Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Информатика / Тесты / Тестя для 7-11 классов
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Информатика

Тестя для 7-11 классов

Выбранный для просмотра документ 10-1.doc

библиотека
материалов

1. Операциялық жүйе қандай қызметтерді орындайды?

  1. Файлдарды сақтау мен ұйымдастыруды қамтамасыз етуді

  2. Ақпаратты енгізу/шығару құрылғыларын қосуды

  3. Компьютерлер арасында мәліметтер алмасуды ұйымдастыруды

  4. Пайдаланушылармен сұқбат ұйымдастыруды, компьютердің құрылығылары мен ресурстарын басқаруды

2. Жұмыс үстелінде (Рабочем столе) стандарттық түрде мына қосымшалардың таңбашалары орналасады:

  1. Менің компьютерім, Қоржын, Тапсырмалар тақтасы, Желілік қаршам, Internet Explorer және Іске қосу батырмасы (Мой компьютер, Корзина, Панель задач, Сетевое окружение, Internet Explorer, кнопка Пуск).

  2. Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Power Paint, Желілік қоршам (Сетевое окружение).

  3. Microsoft Word, Microsoft Excel, Желілік қоршам (Сетевое окружение), Шығу (Выход) батырмасы

  4. Менің компьютерім, Қоржын, Аспаптар тақтасы (Мой компьютер, Корзина, Панель инструментов).

3. Менің компьютерім (Мой компьютер) терезесі ... бейнелейді?

    1. дискілер мен ақпаратты сақтаудың қосымша құрылғыларының тізімін

    2. компьютерлердің, файлдардың, қапшықтардың, принтерлердің және басқа желінің ортақ ресурстарының бәрін

    3. пайдаланушы пайдаланбайтын дискіні немесе басқа тасуышты

    4. компьютерде орнатылған бағдарламалар санын

4. Internet Explorer терезесі ... бейнелейді.

  1. Интернет-беттерді қарап шығуға арналған бағдарламаны

  2. компьютердің, файлдардың, қапшықтардың, принтерлердің бәрін және желінің басқа ортақ ресурстарын

  3. пайдаланушы пайдаланбайтын дискіні немесе басқа тасуышты

  4. компьютерге орнатылған бағдарламалардың санын

5. Windows-тың стандарттық бағдарламалары болып ... саналады.

a) Paint графикалық редакторы, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint бағдарламалары

b) Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint бағдарламалары

c) Paint графикалық редакторы, Калькулятор, Блокнот, Word Pad, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint бағдарламалары

d) Paint графикалық редакторы, Калькулятор, Блокнот, Word Pad бағдарламалары

6. Каталог – бұл ...

а) бұл қоржынға орналастырылған файл.

б) бұл операциялық жүйе жүктелетін дискідегі жүйелік аймақ.

г) бұл MS-DOS операциялық жүйесін іске қосатын бағдарлама.

д) бұл файлдардың атауы, файлдардың мөлшері туралы мәлімет және т.б. сақталатын дискідегі арнаулы орын.

7. Windows операциялық жүйесінде файлдың белгіленуі ... тұрады.

  1. екі бөліктен: атаудан және кеңеюден

  2. екі бөліктен: атаудан және домен атауынан

  3. бір бөліктен: атаудан

  4. үш бөліктен: атаудан, кеңеюден және домен атауынан

8. Паскальдағы дәрежелеу белгісін көрсет

А) ** Ә) ^ Б) & В) дұрыс жауабы жоқ

9. 14 DIV 5 – функциясының мәні неге тең?

А) 2,8 Ә) 2 Б) 5 В) 11

10. Sqr операторының қызметі

А) Санның квадраты Ә) Санның квадрат түбірі

Б) Х-тің 5 дәрежесі В) Санның абсолют шамасы


11. Нақты Х айнымалысын сипаттаңыз:

А) var x: integer ә) var x: rea l б) const x: real в) var x: real

12. b = 3/ a, мұндағы а бүтін сан болса, b – нің типі қандай болады?

А) real Ә) integer Б) string В) boolean

13. Құрама шарт қалай жазылады?

А) and, goto, not қызметші сөздері арқылы

Ә) and, or, of қызметші сөздері арқылы

Б) and, or, not қызметші сөздері арқылы

В) or, not, end қызметші сөздері арқылы

14. Қай өрнекте қате бар?

А) (X1/X2)*y Ә) b+(a-c/3)

Б) (sqrt (p) * q)/r В) (a(b/(c*d/(ef)))))

15. Бүтін сандар Паскаль тілінде қандай типке жатады?

А) Integer Ә) real

Б) array (1… n) of real В) array (1.. n) of integer

16. Аспаптар тақтасындағы hello_html_m381a81b5.png Кескіндерді баптау (Настройки изображения) батырмасы қандай қызмет атқарады?

  1. Құжатқа суретті кірістіру

  2. Кескіннің қанықтылығын арттыру және азайту

  3. Мәтінге суретті орналастыру

  4. Суретті қысу

17. Автофигураларға ... жатады.

  1. маркерлер, суреттер, қартинкалар, символдар, сілтемелер, беттердің нөмірі және б..

  2. сызықтар, мәнерлі жебеліктер, жұлдыздар мен таспалар, сілтемелер және б.

  3. колонтитулдар, WordArt жинағы, автоалмастыру құралдары, автопараметрлер және б.

  4. арнайы кірістірме, сызықтар, объекті көлеңкесі,объекті көлемі және б.


18. Жұмыстық терезеге Сурет салу (Рисование) аспаптар тақтасы қандай командалармен шығарылады?

  1. Қызмет Баптау Аспаптар тақтасы (Сервис – Настройка – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

  2. Формат – Шекаралар және құю (Границы и заливка)керекті тақтаны таңдау

  3. Қызмет Үлгілер мен қондырмалар Аспаптар тақтасы (Сервис – Шаблоны и надстройки – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

  4. Қызмет Параметрлер Аспаптар тақтасы (Сервис – Параметры – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау


19. Құжаттың ағымдағы бетін, бөлімнің нөмірін, беттің санын және т.б. бейнелейтін элемент – бұл ...

  1. Қалып-күй жолы.

  2. Стандарттық (Стандартная) тақта.

  3. Форматтау (Форматирование) тақтасы.

  4. Сызғыш.

20. Пайдаланушы Word бағдарламасы терезесінің шиыру жолағының көмегімен ...

  1. әріптердің тізбектілігін ескере отырып, сөзді іздестіруді жүзеге асыра алады.

  2. құжатты сақтай алады.

  3. құжат бойынша орын ауыстыра алады.

  4. тағы бір құжатты аша алады.

21. Word бағдарламасында жұмыс істеген кезде керекті файлды қалай табады?

  1. Кірістіру Объект (Вставка Объект) командаларын тізбекті түрде орындау арқылы

  2. Қызмет Параметрлер (Сервис – Параметры) командаларын тізбекті түрде орындау арқылы

  3. Түзету Бәрін ерекшелеу (Правка – Выделить все) командаларын тізбекті түрде орындау арқылы

  4. Файл Ашу (Файл – Открыть) командаларын тізбекті түрде орындау арқылы


22. Модельдерді қасиеттеріне қарай неше топқа жіктейміз? а) 3 ә) 4

б) 5

23. Модель дегеніміз не?

а) объектілерді, процестерді зерттеу мақсатында олардың моделін құру ә) нақты объектіні, процесті немесе құбылысты ықшам әрі шағын түрде бейнелеп көрсету б) Кезкелген объектіні бейнелеу

24. Модельдеу деп нені айтамыз?

а) объектілерді, процестерді немесе құбылыстарды зерттеу мақсатында олардың моделін (макетін) құру.

ә) нақты объектіні, процесті немесе құбылысты ықшам әрі шағын түрде бейнелеп көрсету б) Кезкелген объектіні бейнелеу

25. Модель қалай құрылуы мүмкін? а) әңгімелесу

ә) ауызша құрылуы б) көрнекі түрде, жазбаша жоспар, сызба ретінде



  1. d

  2. a

  3. a

  4. a

  5. d

  6. d

  7. a

  8. ә

  9. ә

  10. а

  11. ә

  12. ә

  13. а

  14. b

  15. a

  16. b

  17. b

  18. a

  19. a

  20. с

  21. d

  22. б

  23. ә

  24. а

  25. б

Выбранный для просмотра документ 10-2.doc

библиотека
материалов

1. Операциялық жүйе – бұл ...  

  1. компьютердің негізгі сыртқы және ішкі құрылғыларының жиынтығы.

  2. компьютерлік вирустарды жоюға арналған бағдарлама.

  3. пайдаланушының интерфейсін анықтайтын және ішкі-сыртқы құрылғылар мен бағдарламаларды басқаруды қамтамасыз ететін бағдарламалық орта.

  4. сыртқы құрылғылар мен бағдарламаларды басқаруды қамтамасыз ететін құжаттармен операция орындау үшін пайдаланылытын бағдарламалар жиынтығы.

2. Операциялық жүйелердің дұрыс тізімін атап көрсетіңдер:

  1. MS DOS, Windows 95, OFFICE.

  2. MS DOS, OFFICE, UNIX.

  3. Windows ХР, NC, UNIX, CorelDraw

  4. Windows ХР, Windows 95, UNIX

3. Операциялық жүйе қандай қызметтерді орындайды?

  1. Файлдарды сақтау мен ұйымдастыруды қамтамасыз етуді

  2. Ақпаратты енгізу/шығару құрылғыларын қосуды

  3. Компьютерлер арасында мәліметтер алмасуды ұйымдастыруды

  4. Пайдаланушылармен сұқбат ұйымдастыруды, компьютердің құрылығылары мен ресурстарын басқаруды

4. Жұмыс үстелінде (Рабочем столе) стандарттық түрде мына қосымшалардың таңбашалары орналасады:

  1. Менің компьютерім, Қоржын, Тапсырмалар тақтасы, Желілік қаршам, Internet Explorer және Іске қосу батырмасы (Мой компьютер, Корзина, Панель задач, Сетевое окружение, Internet Explorer, кнопка Пуск).

  2. Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Power Paint, Желілік қоршам (Сетевое окружение).

  3. Microsoft Word, Microsoft Excel, Желілік қоршам (Сетевое окружение), Шығу (Выход) батырмасы

  4. Менің компьютерім, Қоржын, Аспаптар тақтасы (Мой компьютер, Корзина, Панель инструментов).

5. Команданың сұқбаттың терезесі ... бұл

  1. пайдаланушы сұралатын команданың параметрлерін таңдайтын немесе беретін терезе.

  2. басқарушы құралдар жинағы бар бағдарламалармен және құжаттармен жұмыс істеуге арналған терезе.

  3. құжаттар және олармен жұмыс істеуге арналған әр түрлі құралдары бар монитор экранының бәрі.

  4. ішкі және сыртқы құрылғылармен жұмыс істеуге арналған Тапсырмалар тақтасы (Панели задач) терезесі.

6. Бас менюдің (Главного меню) Стандарттық (Стандартные) командалары:

  1. Бағдарламала, Құжаттар, Баптау, Табу, Анықтама, Орындау керек (Программы, Документы, Настройка, Найти, Справка, Выполнить)

  2. Файл, Түзету, Түр, Кірістіру, Формат, Қызмет, Кесте, Терезе (Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат, Сервис, Таблица, Окно)

  3. Әрекеттер, Анықтама, Сақтау керек, Калай сақтау керек..., Ашу керек (Действия, Справка, Сохранить, Сохранить как…, Открыть)

  4. Үнсіз келісім бойынша бағдарламаларды таңдау, Office құжатын әзірлеу (Выбор программ по умолчанию, Создать документ Office)

7. Файлдардың атауында мынадай символдарды: $ # & @ ! % ( ) { } пайдалануға бола ма?

a) Тек қана мыналарды: & @ ! %

b) Иә

c) Тек қана мыналарды: ! % ( ) { }

d) тек қана мыналарды: $ # &

8. Егерде файлды жоятын болсақ, онда оның ішіндегі бары жойыла ма?

  1. Жоқ, бірақ бірінші жазылған файл жойылады.

  2. Жоқ.

  3. Иә

  4. Жоқ, бірақ бірінші каталог жойылады.

9. Түбір астындағы Х-ті Паскаль тілінде қалай жазуға болады?

А) SQR (X) Ә) SQRT (X) Б) ABS (X) В) MOD (X)

10. Паскаль тіліндегі айнымалыларды сипаттау операторын көрсет.

А) VAR Ә) WRITE Б) CONST В) READ

11. := қандай белгі?

А) теңдік Ә) айнымалыларды салыстыру

Б) меншіктеу В) бөлу.


12. Паскаль тіліне Х санының бүтін бөлігін алу үшін қндай функция қолданылады?

А) INT (X) Ә) ABS (X)

Б) ABC (X) В) TRUNC (X)

13. Var қызметші сөзі не үшін қолданылады?

А) тұрақтыларды сипаттау Ә) белгілерді сипаттау

Б) айнымалыларды сипаттау В) программа тақырыбы

14. Аспаптар тақтасындағы Кескіндерді баптаудың (Настройки изображения) қандай батырмасының көмегімен суреттің мәтіндегі орнын белгілеуге болады ?

а) hello_html_m381a81b5.png

b) hello_html_1088dccd.png

с) hello_html_6cf0771f.png

d) hello_html_6c7838e2.png

15. Құжатты сәнді безендіру, оған графикалық элементтерді (суреттерді, стандарттық қартинкаларды), WordArt автофигураларын және оның объектілерін кірістіру үшін ... аспаптар тақтасы пайдаланылады.

  1. Форматтау (Форматирование)

  2. Стандарттық (Стандартные)

  3. Кескінді баптау (Настройка изображения)

  4. Сурет салу

16. Word бағдарламасының құжатында блок-схеманы қандай қомандалармен құрастыру керек?

  1. Сурет салу Автофигуралар Әрекеттер (Рисование Автофигуры Действия) қолмен сурет салу

  2. Сурет салу Автофигуралар Блок-схема (Рисование Автофигуры Блок-схема) қолмен сурет салу

  3. Графикалық редакторда блок-схеманы құрастыру

  4. Бұрын құрастырылған Блок-схема файлынан кірістіру


17. +пернелерінің қисынын басқаннан кейін бағдарлама қандай әрекетті орындайды?

  1. Құжатты жабады.

  2. Компьютерді ағытады.

  3. Microsoft Word-тың жаңа құжатын әзірлейді

  4. Қатені түзетеді;

18. Ерекшеленген мәтінде қаріптің типін қалай өзгертуге болады?

  1. Формат – Қаріп (Формат – Шрифт) менюі командаларын пайдаланып

  2. Қызмет Баптау Қазына Аспаптар тақтасы – Формат (Сервис – Настройка - Вкладка - Панель инструментов – Формат) менюі командаларын пайдаланып

  3. Түзету (Правка) менюі командасын пайдаланып

  4. Формат Жаңа жол (Формат – Абзац) менюі командасын пайдаланып


19. Екі күн бұрын сақталған құжатты ашу мүмкін бе?

  1. Иә, пайдаланушы құжаттарды жойғанша олар компьютерде сақталады.

  2. Жоқ, құжаттар 1 күннен артық сақталмайды.

  3. Иә, бірақ ақпарат одан жоғалатын болады.

  4. Жоқ, құжатты Word-та ашу мүмкін емес.

20. Word бағдарламасы менюінің қайсы пунктінің көмегімен құжаттың экрандық көрсетілім режімін таңдауға болады ?

  1. Түр

  2. Терезе

  3. Анықтама

  4. Кесте

21. Модель дегеніміз не?

а) объектілерді, процестерді зерттеу мақсатында олардың моделін құру ә) нақты объектіні, процесті немесе құбылысты ықшам әрі шағын түрде бейнелеп көрсету

б) Кезкелген объектіні бейнелеу

22. Модельдеу деп нені айтамыз?

а) объектілерді, процестерді немесе құбылыстарды зерттеу мақсатында олардың моделін (макетін) құру.

ә) нақты объектіні, процесті немесе құбылысты ықшам әрі шағын түрде бейнелеп көрсету

б) Кезкелген объектіні бейнелеу

23. Тарату тәсіліне қарай модельдер қалай бөлінеді? а) материалдық, ақпараттық ә) таңбалық, вербальдық б) компьютерлік, компьютерлік ем

24. Арнайы модельдер

а) ноталар, химиялық формулалар

ә) графикалық пішіндер

б) схема, графиктер, кестелер

25. Модель қалай құрылуы мүмкін? а) әңгімелесу ә) ауызша құрылуы б) көрнекі түрде, жазбаша жоспар, сызба ретінде



  1. c

  2. d

  3. d

  4. a

  5. a

  6. a

  7. b

  8. c

  9. ә

  10. а

  11. b

  12. в

  13. ә

  14. в

  15. d

  16. в

  17. с

  18. а

  19. а

  20. а

  21. ә

  22. а

  23. а

  24. а

  25. б

Выбранный для просмотра документ 11-1.doc

библиотека
материалов

1. Ақпарат мөлшерінің ең аз өлшем бірлігі -

  1. Бит.

  2. Мегабит (Мбит).

  3. Байт.

  4. Гигабайт (Гбайт).

2. Жедел жад (RAM- Random Access Memory) ... үшін қызмет етеді.

  1. ақпаратты өңдеу

  2. мәліметтерді қысқа уақытқа сақтау

  3. бағдарламаны іске қосу

  4. ақпаратты сақтау

3. Сыртқы жад ... үшін қызмет етеді.

  1. ақпаратты компьютердің ішінде сақтау

  2. мәселені шешу процесінде жедел, жиі өзгеретін ақпаратты сақтау

  3. уақыттың берілген мезетінде ақпаратты өңдеу

  4. компьютер жұмыс істей ме, жоқ па, одан тәуелсіз ақпаратты ұзақ уақыт сақтау

4. Компьютерді ағытқан кезде ... ақпараттың бәрі өшіріледі.

  1. жедел жадтағы

  2. иілгіш дискідегі

  3. қатқыл дискідегі

  4. CD-ROM дискідегі

5. Меңзердің сол жағында тұрған символды қай перне жояды?

  1. BackSpace

  2. Delete

  3. ESC

  4. Insert

6. CD-R құрылғысы ... үшін пайдаланылады.

  1. CD-дискіге бір рет жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  2. CD-дискіге көп рет еселеп жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  3. CD-дискіден ақпаратты оқу

  4. CD-дискіні қалпына келтіру

7. Маус типті манипулятор бұл

  1. еркін қатынас құратын мәліметтерді сақтау құрылғысы.

  2. графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  3. әліпби-цифрлық және графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  4. басқарушы ақпаратты енгізу құрылғысы


8. Операциялық жүйелердің дұрыс тізімін атап көрсетіңдер:

  1. MS DOS, Windows 95, OFFICE.

  2. MS DOS, OFFICE, UNIX.

  3. Windows ХР, NC, UNIX, CorelDraw

  4. Windows ХР, Windows 95, UNIX

9. Қоржын қайда тұрады?

a) Менің құжаттарым (Мои документы) қапшығында

b) Жұмыс үстелінде (Рабочем столе)

c) Ортақ құжаттар (Общие документы) қапшығында

d) Желілік қоршам (Сетевое окружение) қапшығында

10. Аспаптар тақтасы – бұл ...

  1. жиі пайдаланылатын командалардың шартты таңбашаларының батырмаларымен ұсынылған осы командалардың менюінің жиынтығы.

  2. басқарушы құралдар жинағы бар бағдарламалармен және құжаттармен жұмыс істеуге арналған терезе.

  3. құжаттар және олармен жұмыс істеуге арналған әр түрлі құралдары бар монитор экранының бәрі.

  4. пайдаланушы жиі пайдаланатын дискі немесе басқа тасуыш.

11. Объектінің жанама менюін ... шығару керек.

a) маустың солжақ батырмасымен объектіде шертіп

b) маустың оңжақ батырмасымен объектіде шертіп

c) маустың ортадағы батырмасымен объектіде шертіп

d) маустың солжақ батырмасымен объектіде екі рет шертіп

12. Файл – бұл ....

a) операциялық жүйе жүктелетін дискідегі жүйелік аймақ.

b) дискідегі немесе басқа ақпарат тасуыштағы атау берілген аймақ.

c) пайдаланушы пайдаланбайтын дискінің немесе басқа машиналық тасуыштың бөлігі.

d) ақпараттың кез келген типі сақталатын дискінің немесе басқа машиналық тасуыштың бөлігі.

13. Файлдың көшірмесін басқа атаумен немесе басқа орында сақтау үшін ... командаларын таңдау керек.

a) ағымдағы бағдарламаның Түзету менюі (Меню Правка) – Көшірмелеу b) ағымдағы бағдарламаның Файл менюі (Меню Файл) Сақтау

c) ағымдағы бағдарламаның Қызмет менюі (Меню Сервис) Автоалмастыру

d) ағымдағы бағдарламаның Файл менюі (Меню Файл) Қалай сақау...

14. Файлдың кеңеюі (.txt, .doc, .ipg және б.) ... көрсетеді.

  1. құжат орындалған қосымшалардың типін

  2. файлдың тұрған орнын

  3. файлдың ақпараттық көлемін

  4. файлдың құрылымын

15. Microsoft Word деген не?

  1. Мәтіндік құжаттарды әзірлеу, қарап шығу, өзгерту және басып шығару үшін арналған Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

  2. Өзі бағдарламаланатын кестелік процессор болып көрінетін Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

  3. Таныстырылымдарды, яғни сөйлеуге суреттемелерді әзірлеу үшін арналған Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

  4. Анимацияларды, мультимедиялық объектілерді әзірлеу үшін арналған Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

16. Алдыңғы әрекетті болдырмау үшін ... керек.

  1. құжаттың жаңа парағын ашу

  2. hello_html_f873352.gifаспаптар тақтасында батырмасын басу

  3. тізбекті түрде Түзету – Бәрін ерекшелеу – Енгізуді болдырмау (Правка Выделить все Отменить ввод) командаларын орындау

  4. тізбекті түрде Қызмет – Автоалмастыру (Сервис – Автозамена) командаларын орындау

17.Файл, Түзету, Түр және т.б. (Файл, Правка, Вид и т.д.?) командалар тобы қайда тұрады?

  1. Меню жолында

  2. Стандарттық (Стандартная) тақтада

  3. Форматтау (Форматирование) тақтасында

  4. Тапсырмалар аймағында (Область задач)

18. Word бағдарламасының құжатына дайын суреттер қандай командалармен қалай кірістіріледі?

  1. Кірістіру – Сурет – Файлдан (ВставкаРисунокИз файла) – қажетті суретте екі рет шерту арқылы

  2. ФорматСурет – Файлдан (Формат – РисунокИз файла) – қажетті суретте екі рет шерту арқылы

  3. Түр – Сурет – Файлдан (ВидРисунокИз файла) – қажетті суретте екі рет шерту арқылы

  4. Түзету Кірістіру керек (Правка Вставить)қажетті суретте екі рет шерту арқылы

19. Word бағдарламасында кесте неден тұрады?

  1. Мәтіндері мен суреттері бар болатын жолдар мен бағандардан, ұяшықтардан

  2. Тек мәтіндері ғана бар болатын жолдар мен бағандардан

  3. Тек цифрлық мәліметтері ғана бар болатын ұяшық жолдарынан

  4. Тек суреттері ғана бар болатын жолдар мен бағандардан, ұяшықтардан

20. Word бағдарламасы құжатының кестесіне жолдарды немесе бағанды қандай командалардың көмегімен үстемелеуге болады?

  1. Кесте Үстемелеу (Таблица – Добавить) - керекті команданы таңдау

  2. Кесте Кестенің суретін салу (Таблица – Нарисовать таблицу) - керекті команданы таңдау

  3. Кесте Автоіріктеу - керекті команданы таңдау

  4. Кесте – Автоформат - керекті команданы таңдау

21 . Құжатты сәнді безендіру, оған графикалық элементтерді (суреттерді, стандарттық қартинкаларды), WordArt автофигураларын және оның объектілерін кірістіру үшін ... аспаптар тақтасы пайдаланылады.

  1. Форматтау (Форматирование)

  2. Стандарттық (Стандартные)

  3. Кескінді баптау (Настройка изображения)

  4. Сурет салу

22. Microsoft Excel ... арналған.

  1. басым түрде кестенің көмегімен құрылымдалған сандық мәліметтерді өңдеуге

  2. мәліметтердің айтарлықтай жиымын өңдеуге және реттеп сақтауға

  3. кестелерде берілген мәліметтердің арасындағы құрылымдалған байланысты көрінерлік етуге

  4. көлемі үлкен ақпараттың графикалық ұсынымдарын редакциялауға

23. Excel бағдарламасы ... үшін пайдаланылады.

  1. мәтіндік құжаттарды әзірлеу

  2. электрондық кестелерді әзірлеу

  3. графикалық кескіндерді әзірлеу

  4. мәтіндік құжаттарды, кестелер мен кескіндерді әзірлеу

24. Excel бағдарламасындағы кестенің ең аз құрауышы ... болып табылады.

  1. ұяшық

  2. формула

  3. кітап

  4. дұрыс жауабы жоқ

25. Excel бағдарламасында формуладағы ұяшықтардың адресін атап көрсету .. деп аталады.

  1. сілтеме

  2. функция

  3. оператор

  4. ұяшықтың атауы





  1. a

  2. b

  3. d

  4. a

  5. a

  6. a

  7. d

  8. d

  9. b

  10. a

  11. b

  12. b

  13. d

  14. a

  15. a

  16. b

  17. a

  18. a

  19. a

  20. a

  21. d

  22. a

  23. b

  24. a

  25. a

Выбранный для просмотра документ 11-2.doc

библиотека
материалов

1. Ақпарат мөлшерінің ең үлкен өлшем бірлігі

  1. Бит.

  2. Мегабит (Мбит).

  3. Байт.

  4. Гигабайт (Гбайт).

2. Компьютерде жадтың қандай түрлері бар?

  1. Ішкі (жедел, тұрақты), сыртқы

  2. ішкі, сыртқы (жедел, тұрақты)

  3. ішкі, жедел, тұрақты, сыртқы

  4. ұзақ уақытты, қысқа уақытты, сыртқы

3. Берілген мезетте пайдаланушы жұмыс істейтін ақпарат қайда тұрады?

  1. мониторда

  2. принтерде

  3. жедел жадта

  4. пернетақтада

4. Қатқыл диск - Hard Disk Drive (HDD) - ... үшін арналған.

  1. компьютерде жұмыс істеу кезінде жиі пайдаланылатын ақпаратты ұдайы сақтау

  2. шалғайлық құрылғыларды кеңарнаға қосу

  3. берілген бағдарлама бойынша компьютердің жұмысын басқару

  4. компьютерде ұдайы пайдаланылмайтын ақпаратты сақтау


5. ... қызметтік пернелер деп аталады.

  1. CTRL, SHIFT, ALT

  2. Tab, Enter, Esc

  3. Num Lock, Caps Lock

  4. F1-F12

6. CD-ROM құрылғысы ... үшін пайдаланылады.

  1. CD-дискіден ақпаратты оқу

  2. CD дискіге еселеп жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  3. CD дискіге бір рет жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  4. CD-дискіні қалпына келтіру

7. Компьютердің пернетақтасы бұл

  1. әліпби-цифрлық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  2. графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  3. әліпби-цифрлық және графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  4. еркін қатынас құратын мәліметтерді сақтау құрылғысы.

8. Операциялық жүйе қандай қызметтерді орындайды?

  1. Файлдарды сақтау мен ұйымдастыруды қамтамасыз етуді

  2. Ақпаратты енгізу/шығару құрылғыларын қосуды

  3. Компьютерлер арасында мәліметтер алмасуды ұйымдастыруды

  4. Пайдаланушылармен сұқбат ұйымдастыруды, компьютердің құрылығылары мен ресурстарын басқаруды

9. Қоржын деген – бұл...

a) бұл файлдар мен қапшықтарды жою кезіндегі қосымша қауіпсіздік шарасы.

b) бұл іздестіру құралы.

c) бұл файлдар мен қапшықтардың құрылымын иерархиялық бейнелеу.

d) бұл файлдардың мөлшері туралы мәліметтерді сақтайтын дискідегі арнайы орын.

10. Команданың сұқбаттың терезесі ... бұл

  1. пайдаланушы сұралатын команданың параметрлерін таңдайтын немесе беретін терезе.

  2. басқарушы құралдар жинағы бар бағдарламалармен және құжаттармен жұмыс істеуге арналған терезе.

  3. құжаттар және олармен жұмыс істеуге арналған әр түрлі құралдары бар монитор экранының бәрі.

  4. ішкі және сыртқы құрылғылармен жұмыс істеуге арналған Тапсырмалар тақтасы (Панели задач) терезесі.

11. Бір ашық терезеден екінші терезеге ... өту керек.

  1. Тапсырмалар тақтасында (на Панели задач) керекті терезенің батырмасын басып

  2. Іске қосу (Пуск) батырмасын басып және керекті терезені таңдап

  3. Файл (Файл) менюін ашып және керекті терезені таңдап

  4. Түр (Вид) менюін ашып және керекті терезені таңдап

12. Қапшық – бұл ….

a) пайдаланушының графикалық интерфейстеріндегі бағдарламалар мен файлдарға арналған контейнер.

b) каталогтар ағашы.

c) аласталған файлдар мен қапшықтарды орналастыруға арналған контейнер.

d) файлдар диспетчері.

13. Сілтеуіш ... үшін қызмет етеді.

a) тек қана дискілермен жұмыс істеу үшін және файлдарды жою

b) тек қана файлдар мен қапшықтардың атауын өзгерту

c) тек қана файлдар мен қапшықтарды іздестіру

d) файлдар мен қапшықтарды көшірмелеу, орнын ауыстыру, атауын өзгерту және іздестіру

14. Төменде келтірілген жазбалардың қайсысы файлдың атауы бола алады?

  1. :abcd.doc

  2. lacd.doc

  3. ?abcd.doc

15.Word бағдарламасында мәтінмен кез келген әрекетті орындаудың алдында ... керек.

  1. мәтінді жою

  2. қолдау қызметіне жүгіну

  3. ақаулығы туралы есепті жөнелту

  4. мәтіннің қажетті үзіндісін ерекшелеу

16. Құжатпен жұмыс істеуге арналған Әзірлеу, Сақтау, Ашу және басқа негізгі стандарттық командалар тобы қайда тұрады?

  1. Бас менюде (Главное меню)

  2. Стандарттық (Стандартная) тақтада

  3. Форматтау (Форматирование) тақтасында

  4. Тапсырмалар аймағында (Область задач)

17 Мәтіннің қажетті параметрлерін орнату, сондай-ақ оны теңестіру үшін арналған тақта ... деп аталады.

  1. Бас меню (Главное меню)

  2. Стандарттық (Стандартная) тақта

  3. Форматтау (Форматирование) тақтасы

  4. Сызғыш

18.Жұмыс үстеліне кескіндерді баптау аспаптар тақтасының терезесі қандай командалармен шығарылады?

  1. Қызмет Баптау Аспаптар тақтасы (Сервис – Настройка – Панели инструментов) - керекті тақтаны таңдау

  2. Формат Шекаралар мен құю (Формат – Границы и заливка)керекті тақтаны таңдау

  3. Қызмет Үлгілер мен баптаулар Аспаптар тақтасы (Сервис – Шаблоны и надстройки – Панели инструментов) - керекті тақтаны таңдау

  4. Қызмет Параметрлер Аспаптар тақтасы (Сервис – Параметры – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

19. Word құжатына кестені қандай командалармен кірістіруге болады?

  1. Кесте Үстемелеу (Таблица – Добавить) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

  2. Кесте Кестенің суретін салу (Таблица – Нарисовать таблицу) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

  3. Кесте Автоіріктеу (Таблица – Автоподбор) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

  4. Кесте Автоформат (Таблица – Автоформат) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

20. Қандай аспаптар тақтасының кестелермен жұмыс істеуге арналған қомандасы бар?

  1. Форматтау (Форматирование)

  2. Стандарттық (Стандартная)

  3. Кескінді баптау (Настройка изображения)

  4. Кестелер және шекаралар (Таблицы и границы)

21. Жұмыстық терезеге Сурет салу (Рисование) аспаптар тақтасы қандай командалармен шығарылады?

  1. Қызмет Баптау Аспаптар тақтасы (Сервис – Настройка – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

  2. Формат – Шекаралар және құю (Границы и заливка)керекті тақтаны таңдау

  3. Қызмет Үлгілер мен қондырмалар Аспаптар тақтасы (Сервис – Шаблоны и надстройки – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

  4. Қызмет Параметрлер Аспаптар тақтасы (Сервис – Параметры – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

22. Microsoft Excel – бұл …

  1. кесте түрінде құрылымдалған мәліметтерді өңдеуге арналған қолданбалы бағдарлама.

  2. тамғалық кестені өңдеуге арналған қолданбалы бағдарлама.

  3. кесте түріндегі мәліметтерді өңдеу процесінде компьютердің ресурстарын басқаратын оның құрылғысы.

  4. компьютердің ресурстарын басқаратын жүйелік бағдарлама.

23. Microsoft Excel деген іміз ...

a) Microsoft Word бағдарламаларының бірі.

b) кестелік калькулятор болып табылатын Microsoft Office бағдарламаларының бірі.

c) бағдарламаланатын кестелік процессор болып табылатын Microsoft Office дестесі бағдарламаларының бірі.

d) графикалық элемент болып табылатын Microsoft Office бағдарламаларының бірі.

24. Excel терезесі қалай аталатынын атап көрсетіңдер.

  1. кітабы

  2. кестесі

  3. жұмыс беті

  4. жұмыс томы

25. Excel бағдарламасындағы кестеге ұяшықты қалай үстемелеу керек?

а) Формат менюі Ұяшықтар... (меню Формат Ячейки…) командаларын тізбекті түрде орындау

b)Кірістіру менюі Үстемелеу Ұяшықтар... (меню ВставкаДобавить Ячейки…) командаларын тізбекті түрде орындау

с) Кірістіру менюі Парақ (меню ВставкаЛист) командаларын тізбекті түрде орындау

d) Кірістіру менюі Ұяшықтар... (меню Вставка Ячейки…) командаларын тізбекті түрде орындау



    1. d

    2. a

    3. c

    4. a

    5. d

    6. a

    7. a

    8. d

    9. a

    10. a

    11. a

    12. a

    13. d

    14. c

    15. d

    16. b

    17. c

    18. a

    19. a

    20. d

    21. a

    22. a

    23. c

    24. a

    25. d

Выбранный для просмотра документ 7-1.doc

библиотека
материалов
  1. Таңба түрінде қатынасу

А) табиғи тіл

Б) қатынас тілі

В) жасанды тіл


  1. Декодтау дегеніміз ....

А) ақпаратты кодтау

Б) ақпаратты кері кодтау

В) құпиялау


  1. Ағылшын тіліндегі екілік таңба қалай аталады?

А) байт

Б) Кбайт

В) бит


  1. 8 биттен тұратын код

А) Кбайт

Б) байт

В) Гбайт

  1. 1Кбайт неге тең?


А) 1024 байт

Б) 1024 Кбайт

В) 1024 Мбайт

  1. Компьютердің барлық мәліметтерді өңдеу жұмысын ұйымдастыратын программалар жүйесі

А) Антивирус

Б) Операциялық жүйе

В) Командалық жүйе


  1. Адам мен компьютер арасындағы қарым-қатынас тәсілі

А) драйвер

Б) компьютер

В) интерфейс

  1. 1761 жылы «логарифм сызғышын» жасап шығарған ағылшын

А) Робертсон

Б) Ч. Бэббидж

В) Чебышев

  1. Деректерді өңдеудің, блоктың ток көзіне қосылуын, қосымша құрылығларды қамтамасыз ететін құрылғы

А) Монитор

Б) жүйелік блок

В) Пернетақта


  1. Компьютердің ең басты бөлігі, «миы»

А) монитор

Б) жедел жад

В) процессор


  1. Кіші әріптерді баспа әріптеріне және керісінше өзгертуге пайдаланатын перне

А)

Б)

В)


  1. Ақпараттарды қағазға басып шығаратын құрылғы

А) сканер

Б) принтер

В) джойстик


  1. Қосу/өшіру батырмасы

А) Enter

Б) Power

В) Іnsert


  1. Windows- тің негізгі экраны

А) Объект

Б) дисплей

В) жұмыс үстелі


15. Берілген терезеде орындауға болатын командалардың тізімі

А) пуск

Б) меню

В) файл


  1. Баспа батырмасы

Аhello_html_637cd2cb.png)


hello_html_637cd2cb.png

Б)


Вhello_html_1f335b52.png)


  1. Windows – дің арнайы объектілеріне не жатады?

А) Бас меню, Басқару тақтасы, Менің компьютерім, Себет

Б) Қапшықтар, программалар, құжаттар, таңбашалар

В) Қапшықтар, Себет, Басқару тақтасы, программалар


  1. Алмасу буфері дегеніміз не?

А) басқа қапшыққа көшіру немесе орын ауыстыру

Б) жылжытылатын немесе көшірілетін ақпараттарды уақытша сақтауға арналған жадтың арнайы бөлігі

В) объектілерді жылжытуда апарып қою әдісі

19. Дискетті пішімдеу үшін менің компьютерім бумасын ашып...

А) Windows бумасының ішіндегі Format командасын орындау

Б) А: дискісін белгісінде жанама менюді шақырып, оның Форматтау командасын орындау

В) А: дискісінің белгішесінде тышқанды екі рет шерту


20. Фонның түсін таңдау үшін

А) Қажетті түске тышқанның сол батырмасын басамыз;

Б) Қосу-Программалар-Стандартты-Ойындар;

В) Қажетті түске тышқанның оң батырмасын басамыз;


21 . Бүріккіш құралының қызметі

А) Бұл тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды

Б) ерікті сызықтарды салуға арналған

В) бояуды бүрку эффектісін жасау үшін қолданылатын құрал


  1. Paint программасымен жұмыс барысында жаңадан құжат құру үшін...

А) Файл - -- Создать

Б) Файл --- Открыть

В) Файл --- Сохранить


23.Түс таңдау құралының қызметі

А) тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды

Б) суреттің жеке үзінділерін үлкейтуге мүмкіндік береді

В) кескіннің немесе фонның суреттің кез келген нүктесінің түсіне өзгертеді

2hello_html_1f335b52.png4. – батырмасының қызметі



А) құжаттаңы қажетті мәтінді тез табады

Б) активті құжатты немесе үлгіні сақтайды

В) соңғы әрекетті алып тастайды


  1. Меңзерді бір бетке жоғары жылжыту үшін қандай пернелер комбинациясы қолданылады?

А)

Б)

В)





  1. б

  2. в

  3. в

  4. а

  5. в

  6. б

  7. в

  8. а

  9. б

  10. в

  11. в

  12. б

  13. б

  14. в

  15. б

  16. в

  17. а

  18. в

  19. б

  20. в

  21. в

  22. а

  23. в

  24. б

  25. б

Выбранный для просмотра документ 7-2.doc

библиотека
материалов
  1. Ақпарат термині латын тілінің «informatio» сөзінен аударылғанда қандай ұғымды білдіреді?

А) баяндау, түсіндіру, мәлімет

Б) есептеу, мәлімдеу

В) орындау, өңдеу


2. Ақпараттық процестер - бұл ...

А) Ақпаратты жинау, сақтау

Б) Ақпаратты жинау, түрлендіру, беру, қабылдау, сақтау, жеткізу.

В) Ақпаратты беру және сақтау


  1. Адам қабылдайтын ақпарат түрлері:

А) жүйелік, қолданбалы

Б) бейнелі және таңбалы

В) жасанды және табиғи


  1. Ақпаратты белгілі бір алфавит арқылы құпиялап жазу –бұл ....

А) модульдеу

Б) объектілеу

В) кодтау


  1. 1 Гбайт неге тең?

А) 1000 байт

Б) 1024 Кбайт

В) 1024 Мбайт


  1. Мәліметтерді өңдеудің және өңдеу процесін басқарудың негізгі құрылғысы

А) Жады

Б) Процессор

В) Программа


  1. Компьютердің программалық құралдарын қалай атайды?

А) жүйелік программа

Б) қолданбалы програмам

В) Программалық жабдықтама


  1. Есепшот Ресейде қай ғасырда пайда болған?

А) XV-XVI

Б) XVI-XVII

В) XIV-XV


  1. Дербес компьютердің негізгі құрылғылары

А) Тышқан, пернетақта, монитор

Б) жүйелік блок, монитор, пернетақта

В) сканер, принтер, монитор


  1. Шина – бұл .....

А) Процессордан келіп түскен ақпараттарды сигналдарға айналдырады

Б) Процессор басқа құрылғылармен көптеген сымдардан тұратын кабель арқылы жалғастыратын кеңарна

В) Компьютердегі мәселелерді шешеді


  1. Алдыңғы символдарды өшіру үшін қолданылатын перне

А)

Б)

В)


  1. Меңзердің оң жағындағы символды өшіретін перне

А)

Б)

В)


  1. Қазіргі кезде кең таралған операциялық жүйе

А) MS-DOS

Б) Windows

В) Filka


  1. XP әріптері ағылшынан не деген мағынаны білдіреді?

А) оқу, білу

Б) өмір тәжірибесі, білім

В) мәлімдеу, баяндау

15. Экранның төменгі жағындағы жіңішке сұр жолақ

А) Пуск батырмасы

Б) Тапсырмалар тақтасы

В) Объектілер


  1. Қиып алу батырмасы

hello_html_1f335b52.pngА)


hello_html_637cd2cb.pngБ)


hello_html_637cd2cb.pngВ)

  1. Windows – дің негізгі объектілеріне не жатады?

А) Бас меню, Басқару тақтасы, Менің компьютерім, Себет

Б) Қапшықтар, программалар, құжаттар, таңбашалар

В) Қапшықтар, Себет, Басқару тақтасы, программалар


18. Файл.bmp кеңейтілуімен сақталған ол...

А) Paint графикалық қолданбасының суреті

Б) Командалық файл;

В) Блокнот қолданбасының құжаты;

19 . Файлды дискетке көшіру үшін, көшірілетін файлды (буманы) белгілеп алып...

А) Файл – Жіберу – Диск 3.5 (А) командасын орындау

Б) Delete пернесін басу

В) Жанама менюді шақырып, оның Өшіру командасын орындау

20. Пішімдеу кезінде дискінің бұзылған секторлары бар –жоғын тексеру әдісі

А) Тез пішімдеу

Б) Толық пішімдеу

В) Жай пішімдеу


21. Пішімдеу кезінде дискідегінің барлығын өшіру әдісі

А) Тез пішімдеу

Б) Толық пішімдеу

В) Жай пішімдеу


22. Paint графикалық редакторын қалай іске қосамыз?

А) Қосу-Программалар-Стандартты-Paint;

Б) Қосу-Программалар-Paint;

В) Қосу-Программалар-Стандартты-Ойындар-Paint;


23.Қарындаш құралының қызметі қандай?

А) Бұл тұйық контурдың ішін кескін немесе фон түсімен бояйды

Б) ерікті сызықтарды салуға арналған

В) Кез келген сызықты әр түрлі қалыңдықта салуға арналған


24.Paint графикалық редакторында құжатты бірінші рет сақтау үшін қандай командалар орындалады?

А) Файл ---- Сохранить

Б) Файл- ---- Сохранить как

В) Файл - --- Открыть

25. Құжат басылымға қандай түрде берілетіні қарап шығу үшін қандай команда орындалады?

А) Файл --- Просмотр

Б) Файл ---- Предварительный просмотр

В) Файл --- Печать





















  1. а

  2. б

  3. б

  4. в

  5. б

  6. в

  7. в

  8. в

  9. а

  10. б

  11. б

  12. а

  13. б

  14. б

  15. б

  16. б

  17. б

  18. а

  19. а

  20. б

  21. б

  22. а

  23. в

  24. а

  25. б

Выбранный для просмотра документ 8-1.doc

библиотека
материалов

1. Ақпарат мөлшерінің ең үлкен өлшем бірлігі

  1. Бит.

  2. Мегабит (Мбит).

  3. Байт.

  4. Гигабайт (Гбайт).

2. Компьютерде жадтың қандай түрлері бар?

  1. Ішкі (жедел, тұрақты), сыртқы

  2. ішкі, сыртқы (жедел, тұрақты)

  3. ішкі, жедел, тұрақты, сыртқы

  4. ұзақ уақытты, қысқа уақытты, сыртқы

3. Берілген мезетте пайдаланушы жұмыс істейтін ақпарат қайда тұрады?

  1. мониторда

  2. принтерде

  3. жедел жадта

  4. пернетақтада

4. Қатқыл диск - Hard Disk Drive (HDD) - ... үшін арналған.

  1. компьютерде жұмыс істеу кезінде жиі пайдаланылатын ақпаратты ұдайы сақтау

  2. шалғайлық құрылғыларды кеңарнаға қосу

  3. берілген бағдарлама бойынша компьютердің жұмысын басқару

  4. компьютерде ұдайы пайдаланылмайтын ақпаратты сақтау


5. ... қызметтік пернелер деп аталады.

  1. CTRL, SHIFT, ALT

  2. Tab, Enter, Esc

  3. Num Lock, Caps Lock

  4. F1-F12

6. CD-ROM құрылғысы ... үшін пайдаланылады.

  1. CD-дискіден ақпаратты оқу

  2. CD дискіге еселеп жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  3. CD дискіге бір рет жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  4. CD-дискіні қалпына келтіру

7. Компьютердің пернетақтасы бұл

  1. әліпби-цифрлық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  2. графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  3. әліпби-цифрлық және графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  4. еркін қатынас құратын мәліметтерді сақтау құрылғысы.

8. Операциялық жүйе қандай қызметтерді орындайды?

  1. Файлдарды сақтау мен ұйымдастыруды қамтамасыз етуді

  2. Ақпаратты енгізу/шығару құрылғыларын қосуды

  3. Компьютерлер арасында мәліметтер алмасуды ұйымдастыруды

  4. Пайдаланушылармен сұқбат ұйымдастыруды, компьютердің құрылығылары мен ресурстарын басқаруды

9. Қоржын деген – бұл...

a) бұл файлдар мен қапшықтарды жою кезіндегі қосымша қауіпсіздік шарасы.

b) бұл іздестіру құралы.

c) бұл файлдар мен қапшықтардың құрылымын иерархиялық бейнелеу.

d) бұл файлдардың мөлшері туралы мәліметтерді сақтайтын дискідегі арнайы орын.

10. Команданың сұқбаттың терезесі ... бұл

  1. пайдаланушы сұралатын команданың параметрлерін таңдайтын немесе беретін терезе.

  2. басқарушы құралдар жинағы бар бағдарламалармен және құжаттармен жұмыс істеуге арналған терезе.

  3. құжаттар және олармен жұмыс істеуге арналған әр түрлі құралдары бар монитор экранының бәрі.

  4. ішкі және сыртқы құрылғылармен жұмыс істеуге арналған Тапсырмалар тақтасы (Панели задач) терезесі.

11. Бір ашық терезеден екінші терезеге ... өту керек.

  1. Тапсырмалар тақтасында (на Панели задач) керекті терезенің батырмасын басып

  2. Іске қосу (Пуск) батырмасын басып және керекті терезені таңдап

  3. Файл (Файл) менюін ашып және керекті терезені таңдап

  4. Түр (Вид) менюін ашып және керекті терезені таңдап

12. Қапшық – бұл ….

a) пайдаланушының графикалық интерфейстеріндегі бағдарламалар мен файлдарға арналған контейнер.

b) каталогтар ағашы.

c) аласталған файлдар мен қапшықтарды орналастыруға арналған контейнер.

d) файлдар диспетчері.

13. Сілтеуіш ... үшін қызмет етеді.

a) тек қана дискілермен жұмыс істеу үшін және файлдарды жою

b) тек қана файлдар мен қапшықтардың атауын өзгерту

c) тек қана файлдар мен қапшықтарды іздестіру

d) файлдар мен қапшықтарды көшірмелеу, орнын ауыстыру, атауын өзгерту және іздестіру

14. Төменде келтірілген жазбалардың қайсысы файлдың атауы бола алады?

  1. :abcd.doc

  2. lacd.doc

  3. ?abcd.doc

15.Word бағдарламасында мәтінмен кез келген әрекетті орындаудың алдында ... керек.

  1. мәтінді жою

  2. қолдау қызметіне жүгіну

  3. ақаулығы туралы есепті жөнелту

  4. мәтіннің қажетті үзіндісін ерекшелеу

16. Құжатпен жұмыс істеуге арналған Әзірлеу, Сақтау, Ашу және басқа негізгі стандарттық командалар тобы қайда тұрады?

  1. Бас менюде (Главное меню)

  2. Стандарттық (Стандартная) тақтада

  3. Форматтау (Форматирование) тақтасында

  4. Тапсырмалар аймағында (Область задач)

17 Мәтіннің қажетті параметрлерін орнату, сондай-ақ оны теңестіру үшін арналған тақта ... деп аталады.

  1. Бас меню (Главное меню)

  2. Стандарттық (Стандартная) тақта

  3. Форматтау (Форматирование) тақтасы

  4. Сызғыш

18.Жұмыс үстеліне кескіндерді баптау аспаптар тақтасының терезесі қандай командалармен шығарылады?

  1. Қызмет Баптау Аспаптар тақтасы (Сервис – Настройка – Панели инструментов) - керекті тақтаны таңдау

  2. Формат Шекаралар мен құю (Формат – Границы и заливка)керекті тақтаны таңдау

  3. Қызмет Үлгілер мен баптаулар Аспаптар тақтасы (Сервис – Шаблоны и надстройки – Панели инструментов) - керекті тақтаны таңдау

  4. Қызмет Параметрлер Аспаптар тақтасы (Сервис – Параметры – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

19. Word құжатына кестені қандай командалармен кірістіруге болады?

  1. Кесте Үстемелеу (Таблица – Добавить) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

  2. Кесте Кестенің суретін салу (Таблица – Нарисовать таблицу) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

  3. Кесте Автоіріктеу (Таблица – Автоподбор) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

  4. Кесте Автоформат (Таблица – Автоформат) - кестенің керекті параметрлерін таңдау

20. Қандай аспаптар тақтасының кестелермен жұмыс істеуге арналған қомандасы бар?

  1. Форматтау (Форматирование)

  2. Стандарттық (Стандартная)

  3. Кескінді баптау (Настройка изображения)

  4. Кестелер және шекаралар (Таблицы и границы)

21. Жұмыстық терезеге Сурет салу (Рисование) аспаптар тақтасы қандай командалармен шығарылады?

  1. Қызмет Баптау Аспаптар тақтасы (Сервис – Настройка – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

  2. Формат – Шекаралар және құю (Границы и заливка)керекті тақтаны таңдау

  3. Қызмет Үлгілер мен қондырмалар Аспаптар тақтасы (Сервис – Шаблоны и надстройки – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

  4. Қызмет Параметрлер Аспаптар тақтасы (Сервис – Параметры – Панели инструментов) керекті тақтаны таңдау

22. Microsoft Excel – бұл …

  1. кесте түрінде құрылымдалған мәліметтерді өңдеуге арналған қолданбалы бағдарлама.

  2. тамғалық кестені өңдеуге арналған қолданбалы бағдарлама.

  3. кесте түріндегі мәліметтерді өңдеу процесінде компьютердің ресурстарын басқаратын оның құрылғысы.

  4. компьютердің ресурстарын басқаратын жүйелік бағдарлама.

23. Microsoft Excel деген іміз ...

a) Microsoft Word бағдарламаларының бірі.

b) кестелік калькулятор болып табылатын Microsoft Office бағдарламаларының бірі.

c) бағдарламаланатын кестелік процессор болып табылатын Microsoft Office дестесі бағдарламаларының бірі.

d) графикалық элемент болып табылатын Microsoft Office бағдарламаларының бірі.

24. Excel терезесі қалай аталатынын атап көрсетіңдер.

  1. кітабы

  2. кестесі

  3. жұмыс беті

  4. жұмыс томы

25. Excel бағдарламасындағы кестеге ұяшықты қалай үстемелеу керек?

а) Формат менюі Ұяшықтар... (меню Формат Ячейки…) командаларын тізбекті түрде орындау

b)Кірістіру менюі Үстемелеу Ұяшықтар... (меню ВставкаДобавить Ячейки…) командаларын тізбекті түрде орындау

с) Кірістіру менюі Парақ (меню ВставкаЛист) командаларын тізбекті түрде орындау

d) Кірістіру менюі Ұяшықтар... (меню Вставка Ячейки…) командаларын тізбекті түрде орындау



    1. d

    2. a

    3. c

    4. a

    5. d

    6. a

    7. a

    8. d

    9. a

    10. a

    11. a

    12. a

    13. d

    14. c

    15. d

    16. b

    17. c

    18. a

    19. a

    20. d

    21. a

    22. a

    23. c

    24. a

    25. d

Выбранный для просмотра документ 8-2.doc

библиотека
материалов

10. Ақпарат мөлшерінің ең аз өлшем бірлігі -

  1. Бит.

  2. Мегабит (Мбит).

  3. Байт.

  4. Гигабайт (Гбайт).

2. Жедел жад (RAM- Random Access Memory) ... үшін қызмет етеді.

  1. ақпаратты өңдеу

  2. мәліметтерді қысқа уақытқа сақтау

  3. бағдарламаны іске қосу

  4. ақпаратты сақтау

3. Сыртқы жад ... үшін қызмет етеді.

  1. ақпаратты компьютердің ішінде сақтау

  2. мәселені шешу процесінде жедел, жиі өзгеретін ақпаратты сақтау

  3. уақыттың берілген мезетінде ақпаратты өңдеу

  4. компьютер жұмыс істей ме, жоқ па, одан тәуелсіз ақпаратты ұзақ уақыт сақтау

4. Компьютерді ағытқан кезде ... ақпараттың бәрі өшіріледі.

  1. жедел жадтағы

  2. иілгіш дискідегі

  3. қатқыл дискідегі

  4. CD-ROM дискідегі

5. Меңзердің сол жағында тұрған символды қай перне жояды?

  1. BackSpace

  2. Delete

  3. ESC

  4. Insert

6. CD-R құрылғысы ... үшін пайдаланылады.

  1. CD-дискіге бір рет жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  2. CD-дискіге көп рет еселеп жазу және CD-дискіден ақпаратты оқу

  3. CD-дискіден ақпаратты оқу

  4. CD-дискіні қалпына келтіру

7. Маус типті манипулятор бұл

  1. еркін қатынас құратын мәліметтерді сақтау құрылғысы.

  2. графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  3. әліпби-цифрлық және графикалық ақпаратты енгізу құрылғысы.

  4. басқарушы ақпаратты енгізу құрылғысы


8. Операциялық жүйелердің дұрыс тізімін атап көрсетіңдер:

  1. MS DOS, Windows 95, OFFICE.

  2. MS DOS, OFFICE, UNIX.

  3. Windows ХР, NC, UNIX, CorelDraw

  4. Windows ХР, Windows 95, UNIX

9. Қоржын қайда тұрады?

a) Менің құжаттарым (Мои документы) қапшығында

b) Жұмыс үстелінде (Рабочем столе)

c) Ортақ құжаттар (Общие документы) қапшығында

d) Желілік қоршам (Сетевое окружение) қапшығында

10. Аспаптар тақтасы – бұл ...

  1. жиі пайдаланылатын командалардың шартты таңбашаларының батырмаларымен ұсынылған осы командалардың менюінің жиынтығы.

  2. басқарушы құралдар жинағы бар бағдарламалармен және құжаттармен жұмыс істеуге арналған терезе.

  3. құжаттар және олармен жұмыс істеуге арналған әр түрлі құралдары бар монитор экранының бәрі.

  4. пайдаланушы жиі пайдаланатын дискі немесе басқа тасуыш.

11. Объектінің жанама менюін ... шығару керек.

a) маустың солжақ батырмасымен объектіде шертіп

b) маустың оңжақ батырмасымен объектіде шертіп

c) маустың ортадағы батырмасымен объектіде шертіп

d) маустың солжақ батырмасымен объектіде екі рет шертіп

12. Файл – бұл ....

a) операциялық жүйе жүктелетін дискідегі жүйелік аймақ.

b) дискідегі немесе басқа ақпарат тасуыштағы атау берілген аймақ.

c) пайдаланушы пайдаланбайтын дискінің немесе басқа машиналық тасуыштың бөлігі.

d) ақпараттың кез келген типі сақталатын дискінің немесе басқа машиналық тасуыштың бөлігі.

13. Файлдың көшірмесін басқа атаумен немесе басқа орында сақтау үшін ... командаларын таңдау керек.

a) ағымдағы бағдарламаның Түзету менюі (Меню Правка) – Көшірмелеу b) ағымдағы бағдарламаның Файл менюі (Меню Файл) Сақтау

c) ағымдағы бағдарламаның Қызмет менюі (Меню Сервис) Автоалмастыру

d) ағымдағы бағдарламаның Файл менюі (Меню Файл) Қалай сақау...

14. Файлдың кеңеюі (.txt, .doc, .ipg және б.) ... көрсетеді.

  1. құжат орындалған қосымшалардың типін

  2. файлдың тұрған орнын

  3. файлдың ақпараттық көлемін

  4. файлдың құрылымын

15. Microsoft Word деген не?

  1. Мәтіндік құжаттарды әзірлеу, қарап шығу, өзгерту және басып шығару үшін арналған Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

  2. Өзі бағдарламаланатын кестелік процессор болып көрінетін Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

  3. Таныстырылымдарды, яғни сөйлеуге суреттемелерді әзірлеу үшін арналған Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

  4. Анимацияларды, мультимедиялық объектілерді әзірлеу үшін арналған Microsoft Office дестесінің бағдарламасы.

16. Алдыңғы әрекетті болдырмау үшін ... керек.

  1. құжаттың жаңа парағын ашу

  2. hello_html_f873352.gifаспаптар тақтасында батырмасын басу

  3. тізбекті түрде Түзету – Бәрін ерекшелеу – Енгізуді болдырмау (Правка Выделить все Отменить ввод) командаларын орындау

  4. тізбекті түрде Қызмет – Автоалмастыру (Сервис – Автозамена) командаларын орындау

17.Файл, Түзету, Түр және т.б. (Файл, Правка, Вид и т.д.?) командалар тобы қайда тұрады?

  1. Меню жолында

  2. Стандарттық (Стандартная) тақтада

  3. Форматтау (Форматирование) тақтасында

  4. Тапсырмалар аймағында (Область задач)

18. Word бағдарламасының құжатына дайын суреттер қандай командалармен қалай кірістіріледі?

  1. Кірістіру – Сурет – Файлдан (ВставкаРисунокИз файла) – қажетті суретте екі рет шерту арқылы

  2. ФорматСурет – Файлдан (Формат – РисунокИз файла) – қажетті суретте екі рет шерту арқылы

  3. Түр – Сурет – Файлдан (ВидРисунокИз файла) – қажетті суретте екі рет шерту арқылы

  4. Түзету Кірістіру керек (Правка Вставить)қажетті суретте екі рет шерту арқылы

19. Word бағдарламасында кесте неден тұрады?

  1. Мәтіндері мен суреттері бар болатын жолдар мен бағандардан, ұяшықтардан

  2. Тек мәтіндері ғана бар болатын жолдар мен бағандардан

  3. Тек цифрлық мәліметтері ғана бар болатын ұяшық жолдарынан

  4. Тек суреттері ғана бар болатын жолдар мен бағандардан, ұяшықтардан

20. Word бағдарламасы құжатының кестесіне жолдарды немесе бағанды қандай командалардың көмегімен үстемелеуге болады?

  1. Кесте Үстемелеу (Таблица – Добавить) - керекті команданы таңдау

  2. Кесте Кестенің суретін салу (Таблица – Нарисовать таблицу) - керекті команданы таңдау

  3. Кесте Автоіріктеу - керекті команданы таңдау

  4. Кесте – Автоформат - керекті команданы таңдау

21 . Құжатты сәнді безендіру, оған графикалық элементтерді (суреттерді, стандарттық қартинкаларды), WordArt автофигураларын және оның объектілерін кірістіру үшін ... аспаптар тақтасы пайдаланылады.

  1. Форматтау (Форматирование)

  2. Стандарттық (Стандартные)

  3. Кескінді баптау (Настройка изображения)

  4. Сурет салу

22. Microsoft Excel ... арналған.

  1. басым түрде кестенің көмегімен құрылымдалған сандық мәліметтерді өңдеуге

  2. мәліметтердің айтарлықтай жиымын өңдеуге және реттеп сақтауға

  3. кестелерде берілген мәліметтердің арасындағы құрылымдалған байланысты көрінерлік етуге

  4. көлемі үлкен ақпараттың графикалық ұсынымдарын редакциялауға

23. Excel бағдарламасы ... үшін пайдаланылады.

  1. мәтіндік құжаттарды әзірлеу

  2. электрондық кестелерді әзірлеу

  3. графикалық кескіндерді әзірлеу

  4. мәтіндік құжаттарды, кестелер мен кескіндерді әзірлеу

24. Excel бағдарламасындағы кестенің ең аз құрауышы ... болып табылады.

  1. ұяшық

  2. формула

  3. кітап

  4. дұрыс жауабы жоқ

25. Excel бағдарламасында формуладағы ұяшықтардың адресін атап көрсету .. деп аталады.

  1. сілтеме

  2. функция

  3. оператор

  4. ұяшықтың атауы





  1. a

  2. b

  3. d

  4. a

  5. a

  6. a

  7. d

  8. d

  9. b

  10. a

  11. b

  12. b

  13. d

  14. a

  15. a

  16. b

  17. a

  18. a

  19. a

  20. a

  21. d

  22. a

  23. b

  24. a

  25. a

Выбранный для просмотра документ 9-1.doc

библиотека
материалов

1. «Алгоритм» атауы қайдан шыққан?

А) Мұхаммед әл-Хорезми атының латынша айтылуынан

Б) Латынның algoritm сөзінен

Ә)Мұхаммед әл-Хорезми атының арабша айтылуынан

В)әл-Фараби атының латынша айтылуынан


2. Алгоритмнің негізгі қасиеттерін көрсет

А) алгоритмнің айқындылығы, түсініктілігі, тиістілігі

Ә) алгоритмнің айқындылығы, үздіктілігі, жалпыға бірдейлігі, нәтижелігі, формальді орындалуы

Б) алгоритмнің үздіктілігі, түсініктілігі, тиістілігі, мақсаттылығы

В) алгоритмнің айқындығы, мақсатталығы, тиістілігі, жалпыға бірдейлігі

3. Паскаль программалау тілінің авторы кім?

А)Блез Паскаль Ә)Никлаус Вирт

Б) Н. Верджино В) Чарльз Беббидж

4. Паскальдағы дәрежелеу белгісін көрсет

А) ** Ә) ^ Б) & В) дұрыс жауабы жоқ

5. 14 DIV 5 – функциясының мәні неге тең?

А) 2,8 Ә) 2 Б) 5 В) 11

6. Sqr операторының қызметі

А) Санның квадраты Ә) Санның квадрат түбірі

Б) Х-тің 5 дәрежесі В) Санның абсолют шамасы




7. Нақты Х айнымалысын сипаттаңыз:

А) var x: integer ә) var x: rea l б) const x: real в) var x: real

8. b = 3/ a, мұндағы а бүтін сан болса, b – нің типі қандай болады?

А) real Ә) integer Б) string В) boolean

9. Құрама шарт қалай жазылады?

А) and, goto, not қызметші сөздері арқылы

Ә) and, or, of қызметші сөздері арқылы

Б) and, or, not қызметші сөздері арқылы

В) or, not, end қызметші сөздері арқылы

10. Қай өрнекте қате бар?

А) (X1/X2)*y Ә) b+(a-c/3)

Б) (sqrt (p) * q)/r В) (a(b/(c*d/(ef)))))

11. Бүтін сандар Паскаль тілінде қандай типке жатады?

А) Integer Ә) real

Б) array (1… n) of real В) array (1.. n) of integer

12. GO TO [белгі ] операторының қызметі.....

А) Шартсыз көшу операторы Ә) Шартты көшу операторы

Б) Баспаға шығару операторы В) Программаның басы – соңы;

13. CASE [өрнек] OF операторының қызметі ....

А) Шартсыз көшу операторы

Ә) Шартты көшу операторы

Б) Баспаға шығару операторы

В) Операторды енгізу операторы

14. Паскальда ‘’ ;‘’ expected мәлімдемесі қай кезде шығады?

А) ‘’ ;‘’ артық жазылғанда

Ә) ‘’ ;‘’ қойылмай кеткенде

Б) ‘’ ;‘’ алдында бос орын қойылмай кеткенде

В) ‘’ ;‘’ қоймау керек

15. Шартты операторын қолданып келтірілген функцияны есептеу керек

Y = { cos2 x 0

1- sin x2

А) if x>0 and x<2 then y:= sqr (cos(x)) else y:=1 – sin (sqr(x));

Ә) if x>0 (and)x<2 then y:= sqr (cos(x)) else y:=1 – sin (sqr(x));

Б) if x>0 and (x<2) then y:= sqr (cos(x)) else y:=1 – sin (sqr(x));

В) if (x>0 and x<2) then y:= sqr (cos(x)) else y:=1 – sin (sqr(x));





16.Var қызметші сөзі не үшін қолданылады?

А) тұрақтыларды сипаттау Ә) Белгілерді сипаттау

Б) айнымалыларды сипаттау В) Программа тақырыбы

17. A=14,B=12.3 болған жағдайда A және B айнымалыларын сипаттаңыз

А) VAR A,B: integer;

Б) BEGIN A=14, B=12.3

Ә) VAR A=14;BG=12.3;

B) VAR A : integer; B: real;

18.Операторды шектеп тұратын begin және end түйінді сөздерін қалай атауға болады?

А)операторлық жақшалар Ә)програманың басы мен соңы

Б)шартты жақшалар В)программаның негізгі бөлігі

19.Жолдың бірнеше таңбасын қиып алу үшін ..... функциясын қолданамыз?

А) Concat Ә) Length Б) Copy B)Delete

20. 14 div 5 – функциясының мәні неде?

А ) 2,8 Ә) 2 Б) 5 В) 11

21.b=3\a,мұндағы а бүтін сан болса, b- ның типі қандай болады?

А) Real Ә) Integer Б) String B) Boolean





22.WRITE және . WRITELN операторларының айырмашылығы неде?

А) WRITE – нәтижелер бір жолға шығады. WRITELN- келесі жолға түседі.

Ә) WRITE-нәтижелер толық формат арқылы шығады.

нәтижелер зоналық формат арқылы шығады

Б) WRITE –қарапайым нәтижелер шығады.

WRITELN –массив нәтижелері шығады

В) WRITE-қарапайым шешім шығады. WRITELN- матрица нәтижелері

шығады

23.IF [ шарт] THEN [1-серия] ELSE [2-серия ] ......

А)Шартсыз көшу операторы

Ә)Шартты көшу операторы

Б) Баспаға шығару операторы

В) Программаның басы-соңы операторы

24.Паскаль тіліндегі шартсыз көшу операторы...

А)Саse of…

Ә) GO TO [метка]

Б)ІF [шарт] Then [1-серия];

В) FOR і=1 TO n NEXT.

25 Қай өрнекте қате бар?

A) (x1\x2)*y; Ә)sqrt(p)*q\r; Б) b+(a-(c\3)) B) (a-(b\(c(d\)e*f)))))




  1. а

  2. ә

  3. ә

  4. в

  5. ә

  6. а

  7. ә

  8. а

  9. б

  10. в

  11. а

  12. а

  13. в

  14. ә

  15. б

  16. б

  17. в

  18. а

  19. в

  20. ә

  21. а

  22. а

  23. ә

  24. ә

  25. в

Выбранный для просмотра документ 9-2.doc

библиотека
материалов

1. Алгоритм дегеніміз не?

А) Орындаушының белгілі бір мақсатқа жету барысында орындалатын әрекеттері

Ә) Қоршаған ортада болып жатқан түрлі құбылыстар

Б) Орындаушының белгілі бір мақсатқа жету барысындағы ретімен орындалатын түсінікті дәл ұйғарым

В) Алғашқы берілген мәліметтерді пайдаланып жұмыс жасау


  1. Алгоритмнің жазылу түрлерін көрсет

А) алгоритмдік тілде, блок-схема түрінде, программалау тілінде

Ә) алгоритмдік тілде, программалау тілінде, Паскаль тілінде, математикалық тілде

Б) блок-схема түрінде, графикалық түрде, программалау тілінде

В) программалау тілінде, математика тілінде, графикалық түрде, блок-схема түрінде

3. Паскаль тілі қай жылдары жасалды?

А) 1970 жылы пайда болып, 1979 жылы өзгерістерімен жарыққа шықты

Ә) 1968-1971 жылдары

Б) 1980 жылдардың ортасында

В) 1963 жылы пайда болып, 1966 жылы өзгерістерімен жарыққа шықты

4. 14 DIV 5 – функциясының мәні неге тең?

А) 2,8 Ә) 2 Б) 5 В) 11

5. Түбір астындағы Х-ті Паскаль тілінде қалай жазуға болады?

А) SQR (X) Ә) SQRT (X) Б) ABS (X) В) MOD (X)

6. Паскаль тіліндегі айнымалыларды сипаттау операторын көрсет.

А) VAR Ә) WRITE Б) CONST В) READ

7. := қандай белгі?

А) теңдік Ә) айнымалыларды салыстыру

Б) меншіктеу В) бөлу.



8. Паскаль тіліне Х санының бүтін бөлігін алу үшін қндай функция қолданылады?

А) INT (X) Ә) ABS (X)

Б) ABC (X) В) TRUNC (X)

9. Var қызметші сөзі не үшін қолданылады?

А) тұрақтыларды сипаттау Ә) белгілерді сипаттау

Б) айнымалыларды сипаттау В) программа тақырыбы

11. Тұрақтыларды сипаттау операторын көрсет

А) Char Ә) const Б) var В) label

12. Операторларды шектеп тұратын Begin және end түйінді сөздерін қалай атауға болады?

А) операторлық жақша

Ә) программаның басы мен соңы

Б) шартты жқшалар

В) программаның негізгі бөлігі

13. Паскаль тілінде шартты оператордың қанша түрі бар?

А) 5 Ә) 3 Б) 4 В) 2

14. А= 14, В= 12,3 болған жағдайда А және В айнымалыларын сипаттаңыз:

А) VAR A, B: integer; Ә) VAR A=14, B=12.3;

Б) BEGIN A=14 B=12.3 В) VAR A: integer B: real


15. IF [шарт] THEN [1-серия] ...

А) Шартсыз көшу операторы

Ә) Шартты көшу операторы

Б) Баспаға шығару операторы

Операторды енгізу операторы

16. hello_html_m53d4ecad.gifhello_html_7ba67ce3.gifa+bx - x2 / 10 өрнегінің Паскальда жазылуы дұрыс....

А) (a+b)^2-x^2/10

Ә) SQR (a+bx)-x*2/10

Б) SQRT (a+b*x) – SQR (x) /10

В) SQRT (a) + b * x – x^2/10

17. FOR I = 1 TO N DO …..

А) Параметрсіз цикл

Ә) Параметрлі цикл

Б) енгізу операторы

В) Шығару операторы


18. Паскаль тіліндегі нәтиже алу операторын көрсет

А) PRINT Ә) WRITE Б) OUTPUT B) READ

19. Бүтін сандар Паскаль тілінде қандай типке жатады?

А) integer; Ә) real;

Б)array(l..n)of real; B)array(l..n) of integer;

20. Паскаль тіліндегі айнымалыларды сипаттау операторын көрсет

А) VAR Ә) WRITE Б) CONST B) READ

21. Операторды шектеп тұратын begin және end түйінді сөздерін қалай атауға болады?

А)операторлық жақшалар Ә)програманың басы мен соңы

Б)шартты жақшалар В)программаның негізгі бөлігі






22. CONST қызметші сөзі не үшін қолданылады?

А) тұрақтыларды сипаттау

Ә) белгілерді сипаттау

Б)тұрақтыларды сипаттау

В) программа тақырыбы

23. Айнымалыларды сипаттау операторын көрсет

А) char Ә) const

Б) var B) label

24. LENGTH S функциясының қызметі

А) S жолдық айнымалысының символдарының санын есептеу

Ә) S символдық айнымалысының кері кету

Б) S символдық айнымалысының кері кету

В) S символдық айнымалының символдарын кеі кету

25. and, or, not қызметші сөздері не үшін қолданылады

А) құрама шартта ә) жай шартта

б) таңдау операторында в) көмекші операторында






  1. б

  2. а

  3. ә

  4. ә

  5. ә

  6. а

  7. б

  8. а

  9. б

  10. ә

  11. ә

  12. в

  13. в

  14. а

  15. ә

  16. б

  17. а

  18. ә

  19. а

  20. а

  21. а

  22. а

  23. б

  24. а

  25. а

Автор
Дата добавления 18.12.2015
Раздел Информатика
Подраздел Тесты
Просмотров193
Номер материала ДВ-270193
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх