Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Иностранные языки / Конспекты / Урок английского языка в 7 классе по теме "Рождественнские традиции"

Урок английского языка в 7 классе по теме "Рождественнские традиции"



Осталось всего 4 дня приёма заявок на
Международный конкурс "Мириады открытий"
(конкурс сразу по 24 предметам за один оргвзнос)


  • Иностранные языки

Название документа Урок 7 класс Рождественнские традиции.docx

Поделитесь материалом с коллегами:

Урок английского языка

для учащихся 7 класса

по теме «Christmas traditions»

Автор: учитель английского языка Штин Е.Ю.

Цель урока – формирование универсальных учебных действий учащихся во всех видах речевой деятельности по теме с использованием ИКТ.

Задачи урока:

Дидактические:

  1. Закрепить ЛЕ и МФ по теме во всех видах речевой деятельности.

  2. Формировать навыки коммуникативной компетенции в области аудирования, чтения, письма, диалогической и монологической речи.

  3. Формировать навыки работы с интерактивной доской.

Воспитательные:

  1. Способствовать созданию атмосферы взаимопонимания и сотрудничества, сохранению здоровья, расширению общего кругозора учащихся.

  2. Способствовать формированию адекватной самооценки; учить оценивать учебную деятельность одноклассников.

Развивающие:

  1. Развивать у школьников умения сравнивать, обобщать, логически излагать свои мысли.

  2. Развивать самостоятельность через использование элемента технологии обучения в сотрудничестве и элементов проектной деятельности.

  3. Развивать положительные эмоции учащихся, используя яркие примеры, иллюстрации, воздействующие на чувства ученика.

  4. Развивать познавательный интерес школьников.

Оснащение урока:

  1. УМК «Новый курс английского языка для российских школ», Афанасьева О.В., Михеева И.В., 7 класс, Дрофа, 2010г.

  2. компьютер;

  3. проектор;

  4. СД с записью для аудирования;

  5. раздаточный материал;

  6. сигнальные карточки;

  7. магниты;

  8. CDEnglish Intermediate”;


Ход урока.

I. Подготовка учащихся к учебной деятельности на английском языке.

1. Оргмомент. 3 min.

Режим TCl.

Pupils sing a song “Jingle bells”, p/126, Ex.1

T: Good morning, boys and girls. I’m glad to see you.

Take your seats, please. Sit comfortably. How are you? All are present. Let’s start.

2. Сообщение темы урока. Christmas traditions in Britain”- This is the subject of our lesson. What is the date today? What season of the year is it now? In few days the Catholics will celebrate Christmas. And today we are going to learn some of their traditions. We prepare to celebrate Merry Christmas.


3.Развитие и контроль навыков аудирования.. 2 min. First of all I want you to meet some children and to listen to their story about their visit to London.

Режим Т→Cl. Open your work books WB P.98, Ex.2

T: Listen to the tape and choose the right answer.

Lets check your answers.


II. Отработка ранее введенного языкового материала и формирование универсальных учебных действий в различных видах речевой деятельности.


Режим Т→Cl. Do you remember some words and expressions for our topic? 5 min

T: Translate and write some more words on the blackboard.

To decorate the house, To buy a New Year tree, to prepare, give presents, to write special greeting cards, to send e-mails, to go to a party, to stay at home, to wish each other happy New Year, to gather to celebrate, to watch television, to listen to the Kremlin clock, to strike midnight, to go out, to ring up neighbours and friends, hug and kiss each other, sit down to have a big dinner, Boxing Day.

Make up some sentences with these words.


Развитие навыков монологической речи. Monologue with the presentation. 6 min

What do you know about Christmas traditions in Britain? Some pupils will tell us about them.

P.144 Ex. 7 – Янцевинова А., Белова А., Дойникова Д.


Развитие и контроль навыков аудирования. 4 min. The Englishmen prepare presents for their friends and relatives. Now I have a surprise for you. Meet our guest Dasha. She will sing the most popular and beautiful song for you. Listen to the song «Happy New Year” and fill in the gaps.

No more champagne

And the fireworks are through

Here we are, me and you

Feeling lost and feeling blue

It's the end of the party

And the morning seems so grey

So unlike yesterday

Now's the time for us to say...


Happy new year, Happy new year

May we all have a vision now and then

Of a world where every neighbour is a friend

Happy new year, Happy new year

May we all have our hopes, our will to try

If we don't we might as well lay down and die

You and I


Sometimes I see

How the brave new world arrives

And I see how it thrives

In the ashes of our lives

Oh yes, man is a fool

And he thinks he'll be okay

Dragging on, feet of clay

Never knowing he's astray

Keeps on going anyway...


Happy new year, Happy new year

May we all have a vision now and then

Of a world where every neighbour is a friend

Happy new year, Happy new year

May we all have our hopes, our will to try

If we don't we might as well lay down and die

You and I


Seems to me now

That the dreams we had before

Are all dead, nothing more

Than confetti on the floor

It's the end of a decade

In another ten years time

Who can say what we'll find

What lies waiting down the line

In the end of eighty-nine...


Happy new year, Happy new year

May we all have a vision now and then

Of a world where every neighbour is a friend

Happy new year, Happy new year

May we all have our hopes, our will to try

If we don't we might as well lay down and die

You and I

Give me your tasks I will tell you your marks tomorrow.


Развитие навыков чтения. 2 min. There are some more Christmas traditions in Great Britain. Let’s learn about them from the texts.

Режим Т→P!, Read the texts. Match them with the titles.


  1. Where to do shopping at Christmas.

  2. A Present from a Northern Country.

  3. Making the Lights Burn at Christmas.


  1. London is a great place to be at Christmas! Every Christmas, London gets a present from Norway – a Christmas tree that is 23 meters high and has got 500 white lights.

  2. At this time, London is a great place to go shopping, but the shops are very busy. 200 million people go to Oxford Street every year! There are a lot of shops there. The most famous shops are Hamleys (a toyshop), Selfridges, Marks and Spencer and Tower Records for music and CDs. Regent Street, it’s next to The Disney Store. Selfridges is in Oxford Street near to Bond Street underground station and next to Selfridges is Marks and Spencer.

  3. London is famous for its decorations at Christmas. Many people come to London to see the Christmas Lights. Every year an actor or pop star switches on the Christmas lights in Regent Street and oxford Street. The Christmas Tree in Trafalgar Square is always beautiful.

Let’s check your answers.

Контроль навыков диалогической речи. 3 min.

So, we have learnt a lot about Christmas traditions, and what about our New Year’s traditions?

(What do you usually eat? Do you prepare presents? Do you listen to the greeting speech of our president? Do you think of your wishes or write them on the sheets of paper?

P.133, Ex.2

Did you enjoy the New Year’s Day?

Oh, yes. We had a lot of fun.

Really? What did you do?

We had a party. All my friends gathered in my flat. And you know what?

What?

I had the biggest surprise of my life.

What surprise?

When we were dancing, there was a knick on the door and Father Frost came in to wish us Happy New Year!

Father Frost? Don’t be a baby. It couldn’t be Father Frost.

Of course not. It was my father with a big box of souvenirs.

Развитие навыков письменной речи. 4 min

P. 145 Ex. 8 Complete the text.


Well, we summarize all this information. Answer the questions of our quiz. 8 min.

For each right answer you will get balls.

1 When is Christmas celebrated in Europe?


a) on the 7th of January b) on the 25th of December c) on the 31st of December


2 Whose birthday is celebrated on Christmas?


a) Jesus Christ b) Santa Claus c) Queen Victoria


3 What country gave us the tradition to decorate the Christmas tree?


a) Norway b) Italy c) Germany


4 Where does the most famous Christmas tree stand in London?


a) in front of Buckingham Palace b) in Trafalgar Square c) in Parliament Square


5 What do people call Father Frost in the west?


a) Santa Claus b) Frost- Red Nose c) Grandfather Frost


6 What does Santa Claus look like?


a) is dressed in white b) fat and merry c) thin and unhappy


7 How does Santa Claus enter the houses to give children Christmas presents?


a) knock at the door b) through the window c) climb down the chimney


8 Where does Santa Claus put Christmas presents?


a) under the Christmas tree b) in long socks called “Christmas stockings” c) in


colourful boxes


9 What is the traditional Christmas food?


a) roast chicken b) vegetables c) roast turkey and Christmas pudding


10 How does Santa Claus travel?


a) by horses b) on a sleigh pulled by reindeer c) on foot


11 What do British people put on the top of the fur tree?


a) an angel b) a star c) a figure of Santa Claus


12 How does Santa Claus spend most of the year?


a) in his workshop making toys b) in his ice palace reading children’s letters c) in


his sleigh visiting a lot of shops


Ключи к заданиям викторины:

1. b 8. b

2. a 9. c

3. c 10. c

4. b 11. a

5. a 12. a

6 b 7. c

Decorate your Christmas tree with your balls. Whose tree is the most beautiful? This pupil knows all Christmas traditions.


III. Заключительный этап урока. 3 min. Did you like our lesson?

Подведение итогов урока. Синквейн. Схема составления синквейна
(с фр.-пятистрочие)

  • Существительное – объект (тема синквейна)

  • Прилагательное, прилагательное, описывающие признаки и свойства объекта

  • Глагол, глагол, глагол – действия, совершаемые объектом

  • Предложение – отношение автора к объекту


  • Christmas

  • Merry Christmas

  • Celebrate, decorate, prepare and give presents

  • I wish you a Merry Christmas!

5 min. Take these sheets of paper and write your Christmas resolutions and put them on our Christmas tree on the blackboard. Finally, your wishes to our guests.

It’s our song “We wish you a Merry Christmas”.

Write down your home task : to prepare a retelling about New Year’s traditions in Russia.

T: Thank you for your good work. Your marks are… Our lesson is over. Stand up. Good bye.















57 вебинаров для учителей на разные темы
ПЕРЕЙТИ к бесплатному просмотру
(заказ свидетельства о просмотре - только до 11 декабря)


Краткое описание документа:

Урок английского языка для учащихся 7 класса по теме «Christmas traditions»

Цель урока – формирование универсальных учебных действий учащихся во всех видах речевой деятельности по теме с использованием ИКТ.

Задачи урока:

Дидактические:

  1. Закрепить ЛЕ и МФ по теме во всех видах речевой деятельности.
  2. Формировать навыки коммуникативной компетенции в области аудирования, чтения, письма, диалогической и монологической речи.
  3. Формировать навыки работы с интерактивной доской.

Воспитательные:

1.Способствовать созданию атмосферы взаимопонимания и сотрудничества, сохранению здоровья, расширению общего кругозора учащихся.

2.Способствовать формированию адекватной самооценки; учить оценивать учебную деятельность одноклассников.

Развивающие:

  1. Развивать у школьников умения сравнивать, обобщать, логически излагать свои мысли.
  2. Развивать самостоятельность через использование элемента технологии обучения в сотрудничестве и элементов проектной деятельности.
  3. Развивать положительные эмоции учащихся, используя яркие примеры, иллюстрации, воздействующие на чувства ученика.
  4. Развивать познавательный интерес школьников.

Оснащение урока:

1.УМК «Новый курс английского языка для российских школ», Афанасьева О.В., Михеева И.В., 7 класс, Дрофа, 2010г.

2.компьютер;

3.проектор;

4.СД с записью для аудирования;

5.раздаточный материал;

6.сигнальные карточки;

7.магниты;

8.CD “English Intermediate”;

Автор
Дата добавления 10.05.2015
Раздел Иностранные языки
Подраздел Конспекты
Просмотров238
Номер материала 272933
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх