764703
столько раз учителя, ученики и родители
посетили официальный сайт ООО «Инфоурок»
за прошедшие 24 часа
Добавить материал и получить бесплатное
свидетельство о публикации
в СМИ №ФС77-60625 от 20.01.2015

Скидка 0%

112 курсов профессиональной переподготовки от 4720 руб.

268 курсов повышения квалификации от 1120 руб.

МОСКОВСКИЕ ДОКУМЕНТЫ ДЛЯ АТТЕСТАЦИИ

Лицензия на осуществление образовательной деятельности №038767 выдана 26 сентября 2017 г. Департаменотом образования города Москвы

Проект «Инфоурок» совместно с Министерством финансов РФ приглашает учителей и всех желающих к участию в Марафоне финансовой грамотности Все участники получат бесплатные документы Принять участие
Инфоурок Математика Рабочие программы"Өткенді қайталау" (4-сынып, математика, сабақ жоспары)

"Өткенді қайталау" (4-сынып, математика, сабақ жоспары)

библиотека
материалов

Математика

Сабақ №46 Күні:03.11.2014

Сынып - 4

Сабақтың тақырыбы:

Өткенді қайталау

Сабақтың мақсаты:

  • Өткен материалдардан алған білімді тереңдету.

Сабақ. Әдіс-тәсілдері:

Топтық жұмыс, СТО стратегиялары, ойын.

Күтілетін нәтиже:

  • Көп таңбалы сандарды оқиды, жазады.

  • Жылдамдық,уақыт, қашықтықты табуды біледі.

  • Көп таңбалы сандарды ауызша көбейту және бөлуді біледі.

Сабақ жоспары:



Үйге тапсырма:

І. Ұйымдастыру кезеңі: мақсат қою,топқа бөлу.

ІІ.Сабақ барысы. СТО-дың 3 фазасы.

1. Қызығушылығын ояту

2. Мағынаны тану

3. Ой толғаныс.

III.Үйге тапсырма беру.

Өткенді қайталау 81 бет №7


Сабақтың барысы

Мұғалімнің іс-әрекеті

Оқушының әрекеті

1. Қызығушылығын ояту:

  • а)Психологиялық тренинг өткізіп, оқушыларды топтарға бөлу

  • Сабақ алдында психологиялық тренингке қатысады

  • Топтарға бөлінеді

ә)Үй тапсырмасын сұрау:

  • Сұрақ-жауап арқылы:

  • Логикалық жаттығулар арқылы

5.Баған түрінде шығар және дұрыстығын тексер.

976801-12082= 385 216 385216+12082=976801

910567-98001= 530 485 530485+98001=910567

239004+100456= 695 985 695985-100456=239004

Логикалық жаттығу орындату.

Қасқыр мен түлкі олжаларына түскен 1 себет балықты бөліп жемекші болды.Есепті нашар білетін қасқыр ол балықтарды бөле алмаған соң,түлкіге бөлуді тапсырады.Сонда түлкі былай бөледі.

1-уі саған, 2-уі маған,

3-уі саған, 4-уі маған,

5-уі саған, 6-уы маған,

7-уі саған ,8-і маған,

9-ы саған, 10-ы маған.

Қасқырда неше балық? Түлкіде неше балық болды?

2. Мағынаны тану:

  • Кестелерді пайдала отырып оқушылар ауызша есептеу жасады.

1-бағ.1-топқа,2-бағ. 2-топқа,3-бағ.3-топқа,4-бағ.4-топқа ауызша мәнін ғана айту.

  • Әр топ оқушылары өз кестесін құрады, қорғайды.

1.Ауызша есепте.

50 10 900 30 48000 20

30 200 8  400  840 2

120 * 4 70 * 800  960 / 30

600 40 600 500 6000 300

60 50 11 50 1200 30

Дәптермен жұмыс.Дәптерлеріне күн ретін жаздыру.

2.Сандарды оқы.

105 789 50 005 120 002 362 140

Берілген сандарда барлығы неше бірлік,ондық,жүздік,бірлік мың,ондық мың,жүздік мың бар екенін ата.Сандарды разрядтық қосылғыштардың қосындысы түрінде жаз.


Оқушылар білімін бекіту үшін есептер шығарды:


3,5. Ауызша орындату. 1-топ-а) 2-топ-ә) 3-топ-1) 4-топ-2)

4. Жазбаша есептеп,дұрыстығын тексер.1-бағ.4-топ,2-бағ.3-топ,3-бағ.2-топ,

4-бағ.1-топ орындайды.

406690-82005=324685 324685+82005=406690

253142*4=1012568 1012568/4=253142

627296+50614= 677910 677910-50614=627296

78141*3=234423 234423/3=78141

6.Салыстыр. Жазбаша орындату.

6 мин 20с=380с 6сағ 20 мин≤620 мин

106 мин≥1сағ 6мин 106сағ≥1тәул.6сағ.



Логикалық жаттығу орындату

Сергіту сәті:

«Қызыл өрік» өлеңімен бірге қимылдар жасау

3. Ой толғаныс:

Мүмкіндіктер бұтағын құрады.

3,6,9 цифрларын пайдаланып,екі таңбалы сандар жаз.

Мүмкіндіктер бұтағын құр.


Бағалау:

Формативті баға. Жиынтық баға



Еңбекшіқазақ ауданы

Т.Кенжебаев атындағы орта мектеп

мектепке дейінгі шағын орталығымен

коммуналдық мемлекеттік мекемесінің

бастауыш сынып мұғалімі

Найманбекова Толқын Ахметқызы



Курс профессиональной переподготовки
Учитель математики
Найдите материал к любому уроку,
указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:
также Вы можете выбрать тип материала:
Краткое описание документа:

Еңбекшіқазақ ауданы

Т.Кенжебаев атындағы орта мектеп

мектепке дейінгі шағын орталығымен

коммуналдық  мемлекеттік мекемесінің

бастауыш сынып мұғалімі

 

Найманбекова Толқын Ахметқызы

 

        Математика

Сабақ №46                            Күні:03.11.2014

Сынып -4

Сабақтың тақырыбы:

     Өткенді  қайталау

Сабақтың мақсаты:

      Өткен материалдардан алған білімді тереңдету.

Сабақ. Әдіс-тәсілдері:

Топтық жұмыс, СТО стратегиялары, ойын.

Күтілетін нәтиже:

      Көп таңбалы сандарды оқиды, жазады.

      Жылдамдық,уақыт, қашықтықты табуды біледі.

      Көп таңбалы сандарды ауызша көбейту және бөлуді біледі.

Сабақ жоспары:

 

 

Үйге тапсырма:

І. Ұйымдастыру кезеңі: мақсат қою,топқа бөлу.

ІІ.Сабақ барысы. СТО-дың 3 фазасы.

                               1. Қызығушылығын ояту

                               2. Мағынаны тану

                               3. Ой толғаныс.

III.Үйге тапсырма беру.

                 Өткенді қайталау 81 бет №7

 

Сабақтың барысы

Мұғалімнің іс-әрекеті

Оқушының әрекеті

1. Қызығушылығын ояту:

v  а)Психологиялық тренинг өткізіп, оқушыларды топтарға бөлу

{  Сабақ алдында психологиялық тренингке қатысады

{  Топтарға бөлінеді

ә)Үй тапсырмасын сұрау:

{  Сұрақ-жауап арқылы:

{  Логикалық жаттығулар арқылы

№5.Баған түрінде шығар және дұрыстығын тексер.

976801-12082= 385 216                  385216+12082=976801

910567-98001= 530 485                  530485+98001=910567

239004+100456=  695 985              695985-100456=239004

Логикалық  жаттығу орындату.

Қасқыр мен түлкі олжаларына түскен 1 себет балықты бөліп жемекші болды.Есепті нашар білетін қасқыр ол балықтарды бөле алмаған соң,түлкіге бөлуді тапсырады.Сонда түлкі былай бөледі.

1-уі саған, 2-уі маған,

3-уі саған, 4-уі маған,

5-уі саған, 6-уы маған,

7-уі саған ,8-і  маған,

9-ы саған, 10-ы маған.

Қасқырда неше балық? Түлкіде неше балық болды?

Общая информация
ВНИМАНИЮ УЧИТЕЛЕЙ: хотите организовать и вести кружок по ментальной арифметике в своей школе? Спрос на данную методику постоянно растёт, а Вам для её освоения достаточно будет пройти один курс повышения квалификации (72 часа) прямо в Вашем личном кабинете на сайте "Инфоурок".

Пройдя курс Вы получите:
- Удостоверение о повышении квалификации;
- Подробный план уроков (150 стр.);
- Задачник для обучающихся (83 стр.);
- Вводную тетрадь «Знакомство со счетами и правилами»;
- БЕСПЛАТНЫЙ доступ к CRM-системе, Личному кабинету для проведения занятий;
- Возможность дополнительного источника дохода (до 60.000 руб. в месяц)!

Пройдите дистанционный курс «Ментальная арифметика» на проекте "Инфоурок"!

Подать заявку


Оставьте свой комментарий
Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.