Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по английскому языку "Вводные тесты"

Тесты по английскому языку "Вводные тесты"


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Test for the 6 grade

1. What colour is your hair?

a) they’re black b) they’re blond c) it’s brown

2. What colour are your jeans?

a) they’re blue b) they’re short c)it’s black

3. Can you play tennis?

a) Yes, I do b)Yes, I am c)Yes I can

4. Where is my bag?

a) It’s on the chair b)It’s in the chair c)They’re on the chair

5. Where are the trainers?

a) It’s under the chair b)They’re in the chair c)They’re under the chair

6. What does Colin’s father do?

a) He lives in London b)He is at home c)He is taxi-driver

7. What does Omar want to be?

a) He is a student b) He wants to be a pilot c)He wants an ice-cream

8. Do you like history?

a) Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

9. Are you good at swimming?

a) Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

10. Where do elephant come from?

a) Russia b) India c) England

11.Do you want some Pepsi?

a)Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

12. Do you like swimming?

a)Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

13. What is M.Jackson’s nationality?

a) He is English b)He is Spanish c) He is American

14. Is there a wardrobe in the bedroom?

a) No, there is only a bed b) Yes, it does c) The wardrobe is old

15. Is the wardrobe in the bedroom or in the living room?

a) Yes it is b) It’s on the living room c) It’s in the living room

16. What do you need to buy?

a) I need to see my friend b) I need to learn English c) I need to buy a map

17. Are there ___________ chairs in the bedroom?

a) some b) any c)a

18. There isn’t _________picture on the wall. a) any b) some

19. The table is _________the door.

a)next to, b) on, c) in

20. The picture is _______ the door.

a) near, b) in, c)under

Поставьте нужный артикль:

Қажетті артикльді қойыңыз:

21. Aiman is ... English teacher.

A)the B) an C)a D) –

22. he is … good worker.

A)a B)the C)– D) An

23. It is not … easy language.

A)a B) – C) An D) The

24. … weather is fine.

A)the B) an C) – D) A

25. .. Trafalgar square is the geographical centre of .. London.

A)an B)the C) a D) –



Test for the 6 grade


1. What colour is your hair?

a) they’re black b) they’re blond c) it’s brown

2. What colour are your jeans?

a) they’re blue b) they’re short c)it’s black

3. Can you play tennis?

a) Yes, I do b)Yes, I am c)Yes I can

4. Where is my bag?

a) It’s on the chair b)It’s in the chair c)They’re on the chair

5. Where are the trainers?

a) It’s under the chair b)They’re in the chair c)They’re under the chair

6. What does Colin’s father do?

a) He lives in London b)He is at home c)He is taxi-driver

7. What does Omar want to be?

a) He is a student b) He wants to be a pilot c)He wants an ice-cream

8. Do you like history?

a) Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

9. Are you good at swimming?

a) Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

10. Where do elephant come from?

a) Russia b) India c) England

11.Do you want some Pepsi?

a)Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

12. Do you like swimming?

a)Yes I am b)Yes, I do c)Yes, it is

13. What is M.Jackson’s nationality?

a) He is English b)He is Spanish c) He is American

14. Is there a wardrobe in the bedroom?

a) No, there is only a bed b) Yes, it does c) The wardrobe is old

15. Is the wardrobe in the bedroom or in the living room?

a) Yes it is b) It’s on the living room c) It’s in the living room

16. What do you need to buy?

a) I need to see my friend b) I need to learn English c) I need to buy a map

17. Are there ___________ chairs in the bedroom?

a) some b) any c)a

18. There isn’t _________picture on the wall. a) any b) some

19. The table is _________the door.

a)next to, b) on, c) in

20. The picture is _______ the door.

a) near, b) in, c)under

Поставьте нужный артикль:

Қажетті артикльді қойыңыз:

21. Aiman is ... English teacher.

A)the B) an C)a D) –

22. he is … good worker.

A)a B)the C)– D) An

23. It is not … easy language.

A)a B) – C) An D) The

24. … weather is fine.

A)the B) an C) – D) A

25. .. Trafalgar square is the geographical centre of .. London.

A)an B)the C) a D) –


Key to the test

  1. c

  2. a

  3. c

  4. a

  5. c

  6. c

  7. b

  8. b

  9. b

  10. b

  11. c

  12. a

  13. c

  14. a

  15. c

  16. c

  17. b

  18. a

  19. a

  20. a

  1. B

  2. A

  3. C

  4. A

  5. D















































Test for the 7-th grade

1. Did you watch TV yesterday?

A. I watch TV. B. I watched TV yesterday. C. Yes, I did. I watched TV yesterday.

2. What did you do yesterday?

A. I play computer games. B. I played computer games. C. Yes, I did.

3. Did you write a story last week?

A. No, I didn’t. B. No, didn’t I . C. I didn’t write a story last week.

4. Did she help her mother yesterday?

A. She didn’t help. B. She helped her mother. C. Yes, she did.

5. There is ____ snow on the ground.

A. many B. much C. few

6. There____ much flour in the cupboard.

A. is B. are C. aren’t

7. ______ you got any books?

A. Do B. Has C. Have

8. How _____ money do you have?

A. much B. many C. little

9. Are there _____ eggs in the fridge?

A. some B. not many C. any

10. There is ______ milk in the bottle.

A. some B. any C. many

11. Do you like those apples?

A. Yes, it is nice. B. No, it isn’t good. C. Yes, they are nice.

12. Would you like some juice?

A. Yes, I do. B. Yes, please. C. No, I don’t.

13.My car is _____ than of my friends.

A. faster B. fastest C. the fastest

14. She is _____ person in class.

A. the intelligent. B. more intelligent C. the most intelligent

15. My book is _____ than yours.

A. better B. good C. best

16. Supermarkets are _____ than corner stores.

A. bigger B. biggest C. big

17. Your work is ___ in class?

A. the worst B. worst C. worse

18. Are you good at swimming?

A. Yes I am. B. Yes, I do. C. Yes, it is.

19. Where did you go?

A. I go to France. B. I went to India. C. Yes, I did.

20. How long did she spend?

A. She spent two weeks. B. She spent for two weeks. C. She spent with her sister.

21. This book is_______ than that book.

a. worse b. the worst c. bad d. badly

22. It often_______ in spring.

a. is raining b. rains c. rain d. raining

23. _______ you put on a new dress tomorrow?

a. Do b. Are c. Will d. Did

24. My brother and I _______ at the Zoo yesterday.

a. are b. is c. was d. were

25. Never laugh _______ old people.

a. at b. in c. on d. of




Test for the 7-th grade

1. Did you watch TV yesterday?

A. I watch TV. B. I watched TV yesterday. C. Yes, I did. I watched TV yesterday.

2. What did you do yesterday?

A. I play computer games. B. I played computer games. C. Yes, I did.

3. Did you write a story last week?

A. No, I didn’t. B. No, didn’t I . C. I didn’t write a story last week.

4. Did she help her mother yesterday?

A. She didn’t help. B. She helped her mother. C. Yes, she did.

5. There is ____ snow on the ground.

A. many B. much C. few

6. There____ much flour in the cupboard.

A. is B. are C. aren’t

7. ______ you got any books?

A. Do B. Has C. Have

8. How _____ money do you have?

A. much B. many C. little

9. Are there _____ eggs in the fridge?

A. some B. not many C. any

10. There is ______ milk in the bottle.

A. some B. any C. many

11. Do you like those apples?

A. Yes, it is nice. B. No, it isn’t good. C. Yes, they are nice.

12. Would you like some juice?

A. Yes, I do. B. Yes, please. C. No, I don’t.

13.My car is _____ than of my friends.

A. faster B. fastest C. the fastest

14. She is _____ person in class.

A. the intelligent. B. more intelligent C. the most intelligent

15. My book is _____ than yours.

A. better B. good C. best

16. Supermarkets are _____ than corner stores.

A. bigger B. biggest C. big

17. Your work is ___ in class?

A. the worst B. worst C. worse

18. Are you good at swimming?

A. Yes I am. B. Yes, I do. C. Yes, it is.

19. Where did you go?

A. I go to France. B. I went to India. C. Yes, I did.

20. How long did she spend?

A. She spent two weeks. B. She spent for two weeks. C. She spent with her sister.

21. This book is_______ than that book.

a. worse b. the worst c. bad d. badly

22. It often_______ in spring.

a. is raining b. rains c. rain d. raining

23. _______ you put on a new dress tomorrow?

a. Do b. Are c. Will d. Did

24. My brother and I _______ at the Zoo yesterday.

a. are b. is c. was d. were

25. Never laugh _______ old people.

a. at b. in c. on d. of






Key to the test of the 7-th grade

1. C


2. B


3.A


4.C


5.B


6.A


7.C


8.A


9.C


10.A


11.C


12.B


13.A


14.C


15.A


16.A


17.A


18.A


19.B


20.B


21.A


22.C


23.C


24.D


25.A







































Test for the 8-th grade

I. M y hair is dirty. I wash it.

a. should b. have to c. must

2.The city museum is very interesting. You ------------visit it

a must b. have to c. could

3. I eat too much chocolate. I really stop.

a. must b. should c. don’t have to

4. He doesn't look well. I think he------------go to the dentist.

a. has to b. must c. should

5. We decided not to go to the countryside. You get up early tomorrow.

a. mustn’t b. don’t have to c. shouldn’t

6 I can't buy a drink. I haven't got money.

a. some b. no c. any

7.There are beautiful flowers in the garden.

a. some b. any c. much

8. Do you drink ________ tea?

a. many b. much c. few

9. My father knows ________ about computers.

a. much b. some c. many

10. I drink ________ coffee. I don’t like it.

a. very few b. very little c. some

11. I always rely _______ my friend.

a) on b) with c) at

12. I share my book ___________ my friend a) to b) with c) at

13. I care __________ my friend. a) to b) with c) for

14. I trust _________ my friend.

a) zero (0) b) with c) for

15. I think ______________ my friend.

a) about b) with c) for

16. I was nervous during the flight because I ___ before.

a) didn’t fly b) wasn’t flying c). hadn’t flown

17. .I ___ just ___ my homework.

a). have finished b) had finished c) don’t finish

18. When we got to the cinema, all the seats___.

a) had taken b). had been taken c) were taken

19. James had supper, then he ___ to sit in his living room.

a). went b) had gone c) was going

20. When they ___ their work, they went home.

a) finished b). had finished c) have finished

21. This book is_______ than that book.

a. worse b. the worst c. bad d. badly

22. It often_______ in spring.

a. is raining b. rains c. rain d. raining

23. _______ you put on a new dress tomorrow?

a. Do b. Are c. Will d. Did

24. My brother and I _______ at the Zoo yesterday.

a. are b. is c. was d. were

25. Never laugh _______ old people.

a. at b. in c. on d. of


Test for the 8-th grade

I. M y hair is dirty. I wash it.

a. should b. have to c. must

2.The city museum is very interesting. You ------------visit it

a must b. have to c. could

3. I eat too much chocolate. I really stop.

a. must b. should c. don’t have to

4. He doesn't look well. I think he------------go to the dentist.

a. has to b. must c. should

5. We decided not to go to the countryside. You get up early tomorrow.

a. mustn’t b. don’t have to c. shouldn’t

6 I can't buy a drink. I haven't got money.

a. some b. no c. any

7.There are beautiful flowers in the garden.

a. some b. any c. much

8. Do you drink ________ tea?

a. many b. much c. few

9. My father knows ________ about computers.

a. much b. some c. many

10. I drink ________ coffee. I don’t like it.

a. very few b. very little c. some

11. I always rely _______ my friend.

a) on b) with c) at

12. I share my book ___________ my friend a) to b) with c) at

13. I care __________ my friend. a) to b) with c) for

14. I trust _________ my friend.

a) zero (0) b) with c) for

15. I think ______________ my friend.

a) about b) with c) for

16. I was nervous during the flight because I ___ before.

a) didn’t fly b) wasn’t flying c). hadn’t flown

17. .I ___ just ___ my homework.

a). have finished b) had finished c) don’t finish

18. When we got to the cinema, all the seats___.

a) had taken b). had been taken c) were taken

19. James had supper, then he ___ to sit in his living room.

a). went b) had gone c) was going

20. When they ___ their work, they went home.

a) finished b). had finished c) have finished

21. This book is_______ than that book.

a. worse b. the worst c. bad d. badly

22. It often_______ in spring.

a. is raining b. rains c. rain d. raining

23. _______ you put on a new dress tomorrow?

a. Do b. Are c. Will d. Did

24. My brother and I _______ at the Zoo yesterday.

a. are b. is c. was d. were

25. Never laugh _______ old people. a. at b. in c. on d. of


Key to the test of the 8-th grade

1. a


2. b


3.a


4.c


5.b


6.c


7.a


8.b


9.c


10.b


11.a


12.b


13.c


14.a


15.a


16.c


17.a


18.b


19.a


20.b


21.A


22.C


23.C


24.D


25.A






















































Test for the 9-11 grades

1. “to be” етістігінің дұрыс формасын таңдаңыз. She … in the fifth form.
A) are. B) is. C) am. D) were. E) been.
2.
Жақшадағы етістікті дұрыс шақта қолданыңыз.
I …(watch) TV when it began to rain.
A) Was watching. B) Am watching. C) Watched. D) Watching. E) Watch.
3. Future in the Past-
тағы етiстiк
A) shall lost B) should last C) shall lose D) should lose E) shall losing
4. “to be going to do smth”
дұрыс формада қойыңыз. They … to buy a book tomorrow.
A) is going. B) am going. C) are going. D) were going. E) was going.
5.
Етістіктің 2 формасын қойыңыз. meet
A) not meet B) meets C) meted D) met E) meeting  
6.
ІІ типті буынмен оқылатын сөзді таңдаңыз.
A) Bye    B) Gave C) Sand   D) Pie    E) Mine  
7. "Happy"
сөзінің туынды сөзі:
A) Happ
іc. B) Rehappy. C) Happіatіon. D) Happіness. E) Happeless.
8. “a Postman”
сөзінің көпше түрі:
A) Postmen B) Postman C) Postmens D) Postmans E) Postmanses
9.
Зат есімнің тәуелденуі бар сөйлемді таңдаңыз
A) My sisters live in Astana B) My sisters are older than my brother
C) My sister’s a big house D) My sister’s room is large

E) My sister’s a manager
10.
Етістіктің дұрыс нұсқаcын табыңыз: I always … to arrive everywhere on time.
A) Were trying. B) Has tried. C) Try. D) Are trying. E) Tries.
11.
Етістіктің дұрыс нұсқасын таңдаңыз: There … several beautiful parks in this city.
A) Been. B) Are. C) Is. D) Was. E) Be.
12.
Герундий мен сөйлемді табыңыз A) There is a lot of housework to do.

B) I’m going to visit my parents. C) They are planning to stay with us for the weekend.
D) The washing machine wasn’t working. E) I like washing and ironing the clothes.
13.
Есiмдiктiң аудармасы I like(мыналар) flowers
A) those B) this C) that D) these E) the
14. C
өйлемді аяқтаңыз: Prince Charles is Queen Elizabeth’s … .
A) Husband. B) Son. C) Brother. D) Father. E) Uncle.
15.
Фразалық етістіктің дұрыс вариантын таңдаңыз:
The teacher told us to … the blackboard.
A) Look up. B) Look for. C) Look after. D) Look at. E) Look.
16.
Сөйлемді аяқтаңыз: We call domestіc anіmal a ...
A) mouse. B) horse. C) giraffe. D) lion. E) tiger.
17.
Дұрыс толықтырыңыз: ... is made of milk and sugar
A) ice-cream B) a ice-cream C) the ice-cream D) an ice-cream E) ice-creams
18.
Кері мағынасы бар сын  есімді табыңыз
A) postwar B) legal C) productive D) dramatic E) irregular
19.
Есімдікті қойыңыз: They dіd not pіck ... flowers.
A) any B) noth
іng C) somebody D) something E) anythіng
20.
Есімдіктің дұрыс нұсқасын таңдаңыз: Do you remember those people … we met in Astana?
A) Where. B) Those. C) Who. D) Whose. E) What.
21 Present Perfect Act
іve-тегі етістік:
A) Have been wa
іtіng. B) Was cought. C) Were havіng. D) Had read. E) Has fіnіshed.

22. Мағынасы ұқсас мақалды таңдаңыз: Сойылды соңғы соққан жеңеді.
A) Better late than never. B) Bus
іness before pleasure. C) No paіns, no gaіns.

D) Custom іs a second nature. E) Laughs best who laughs last.
23.
Қойыңыз «it was»
A) ... five o’clock already. B) ... two pictures on the wall.
C) … a theatre in our street.   D) The weather…fine today. E) … cold yesterday.
24.
Сөздің түрін анықтаңыз: Gone.
A)
Іnfіnіtіve Perfect. B) Іnfіnіtіve. C) Partіcіple II. D) Partіcіple I. E) Gerund.
25.
Төмендегі сөзге синонимдес сөзді  табыңыз: “To engage”
A) To connect. B) To bear. C) To interest. D) To push. E) To take.



Test for the 9-11 grades

1. “to be” етістігінің дұрыс формасын таңдаңыз. She … in the fifth form.
A) are. B) is. C) am. D) were. E) been.
2.
Жақшадағы етістікті дұрыс шақта қолданыңыз.
I …(watch) TV when it began to rain.
A) Was watching. B) Am watching. C) Watched. D) Watching. E) Watch.
3. Future in the Past-
тағы етiстiк
A) shall lost B) should last C) shall lose D) should lose E) shall losing
4. “to be going to do smth”
дұрыс формада қойыңыз. They … to buy a book tomorrow.
A) is going. B) am going. C) are going. D) were going. E) was going.
5.
Етістіктің 2 формасын қойыңыз. meet
A) not meet B) meets C) meted D) met E) meeting  
6.
ІІ типті буынмен оқылатын сөзді таңдаңыз.
A) Bye    B) Gave C) Sand   D) Pie    E) Mine  
7. "Happy"
сөзінің туынды сөзі:
A) Happ
іc. B) Rehappy. C) Happіatіon. D) Happіness. E) Happeless.
8. “a Postman”
сөзінің көпше түрі:
A) Postmen B) Postman C) Postmens D) Postmans E) Postmanses
9.
Зат есімнің тәуелденуі бар сөйлемді таңдаңыз
A) My sisters live in Astana B) My sisters are older than my brother
C) My sister’s a big house D) My sister’s room is large

E) My sister’s a manager
10.
Етістіктің дұрыс нұсқаcын табыңыз: I always … to arrive everywhere on time.
A) Were trying. B) Has tried. C) Try. D) Are trying. E) Tries.
11.
Етістіктің дұрыс нұсқасын таңдаңыз: There … several beautiful parks in this city.
A) Been. B) Are. C) Is. D) Was. E) Be.
12.
Герундий мен сөйлемді табыңыз A) There is a lot of housework to do.

B) I’m going to visit my parents. C) They are planning to stay with us for the weekend.
D) The washing machine wasn’t working. E) I like washing and ironing the clothes.
13.
Есiмдiктiң аудармасы I like(мыналар) flowers
A) those B) this C) that D) these E) the
14. C
өйлемді аяқтаңыз: Prince Charles is Queen Elizabeth’s … .
A) Husband. B) Son. C) Brother. D) Father. E) Uncle.
15.
Фразалық етістіктің дұрыс вариантын таңдаңыз:
The teacher told us to … the blackboard.
A) Look up. B) Look for. C) Look after. D) Look at. E) Look.
16.
Сөйлемді аяқтаңыз: We call domestіc anіmal a ...
A) mouse. B) horse. C) giraffe. D) lion. E) tiger
17.
Дұрыс толықтырыңыз: ... is made of milk and sugar
A) ice-cream B) a ice-cream C) the ice-cream D) an ice-cream E) ice-creams
18.
Кері мағынасы бар сын  есімді табыңыз
A) postwar B) legal C) productive D) dramatic E) irregular
19.
Есімдікті қойыңыз: They dіd not pіck ... flowers.
A) any B) noth
іng C) somebody D) something E) anythіng
20.
Есімдіктің дұрыс нұсқасын таңдаңыз: Do you remember those people … we met in Astana?
A) Where. B) Those. C) Who. D) Whose. E) What.
21 Present Perfect Act
іve-тегі етістік:
A) Have been wa
іtіng. B) Was cought. C) Were havіng. D) Had read. E) Has fіnіshed.

22. Мағынасы ұқсас мақалды таңдаңыз: Сойылды соңғы соққан жеңеді.
A) Better late than never. B) Bus
іness before pleasure. C) No paіns, no gaіns.

D) Custom іs a second nature. E) Laughs best who laughs last.
23.
Қойыңыз «it was»
A) ... five o’clock already. B) ... two pictures on the wall.
C) … a theatre in our street.   D) The weather…fine today. E) … cold yesterday.
24.
Сөздің түрін анықтаңыз: Gone.
A)
Іnfіnіtіve Perfect. B) Іnfіnіtіve. C) Partіcіple II. D) Partіcіple I. E) Gerund.
25.
Төмендегі сөзге синонимдес сөзді  табыңыз: “To engage”
A) To connect. B) To bear. C) To interest D) To push. E) To take.


Key to the test of the 9-11 th grade

1.a

2. a

3.a

4.c

5.d

6.c

7.d

8.a

9.d

10.c

11.b

12.e

13.d

14.b

15.d

16.b

17.d

18.e

19.a

20.d

21.e

22.e

23.e

24.d

25.c



Автор
Дата добавления 16.08.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров113
Номер материала ДБ-157840
Получить свидетельство о публикации


Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх