehow

  2. Any

  3. Some

  4. Anys

7. Do you have ..... children?  

  1. Any

  2. Some

  3. Anies

  4. Somebody

8. Wood is very often used in interiors because it looks ..... and warm.

a) natural b) light c) flammable d) elastic

9. Aluminium and magnesium are important for car makers because they are ..... and therefore good for weight-saving.

a) natural b) light c) flammable d) elastic

10. Safety regulations require that the foam used in car seats shouldn't be ......

a) natural b) light c) flammable d) elastic

11. Rubber should be able to withstand great temperature differences while staying ...... . In other words, it shouldn't become brittle.

a) natural b) light c) flammable d) elastic

12. Windscreens are made of a special ...... glass to protect drivers in accidents.

a) shatterproof b) durable c) elastic d) heat-resistant

13. Fabrics used in cars need to be ..... and not look old too quickly.

a) shatterproof b) durable c) elastic d) heat-resistant

14. Steel is used for load-bearing parts because it is .......

a) shatterproof b) elastic c) rigid d) heat-resistant

15. Sheet metal is used for large car parts because it is and dent-resistant.

a) shatterproof b) heat-resistant c) rigid d) malleable

16. Ceramic, which is ..... , is used in the catalytic converter because of the very high temperatures.

a) shatterproof b) heat-resistant c) rigid d) malleable

17. Aluminium is ideal for bumpers and other body parts because it is .....

a) shatterproof b) heat-resistant c) corrosion-resistant d) light

18. Выберите активное свойство безопасности автомобиля:

a) ABS b) airbags c) seat belt d) shatterproof windscreen

19. Выберите активное свойство безопасности автомобиля:

a) airbags b) xenon lights c) seat belt d) shatterproof windscreen

20. Выберите активное свойство безопасности автомобиля:

a) airbags b) seat belt c) adaptive cruise control d) shatterproof windscreen

21. Выберите активное свойство безопасности автомобиля:

a) airbags b) seat belt c) shatterproof windscreen d) automatic emergency braking

22. Выберите пассивное свойство безопасности автомобиля:

a) adaptive cruise control b) airbags c) automatic emergency braking d) ABS

23. Выберите пассивное свойство безопасности автомобиля:

a) ABS b) adaptive cruise control c) seat belt d) automatic emergency braking

24. Выберите пассивное свойство безопасности автомобиля:

a) ABS b) automatic emergency braking c) adaptive cruise control

d) shatterproofwindscreen

25. Выберите пассивное свойство безопасности автомобиля:

a) ABS b) crumple zone c) adaptive cruise control d) automatic emergency braking

Раздел 9. Бизнес. (Business) Дизайн. (Design. Perfect Tenses.)

26. I have had a cold for three days and I haven’t got rid of it .....

  1. Yet

  2. Already

  3. Still

  4. Stills

27. Does your son work? – No, he is ..... at school. 

  1. Yet

  2. Already

  3. Still

  4. Yets

28. I haven’t finished my composition yet. I am ..... working at it. 

  1. Still

  2. Yets

  3. Yet

  4. Already

29. Is Sarah any better today? – Yes, she has ..... got over her flu.

  1. Still

  2. Already

  3. Yet

  4. Stills

30. Is it ..... raining? – No, the rain has just stopped.  

  1. Already

  2. Yet

  3. Still

  4. Yets

31. Have you found a job? – No, I am ..... looking for it.

  1. Already

  2. Still

  3. Yet

  4. Yets

32. The children haven’t gone to school ..... . 

  1. Yet

  2. Still

  3. Already

  4. stills

33. Tina ___ on business to Italy next week.

a) will go c) has gone

b) is going d) was going

34. Maybe, I ___ at home next Sunday.

a) am staying c) will stay

b) stayed d) was stayed

35. When ___ you ___ Mr. Denton?

a) are ... meeting c) do ... meet

b) is ... meeting d) will ... meet

36. I think the representatives of Simpson & Co. ___ tonight.

a) won’t come c) isn’t coming

b) haven’t come d) will not coming

37. If you ___ home early, we’ll go to Italian restaurant.

a) come c) will come

b) have come d) has coming

38. When we get to a big city, I ____ send you a postcard.

a) have c) do

b) will d) did

39. If I had 2 million, I ___ go round the world.

a) would c) will

b) had d) shall

40. If I ___ Prime Minister, I would increase income tax.

a) will c) were

b) would be d) shall be

41. As soon as he arrives, he _____ the truth.

a) knew c) will know

b) had known d) has been known

42. Their sons ___ good marks. They are the best at school.

a) have got b) has got

c) hasn’t got d) haven’t got

43. The girl ___ a walkman. She listens to it every day.

a) has got b) hasn’t got

c) have got d) haven’t got

44. ___ a dog when you were living in Germany?

a) Have you b) Had you

c) Did you have d) Were you having

45. ___ rain on Friday?

a) Was it b) Did

c) It d) Did it

46. You’d love an ice-cream, ___ you?

a) don’t b) hadn’t

c) wouldn’t d) didn’t

47. His daughter ___ a computer.

a) have got b) has got

c) haven’t got d) have

48. Please ________that picture between the two others.

a) check b) Loosen c) center d) line up

49. You should ________ that screw more before it falls out.

a) tighten b) center c) loosen d) check

50. Could you _________ to see if that is the right length?

a) loosen b) center c) line up d) check

51. Turn screws left to ________ them.

a) loosen b) tighten c) check d) center

52. Make sure the ends off the pipe_____________ correctly.

a) line up b) center c) loosen d) tighten

53. These … have a very firm grip.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) slip-joint pliers

54. Use a … to tighten these screws.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

55. Get the ….to remove those nails.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

56. That ….. is worn from cutting so much metal.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

57. A sharp …. leaves wood with a smooth edge.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

58. I have several heads for this ....

a) Socket wrench b) hand saw c) hacksaw d) Phillips screwdriver

59. Put the end of the ... completely around the bolt.

a) Claw hammer b) hand saw c) hacksaw d) box-end wrench

60. Are you strong enough to lift that ...?

a) Socket wrench b) hand saw c) hacksaw d) sledgehammer

61. An ... only grasps opposite sides of a bolt.

a) hand saw b) open-end wrench c) hacksaw d) sledgehammer

62. Make the opening of that ... smaller to fit the bolt.

a) adjustable wrench b) hand saw c) hacksaw d) sledgehammer

Раздел 10. Будущие тренды. (Future Trends)

63. the last model

a) predecessor b) prototypes c) successor d) pre-series car

64. limited number of handmade cars with the necessary equipment and technology inside

a) predecessor b) prototypes c) successor d) pre-series car


65. the next model

a) predecessor b) prototypes c) successor d) pre-series car

66. a limited number of cars built on an assembly line to test tooling and parts

a) predecessor b) prototypes c) successor d) pre-series car

67. a variation of the basic model

a) predecessor b) derivative c) successor d) pre-series car

68. the stage where no more design changes are possible

a) predecessor b) derivative c) design freeze d) pre-series car

69. a car built to show people what the future car will look like (it may have no technology inside)

a) concept car b) derivative c) design freeze d) predecessor

70. You put your foot on this pedal when you change gears.

a) gas pedal b) brake pedal c) clutch pedal d) predecessor

71. This pedal makes the car go faster.

a) gas pedal b) brake pedal c) clutch pedal d) predecessor

72. You fill this with petrol.

a) gas pedal b) brake pedal c) clutch pedal d) tank

73. Do you want ….сup of coffee?

a) the b) a c) an d) –

74. I’m … student.

a) the b) a c) an d) –

75. It’s … pencil. … pencil is red.

a) the, - b) a, an c) a, the d) –, the

76. I see …girl in … street. … girl is nice.

a) the, - , - b) a, an , the c) a, the, the d) –, the, a

77. My daughter likes … chocolate. I’ll give her … bar of chocolate.

a) the, - b) a, an c) a, the d) –, a

78. Close … door and open … window, please.

a) the, the b) a, an c) a, the d) –, the

79. Does she speak … English?

a) the b) a c) a d) –

80. Bring me … glass of water, please.

a) the b) an c) a d) –

81. Her sons are … pupils.

a) the b) an c) a d) –

82. She has got …. car.

a) the b) an c) a d) –

83. ... Mont Blanc is ... highest mountain of .... Alps.

a) the, the, - b) the, - , the

c) - , the, the d) - , - , the

84. ... Lake Baikal is ... deepest lake in ... world.

a) the, - , a b) the, the, a

c) - , the, - d) - , the, the

85. In most countries you ___ a special license to hunt wild animals.

a) need to have b) can have

c) may have d) could have

86. We were in a hurry, so we ___ take a taxi.

a) could b) must

c) may d) had to

87. Take an umbrella, it __ rain. You never know.

a) can b) must

c) may d) should

88. It ___ be true that supermarkets make shopping easier.

a) need b) may

c) had d) is

89. Tom ___ play tennis well but he ___ play a game yesterday because he was ill.

a) could, couldn’t b) can, was able

c) can, couldn’t d) couldn’t, can

90.I … sleep well last night.

a. could not b. would not c. need not d. can not

91. You have been travelling all day. You…be very tired.

a. must b. could c. should d. can

92. … you be quiet, please? I’m trying to read.

a. can b. should c. would d. could

93. My friend … dance very well.

a. has to b. can c. ought to d. must

94. You … learn these words if you want to speak English better.

a. must b. had to c. have to d. has to

95. Mary … see the dentist she has a toothache.

a. should b. can c. must d. may

96. Take an umbrella. It… rain later.

a. may b. can c. must d. could

97. It’s a secret. You… tell anyone.

a. should not b. cannot c. must not d. need not

98. The children … swim in the river. The water is cold.

a. cannot b. could not c. might not d. must not

99. You … take his advice. It’s very useful.

a. have to b. had to c. could d. might

100 . Directors …give false promises.

a. ought not to b. should not c. must not d. shan't

101. This price is wrong. It … be $30, not $300.

a. should b. must c. would d. can

102. … you open the window, please? It’s hot here.

a. can b. should c. would d. could

103. …is your name?

a. What b. Why c. When d. Who

104. I came in …my mother was cooking dinner.

a. where b. when c. what d. how

105. …does Helen live? In London.

a. Whose b. Why c. Where d. What

106. …clothes are these? They are Tom’s.

a. Who b. Whose c. Where d. What

107. …is your English teacher? - Miss Jones is.

a. Why b. Who c. Which d. What

108. … students are there in your group? - Twenty-nine.

a. How much b. How c. What d. How many

109. Little girl, …are you crying?

a. where b. what c. when d. why

110. … coffee a day do you drink?

a. How much b. How long c. How d. How big

111. … is your pen? The red one.

a. Who b. Why c. Which d. Whose

112. …did you give my book? I gave it to Nick.

a. Where b. Why c. Whom d. What

113. Caroline doesn’t know …to do.

a. why b. what c. where d. whose

114. …old are you? I’m seventeen.

a. how b. where c. when d. who

115. ... car has only one passenger seat? Hatchback.

a. Who b. Why c. Which d. Whose

116. ... do you wash your car?

a. How much b. How often c. Which d. How many

117. ....do you travel from your house to our college?

a. Whose b. Who c. Which d. How long

118. ... are the advantages of the Smart?

a. Whose b. Who c. What d. How long

119. ... has a car with GPS navigation system?

a. Whose b. Who c. What d. How long

120. What do you do .... it's warm and sunny?

a. When b. Who c. What d. How long







































ОТВЕТЫ К ТЕСТАМ


  1. A

  2. A

  3. B

  4. A

  5. C

  6. C

  7. A

  8. A

  9. B

  10. C

  11. D

  12. A

  13. B

  14. C

  15. D

  16. B

  17. C

  18. A

  19. B

  20. C

  21. D

  22. B

  23. C

  24. D

  25. B

  26. A

  1. C

  2. A

  3. B

  4. C

  5. D

  6. A

  7. B

  8. C

  9. A

  10. A

  11. A

  12. B

  13. A

  14. C

  15. C

  16. A

  17. A

  18. C

  19. D

  20. C

  21. B

  22. C

  23. A

  24. D

  25. A

  26. A

  1. D

  2. D

  3. A

  4. C

  5. B

  6. A

  7. D

  8. D

  9. B

  10. A

  11. A

  12. B

  13. C

  14. D

  15. B

  16. C

  17. A

  18. C

  19. A

  20. D

  21. B

  22. B

  23. C

  24. C

  25. D

  26. A

  1. D

  2. C

  3. D

  4. C

  5. C

  6. D

  7. A

  8. D

  9. C

  10. B

  11. C

  12. A

  13. A

  14. D

  15. B

  16. A

  17. C

  18. A

  19. C

  20. D

  21. A

  22. C

  1. B

  2. D

  3. A

  4. B

  5. C

  6. B

  7. B

  8. D

  9. D

  10. A

  11. C

  12. C

  13. B

  14. A

  15. C

  16. B

  17. D

  18. C

  19. B

  20. A








Преподаватель Бухарова Н.А.

Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 04.02.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров300
Номер материала ДВ-417096
Получить свидетельство о публикации

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх