Инфоурок Другое ПрезентацииУрок английского языка в 8 классе по теме "Спорт"

Урок английского языка в 8 классе по теме "Спорт"

Скачать материал

Выберите документ из архива для просмотра:

Выбранный для просмотра документ su.pptx

Скачать материал

Описание презентации по отдельным слайдам:

  • su

    1 слайд

    su

  • 2 слайд

  • Guess the proverb Body,a sound, in, a sound, mind. A sound mind in a sound b...

    3 слайд

    Guess the proverb Body,a sound, in, a sound, mind. A sound mind in a sound body.

  • The programme of the competitions 1. The marathon race of words. 2. The Histo...

    4 слайд

    The programme of the competitions 1. The marathon race of words. 2. The History of the Olympic Games. 3. Grammar skills. 4. Musical Pause 5. Guess the sport. 6. Say it in English. 7. How well do you know the history of the Olympic Games? 8. Sport in my life.

  • The marathon of words

    5 слайд

    The marathon of words

  • The History of the Olympic games 1.The First Ancient Games were held in a) It...

    6 слайд

    The History of the Olympic games 1.The First Ancient Games were held in a) Italy           c) Greeсe b) Germany    d) Spain 2.The first of the Modern Olympic Games were held in a) London               c) Rome b) Barselona            d) Athens 3.Who founded the Modern Olympic Games? a) Pierre de Coubertin   b) A. Butovskiy c)D.Vikelas                   d) K.Shuman 4. The Olympic Games are held every a) 2 years                    b) 6 years c) 4 years                     d) 8 years 5.   The Olympic symbol is a) 4 interlaced squares b) 3 blue stars c) 5 interlaced rings 6. The blue ring symbolizes a) America b) Africa    c) Europe   d) Asia 7. Russia began to take part in the Olympic Games is a) 1908   b) 1924   c)1896    d)1920 8. Women started competing in a) 1969   b) 1912     c) 1908   d) 1987 9. The Summer Olympic Games will be held in a) Australia b) USA c) France d) Brazil 10. The 1980 Summer Olympic Games were held in a) London   b) Montreal c) Moscow   d) Lake Placid 11The Mascot of Moscow 1980 Olympic Games was a) Dog   b) Bear   c) Parrot d) Cheburashka  

  • 6. The blue ring symbolizes a) America b) Africa    c) Europe   d) Asia 7. R...

    7 слайд

    6. The blue ring symbolizes a) America b) Africa    c) Europe   d) Asia 7. Russia began to take part in the Olympic Games is a) 1900   b) 1924   c)1896    d)1920 8. Women started competing in a) 1969   b) 1912     c) 1900   d) 1987 9. The Summer Olympic Games will be held in a) Australia b) USA c) France d) Brazil 10. The 1980 Summer Olympic Games were held in a) London   b) Montreal c) Moscow   d) Lake Placid 11The Mascot of Moscow 1980 Olympic Games was a) Dog   b) Bear   c) Parrot d) Cheburashka  

  • Answers 1. c 2. d 3. a 4.c 5.c 6. c 7. a 8. c 9. d 10. c 11. b

    8 слайд

    Answers 1. c 2. d 3. a 4.c 5.c 6. c 7. a 8. c 9. d 10. c 11. b

  • Grammar Skills Present Perfect Passive or Simple Past Passive

    9 слайд

    Grammar Skills Present Perfect Passive or Simple Past Passive

  •  OPEN THE BRACKETS Grammar Skills

    10 слайд

    OPEN THE BRACKETS Grammar Skills

  • 5. The new rules of water polo have been introduced since 1950. 4. The first...

    11 слайд

    5. The new rules of water polo have been introduced since 1950. 4. The first Olympic village was built in 1932. 3. Football has been played with proper rules since 1863. 2. Basketball has been known since 1896. 1. The “Dinamo” Club was organized in 1923.

  • 7. The “Spartak” Club was founded in 1935. 6. National volleyball championsh...

    12 слайд

    7. The “Spartak” Club was founded in 1935. 6. National volleyball championships in Russia have been held since 1933. 8. Rugby has been organized all over Britain since 1845. 9. The anthem has been played at the opening and closing ceremonies since 1958. 10. The first Olympic Games in the southern hemisphere were held in 1956.

  • 13 слайд

  • Guess the sport 1 2 3 4

    14 слайд

    Guess the sport 1 2 3 4

  • Check yourself 1.B 2.A 3.D 4.C

    15 слайд

    Check yourself 1.B 2.A 3.D 4.C

  • Say it in english: - играть в теннис - играть в регби - заниматься дзюдо - е...

    16 слайд

    Say it in english: - играть в теннис - играть в регби - заниматься дзюдо - ездить на велосипеде - заниматься штангой (поднимать тяжести) - заниматься плаванием - заниматься бегом - заниматься прыжками играть в теннис заниматься гимнастикой

  • When people discuss the problem of going in for sports they give different r...

    17 слайд

    When people discuss the problem of going in for sports they give different reasons for and against it? What reasons can you add ? -Иметь здоровый дух значит иметь здоровое тело. -Спорт воспитывает характер. -Спорт делает тебя счастливым. -Спорт учит тебя выигрывать и проигрывать. -Сорт делает тебя сильным. -Спорт учит тебя быть дисциплинированным. -Спорт помогает избавиться от лишней энергии. Start your answer with the words. Sport is important part of my life. Because…

Выбранный для просмотра документ Урок английского языка в 8 классе по теме.docx

Урок английского языка в 8 классе по теме «Sport


Форма проведения урока: урок-соревнование.


Задачи урока:

Образовательные: развивать навыки монологической устной и письменной речи; активизировать ранее изученную лексику по теме «Спорт.Олимпийские иггры» в устной и письменной речи; развивать навыки аудирования, чтения, умение общаться на английском языке.

Развивающие: развивать интеллектуальные способности учащихся, формировать умение выделять для себя главное, сравнивать, анализировать, выражать своё мнение.

Воспитательные: формировать уважение к мнению другого человека; прививать интерес к спорту; повысить интерес к изучению английского языка.

  1. Организационный момент. Сообщение целей и задач урока.

Теасher: Good morning, boys and girls. I`m so glad to see you today. Good morning, dear colleagues! Welcome to our lesson.

Today we are going to talk about …

Let`s look at the screen and try to make the topic of our lesson today.

These words are:

Body, a sound, in, a sound, mind

A sound mind in a sound body

How do you understand the proverb? Dear boys and girls! I am sure, that you are fond of sport. Some of you go in for sport, some like to watch sport competitions on TV. Other words: sport plays great importance in our life. So today we have a lesson, devoted to sport. Sport first of all is a competition. That is why we’ll held our lesson in a form of a competition. You’ll get red and blue medals for well done tasks.

The programme of our competitions reads as following:

  1. «The marathon race of words».

  2. The History of the Olympic Games.” The task is: Listen to the story and give the translation on a sheet of paper.

(Учащиеся слушают аудиозапись и делают перевод на листочках. Учитываются быстрота и точность)

The Olympic Games began in 777 BC in Ancient Greece. They took place every 4 years nearly 12 centuries at Olympia including many sports: running, boxing, wrestling. All cities in Greece sent their best sportsmen to Olympia.

The Olympic Games became the symbol of peace and friendship because for the period of games all the wars stopped.

The 1st modern Olympic Games took place in Athens in 1896. The French archeologist Pierre de Coubertin revived the modern Olympic Games.

Russia joined the Olympic movement in 1952.

The 22d Olympic Games took place in Moscow in 1980.

The last Olympic Games took place in Britain in London in 2012. Our team won many gold and silver medals. The last Winter Olympic Games were held in Russia in Sochi.

You have a chance to win medals for your answers. ( За полный и правильный ответ учащиеся получают красные «медали», за неполный ответ– синие «медали»).

  1. Grammar Skills

Open the brackets using Present Perfect Passive or Past Simple Passive

  1. The “Dinamo” Club (to organise) in 1923.

  2. Basketball (to know) since 1896.

  3. Football (to play) with proper rules since 1863.

  4. The first Olympic village (to build) in 1932.

  5. The new rules of water polo (to introduce) since 1950.


  1. National volleyball championships in Russia (to hold) since 1933.

  2. The “Spartak” Club (to found) in 1935.

  3. Rugby (to organize) all over Britain since 1845.

  4. The anthem (to play) at the opening and closing ceremonies since 1958.

  5. The first Olympic Games in the southern hemisphere (to hold) in 1956.


Musical pause. The song about sport


If you want to be the best, better set your mind on rest.

Go to gym, forget the pills, be nice and healthy.

If the weather is OK go jogging every day.

Go to gym, forget the pills and you’ll be healthy.


  1. Guess the sport

Аудирование текста с целью извлечения необходимой информации.

Do you know what the most popular sports among the Australian and British teenagers are?

Look here.

(На доске фотографии с изображением футбола, фигурного катания, виндсерфинга и хоккея с шайбой.)

They are:

  1. football

  2. figure skating

  3. ice hockey

  4. windsurfing

Now listen to the descriptions of these sports and put them in order.

A. It’s one of the most popular sports in my country. It has a glorious history and traditions. Our sportsmen have usually been the first and had great success. All over the world people have been coming to see their unforgettable performances.

B. It was born in England. But now it has become a national sport of many countries. About 20 million people fill the stadiums every year to support their favourite players.

C. It’s usually associated with Australia or California, with sunny climates and ocean, joy and rest. But to do this sport you have to be strong, brave and patient.

D. There are moments when it’s impossible to see what’s happening on the ice. Because quick changes are taking place. Players should be able to change direction while moving at very high speeds.

Let’s check up:

  1. B

  2. A

  3. D

  4. C



  1. Say in English


Переведите на английский язык следующие словосочетания:

- играть в теннис,

- играть в бильярд,

- заниматься дзюдо,

- ездить на велосипеде,

- заниматься штангой (поднимать тяжести),

- заниматься плаванием,

- заниматься бегом,

- заниматься прыжками,

- играть в теннис.

6. How well do you know the history of the Olympic Games

Quiz

7.“Sport in my life” (projects)

8. Подведение итогов










.



Просмотрено: 0%
Просмотрено: 0%
Скачать материал
Скачать материал
Скачать материал

Найдите материал к любому уроку, указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему:

6 011 091 материал в базе

Материал подходит для УМК

Скачать материал

Другие материалы

Вам будут интересны эти курсы:

Оставьте свой комментарий

Авторизуйтесь, чтобы задавать вопросы.

  • Скачать материал
    • 03.05.2018 697
    • RAR 6.5 мбайт
    • Оцените материал:
  • Настоящий материал опубликован пользователем Игнатюк Ирина Владимировна. Инфоурок является информационным посредником и предоставляет пользователям возможность размещать на сайте методические материалы. Всю ответственность за опубликованные материалы, содержащиеся в них сведения, а также за соблюдение авторских прав несут пользователи, загрузившие материал на сайт

    Если Вы считаете, что материал нарушает авторские права либо по каким-то другим причинам должен быть удален с сайта, Вы можете оставить жалобу на материал.

    Удалить материал
  • Автор материала

    Игнатюк Ирина Владимировна
    Игнатюк Ирина Владимировна
    • На сайте: 5 лет и 9 месяцев
    • Подписчики: 0
    • Всего просмотров: 2060
    • Всего материалов: 3

Ваша скидка на курсы

40%
Скидка для нового слушателя. Войдите на сайт, чтобы применить скидку к любому курсу
Курсы со скидкой