Инфоурок / Иностранные языки / Другие методич. материалы / Тесты по английскому языку (5 - 11 классы)
Только сейчас Вы можете пройти дистанционное обучение на курсах повышения квалификации прямо на сайте "Инфоурок" со скидкой 40%. По окончании курсов Вы получите печатное удостоверение о повышении квалификации установленного образца (доставка удостоверения бесплатна).

Открыт приём заявок на новые курсы повышения квалификации:

- «Профилактическая работа в ОО по выявлению троллинга, моббинга и буллинга среди подростков» (108 часов)

- «Психодиагностика в образовательных организациях с учетом реализации ФГОС» (72 часа)

- «Укрепление здоровья детей дошкольного возраста как ценностный приоритет воспитательно-образовательной работы ДОО» (108 часов)

- «Профориентация школьников: психология и выбор профессии» (108 часов)

- «Видеотехнологии и мультипликация в начальной школе» (72 часа)

- «Патриотическое воспитание дошкольников в системе работы педагога дошкольной образовательной организации» (108 часов)

- «Психолого-педагогическое сопровождение детей с синдромом дефицита внимания и гиперактивности (СДВГ)» (72 часа)

- «Использование активных методов обучения в ВУЗе в условиях реализации ФГОС» (108 часов)

- «Специфика преподавания русского языка как иностранного» (108 часов)

- «Экологическое образование детей дошкольного возраста: развитие кругозора и опытно-исследовательская деятельность в рамках реализации ФГОС ДО» (108 часов)

- «Простые машины и механизмы: организация работы ДОУ с помощью образовательных конструкторов» (36 часов)

- «Федеральный государственный стандарт ООО и СОО по истории: требования к современному уроку» (72 часа)

- «Организация маркетинга в туризме» (72 часа)

Также представляем Вашему вниманию новый курс переподготовки «Организация тренерской деятельности по физической культуре и спорту» (300/600 часов, присваиваемая квалификация: Тренер-преподаватель).

Смотреть список всех 216 курсов со скидкой 40%

Тесты по английскому языку (5 - 11 классы)

библиотека
материалов

Test. Form 5. Глагол have got; Притяжательная форма существительных.

  1. Translate.

  1. У них есть большой дом.

  2. У него нет велосипеда.

  3. У Ани есть брат.

  4. У меня нет собаки.

  5. У нас есть компьютер.

  6. У Светы и Лизы есть очень красивые картины.

  7. - У тебя есть интересные книги?

- Да, есть./ Нет.

II. Translate.

  1. Мамина сумка.

  2. Анина ручка.

  3. Книги Ани и Лизы.

  4. Мячи детей.

  5. Комната мальчиков.

Напишите притяжательную форму двумя способами:

  1. Машина Олега.

1)

2)

Test. Form 6. Unit 11.

  1. Translate into English.

  1. Ему пришлось встать в 6 утра в воскресенье.

  2. Когда он должен был написать письмо?

  3. Ей не пришлось помогать им.

  4. Они должны были вернуться в субботу.

  5. Почему тебе пришлось позвонить другу так поздно?

  6. Ей не пришлось купить много еды вчера.

  7. Мы не должны были идти в школу.

  8. Когда ты должен был убираться в своей комнате?

  9. Он должен был мыть полы?

  10. Кто должен был позвонить тебе вчера?


  1. Раскройте скобки, поставив глагол have to в нужном времени.

  1. You (have to) phone your sister last week?

  2. My father (not have to) work last Sunday.

  3. Who (have to) cook dinner last week?

  4. I (have to) to come home at five o’clock yesterday.

  5. Why (have to) get up early yesterday?

Test. Form 7. Articles.

Fill in a/ an/ the,-

1)He was born in ……small Russian town.

a)an b)a c)- d)the

2)…….ice-cream is made of milk and sugar.

a)a b)an c)the d)-

3)……….Petrovs are our neighbors.

a) a b) an c)the d)-

4)Have you heard that the Ivanovs have got…..new flat

a) the b) some c) a d)-

5) This is ….. funny story.

6)I’m going to revise……words and grammar of Lesson 13.

a)a b)some c)the d)-

7)……..United States of America consists of 50 states.

8) Meet ….. my friend.

8)Moscow stands on……..Moskva River.

a) the b) a c)- d)an

9) Ann is ..... her sister.

10) These are ..... interesting things.

11) Marilyn Monroe was … actress.

a) an b) the c) -

.12) ... Volga is ... longest river in ... Russia.

a) -, the, the, b) the, the, - c) the, - , -

13) Many ships come to ... London along ... river Thames.

a) - , the b) - , - c) the, the

14) I’ve bought …. dress. ….. dress is nice.

15) Mike will be ….. manager.


Test. Form 8. (Unit 6)

Task1. Rewrite the sentences in the Passive:


1- Somebody stole my bag in the shop.

My bag ............................................................................................

2- People don't use this road very often.

This road ............................................................................................

3- They cancelled all flights because of fog.

All flights ............................................................................................

4- Somebody cleans this room every day.

This room ............................................................................................

5- Somebody built this building in 1905.

This building ............................................................................................

6- Someone invited Ali to a party.

Ali ............................................................................................

7- People grow rice in many countries.

Rice ............................................................................................

8- They teach Geography in the first year.

Geography ............................................................................................

9- Someone wrote that book in 1885.

That book ............................................................................................

10- Tomas Edison invented the electric light bulb.

The electric light bulb ............................................................................................

11- My friend gave me a bunch of flowers for my birthday.

............................................................................................

A bunch ............................................................................................

12- A waiter murdered the president last Sunday.

The president ............................................................................................

13- An old man bought that house yesterday.

That house ............................................................................................

14- They broke the windows when they were playing football.

The windows ............................................................................................

15- They painted the walls, but they didn't paint the doors.

The walls ...................................... but the doors ....................................

16- Fleming discovered the penicillin.

The penicillin ............................................................................................

17- The workers cleaned the library.

The library ............................................................................................

18- Surgeons performed the operation successfully last week.

The ............................................................................................


Task 2. Complete the sentences with the correct form of the verb.


  1. Neither Betsey nor her children speak/speaks French.

  2. Either jane or her colleagues is/are in the office.

  3. Neither this cafe nor that restaurant make/makes good coffee.

Both her brothers and her girl friend works/work in the factory.


Test. The Infinitive. Form 9.

  1. Translate.

  1. Nellie closed her eyes and tried not to think.

  2. Quickly she dressed, and went into the other room to prepare their breakfast.

  3. Не wanted to get there early, but he failed.

  4. I'll make him tell me the truth.

  5. It is an article to be typed at once

  6. Ann is studying now to be a teacher.

  7. I asked him how to get to the station.

  8. I dislike dancing.

  9. Learning is important.

  10. He bought the English dictionary to look up difficult words.

  1. Translate.

  1. Он умеет говорить по-английски.

  2. Читать книги полезно.

  3. Мое желание — поехать в Крым.

  4. Я попросил его прочитать письмо.

  5. Она готова нам помочь.

  6. Мне нравится дарить подарки друзьям.

  7. Я попросил его дать мне журнал.

  8. Прекрати разговаривать.

  9. Я закончила готовить.

  10. Он бросил курить

  1. Put the verbs in the right form.
    1. Bill owns a successful computer business and he wants _____ (spend) some of his money while he is young.
    2. I enjoy _____ (walk) in the rain.
    3. We decided _______ (rent) a house with a swimming pool.
    4. They prefer _______ (play) in a yard all day.
    5. He hopes ______ (find) a way to take two months of vacation every year.


Тест. 10 класс

I. The following sentences are direct speech. Complete each sentence below using reported speech.

  1. Be ready! At 5 o`clock we must be at business centre”, said Angela.

  2. I asked, “Where has Tom gone?”

  3. I am sorry, I am late. I lost my way”, he said to our guide.

  4. Gerry asked, “Can you lend me some money?”

  5. There is no paper in the box”, she said.

  6. He said, “I am living in London now.”

  7. She said, “What do you want?”

  8. She asked, “Why doesn`t this machine work?”

  9. He said, “Don`t sell the car.”

  10. She said, “Can you open your bag, please?”

  11. He said, “Stay in bed for a few days.”

  12. Marry said, “I went to London with my sister.”

  13. My friend said, “I watch a lot of soap operas.”

  14. He asked, “Will Tom be here tomorrow?”

  15. My mother asked,” Did you clean the room yesterday?”

  16. Her teacher said, “I am not going to ask you.”

  17. The teacher asked, “How did the accident happen?”

  18. My cousin said, “We are not interested in politics.”

  19. I asked, “Didn`t you hear the bell?”

  20. He said, “What did you tell the police?”

  21. Tom said, “New York is more lovely than London.”

  22. She said, “He turned out a good pianist.”

  23. Are you kidding?”, she asked.

  24. She wrote, “Put up at this hotel”

  25. I asked, “Where are you living now?”

II. Выберите правильный вариант ответа.

  1. 1.I... glasses since I was a child,

  2. a) wear, b) wore, c) am wearing, d) have been wearing.

  3. 2. When the phone rang, I... dinner.

  4. a) cook, b) was cooking, c) had been cooking, d) have been cooking.

  5. 3. He usually had dinner at 4 p.m., ... ?

  6. a) had he, b) hadn't he, c) did he, d) didn't he.

  7. 4. He works ... and makes good progress.

  8. a) hard, b) hardly, c) good, d) badly.

  9. 5. He reminds me ... someone I knew in the army.

  10. a) of, b) to, c) from, d) about.

  11. 6. Mary is here. Where are ... ?

  12. a) other, b) others, c) the others, d) another.

  13. 7. What ... bad weather we are having today!

  14. a) the, b) a, c) an, d) — .

  15. 8. Did you read ... English books at school?

  16. a) some, b) many, c) much, d) none.

  17. 9. I want to know what ...,

  18. a) are you doing, b) were you doing, c) will you do, d) you are doing.

  19. 10. I've made ... mistakes now than I made last time.

  20. a) few, b) a few, c) fewer, d) less.

  21. 11. Can ... of you help me?

  22. a) some, b) any, c) somebody, d) anybody.

  23. 12. This translation is twice as ....

  24. a) easy, b) easier, c) the easiest, d) much easier.

  25. 13. We ... two compositions this month.

  26. a) write, b) wrote, c) were writing, d) have written.

  27. 14. I had a feeling that somebody ... there before.

  28. a) is, b) was, c) has been, d) had been.

  29. 15. She won't see him ... he phones her.

  30. a) except, b) after, c) unless, d) because.

  31. 16. ... only one theatre and two cinemas in this city ten years ago.

  32. a) there is, b) there was, c) there are, d) there were.

  33. 17. My watch....

  34. a) stops, b) has stopped, c) have stopped, d) stop.

  35. 18. Do you know when he ... ?

  36. a) comes, b) will come, c) shall come, d) come.

  37. 19. I don't have any pets. Neither ....

  38. a) she does, b) does she, c) is she, d) does she have.

  39. 20. His parents didn't let him ... TV late.

  40. a) to watch, b) watch, c) watching, d) watched.


  1. d, 2- b, 3- d, 4- a, 5- a, 6- c, 7- d, 8-b, 9- d, 10-c, 11 -b, 12- а, 13- d, 14- d, 15- с, 16-b, 17-b, 18 - b, 19-b, 20 - b.


Тест действительный залог английский язык 11 класс

TEST.

Translate the sentences

  1. Вы когда-нибудь были в Италии?

  2. Что бы ты сделал, если бы я уехал на несколько дней?

  3. Он устал, он работал в саду с утра.

  4. Я думаю, ты должен чаще писать родителям.

  5. Чем больше я читаю, тем больше мне это нравится.

  6. Я не знал, что ты тоже закончил эту школу.

  7. Они сказали, что не поедут в город на автобусе.

  8. Я не знал, где они живут.

  9. Вы часто видите друг друга?

  10. Что ты собираешься делать в августе?

11.Сколько раз вы видели своих родных за этот месяц?

12. Если ты закончишь пораньше, мы сходим в ресторан.

13. Не разговаривай так громко, дети спят.

14. Во многих ресторанах нельзя курить.

15. Он открыл дверь тише, чем я думал.

16. Она думала, что вы перезвоните ей позже.

17. Он сказал, когда вернется?

18. Сестра не будет возражать, правда?

19. Он может сказать вам вес, что угодно.

20. Я буду читать лекцию во вторник в 12:30.

21. Куда ты положил ключи? Я не могу их найти.

22. Я бы не стал так переживать из-за этого на твоем месте.

23. Как вы добрались до гостиницы?

24. Тебе нельзя прогуливать школу.

25. Этот напиток лучше всего, когда он холодный.

26. Я знаю, что они уже все закончили школу.

27. Кто тебе сказал, что ты ошибаешься?

28. Комната недостаточно большая для стольких человек.

29. Мы нигде не могли найти нашу собаку.

30. Автобус отправится в пять, так что не опаздывайте.

31. Сколько страниц вы уже перевели?

32. Ты стал бы разговаривать с таким человеком?

33. Когда мы вышли из дома, шел дождь.

34. Как ты можешь спокойно спать, когда твой брат в больнице?

35. Чем раньше мы уйдем, тем будет лучше.

36. Я услышал, что кто-то громко разговаривал в прихожей.

37. Она попросила не шуметь и уйти пораньше.

38. С кем вы работаете?

39. Эта сумка тяжелее, чем первая.

40. Как ты думаешь, завтра будет хорошая погода?

41. Можно, я возьму журналы, которые ты уже прочитал?

42. Если бы я был знаменитым актером, я бы жил в собственном доме.

43. О чем ты думаешь?

44. Вы не могли бы мне помочь? Замок никак не открывается.

45. Вороны—одна из достопримечательностей лондонского Тауэра.

46. Я думал, что я смогу сказать правду.

47. Она не была уверена, прочли ли они уже ее письмо.

48. Ты купил яблоки? — Да, несколько. Вот, этого будет достаточно?

49. Я не знал, откуда она родом.

50. Смотри, ручка скоро (собирается) отвалится (отвалиться).

Ответы:

Test.

1. Have you ever been to Italy? 2. What would you do if I went away for several days? 3. He's tired, he's been working in the garden since (the) morning. 4.1 think you should write to your parents more often. 5. The more I read the more I like it. 6.1 didn't know that you had also finished that school. 7. They said they wouldn't go to the city by bus. 8.1 didn't know where they lived. 9. Do you often see each other? 10. What are you going to do in August?

Test T9-2

1. How many times have you seen your relatives this month? 2. If you finish earlier, we'll go to a restaurant. 3. Don't speak so loud, the children are sleeping. 4. You can't smoke in many restaurants. 5. He opened the door more quietly than I thought. 6. She thought you would call back later. 7. Did he say when he would be back? 8. Sister will not object, will she? 9. He can tell you anything. 10. I'll be giving a lecture at half past twelve on Tuesday.

TestT9-3

1. Where have you put the keys? I can't find them. 2.1 wouldn't worry so much about it if I were you. 3. How did you get to the hotel? 4. You mustn't miss classes. 5. This drink is best when it's cold. 6.1 know all of them have already finished school. 7. Who told you (that) you are mistaken? 8. The room is not big enough for so many people. 9. We couldn't find our dog anywhere. 10. The bus leaves at five, so don't be late.

Test T9-4

1. How many pages have you already translated? 2. Would you speak to a person like him? 3. When we went out it was raining. 4. How can you sleep peacefully / calmly when you brother is in hospital? 5. The earlier we leave the better. 6.1 heard that somebody was speaking loudly in the hall. 7. She asked not to make noise and leave earlier. 8. Who do you work with? 9. This bag is heavier than the first one. 10. Do you think the weather will be fine tomorrow?

Test T9-5

1. May I take the magazines that you have already read? 2. If I was / were a famous actor, I would live in a house of my own. 3. What are you thinking about? 4. Could you help me? The lock won't open. 5. Ravens are one of the sights in the Tower of London. 6.1 thought I would be able to tell the truth. 7. She wasn't sure if they had already read her letter. 8. Have you bought apples? — Yes, I have bought some. Here, will that be enough? 9.1 didn't know where she was from. 10. Look, the handle is going to break off.




Общая информация

Номер материала: ДВ-255523

Похожие материалы