Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Украинский язык / Тесты / Тестові завдання "Українська література 11 клас"
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Украинский язык

Тестові завдання "Українська література 11 клас"

библиотека
материалов



















Тестові завдання

з української літератури

для 11 класу































Микола Хвильовий


1. Яке справжнє прізвище Миколи Григоровича?

а) Яловий;

б) Фітільов;

в) Костюк;

г) Коряк.

2. Як М. Хвильовий називав своє життя?

а) „шлях безумної подорожі”;

б) „шлях життєвої прогулянки”;

в) „дорога чудової подорожі”;

г) „стежка гарної прогулянки”.

3. Де народився М. Хвильовий?

а) в с. Щербанівці на Київщині;

б) в с. Тростянець на Харківщині;

в) в м. Груні на Полтавщині;

г) в с. Чаплина на Херсонщині.

4. Ким був батько М. Хвильового?

а) трактористом;

б) лікарем;

в) священником;

г) вчителем.

5. Хто прилучив М. Хвильового до пахучого українського слова, казок, легенд, переказів?

а) батько;

б) мати;

в) сестра;

г) бабуся.

6. Скільки дітей було в сім’ї Фітільових?

а) 5;

б) 4;

в) 6;

г) 2.

7. М. Хвильовий після того, як побував на фронті, організовував повстанський загін, а у 1919 році вступив до... (якої партії?)

а) УНР;

б) ВКП(б);

в) КП(б)У;

г) ДКНС.

8. Перша поетична збірка Хвильового.

а) „Досвітні симфонії”;

б) „Молодість”;

в) „Старі поезії”;

г) „Осінь”.

9. З ким Хвильовий здійснював керівництво ВАПЛІТЕ?

а) з Г. Яковенком та О. Довженком;

б) з П. Тичиною та Ю. Яновським;

в) з О. Слісаренком та Г. Епіком;

г) з М. Яловим та О. Досвітнім.

10. Перша збірка оповідань М. Хвильового.

а) „Сині етюди”;

б) „Мати”;

в) „Наречений”;

г) „Редактор Карк”.

11. Героїнею якого твору М. Хвильового є Б’янка?

а) „Сентиментальна історія”;

б) „Синій листопад”;

в) „Мати”;

г) „Наречений”.

12. Образ якої особи займає особливе значення в багатьох творах М. Хвильового, зокрема в таких як „Сентиментальна історія”, „Із Вариної біографії”, „Наречений”, „Мати”...?

а) образ комуніста;

б) образ митця-українця;

в) образ жінки;

г) образ оптиміста.

ВІДПОВІДІ

  1. Б,

  2. Б

  3. Г

  4. Г

  5. А

  6. В

  7. Б

  8. Г

  9. А

  10. А

  11. В

































































Запитання до твору

М. Хвильового

Я (Романтика)”.


1. Головний герой твору М. Хвильового

Я (Романтика)”.

2. Мати умовного „Я” – це втілений праобраз ...

3. Помешкання умовного „Я” та його товаришів.

4. Хто збирається темними ночами в кабінеті умовного „Я” ?

5. Один з героїв твору, у якого низенький лоб, чорна копа розкуйовдженого волосся, і приплюснутий ніс.

6. Доктор із широким лобом і білою лисиною, з холодним розумом і каменем замість серця.

7. Чим у творі завжди пахла мати умовного „Я” ?

8. Куди просився Андрюшка в умовного „Я” ?

9. Кого побачив „Я” в натовпі черниць? Що він почув?

10. Про кого ці слова: „Це був вірний пес революції” ?

11. Яка подія є кульмінацією твору?

12. З чим порівнює автор матір, коли в неї вистрелили?

13. Яке явище природи ми спостерігаємо протягом усього твору?

14. Яка тема твору?

15. Яка ідея твору?

Відповіді

  1. Я”

  2. ...Марії

  3. Будинок розстріляного шляхтича

  4. Товариші: Андрюшка, доктор Тагабат, дегенерат

  5. Дегенерат

  6. Доктор Тагабат

  7. М’ятою

  8. На фронт, подалі від чорного брудного діла

  9. Образ матері. „Сину! Мій м’ятежний сину!”

  10. Про дегенерата

  11. Вбивство матері

  12. Із зрізаним колоском

  13. Гроза

  14. Змалювання вічного протистояння добра і зла


Тестові завдання на тему:

Життєвий і творчий шлях Євгена Маланюка”

1. Де народився Євген Маланюк?

а) на Хмельниччині;

б) на Київщині;

в) на Херсонщині;

г) на Сумщині.

2. У якій родині народився Євген Маланюк?

а) в родині вчителів;

б) в родині укр. інтелігентів;

в) в родині лікарів;

г) в родині церковних служителів.

3. Перший учбовий заклад, в якому навчався Євген Маланюк.

а) Херсонський політехнічний університет;

б) Київська військова школа;

в) Єлисаветградське реальне училище;

г) Харківська військова школа.

4. До якого звання дослужився Євген Маланюк?

а) до підпоруччика;

б) до прапорщика;

в) до майора;

г) до генерала.

5. Яка з поем Євгена Маланюка присвячена загиблому начальнику штабу Дієвої армії Василеві Тютюннику?

а) „Гербарій”;

б) „Земна мадонна”;

в) „Псалми степу”;

г) „П’ята симфонія”.

6. В яку країну під брутальним тиском московсько-більшовицьких сил потрапила армія УНР, а разом з нею і старшина Євген Маланюк?

а) в Польщу;

б) в Туреччину;

в) в Італію;

г) у Францію.

7. Яке літературне об’єднання створили Євген Маланюк та його ровесники?

а) „Зірка”;

б) „Веселка”;

в) „Вітер”;

г) „Сонце”.


8. Куди переїздить Євген Маланюк після похмурого піщаного Каліша?

а) до Молдови;

б) до Латвії;

в) до Чехо-Словаччини;

г) до Бразилії.

9. Яке літературне угрупування очолив Євген Маланюк у Варшаві?

а) „Система”;

б) „Мак”;

в) „Керівник”;

г) „Танк”.

10. Скільки дружин було у Євгена Маланюка?

а) 2;

б) 3;

в) 1;

г) 4.

11. Куди вдруге змушений був емігрувати Євген Маланюк?

а) в Африку;

б) в Австралію;

в) в США;

г) в Пн. Азію.

12. Яка із цих збірок не входить до першого періоду творчості Євгена Маланюка?

а) „Вибрані поезії”;

б) „Земна мадонна”;

в) „Остання весна”;

г) „Земля й залізо”.

13. Центральний образ творів другого періоду творчості Євгена Маланюка.

а) Україна;

б) Нью-Йорк;

в) перша дружина Зоя;

г) друга дружина Богумила.

14. Як О. Тернавський називає Євгена Маланюка?

а) „укр. Одіссей в Америці”;

б) „американський Одіссей з України”;

в) „укр.. Шевченко в США”;

г) „ укр. Колумб в Америці”.


Відповіді


  1. в

  2. б

  3. в

  4. а

  5. г

  6. а

  7. б

  8. в

  9. г

  10. а

  11. в

  12. в

  13. а

  14. в

Тестові завдання

на тему:

Життєвий і творчий шлях

Остапа Вишні”.

1. Де народився О. Вишня?

а) в м. Груні на Полтавщині;

б) в с. Чапля на Катеринославщині;

в) в с. Кантемирівці на Воронежчині;

г) в м. Носівці неподалік від Ніжина.

2. Справжнє ім’я О. Вишні.

а) Михайло Павлович Губенко;

б) Павло Сергійович Вишня;

в) Микола Павлович Вишневський;

г) Павло Михайлович Губенко.

3. Хто з відомих письменників так сказав про Остапа Вишню: „Він світив, як сонце, до нього люди тяглись, як до сонця. Він умів і гриміти, як грім, і того голосу боялись усі плазуни й негідники...” ?

а) Т. Шевченко;

б) Г. тютюнник;

в) М. Рильський;

г) О. Довженко.

4. На кого просився вивчитись О. вишня після закінчення двокласної школи?

а) на лікаря;

б) на тракториста;

в) на вчителя;

г) на священника.

5. Де працював О. Вишня після закінчення навчання в Києві?

а) фельдшером у Київській залізничній лікарні;

б) вчителем у сільській школі;

в) актором у Харківському драматичному театрі;

г) журналістом в редакції.

6. Перший сатиричний твір О. Вишні.

а) „Зенітка”;

б) „Демократичні реформи Денікіна”;

в) „Охота”;

г) „Дика гуска”.

7. В якій газеті з’явився перший сатиричний твір О. Вишні?

а) „Народна воля”;

б) „Трудова громада”;

в) „Селянська правда”;

г) „Червоний перець”.

8. Яка усмішка була вперше підписана псевдонімом Остап Вишня?

а) „Лисиця”;

б) „Як варити і їсти суп з дикої качки”;

в) „Великомученик Остап Вишня”;

г) „Чудака, їй – богу”.

9. На скільки років був ув’язнений О. Вишня?

а) на 5;

б) на 10;

в) на 20;

г) на 15.

10. Перший друкований твір у ПІСЛЯ ТАБОРОВІМ житті митця.

а) „Зенітка”;

б) „Ярмарка”;

в) „Муссоліні править”;

г) „Лось”.

11. Тематика творів О. Вишні завжди була пов’язана з...

а) життям тварин;

б) урядом;

в) проблемами свого народу;

г) навчанням.

12. Основні жанри, в яких працював О. Вишня.

а) новели й гуморески;

б) гуморески і казки;

в) казки й фелейтони;

г) фелейтони й гуморески.

Відповіді


  1. а

  2. г

  3. в

  4. в

  5. а

  6. б

  7. а

  8. г

  9. б

  10. а

  11. в

  12. г


Тестові завдання по творчості Ю. Яновського

1. Де народився Юрій Яновський?

А) на Єлисаветградщині

Б) на Чернігівщині

В) на Херсонщині

Г) на Рівненщині

2. Де жив Юрій Яновський до 5 років?

А) у батька Івана

Б) у бабусі Олени

В) у діда Василя

Г) у діда Миколи

3. З скількох років почав писати вірші Юрій Яновський?

А) з 8

Б) з 15

В) з 10

Г) з 30

4. Який твір для Юрія Яновського вечорами читала мати?

А) „Ромео і Джульєтта” Шекспіра

Б) „Тарас Бульба” Гоголя

В) „Майстер і Маргарита” Булгакова

Г) „Золота рибка” Пушкіна


5. Де навчався Юрій Яновський після закінчення Єлисаветградського реального училища

А) в Києві в політехнічному університеті

Б) в Єлисаветграді в педагогічному училищі

В) в с. Маєровому в гуманітарному училищі

Г) в Одесі в драматичному училищі

6. Перший друкований твір Юрія Яновського?

А) „Завойовники”

Б) „Море”

В) „Дзвін”

Г) „Рейд”

7. Де і ким працював Юрій Яновський після навчання в Києві?

А) в Харкові редактором газети „Більшовик”

Б) в Одесі на фабриці електромеханіком

В) в Харкові редактором у сценарному відділенні ВУФКУ

Г) в Одесі на посаді головного редактора кінофабрики

8. Перша книжка оповідань Юрія Яновського.

А) „Кров землі”

Б) „Туз і перстень”

В) „Історія попільниці”

Г) „Мамутові бивні”

9. Твір, який був написаний Юрієм Яновським до 20-річчя Жовтневої революції

А) „Дума про британку”

Б) „Жива вода”

В) „Чотири шаблі”

Г) „Завойовники”

10. Який твір після смерті автора було надруковано під назвою „Мир”

А) „Дума про британку”

Б) „Жива вода”

В) „Чотири шаблі”

Г) „Завойовники”

11. За що Юрію Яновському дали Державну премію СРСР?

А) за роман „Жива вода”

Б) за збірку „Мамутові бивні”

В) за збірку „Кров землі”

Г) за цикл „Київські оповідання”

12. Після прем’єри якого твору Юрій Яновський помер?

А) „Дочка прокурора”

Б) „Майстер корабля”

В) „Байгород”

Г) „Вершники”

  1. а ВІДПОВІДІ

  2. г

  3. в

  4. б

  5. а

  6. б

  7. в, г

  8. г

  9. а

10.б

11.г

12.а

Запитання до твору Ю. Яновського „Вершники”


  1. З скількох частин складається роман „Вершники”?

- з 8

  1. Перша частина роману „Вершники”.

- „Подвійне коло”

  1. Родина, життя якої змальовується в романі.

- родина Половців

  1. Скільки синів було у Мусія Половця?

- 5

  1. Назвіть імена синів-Половців.

- Андрій, Оверко, Панас, Іван, Сашко

  1. Хто з братів пішов служити до Петлюри?

- Оверко

  1. Хто з братів подався до махновців?

- Панас

  1. Хто з братів пішов до більшовиків?

- Іван

  1. Через що воювали брати?

- Через різні політичні погляди

10. Хто з братів „виграв” у бою?

- Іван

11. Слова батька Половця, які згадував кожен із братів.

- „Тому роду не буде переводу, де браття милують згоду...”

12. У чому трагедія роду Половців?

- у братовбивчій громадянській війні



Тестові завдання

на тему:

Життєвий і творчий шлях Івана Кочерги”

Завдання

1. Іван Кочерга - це...

а) відомий український співак

б) знаменитий актор

в) відомий драматург

г) талановитий художник


2. Де народився Іван Кочерга?

а) у м. Чернігові

б) у м. Житомирі

в) у м. Носівці

г) у м. Ніжині


3. Де здобував Іван Кочерга юридичну освіту?

а) у гімназії Чернігова

б) в інституті Житомира

в) в училищі Ніжина

г) в університеті Києва


4. Перша п’єса Кочерги.

а) „Песня в бокале”

б) „Марко в пеклі”

в) „Фея гіркого мигдалю”

г) „Алмазне жорно”


5. В якому місті Іван Кочерга працював в робсельінспекції?

а) в Києві

б) в Житомирі

в) в Харкові

г) в Одесі


6. Який твір започаткував новий етап творчості Івана Кочерги – етап звернення до національних старожитностей?

а) „Песня в бокале”

б) „Марко в пеклі”

в) „Фея гіркого мигдалю”

г) „Алмазне жорно”


7. В якому творі змальовується придушення Коліївщини

російським військом?

а) „Песня в бокале”

б) „Марко в пеклі”

в) „Фея гіркого мигдалю”

г) „Алмазне жорно”



8. В якій газеті в роки другої світової війни письменник працював редактором?

а) „Архітектура й мистецтво”

б) „Література й мова”

в) „Література й мистецтво”

г) „Мистецтво й живопис”


9. Хто є головним героєм твору „Ярослав Мудрий”

а) сам Ярослав

б) каменяр Журейко

в) монах-художник Микита

г) Інгерда – дружина Ярослава


10. Поема Кочерги про три останні роки життя Т. Г. Шевченка.

а) „Істина”

б) „Пророк”

в) „Фауст і смерть”

г) „Свіччине весілля”

Відповіді


  1. в

  2. в

  3. г

  4. а

  5. б

  6. в

  7. г

  8. в

  9. а

10. б


Завдання до твору „Зачарована Десна”

1. Чиє життя описує Довженко в творі „Зачарована Десна”?

а) свого друга

б) своєї жінки

в) своєї сусідки

г) своє


2. „Нічого в світі я так не люблю, як садити що-небудь в землю, щоб проізростало...” Чиї це слова?

а) батька

б) матері

в) самого Довженка

г) дідуся


3. Де діти „пізнали перші мозолі на дитячих руках”?

а) в тютюні

б) в гарбузах

в) у квітках

г) в огірках


4. Як звали діда?

а) Павло

б) Тарас

в) Панас

г) Семен


5. На кого був схожий дід Семен?

а) на св. Феодосія

б) на чорта

в) на Бога

г) на гнома


6. З якою річкою асоціюється у письменника дитинство?

а) з Дніпром

б) з Дунаєм

в) з Десною

г) з Дністром


7. Хто з членів родини найбільше любив прокльони?

а) баба Марусина

б) дід Семен

в) батько

г) мати

8. Яку „музику” Сашко любив більше за все на світі?

а) звуки грому

б0 шум дощу

в) гуркіт падаючих яблук

г) клепання коси


9. „Нервовий і сердитий чоловік, носив золоті ґудзики й кокарду...” Про кого ці слова?

а) про батька

б) про діда

в) про вчителя

г) про Самійла


10. Яка кличка була у собаки Сашка?

а) Пірат

б) Жук

в) Шарик

г) Мухтар


11. Хто з членів родини умів говорити „з усім живим, що росло і рухалось навколо”?

а) мати

б) сам Сашко

в) батько

г) дід Семен


12. Що назавжди залишилось у стомленій уяві Довженка?

а) собака Пірат

б) перший вчитель, який видався дуже грізним

в) річка Десна

г) баба Марусина, яка завжди проклинала


ВІДПОВІДІ:


  1. Г

  2. Б

  3. А

  4. Г

  5. В

  6. В

  7. А

  8. Г

  9. В

  10. А

  11. Г

  12. В



Завдання до твору ”Україна в огні”


1. Дівчина, яка стояла під вербою біля холодної криниці і напувала бійців.

А) Маруся

Б) Горпина

В) Олеся

Г) Христя


2. „А чого б я падав? Їдемо на війну та будем од першої бомби падать...” Чиї це слова?

А) Миколи

Б) Савки

В) Трохима

Г) Лавріна


3. „Добрий кремезний юнак. Одежа вся в пилу і поті. На рукаві й спині пропалена сорочка на пожарах. Здорові темні руки і зморшки на чолі теж не по літах...” Про кого ці слова?

А) про Лавріна

Б) про Михайла

В) про Сашка

Г) про Василя


4. „Як ти гарно пахнеш...”- сказав Василь Олесі.

А) м’ятою

Б) любистком

В) яблуками

В) помідорами


5. „Не пущу. Я царя захищав. А ви свою владу одстояти не можете.” Чиї це слова?

А) Трохима

Б) Купріяна

В) Івана

Г) Лавріна


6. „Треба бути героєм і ненавидіти ворога!” Чиї це слова?

А) Василя

Б) Олесі

В) Лавріна

Г) Купріяна


7. Хто приніс Лавріну поїсти, коли він сидів під колючим дротом?

А) Маруся

Б) Олеся

В) Тетяна

Г) Мотря


8. Хто застрелив Левчиху?

А) Лаврін

Б) Василь

В) Максим

Г) Роман


9. „На ній була чиста сорочка, старовинна довга безрукавка, нова спідниця чорна у синіх дрібних квіточках, а на шиї навіть низочка дрібного коралового намиста...” Про кого ці слова?

А) про Тетяну

Б) про Олесю

В) про Мотрю

Г) про Надію


10. „А ти... труп. Мертвий ти!” Хто і до кого сказав такі слова?

А) Заброда до Запорожця

Б) Запорожець до Заброди

В) Заброда до Василя

Г) Запорожець до Василя


11. Кого вбив Запорожець у кінці твору?

А) Людвіга Крауза

Б) Максима Заброду

В) Василя Кравчину

Г) Купріяна Хуторного


12. „Плигали з кручі в ... навіть ті, що зроду не плавали, і, не уміючи, перепливали, перелізали ... , дивуючись своїй надзвичайній владі над водою.”

А) Дніпро

Б) Дунай

В) Дон

Г) Десну

Відповіді:

  1. в

  2. б

  3. г

  4. б

  5. б

  6. а

  7. г

  8. в

  9. в

  10. б

  11. а

  12. г


14


Автор
Дата добавления 20.11.2015
Раздел Украинский язык
Подраздел Тесты
Просмотров1209
Номер материала ДВ-174901
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх