Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по теме "Косвенная речь" (английский язык)

Тесты по теме "Косвенная речь" (английский язык)


  • Иностранные языки

Поделитесь материалом с коллегами:

Reported Speech.

Test I

Choose the correct answer.

1. Brian asked Jane, “How do you like living here?”

A. Brian asked Jane how did she like living there.

B. Brian asked Jane how she liked living there.

C. Brian asked Jane how had she liked living there.

2. Jim`s father told him, “Be quiet, please!”

A. Jim`s father asked him was quiet.

B. Jim`s father asked him be quiet.

C. Jim`s father asked him to be quiet.

3. Clair said, “Sue has been my best friend since childhood”.

A. Clair said Sue had been her best friend since childhood.

B. Clair said Sue was her best friend since childhood.

C. Clair said Sue had been my best friend since childhood.

4. Katy said, ”When Sonia comes, I`ll tell her the news.”

A. Katy said when Sonia came, I would tell her the news.

B. Katy said when Sonia came, she would tell her the news.

C. Katy said when Sonia came, she would have told her the news.

5. Our granny said to us, “I can`t find my gloves.”

A. Our granny said to us she couldn`t find her gloves.

B. Our granny said to us she couldn`t found her gloves.

C. Our granny said to us she couldn`t found my gloves.

6. Sara asked me, “How long have you been studying English?”

A. Sara asked me how long I had been studying English.

B. Sara asked me how long had I been studying English.

C. Sara asked me how long had you been studying English.



7. “What is happening in the world?” he asked.

A. He asked what happened in the world.

B. He asked what was happened in the world.

C. He asked what was happening in the world.

8. Jane said, “When the mail comes, my assistant will open it.”

A. Jane said that when the mail came, her assistant would open it.

B. Jane said that when the mail come, my assistant would open it.

C. Jane said that when the mail came, her assistant would opened it.

9. Tania said to them, “This coming Friday I am beginning my vacation.”

A. Tania said to them that that coming Friday I was beginning my vacation.

B. Tania said to them that that coming Friday she was beginning her vacation.

C. Tania said to them that this coming Friday she would beginning my vacation.

10. “Did you take French in high school?” Paula asked.

A. Paula asked if I took French in high school.

B. Paula asked had I taken French in high school.

C. Paula asked if I had taken French in high school.

11. Jo asked me,” Give me a lift into the centre, please”.

A. Jo asked me gave him a lift into the centre.

B. Jo asked me to gave me a lift into the centre.

C. Jo asked me to give him a lift into the centre.

12. Frank said, “They are getting married tomorrow”.

A. Frank said they got married the next day.

B. Frank said they were getting married the next day.

C. Frank said they was getting married tomorrow.









Test II



Choose the correct answer.

1. John said, “I`m sorry to disturb you, Eliza”.

A. John told that he was sorry to disturb Eliza.

B. John told Eliza he was sorry to disturb her.

C. John said to Eliza he had been sorry to disturb her.

2. He said, “Where is Jill going?”

A. He asked where was Jill going.

B. He asked where Jill is going.

C. He asked where Jill was going.

3. “If I had instructions, I would know what to do”, said Mag.

A. Mag said if she had had any instructions she would have known what to do.

B. Mag said if she had any instructions she knew what to do.

C. Mag said if she had any instructions she would know what to do.

4. Robby asked, “Bobby, do you know the Old Barn Hotel? It`s on the Carl Road.”

A. Robby asked Bobby if he knew the Old Barn Hotel that was on the Carl Road.

B. Robby asked Bobby did he know the Old Barn Hotel, it was on the Carl Road.

C. Robby asked Bobby where the Old Barn Hotel was.

5. The doctor asked, “How do you feel?”

A. The doctor asked how did I feel.

B. The doctor asked how I felt.

C. The doctor asked how I had felt.

6. “Will you be free tomorrow?” Colin asked Richard.

A. Richard asked would Colin be free the next day.

B. Colin asked Richard if he would be free the following day.

C. Colin asked if Richard will be free tomorrow.



7. “Don`t open the door or answer the phone,” said her parents.

A. Her parents said to her not to open the door or answer the phone.

B. Her parents told her not to open the door and answer the phone.

C. Her parents told her neither to open the door nor to answer the phone.

8. Ann said: "Put the milk back in the fridge!"

A. Ann said to put the milk back in the fridge.

B. Ann told to put the milk back in the fridge.

C. Ann said that she put the milk back in the fridge.

9. The policeman said, “Why hasn`t he locked the car door?”

A. The policeman asked why he hadn`t locked the car door.

B. The policeman asked why hadn`t he locked the car door.

C. The policeman asked why he didn`t lock the car door.

10. The students said, “We wish our exams were over.”

A. The students said they wished their exams had been over.

B. The students said that they wished their exams have been over.

C. The students said they wished their exams were over.

11. The manager said to us: "You will be working six hours every day".

A. The manager said to us that they would be working six hours every day.

B. The manager told us that we would be working six hours every day.

C. The manager said to us that you would be working six hours every day.

12. Mother asked her children: "Where are your toys?"

A. Mother asked her children where were their toys.

B. Mother asked her children where your toys were.

C. Mother asked her children where their toys were.









Test III



Choose the correct answer.

1. “Don`t swim too far, dear,” asked Dad.

A. Dad asked her not to swim too far.

B. Dad asked her don`t swim too far.

C. Dad asked her if she wouldn`t swim too far.

2. Sally said, “I would like to buy it.”

A. Sally said that she would like to buy it.

B. Sally said that she would have liked to buy it.

C. Sally said that she liked to buy it.

3. “Where is the nearest bus stop?” the old man addressed a policeman.

A. The old man asked where was the nearest bus stop.

B. The old man told a policeman where the nearest bus stop was.

C. The old man asked a policeman where the nearest bus stop was.

4. Jeff said, “If I were you, I`d stop smoking.”

A. Jeff said that if he were him he would have stopped smoking.

B. Jeff said that if he had been him he would stop smoking.

C. Jeff advised me to stop smoking.

5. Rita said to me: "What has mother told you to do today?"

A. Rita asked me what mother had told me to do that day.

B. Rita asked me what had mother told me to do that day.

C. Rita said to me what mother had told me to do today.

6. “Ann`s sister did nothing except complain,” remarked Tom.

A. Tom remarked that Ann`s sister did nothing except complain.

B. Tom remarked that Ann`s sister had done nothing except complain.

C. Tom remarked that Ann`s sister hadn`t done nothing except complain.



7. Mother asked: "Have you had breakfast yet?"

A. Mother asked had I had breakfast yet.

B. Mother asked if I have had breakfast yet.

C. Mother asked if I had had breakfast yet.

8. Eric said to me: "Come and have a look at my new bike".

A. Eric told me to come and to have a look at his new bike.

B. Eric told me to come and to have a look at my new bike.

C. Eric said to me that I came and had a look at his new bike.

9. "How long do you work every day?" said the man to Peter.

A. The man said to Peter how long I worked every day.

B. The man asked Peter how long he worked every day.

C. The man asked Peter how long did he work every day.

10. The teacher said to us, “Be quiet, please”.

A. The teacher asked us be quiet.

B. The teacher said to us to be quiet.

C. The teacher asked us to be quiet.

11. The guide said to the tourists: "We can't go through passport control together".

A. The guide said to the tourists they can't go through passport control together.

B. The guide told the tourists they couldn't go through passport control together.

C. The guide said to the tourists we couldn't go through passport control together.

12. He said to me: "Where was Chris going when you met him?"

A. He asked me where Chris had been going when I had met him.

B. He asked me where Chris was going when I had met him.

C. He asked me where had Chris been going when I met him.

Keys.

Test I.

1.B 2.C 3.A 4.B 5.A 6.A 7.C 8.A 9.B 10.C 11.C 12.B



Test II.

1.B 2.C 3.A 4.A 5.B 6.B 7.C 8.B 9.A 10.A 11.B 12.C



Test III.

1.A 2.B 3.C 4.C 5.A 6.B 7.C 8.A 9.B 10.C 11.B 12.A








Автор
Дата добавления 26.04.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров2460
Номер материала ДБ-055242
Получить свидетельство о публикации

Комментарии:

11 дней назад
Большое спасибо!!!
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх