Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015

Опубликуйте свой материал в официальном Печатном сборнике методических разработок проекта «Инфоурок»

(с присвоением ISBN)

Выберите любой материал на Вашем учительском сайте или загрузите новый

Оформите заявку на публикацию в сборник(займет не более 3 минут)

+

Получите свой экземпляр сборника и свидетельство о публикации в нем

Инфоурок / Иностранные языки / Тесты / Тесты по английскому языку для 9-11 классов
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 24 мая.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Тесты по английскому языку для 9-11 классов

библиотека
материалов

9-th form

TEST

Variant I

1. Find the adjective:

A) Happiness B) health c) harmful D) help E) hesitate

2. Find a signal word for Past Simple:

A) Tomorrow B) ever C) now D) three days ago E) next week

3. Find a signal word for Present Perfect:

A) Usually B) Listen! C) yet D) always E) seldom

4. Choose the word with the fourth type of reading:

A) Burn B) Dress C) Tulip D) Fire E) Bar

5. Find a sentence in Present Progressive:

A) Last year we in France. B) Have you cleaned the floor? C) Are you from New Zealand?

D) I’m making a cheese cake right now. E) They are going to kook for a present.

6. Choose the right verb form:

A) we is playing B) we has playing C) we are playing D) we are plaing E) we was playing

7. Choose the right verb form:

A) He sung B) He singed C) He sungs D) He sang E) He sangs

8. Choose the correct variant:

A: What … in your spare time? B: I often go swimming

A) do you do B) are you doing C) have you done D) are you do E) does you do

9. Find the verb form in Present Perfect Progressive:

A) Has V3 B) Had V3 C) am, is, are +Ving D) Have/has been Ving E) Have/Has been V3

10. Choose the correct variant: There are 584 students at the department:

А) Five and hundred eighty-four. В) Five hundred and eighty-four. С) Five eighty-four hundred.

D) Five hundred eighty fourth. E) Five hundred and eighty four.

11. Choose the word to the definition: It is a person who doesn’t wear fur and leather clothes, and doesn’t eat diary products, meat and fish.

A) A meat-eater B) my Granny C) a child D) a vegetarian E) a sick person

12. Choose the correct variant: … you at school yesterday? – Yes, I …

А) Were/was В) Am/is С) Were/were D) Was/was Е)Was/were

13 Choose the correct variant: Listen! That boy … the saxophone.

A) plays B) played C) is playing D) will play E) is going to play

14. Choose the correct variant: Mark … swimming yesterday.

A) go B) has gone C) is going D) went E) will play

15. Choose the correct answer:

A: Have you ever been to England? B: …

A) No, I haven’t B) No, I did C) No, I have D) No, I don’t E) No, I hasn’t

16. Find the sentence in Present Perfect:

A) She’s not from Canada. B) Mark’s moved to California. C) Mom’s wearing an old shirt. D) She doesn’t play the violin. E) Michele’s going to sleep.

17. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> I haven’t seen Lena … many years.

A) since B) at C) before D) after E) for

18. Choose the correct variant: There are 14 pupils in my group.

A) four B) forty C) fourteen D) fourth E) fourteenth

19. Choose the correct variant: There … very many children in the park yesterday.

A) were B) is C) did D) was E) are

20. Choose the correct pronoun: … husband is a travel agent.

A) She’s B) His C) Her D) Mine E) Hers

21. Find the noun:

A) Different B) dangerous C) discussion D) damage E) difficult

22. Find a sentence in Present Simple:

A) He was from China. B) We are playing chess. C) Mary doesn’t play chess

D) My friend invited me to the party. E) I have had a cup of tea.

23. Find the adjective with negative meaning:

A) Treatment B) responsible C) careful D) painless E) social

24. Find the suffix of a noun:

A) –ous B) –ness C) –full D) –y E) –fy

25. Find the suffix of an adjective:

A) –tion B) –ly C) –ous D) ness E) –ment

26. Find the English equivalent:безвкусный

A) Tasty B) tasteless C) taste D) tasteful E) untasty

27. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> John’s uncle has been doing the same job …10 years.

А) During В) For С) In D) Of Е) Since.

28. Finish the idiom: “to have a sweet …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

29. Finish the idiom: “on the tip of one’s …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

30. Finish the idiom: “button your …”

A) Tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands







Keys

Variant I



  1. C

  2. D

  3. C

  4. D

  5. D

  6. C

  7. D

  8. A

  9. D

  10. C

  11. D

  12. A

  13. B

  14. D

  15. A

  16. B

  17. E

  18. C

  19. A

  20. B

  21. C

  22. C

  23. D

  24. B

  25. C

  26. C

  27. B

  28. B

  29. A



9-th form

TEST

Variant II

1. Choose the correct verb form:

A) I drinked B) I drank C) I drunk D) I drinks E) I dranks

2. Find a signal word for Future Simple.

A) Yesterday B) today C) now D) next Monday E) ever

3. Find a signal word for Present Perfect Progressive.

A) Since B) yet C) often D) already E) just

4. Choose the correct variant: There … much ice cream in the fridge.

A) were B) is C) are D) has E) have

5. Find the sentence in Present Perfect.

A) I have a brother B) She visited her uncle yesterday C) Last year I was in Salt Lake City

D) They have been reading for an hour E) I’ve forgotten my homework

6. Choose the word with the second type of reading:

A) Car B) Dress C) Tulip D) Fire E) Burn

7. Choose the correct verb form:

A) Susan have written B) Susan have wrote C) Susan has written D) Susan has writing E) Susan has wrote

8. Find the sentence in Past Perfect.

A) She hadn’t translated the text B) Mark’s moved to New York. C) Dad’s wearing an old shirt. D) Nobody came to the meeting E) Meg’s going to sleep.

9. Find the verb form in Future Progressive.

A) was Ving B) would Ving C) am, is, are +Ving D) will be Ving E) shall be Ving

10. Find the correct verb form in Past Simple:

A) liveed B) tried C) broken D) planed E) tryed

11. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> Students will have finished the test3 pm next Friday.

А) by В) for С) in D) of Е) since.

12. Choose the correct variant: … you at school yesterday? – Yes, I …

А) Were/was В) Am/is С) Were/were D) Was/was Е)Was/were

13. Find the English equivalent: безболезненный

A) painful B) pain C) unpain D) painless E) painly

14. Choose the correct verb form: George … swimming yesterday.

A) go B) has gone C) is going D) went E) will play

15. Choose the correct variant:

A: Have you ever been to Germany? B: …

A) No, I haven’t B) No, I did C) No, I have D) No, I don’t E) No, I hasn’t

16. Find the adjective with negative meaning:

A) famous B) tasteless C) careful D) painful E) social

17. Choose the correct pre"Times New Roman, serif"> I haven’t seen Lisa … December.

A) since B) for C) before D) after E) at

18. Choose the correct variant: My Granny has 13 grandchildren.

A) three B) thirteen C) threeteen D) third E) thirteenth

19. Find the adverb:

A) usually B) healthy c) solution D) interpreter E) good

20. Choose the correct variant: They have over 15 550 books:

А) fifteen thousands five hundred and fifty В) fifteen thousand five hundred fifty С) fifty thousand five hundred and fifty

D) fifteen thousand fifth hundred and fifty E) fifteen thousand five hundred and fifty

21. Find the verb:

A) decision B) decide C) reading D) worker E) thoughts

22. Find the sentence in Past Simple.

A) I live in Odessa B) Emily has just come from school C) Did you phone me last night?

D) There will be some rain in the East E) My friend was invited to the party

23. Choose the correct variant:

A: What … in your spare time? B: I often go swimming

A) do you do B) are you doing C) have you done D) are you do E) does you do

24 Find the suffix of a noun:

A) –al B) –ize C) –full D) –ment E) –ent

25. Find the suffix of an adjective:

A) –ish B) –tion C) –or D) ness E) –y

26. Choose the correct verb form: Listen! That boy … the guitar

A) plays B) played C) is playing D) will play E) is going to play

27. Choose the word to the definition: It is a person who wears fur and leather clothes, and eats diary products, meat and fish.

A) a meat-eater B) my Granny C) a child D) a vegetarian E) a sick person

28. Finish the idiom: “apple of one’s …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

29. Finish the idiom: “to have time on one’s …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands

30. Finish the idiom: “to have a sweet …”

A) tongue B) tooth C) eye D) lip E) hands



Keys

Variant II



  1. B

  2. D

  3. A

  4. B

  5. E

  6. A

  7. C

  8. A

  9. D

  10. E

  11. A

  12. A

  13. D

  14. D

  15. A

  16. B

  17. A

  18. B

  19. A

  20. B

  21. B

  22. C

  23. A

  24. D

  25. E

  26. D

  27. A

  28. C

  29. E

  30. B







TEST

10-th form

Variant I

Choose the correct answer.

1. In the sentence, "I like dancing," what is the word "dancing"?

a. gerund b. participle c. adjective d. adverb e. infinitive

2. They haven’t had two children, ________ ?

a. did they b. had they c. have they d. do they e. don’t they

3. Finish the question tag? 'Let's go for a walk, ________?'

a. shall we b. don't we c. let us d. won't we e. will we

4. In the sentence "You'd better take an umbrella, it might rain" - 'd better =

a. would better b. did better c. had better d. could better e. food better

5. According to the proverb, 'There's no smoke without _______’.

a. matches b. cigarettes c. burning the dinner d. fire e. fire place

6. Which form of ‘walk’ starts this sentence? "________ is good for you."

a. To walk b. Walk c. Walking d. Walked e. To walking

7. How long ________ you lived here?

a. have b. has c. been d. is e. do

8. What is a synonym of “rude”?

a. inpolite b. dispolite c. unpolite d. impolite e. anti-polite

9. John ate the meal, ________ the vegetables.

a. except from b. apart for c. except for d. apart e. besides

10. Which of the following nouns is countable?

a. money b. milk c. people d. information e. juice

11. She's the woman _______ came into the shop.

a. who b. whom c. whose d. which e. what

12. The Internet is an amazing ________.

a. invent b. inventor c. invention d. inventive e. to invent

13. In which sentence is the Present Perfect used correctly?

a. I has bought a new computer. b. I have buyed a new computer. c. I bought a new computer.

d. I have bought a new computer. e. I have to buy a new computer.

14. The underlined word is: “The letter written by her was full of mistakes”.

a. Gerund b. Participle II c. Participle I d. Infinitive e. Passive Infinitive

15. Choose the right variant: A cold wind ____ for the last three days

a. has been blowing b. blows c. is blowing d. blew e. have been blowing

16. By the year 2020 the population of the world ________ to 8 billion.

a. will increase b. increases c. will have increased d. is increasing e. would increase

17. If the weather ________ sunny, we’d go to the beach.

a. had been b. is c. were d. would be e. was

18. By the time I arrived at the station, the train _________.

a. had left b. has left c. left d. will leave e. would leave

19. London’s major airport is … .

a. Stansted b. Gatwick c. Thiefrow d. Wimbldon e. Heathrow

20. Which is the correct reported speech of - He asked, “Do you have a car?”

a. He asked do I have car? b. He asked do you have a car? c. He asked if I had a car.

d. He asked if you had a car. e. He asked if I have a car.

21. Finish the proverb, “Too many cooks … “.

a. make light work b. save nine c. spoil the broth d. catch the worm e. keep the doctor away

22. My brother has ________ my favorite dress.

a. lent b. loaned c. lend d. adopted e. borrowed

23. Which word is odd?

a. huge b. enormous c. terrific d. gigantic e. large

24. Find the synonym to the verb “run over”:

a. resemble b. hit by a car c. meet by chance d. search e. be friendly with

25. Finish the idiom: “Walking on the … “

a. air b. waters c. cloud d. weather e. rain













10-th form

TEST

Variant II

Choose the correct answer

  1. Help ___ to sandwiches , please.

a) you b) me c) yourselves d) your e) yourselfes

  1. This was the ______ test I’ve ever done

a) easiest b) easy c) easier d) most easiest e) more easiest

3. At this time next Monday we …. an essay.

a) will have b) having c) will be having d) had had e) will had had

4. I _____ the flowers all the morning.

a) have been watering b) watered c) have watered d) did watered e) has been watering

5. His car runs _____ a race car.

a) as fast as b) faster c) faster like d) that fast as e) faster as

  1. I wonder who ________.

a) did help him to escape b) to escape him help c) him helped to escape d) helped him to escape e) escape

  1. She asked him _________________.

a) how much did he expect to earn b) how much he expected to earn c) how many did he expect to earn d) ) how many he expects to earn e) how much he expects to earn

  1. Anna _____________ swim when she was three.

a) should b) may c) ought to d) could e) can

  1. When I was at school we _______ do homework every day.

a) had to b) must to c) are able d) ought e) have to

10. I don’t know where _______ yesterday.

a) did he go b) he went c) went he d) he has gone e) he had gone

11. Find the synonym to the verb “run into”:

a) continue b) resemble c) return d) take care of e) meet by chance

12 .I__________a decision yet.

a) made b) am making c) haven’t made d) will make e) hadn’t made

13. The nickname of New York is .....

a. Yellow apple b. Red apple c. Green apple d. Small apple e. Big apple

14. I must go to the doctor. My toothache _______ worse.

a) had got b) was getting c) is getting d) gets e) get

15. Find the Russian equivalent to the word “rainbow:

a) капля b) радуга c) плащ d) ливень e) дождевая вода

16. This time last year she___________ for FCE exam.

a) was preparing b) prepared c) has prepared d) will prepare e) prepare

17. Finish the idiom: “ one’s brain

a) wind b) ice c) air d) cloud e) wash

18. One thousand people _________ by the company.

a) employ b) are employing c) employed d) are employed e) employing

19. The next meeting _________ on April 1st.

a) will hold b) will be held c) helds d) is held e) held

20. If it________ sunny tomorrow, I’ll go out.

a) is b) will c) was d) is going e) will be

21. The capital of Wales is … :

a) Glasgow b) Edinburgh c) Cardiff d) Belfast e) Caernafon

22. We’ll be late if the bus ___________.

a) doesn’t arrive b) won’t arrive c) hasn’t arrive d) don’t arrive e) isn’t arrived

23. The underlined word is: “The girl crying at the window is Emily”:

a) Participle II b) Infinitive c) Participle I d) Gerund e) Complex Object

24. She made her son ________down to music.

a) to turn b) turn c) turning d) turned e) having turned

25. Complete the sentence: “The … is perfect for slalom”:

a) Charyn Canyon b) Charyn River c) Turgen Gorge d) Singing Hill e) Medvezhni waterfall

Keys 10 класс

Variant I

1.a

2.c

3.a

4.c

5.d

6.c

7.a

8.d

9.c

10.c

11.a

12.c

13.d

14.b

15.a

16.c

17.c

18.a

19.c

20.e

21.c

22.e

23.c

24.b

25.a

  1. Класс Variant II

1.c

2.d

3.c

4.a

5.a

6.d

7.b

8.d

9.a

10.b

11.e

12.c

13.e

14.c

15.b

16.a

17.e

18.d

19.b

20.a

21.c

22.a

23.c

24.b

25.d



Test I term

11 form Variant I



  1. Choose the right variant of articles.

first true robot was developed in … Japan in … 1927.

    1. a, the, - B) the, the, the C) the, a, - D) -, -, the E) the, -, -.



  1. Find the verb founded with the prefix.

    1. connected B) populate C) locate D) disapprove E) solve



  1. Find a compound word..

    1. Greenhouse B) Development C) Employment D) straighten E) Socialist



  1. The letter «u» is missed in a word.

    1. to rece…ve B) to appr…ach C) to s…spect D) to m…an E) to …btain



  1. Choose the right variant of numerals:

We finish our school at fifteen minutes past one

    1. 12.15 B) 1. 15 C) 1. 05 D) 1. 50 E) 1. 45



  1. Choose the write word:

The … system was born about 4.600 million years ago as nebula.

    1. Sun B) Moon C) Sunny D) Solar E) Earth



  1. Read the wishes and complete the reality:

I wish I lived in London, but I don’t.

A) I live in a small town. B) I go to school every day.

C) I’m hungry. D) It is Thursday. E) I promise to get up early.

  1. Write one thing you wish you could do: I wish I … speak Turkish.

    1. need B) could C) must D) may E) am

  1. Choose the suffix of an adverb.

    1. ly B) – able C) – ent D) – ness E) – ive



  1. Choose the right pronoun:

-Where is Mary? … is in the kitchen

  1. we B)they C) she D) he E) I

  1. Choose the right definition to the idiom «to cry for the moon»

    1. very happy.

    2. to promise to give someone something that is beyond ones power to give.

    3. - to desire strongly something that can’t be gained.

    4. once in a very long time.

    5. to look at the moon.



  1. Find the Russian equivalent. «come back»

    1. Вернуться B) повторить C) подумать D) спуститься E) подняться

  1. Choose the right variant. “I wish you ______ not so far again”

    1. Was B) would be C) will be D) were E) had be

  1. «Favorite topic of conversation in Britain»

A) tea party B) weather C) discos D) T.V. E) Internet



  1. Choose the correct variant. “Today is … than it was yesterday”

A) the warmest B) the warmer C) as warmer D) warm E) warmer



  1. Choose the right variant: “The capital of Wales is”

A) Cardiff B) London C) Toronto D) Atlanta E) Washington

  1. Antonym of the word “Business” is:

    1. Leisure B) Education C) Lesson D) Meal E) Work



  1. Choose the right variant: “ It is autumn now” I wish ……

A) I didn’t B) it wasn’t. C) there was D) I could E) she weren’t



  1. Phrasal verb “ искать

    1. to look for B) to look in C) to look out D)to look on E) to look at



  1. Choose the right pre"; "> -I have my English class… Monday.

    A) in B) for C) at D) on E) with



    1. Transfer into Indirect speech.

    « The trees in the park are yellow :»– he says.

      1. She says the trees are in the park yellow.

      2. She says the trees in the park were yellow.

      3. She says the trees in the park are yellow.

      4. She say is the trees in the park are yellow.

      5. She says if the trees are yellow in the park.



    1. Choose the right variant: “Could you tell me … has happened?”

      1. who B) what C) why D) which E) where





    1. Choose the correct word: Praises … there quickly.

      1. go up B) get along C) to discuss together D) think of E) take of



    1. Chose the word written correctly:

      1. telephon B) telefone C) tellephone D) telifone Е) telephone



    25. Choose the synonym to the word “Foxy”:

    A) shy B) sly C) wide D) Cold E) Suitable



















    Key 11 form Variant 1 1 term



    1. E) 6. D) 11. C) 16. A) 21. C)

    2. D) 7. A) 12. A) 17. A) 22. B)

    3. A) 8. B) 13. D) 18. B) 23. A)

    4. C) 9. A) 14. B) 19. A) 24. E)

    5. B) 10. D) 15. E) 20. D) 25. B)







    Test I term

    11 form Variant II



    1. Find a compound word..

      1. straighten B) Development C) Employment D) Greenhouse E) Socialist



    1. The letter «u» is missed in a word.

      1. to rece…ve B) to appr…ach C) to s…spect D) to m…an E) to …btain



    1. Choose the right variant of articles.

    first true robot was developed in … Janan in … 1927.

      1. a, the, - B) the, the, the C) the, a, - D) -, -, the E) the, -, -.



    1. Read the wishes and complete the reality: I wish I lived in London, but I don’t.

    A) I live in a small town. B) I go to school every day. C) I’m hungry.

    D) It is Monday. E) I promise to get up early.



    1. Write one thing you wish you could do: I wish I … speak English.

      1. need B) could C) must D) may E) am



    1. Choose the right variant of numerals:

    We finish our school at fifteen minutes past one

      1. 12.15 B) 1. 15 C) 1. 05 D) 1. 50 E) 1. 45



    1. Choose the write word:

    The … system was born about 4.600 million years ago as nebula.

      1. Sun B) Moon C) Sunny D) Solar E) Earth



    1. Choose the right definition to the idiom «to cry for the moon»

      1. very happy.

      2. to promise to give someone something that is beyond ones power to give.

      3. - to desire strongly something that can’t be gained.

      4. once in a very long time.

      5. to look at the moon.



    1. Find the Russian equivalent. «come back»

      1. Вернуться B) повторить C) подумать D) спуститься E) подняться



    1. Choose the suffix of an adverb.

      1. ly B) – able C) – ent D) – ness E) – ive



    1. Choose the write pronoun:

    -Where is John? … is in the kitchen

    A)we B)they C) she D) he E) I



    1. Choose the correct variant. “Today is … than it was yesterday”

    A) the warmest B) the warmer C) as warmer D) warm E) warmer

    13. Find the verb founded with the prefix.

      1. connected B) populate C) locate D) disapprove E) solve

    14. Choose the right variant: “The capital of the Wales is”

    A) Cardiff B) London C) Toronto D) Atlanta E) Washington

    15. Choose the right variant. “I wish you ______ not so far again”

    A)Was B) were C) will be D) would be E) had be



    16. «Favorite topic of conversation in Britain»

    A) tea party B) weather C) discos D) T.V. E) Internet

    17. Phrasal verb “ искать

    A) to look for B) to look in C) to look out D)to look on E) to look at



    18. Choose the right pre"; "> -I have my English class… Monday.

    A) in B) for C) on D) at E) with





    19. Antonym of the word “Business” is:

    A) Leisure B) Education C) Lesson D) Meal E) Work

    20. Choose the right variant: “ It is autumn now” I wish ……

    A) I didn’t B) it wasn’t. C) there was D) I could E) she

    21. Choose the correct word: Praises … there quickly.

    A) go up B) get along C) to discuss together D) think of E) take of

    22. Chose the word written correctly:

      1. Telefone B) telephone C) tellephone D) telifone Е) telephon



    23. Transfer into Indirect speech.

    « The trees in the park are yellow :»– he says.

    A) He says the trees are in the park yellow.

    B) He says the trees in the park were yellow.

    C) He says the trees in the park are yellow.

    D) He say is the trees in the park are yellow.

    E) He says if the trees are yellow in the park.

    24. Choose the right variant: “Could you tell me … has happened?”

    A)who B) why C) where D) which E) what



    25. I can’t stand … hard rock.

    A) controlling B) listening to C) hurting D) picking up E) wastin



    Key 11 form variant II 1 term

    1. D) 6. B) 11. D) 16. B) 21. A)

    2. C) 7. D) 12. E) 17. A) 22. B)

    3. E) 8. C) 13. D) 18. C) 23. C)

    4. A) 9. A) 14. A) 19. A) 24. E)

    5. B) 10. A) 15. B) 20. B) 25. B)







Краткое описание документа:

Тесты по английскому языку предназначены для итогового контроля знаний учащихся  9-11 классов за 1 четверть. 

Составлены с учетом программного материала 1 четверти по учебнику Аяповой.

В тестах содержится материал по грамматике: времена, части речи, предлоги, артикли, предлоги.

Также есть задания по фразовым глаголам и фразеологическим оборотам(идиомам), материал по словообразованию.

Каждый тест имеет   2 варианта.

Тесты состоят из 25 вопросов, с пятью вариантами ответов, что приближено к тестам по ЕНТ.

Для каждого варианта есть ключи правильных ответов.

Автор
Дата добавления 09.12.2014
Раздел Иностранные языки
Подраздел Тесты
Просмотров34226
Номер материала 181571
Получить свидетельство о публикации

Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ

Комментарии:

1 месяц назад
Thank you !
3 месяца назад
отличные тесты
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх