Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по грамматике английского языка
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Тесты по грамматике английского языка

библиотека
материалов

Тесты по грамматике английского языка

VARIANT 1

Choose the correct word to complete the sentences

1)Please, be quiet. I ...English.

A. am studying

B. study

C. was studying

D. studies

2) Ann ... television on Sundays.

  1. watch

  2. watches

  3. is watching

  4. has watched

3)Last year Tom ... tennis twice a week.

  1. played

  2. was playing

  3. has played

  4. plays

4)Sorry, but 1 ... come, I am busy.

  1. can

  2. must

  3. can't

  4. didn't

5)What time ... begin?

A. the film

B. do the film

C. is the film

D. does the film

6)If I ...bad, I will go to bed.

A.shall feel

  1. will feel

C. feel

  1. feels

7)Now he is in the trip, so he ... you next Saturday.

A. is visiting

  1. visits

  2. visit

  3. will visit

8)Jane ... the article by 6 o'clock.

A. has translated

B. translated

C. translates

D. is translating

9) He. .. it already.

A. did

B. didn't

C. has done

D. does

10) When we were on holiday we stayed at ... hotel.

A. the

B. a

C. an

D. ------

11) … film was about wild animals.

A. a

B. an

C. the

D. -----

12) A friend of mine works in ... Middle East.

A. an

B. ----

C. the

D. a

13) They ... that results were ready.

A. were told

B. was told

C. telling

D. tells

14) The teacher ... him to recite the poem.

A. wanted

B. give

C. want

D. goes

15) The children ... in the river when they were at the camp.

A. swim

B. swims

C. have swum

D. were swimming

16) The water is too cold. You ... in the river.

A. will not swim

B. will swim

C. swim

D. is swimming

17) There ... a lot of new buildings in the street.

A. are

B. were

C. is

D. was

18) They have ... on a Number 4 bus.

A. get

B. got

C. gets

D. getting

19) ... snowed in the mountains last week.

A. it

B. was

C. he

D. there

20) She came back to the town where she ...

A. has born

B. will be born

C. is born

D. was born




21) The book ... by D. Chase.

A. wrote

B. writes

C. was written

D. has written

22) If I have money I ... a car.

A. shall buy

B. buy

C. bought

D. have bought

23) It was 7 o'clock in the morning, so mother told him ... quickly.

A. gets up

B. to get up

C. is getting up

D. get up

24) Let me ask him, as I know him ... you.

A. better than

B. good

C. the best

D. better

25) You look sick, so you ... call for the doctor immediately

A. may

B. must

C. can

D. dust

26) Listen. Somebody ...next door.

A. sings

B. sing

C. was singing

D. is singing

27) I ... to my grandparents once a month.

A. am writing

B. write

C. has written

D. have written

28) Last week Ann ... to the dentist.

A. went

B. go

C. goes

D. is going

29) I am afraid I ... stay any more.

A. must

B. can't

C. can

D. may

30) What time ... leave?

A. does the train

B. do the train

C. is the train

D. the train




VARIANT 2

Choose the correct word to complete the sentences

1)When she ...time she will come to me.

A. have

B. will have

C. has

D. hasn't

2) It’s too late now, I ... him tomorrow.

A. am phoning

B. phones

C. phone

D. shall phone

3) Nick … the picture by Monday.

A. has painted

B. painted

C. is painting

D. paints

4) They … back home already.

A. don't come

B. has come

C. comes

D. have come

5) Tom graduated from ... university in Berlin.

A. a

B. an

C. the

D. ----

6) The woman was wearing ... fur coat.

A. an

B. the

C. a

D.----

7) Nile is … longest river in Africa.

A. the

B. an

C. -----

D. a

8) I … that George was ill.

A. has told

B. telling

C. is told

D. was told

9) The reporter ... her to answer some questions.

A. want

B. wanted

C. phone

D. played

10) We … in town in July as we are going to the seaside.

A. shall not stay

B. shall stay

C. stay

D. are staying

11) The girl ... in the room when her mother came home.

A. dance

B. will dance

C. was dancing

D. were dancing

12) There ... a lot of trees and flowers in the yards now.

A. are

B. is

C. were

D. was

13) They have just ... the street.

A. crossing

B. crossed

C. cross

D. crosses

14) ... rained in summer last year.

A. they

B. it

C. was

D. there

15) The picture ... by Leonardo da Vinci.

A. will be painted

B. paints

C. was painted

D. painted

16) Many babies ... in this hospital every day.

A. were born

B. born

C. is born

D. are born

17) If I take his bicycle he ... angry.

A. will be

B. is

C. are

D. is not

18) She had a headache, so her mother told her... a medicine.

A. take

B. took

C. to take

D. is taken

19) Travelling is becoming ... expensive.

A. the most

B. more

C. better

D. harder

20) Children are sleeping, so you … smoke here.

A. may

B. can

C. do not

D. must not




21) Englishmen seldom... at breakfast.

А. speaks

B. speak

C. were speaking

D. are speaking

22) Don’t go out. It … now.

A. rain

B. rains

C. was raining

D. is raining

23) My brother … English since he was five.

A. has been speaking

B. speaks

C. is speaking

D. spoke

24) His father … already … here for several years.

A. has worked

B. works

C. has been working

D. is working

25) When is she … a lecture?

A. give

B. giving

C. gives

D. has given

26) What does he … after breakfast?

A. did

B. does

C. doing

D. do

27) She … just … the pictures.

A. painted

B. has painted

C. did paint

D. paints

28) I … a letter when you come.

A. shall be writing

B. shall write

C. write

D. wrote

29) The new school... last year.

A. was built

B. built

C. was building

D. had been built

30) She... a dinner when I came back home.

A. cooks

B. cooked

C. was cooking

D. is cooking






VARIANT 1 KEYS:

1-A

2-B

3-A

4-C

5-D

6-C

7-D

8-A

9-C

10-B

11-A

12-C

13-A

14-A

15-D

16-A

17-A

18-B

19-A

20-D

21-C

22-A

23-B

24-A

25-B

26-D

27-B

28-A

29-B

30-A


VARIANT 2

1-C

2-D

3-A

4-D

5-C

6-C

7-A

8-D

9-B

10-A

11-C

12-B

13-A

14-B

15-C

16-D

17-A

18-C

19-B

20-D

21-B

22-D

23-A

24-C

25-B

26-D

27-B

28-A

29-A

30-C































Автор
Дата добавления 12.01.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров158
Номер материала ДВ-331842
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх