Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Свидетельство о публикации

Автоматическая выдача свидетельства о публикации в официальном СМИ сразу после добавления материала на сайт - Бесплатно

Добавить свой материал

За каждый опубликованный материал Вы получите бесплатное свидетельство о публикации от проекта «Инфоурок»

(Свидетельство о регистрации СМИ: Эл №ФС77-60625 от 20.01.2015)

Инфоурок / Иностранные языки / Конспекты / Урок по английскому языку на тему: "Употребление наречий" (5класс)
ВНИМАНИЮ ВСЕХ УЧИТЕЛЕЙ: согласно Федеральному закону № 313-ФЗ все педагоги должны пройти обучение навыкам оказания первой помощи.

Дистанционный курс "Оказание первой помощи детям и взрослым" от проекта "Инфоурок" даёт Вам возможность привести свои знания в соответствие с требованиями закона и получить удостоверение о повышении квалификации установленного образца (180 часов). Начало обучения новой группы: 26 апреля.

Подать заявку на курс
  • Иностранные языки

Урок по английскому языку на тему: "Употребление наречий" (5класс)

библиотека
материалов

План-конспект урока

Класс: 5

Тема урока: «Употребление наречий ever, never».

Цель урока: Формирование коммуникативно-речевых

и грамматических навыков.

Задачи урока:

1.Развивающая – развивать память, внимание, речь учащихся, их умение творчески мыслить; продолжать развивать навыки аудирования;

2.Обучающая – познакомить с употреблением Present Perfect Tense с наречиями ever, never; научить применять полученные знания;

3.Воспитательная – воспитывать потребность учащихся в общении на английском языке.

Тип урока: комбинированный

Формы и методы обучения: Словесные методы (беседа, рассказ, устный опрос), наглядные методы (показ слайдов, таблицы).

Оборудование: УМК В.П.Кузовлев 7 класс



Ход урока

I. Организационный момент

1) Речевая зарядка

Подготовка учащихся к учебному процессу, готовность к уроку.

Приветствие:

T: Good morning, children.

P: Good morning

Good morning

Good morning

To you

Good morning

Good morning

I’m glad to see you.

T: I am glad to see you too. Sit down, please. Be ready for our lesson.

Who is on duty today?

P: It`s me

T: What is the date today?

P: Today is the 5th of April

T: What is the day of the week today?

P: Today is Thursday

T: Who is absent today?

P: All are present.

T: Thank you, sit down. How are you getting on, Vova?

P: I`m fine, thank you.

(Предложить поиграть в игру «Путаница», учитель называет неверные утверждения, а ученики исправляют их)

1.It`s a rainy day today. – It`s a snowy day today.

2.We usually skate in summer. – We skate in winter.

3.The Tsar Bell is in St Petersburg. – The Tsar Bell is in Moscow.

2) Фонетическая зарядка.

Ребята, давайте потренируем своё произношение перед уроком. И обратим внимание на звуки [Θ], [ð].

Let`s read it and repeat after me: “We will gather together if the weather is fine”.

Mother, father, SISTER, BROTHER

HAND IN HAND WITH ONE ANOTHER.

II. Основная часть

1). Проверка домашнего задания

Т: Ребята, сегодня у нас необычный урок. И у вас есть возможность в конце урока кроме отметок получить ещё и поощрения. Но для этого нужно быть очень активными и стараться отвечать на все вопросы правильно.

Т: Итак, вы должны были дома повторить 3 формы неправильных глаголов. Я предлагаю вам поиграть в игру.

Я буду читать стихи на русском языке, а вы, услышав глагол, должны назвать все 3 его формы на английском языке, чтобы получилась рифма.

Тесты разные писать

Нам с тобой не привыкать.

Лихо так – вы посмотрите-

Каждый день слово (писать) write, wrote, written.





2). Ведение нового грамматического материала

«Употребление наречий ever, never».

Т: Well, today we’ll learn more about The Present Perfect Tense.

Сегодня мы с вами поговорим об употреблении наречий -ever, -never

в настоящем завершенном времени.

T: Open your books and read a rule about it.

(Учащиеся читают правило, записывают вместе с учителем основные моменты на доске и в тетрадях).

T: Now let`s do some exercises. Ivan, read the task, please.

P: Make sentences from these words. Translate them into Russian.

T: Thank you. Andrew, come to the blackboard and do the exercise.

(Учащиеся выполняют задание у доски и в тетрадях).

T: You are good. Now we will do ex.p. Ask questions about these things. Start with: 1. Have you ever seen…?

2. Have you ever been to…?

(Учащиеся выполняют задание устно, по цепочке задавая вопросы).

3) Физкультминутка

T: Stand up, please. Let`s do some physical exercises. Repeat after me:

Clap your hands, clap - clap!

Step your feet, step – step!

Turn around, sit down and touch something brown.





4) Введение лексики и первичное закрепление.

T: Good of you! Look at the rubric “Friends”. Guess the meaning of the underlined word. Listen to me and translate the sentence: “The giraffe is the tallest animal in the world”.

P: Жираф – самое высокое животное в мире

T: Also there are new words. I read and you repeat:

To loose – проигрывать

To do a parachute jump – прыгать с парашютом

To dive – нырять

5) Контроль навыков понимания прослушанного текста.

Т: Ребята, эти слова вам понадобятся, когда вы будете слушать песню.

Let`s do ex.6 p.158. Anton, read the task, please.

P: Misha is trying to make new friends. The boys from his class are asking him a lot of questions. Listen, read and sing.

(Аудирование. Ученики прослушивают текст, выполняют дифференцированные задания):

1. Find the negative and positive sentences in the poem.

2. Answer: true, false or no information.

(Учащиеся отвечают устно уп. 8 с. 159)



III. Заключительная часть

1) Повторение и закрепление материала. Рефлексия.

T: Boys and girls, did you like the lesson?

P: Yes, we did.

Давайте вспомним, что мы делали на сегодняшнем уроке.

(Учащиеся отвечают)

2) Разъяснение домашнего задания

Т: Your homework: There are 2 exercises:

Ex. 9 p. 159 (Fill in the table with the verbs from the song)

3) Выставление оценок, поощрений за большее количество жетонов, набранных за урок

Т: У каждого из вас лежат на столе смайлики. Прикрепите их магнитами к доске, по вашим смайликам мы увидим ваше настроение и насколько вам понравился урок.

T: The lesson is over. You are the best today. Good-bye!

Открытый урок по теме:

«Ecology. Can our Planet be Saved» «Экология. Сможем ли мы спасти планету?»

8 класс

Учитель: Ветрова Э.И.



Тема: Ecology. Can our Planet be Saved?

Цели:

  1. Довести до автоматизма речевые навыки до уровня связанного высказывания;

  2. Убедить учащихся в важности решения экологических проблем;

  3. Развивать мышление учащихся, навыки самостоятельной и творческой работы.

Оборудование: постеры, призывающие беречь природу, нарисованные младшими школьниками; раздаточный материал Ecological Glossary, экран, мультимедийный проектор.

T: April, 22 is a special day around the world. On that day people of the Earth celebrate Earth Day. Today at our lesson we’ll discuss a very important problem, may be the most important problem for our Planet and the people living on it.

If you go camping in Canadian national park, you’ll be told (на экране появляется надпись):

Walk lightly on the Earth. See but don’t be seen. Hear, but don’t be heard. What you carry in, carry out. Take only memories, leave only footprints.

T: Don’t you think that these words can be the motto of our lesson today? Many years ago people didn’t have the slightest idea of the term ecology, but nowadays reading newspapers, listening to the radio or watching TV we meet this word regularly, so what is ecology?

P: Ecology is the study of plants and animals in relation to their environment.

T: Yes, but while telling us about ecological problems our ecologists use many ecological notions. Let’s have a look at some of these notions. (на партах учащихся Ecological Glossary)

Let’s read and translate them.

Glossary

Acid rain – when harmful gases from cars and power plants are released into the air and fall back to the Earth with rain or snow.

Atmosphere – all the gases around the Earth

Carbon dioxide – a gas in the atmosphere. The gas that we breathe out.

CFCs – man-made chemicals which destroy the ozone layer

Ecology – the study of organisms and their environment.

Ecosystem - a community of plants and animals living together.

Global warming – an increase in the Earth’s temperature, caused by a build-up of carbon dioxide in the atmosphere.

Greenhouse effect – the Earth is becoming warmer because there is too much carbon dioxide (and several other gases) in the atmosphere. This is called the ‘greenhouse effect’

Ozone (O ) – a type of oxygen

Ozone layer – this is in the atmosphere, between 10km and 60km above the Earth. The ozone stops a lot of the ultraviolet radiation from the sun.

Recycle – to use over and over again. Renewable resource.

Solar energy – energy that comes from the sun.

Smog - brown air pollution that comes from cars and factories; it makes the air unsafe for people, animals and plants to breathe.

Toxic - another word for poisonous.

Ultraviolet radiation – part of sunlight.





T: The protection of nature has become one of the most burning problems. The nature provides people with mineral resources, forests and clean water, but the development of industry has had a bad influence on the nature of the whole world. Our health depends on our environment and we know that the range of ecological problems is wide nowadays. Let’s name them.

P1: Air pollution

P2: Water pollution

P3: Land pollution

P4: Disappearing Animals

P5: The Greenhouse effect

P6: The Ozone holes



T: For today lesson you’ve created some projects to illustrate some of these problems. It’s time to watch them and listen to your comments.

Представление презентаций.

1. The Greenhouse effect

2. Water pollution

3. The Ozone holes

T: Well done! And now some information to think it over. Read and translate some facts about climate. (информация на экране)

Some facts about climate



  • Between 1980 and 1990 the temperature of the North Atlantic rose by 1 C.

  • Alaska had the coldest winter ever in 1988.

  • In the 1980s there were terrible floods in Bangladesh and India.

  • Africa had droughts and famines during the 1980s. Deserts became larger.

  • Britain and France had hurricanes in 1987 and 1990. Hurricanes are very rare here. The strong winds destroyed millions of trees.

  • In 1990 the American Government decided to plant three billion trees – in one year!

T: And now let’s do some more exercises. Match the words in column A with the words in column B:





Column A Column B

A drought happens when there aren’t enough trees

A famine happens when there isn’t enough rain

A flood happens when there is too much carbon dioxide

Trees fall down when there are too many CFCs in the air

The ozone layer become thinner when there is too much rain

The world produces less oxygen when the wind is too strong

The atmosphere becomes warmer when there isn’t much food

There is more skin cancer when there is too much ultraviolet radiation



T: So, what must we do to improve the situation? Of course, there are some solutions of these problems. What can you offer to solve ecological problems? (работа в парах)



T: Today we have spoken about some global problems. At the end of our lesson let’s look at our planet once again. It’s so beautiful!

hello_html_1ec19ba6.jpg



P: Yes, our Earth is so beautiful. Nature gives people its riches to live and enjoy. We cannot live without fresh air, clean water, sunshine and a lot of things, which must take care of it. We must keep our rivers and lakes, forests and towns clean. We must plant flowers, feed birds and animals in winter. Then we’ll be happy to live on the most beautiful planet in the Universe.





hello_html_m1651e6c4.jpg



hello_html_m79000a55.jpg







hello_html_mad82761.jpg










hello_html_m64339f90.jpg










hello_html_md515569.jpg











hello_html_adcf127.jpg






















hello_html_7ddc96f9.jpg

























hello_html_5f87260f.jpg























hello_html_m5d080310.jpg

hello_html_3e6beeb4.jpg

























ПО ТЕМЕ «ЗДОРОВЫЙ ОБРАЗ ЖИЗНИ».



Цели урока: развивать коммуникативные навыки учащихся; развить устноречевые умения учащихся, умения аудирования, совершенствовать лексические навыки в употреблении слов по теме «Здоровый образ жизни», совершенствовать произносительные и грамматические навыки в употреблении герундия.

воспитательная: формировать активность, воспитывать интерес к слушанию и говорению на иностранном языке,воспитание у школьников стремления к ЗОЖ, показать учащимся важность здорового образа жизни.

развивающая: развить память, воображение, мышление, умение делать выводы, давать оценку происходящему.



Тип урока: урок совершенствования знаний и умений, построен на основе коммуникативно-ориентированного обучения.

Методы: интерактивный, словесный, наглядный, практический.

Средства обучения: видеосюжет, презентация урока

Педагогические приёмы: беседа по вопросам, монолог, диалогическая речь, элементы научно-исследовательской работы.

План урока

1. Начало урока. Приветствие.

2 Вступительное слово учителя.

Ознакомление с задачами урока, введение в сюжет урока.

Введение в языковую среду и тему урока

3 Развитие навыков аудирования.

Просмотр фильма, выполнение заданий для контроля понимания информации

4 Проверка домашнего задания (проекты здорового образа жизни)

5. Практика говорения. Работа в группах с последующим обменом информации.

Контроль понимания с помощью вопросов, выскажи свое мнение. Обобщение знаний по теме с помощью пословиц.

6. Систематизация знаний по грамматике.

Выполнение различных упражнений. тест

7. Подведение итогов. Домашнее задание.



Plan of the lesson

Organization moment.

1. Greetings.

Teacher: Good morning, children! Hello! We often say these words when we meet each other. They sound differently in different languages. In Russian we say “Здравствуйте!” In Kazakh we say “Селеметсiндер!” In English we say “Good morning!” In German we say “Guten Tag!” By greeting we wish each other health. So I say to everybody – to pupils, teachers, to all the quests of our lesson – Good morning! I am glad to see you.

2. Aims of the lesson, warm-up.

Teacher: I am glad that you are all well, that you are fine today. Can you tell me what is the most

important thing in the world?

Of course, it is life, it is health. The theme of our lesson today is “Healthy way of Life”. The famous American writer said “The first wealth is health” .Today we are going to speak about what we must do to be healthy. I also want to see how you understand the words “Wellness lifestyle”. I’d like to mention that the president of Кazakhstan considers the propaganda of the healthy way of life very actual and important.



Teacher: What is wellness in your understanding?

Wellness is a particular way to live and to be happy

is freedom from disease

is a perfect physical development of a person

is a healthy lifestyle

is a quality of our private life

is a common concern for human worth

is building relationships with other people

is keeping life in balance

is financial independence.

Teacher: What spheres of human life does wellness deal with?

Pupils: It deals with different spheres of man’s life. It comprises physical, emotional, intellectual, spiritual, social dimensions.

3. Listing practice

Look at the screen you see the film about healthy life in Great Britain, while you watch you must do some tasks.

1. Put the words below into the correct column in the table. Be careful! One word can go in two columns.

hospital, cancer, ointment, tablets, influenza, malaria, dentist, surgery, bronchitis, general practitioner, specialist, operating theatre, nose drops, chemotherapy, clinic, nurse, appendicitis, pharmacy, chemists’, physiotherapy

people

places

diseases

treatment











































2. Choose the correct answer to the questions below

  1. In Britain where do you go to if you are ill?

  1. A chemist

  2. A hospital

  3. A GPs

  1. How many GPs are there in Britain?

  1. 3000

  2. 36000

  3. 46000

  1. How many women GPs are there?

  1. 30000

  2. 13000

  3. 3000

  1. How many patients does each GPs have?

  1. 2000

  2. 3000

  3. 13000

  1. How many prescriptions do chemists prepare every year?

  1. 500 million

  2. 505 million

  3. 5 million

3. Say which services are free for everyone today

Visit to the doctor

Visit to the dentist

Treatment

Operations

Prescriptions

Eye tests

Glasses

4. Complete the texts.

Write one word in each blank.

Medicine helps people ___________ (1) better. Diet helps them ____________(2) healthy. If you __________(3) well, you’ll probably have a longer and healthier life. Nowadays British people eat less red________(4) and more fresh __________(5) and vegetables than in the past.



4. Check up your homework.

Listen to your classmate who has prepared the project “Healthy system in our country”



5. Speaking practice

T: Speaking about healthy life, we realize some people care about their health (they have good health habits), others don’t (they have bad health habits).

T: Make a list of good and bad habits.

Good health habits

Bad health habits





















What good health habits do people have?

  • People with good habits follow well-balanced diet, eat wholemeal bread, high fiber food, low fat food, vegetables and fruit, which are rich in vitamins and minerals.

  • People exercise every day, go in for sport, try to have regular rest and avoid sleeping too much or too little.

T: What bad health habits do people have?

  • It’s bad for health sleeping too much or too little. Snacking or skipping regular meals lead to stomach disease.

  • Eating high fat food, overeating lead to obesity.

  • Eating too much sweets leads to obesity, teeth disease.

  • Physical inactivity is a bad habit too.

  • It’s bad for health when a person smokes or drinks alcohol.

  • Taking drugs is harmful for teenagers and grown-ups.

Project «Bad habits»

T: These bad habits are really deadly.

T: What measures should be taken against bad health habits?

It’s necessary to think about your health. You should eat low-fat food and more fiber. You should exercise more not to be fat. You should follow well-balanced diet. Go to bed in time and get up early. You should avoid gaining weight cutting out snacks. Eat less of everything. Don’t eat at night.



Teacher: Each of us has his or her own comprehension of a quality life.

What ingredients make up a quality life and influence our health and mood?

Possible answers:

Having positive emotions;

Getting along with people;

Setting and reaching goals;

Planning my time and day;

Exercising and sport activities;

Choosing healthy food for good health;

Participating in lifetime activities;

Learning about harmful effect of drugs, alcohol, tobacco.





Teacher: Agree or disagree with my statements

Smoking is a bad habit. P1: That is right. Smoking is a bad habit.

Eating too much sweet is good for your health. P2: That is wrong. Eating too much sweet is bad for your health.

Drinking too much alcohol is a healthy habit.

Eating low-fat food is a bad habit.

Exercising is bad for health.

All foods are good for you.

Vitamins and minerals help you to keep healthy.

Fruit and vegetables are full of sugar and fat.

Sweets, crisps and cola keep you healthy.

You should eat a variety of foods to stay healthy and grow big and strong.



Teacher: Please, have a look at the blackboard. Here you see the proverbs which Russian and English people used to say from ancient times. Proverbs are the wisdom of the people whether they are English, Kazakh, Russian. You know that most of the proverbs in different languages are quite similar: they express the same ideas. I believe you know a lot of proverbs according with our theme but I'd like to refresh some of them in your memory.

Make up the proverbs or sayings



1 Early to bed early to rise makes a man healthy wealthy and wise.

2 Health is the greatest wealth.

3 Active life makes you feel happy.

4 A person who has a wellness lifestyle can make right decisions

5 Wellness means more than physical health.

6 Wellness is a Journey which begins at the moment of our birth.

7 The quality of man’s life depends on his lifestyle.



1c 2g 3a 4b 5f 6e7d



1

Early to bed early to rise

A

makes you feel happy.

2

Health is

B

can make right decisions.

3

Active life

C

makes a man healthy wealthy and wise.

4

A person who has a wellness lifestyle

D

depends on his lifestyle.

5

Wellness means

E

a Journey which begins at the moment of our birth.

6

Wellness is

F

more than physical health.

7

The quality of man’s life

G

the greatest wealth.



Teacher: Say the proverbs or Activities with proverbs.

sayings the words help you.

Bread, life.
Bread is the staff of life.
Bread is the general word for food. We can’t live without food.

Live, eat.
Live not to eat, but eat to live.
Though food is important, we shouldn’t become its servants. It should serve to us.

Adam’s ale.
Adam’s ale is the best brew.
Adam’s ale meant water in old English. This proverb is against drinking alcohol.

Meat, poison.
One man’s meat is another man’s poison.
What is useful for one person can be harmful for another one. (= tastes differ = There is no disputing about tastes.)

Apple, doctor.
An apple a day keeps the doctor away.
If we eat healthy food, such as fruit and vegetables, no doctor will be needed.



Answer the questions

  • Do you follow these proverbs?

  • Do you eat apples every day?

  • When do you usually get up and go to bed?

  • Do you think that health is really the greatest wealth?

  • Are positive emotions good for our health?

  • Is healthy food important for our health?



5. Grammar material

Find the sentences with gerund

1 Continue reading, while I am writing these words.

2 While they were talking, I went home.

3 Learning a foreign languages is difficult.

4 The teachers tell us something interesting every day.

5 I am afraid of losing my keys.

1 3 5

Make the sentences using gerund

1 There are a lot of ways of (сделать это) .

2 What is your idea of (обсудить этот вопрос сейчас ).

3. Do you have the opportunity of (посетить галерею ).

4 It`s no use (плакать ).

5 He is busy ( подготовкой к уроку)



Write what each word or expression is followed by.

A) infinitive B) gerund C) both are possible

1.

want

A

2.

would like

A

3.

sorry

A

4.

enjoy

B

5.

begin

C

6.

remember

B

7.

continue

C

8.

pleased

C

9.

hate

A

10.

suggest

B

11.

love

B

12.

start

C

13.

used

A

14.

mind

B

15.

go on

C



Put the verb in brackets into correct form, gerund or infinitive.

1. I'm thinking of (going ) to Brazil.

2. You cannot live without (doing ) such stupid things.

3. He isn't good at (driving ) his car.

4. Would you mind (repeating ) your threat?

5. They were advised (taking ) a packed lunch.











Test

Выберите правильную форму герундия.

1…plants and animals deep in the ocean, science may find a cure for some of the most serious human diseases.

A) On studying. B) By studying C) Having studied D) Being studied E) Having been studied

2.He is looking forward… to the country.

A) to going B) for going C) to having gone D) on going E) in going

3.William the Conqueror is famous for…England.

A) having been conquered B) conquering C) having conquered D) to conquered E) being conquered

4. I remember…your letter.

A) having posted B) posted C) posting D) to post E) being posted

5. The inspector suspected him…the cop.

A) of having killed B) for killing C) in being killed D) on killing E) is killing

6. Alice isn’t interested…for a new job.

A) on looking B) for looking C) in looking D) at looking E) to looking

7. I insist…what you want.

A) in doing B) for doing C) to doing D) of doing E) on doing

8. Would you mind…your question again?

A) read B) have read C) reading D) being read E) are reading

9. В данном предложении герундий является: Swimming is a good exercise.

A) дополнением B) подлежащим C) обстоятельством D) именной частью сказуемого E) определением

10. Her greatest pleasure is reading.

A) дополнением B) подлежащим C) обстоятельством D) именной частью сказуемого E) определением

11. We think of going to the south in summer.

A) именной частью сказуемого B) подлежащим C) дополнением D) определением E) обстоятельством

12. There are different ways of doing it.

A) обстоятельством B) подлежащим C) определением D) именной частью сказуемого E) дополнением

13. On coming home he rang me up.

A) подлежащим B) именной частью сказуемого C) дополнением D) определением E) обстоятельством

14. Выберите предложение с герундием: A) My sister is walking with our dog now.

B) What is she doing? C) She likes to play with her toys. D) I prefer walking in the forest. E) They are crossing the street.

15. Выберите предложение с герундием:

A) Asel enjoys listening to music. B) Asel likes to listen to music. C) Asel is listening to music.

D) Asel doesn’t like to listen to music. E) I don’t like listen to music.

16.Образуйте форму Gerund Simple Active от глагола «write»

A) to write B) writing C) having written D) being written E) having been written

17.Образуйте форму Gerund Perfect Active от глагола «do»

A) doing B) having done C) to do D) being done E) having been done

18.Образуйте форму Gerund Simple Passive от глагола «know»

A) being known B) being know C) to know D) having known E) knowing

19.Образуйте форму Gerund Perfect Passive от глагола «read»

A) having read B) having been read C) being read D) to read E) reading

20.Переведите предложение, используя герундий.

A) He went away and didn’t leave his address. B) He went away without his address.C) He went away and wasn’t leaving his address. D) He went away leaving his address. E) He went away having leaving his address.

21.Образуйте форму Gerund от глагола «understand»:

A) to understanding . B) to understand. C) Understanding. D) Understood. E) understanded.

22. В данном предложении герундий является: Travelling is a very pleasant and useful thing.

A) Дополнением. B) Обстоятельством. C) сказуемым. D) Определением. E) Подлежащим.

23. Выделенное слово в предложении является: I have prepared for taking part in the winter sports competition.

A) Infinitive. B) Adjective. C) Gerund. D) Participle II. E) Participle I.

24. Определите название формы по приведенному примеру: calling.

A) Continuous Infinitive. B) Infinitive Passive. C) Indefinite Infinitive Active. D) Gerund. E) Participle II.

25. В данном предложении герундий является: His hobby is climbing the mountains.

A) обстоятельством. B) Дополнением. C) именной частью сказуемого.D) подлежащим. E) определением.



1

B

2

A

3

B

4

C

5

A

6

C

7

B

8

C

9

B

10

C

11

C

12

D

13

E

14

D

15

A

16

B

17

B

18

A

19

B

20

D

21

C

22

E

23

C

24

D

25

C



Teacher: Today we have spoken about healthy way of life. I liked your answers, the way you have worked. I think you have done your best. I give you all excellent marks.

Thank you for the lesson.







Самоанализ урока:

Урок введение в тему урока «Здоровый образ жизни»

Цели урока: развивать коммуникативные навыки учащихся; развить устноречевые умения учащихся, умения аудирования, совершенствовать лексические навыки в употреблении слов по теме «Здоровый образ жизни», совершенствовать произносительные и грамматические навыки в употреблении герундия.

воспитательная: формировать активность, воспитывать интерес к слушанию и говорению на иностранном языке,воспитание у школьников стремления к ЗОЖ, показать учащимся важность здорового образа жизни.

развивающая: развить память, воображение, мышление, умение делать выводы, давать оценку происходящему.

Тип урока: урок совершенствования знаний и умений, построен на основе коммуникативно-ориентированного обучения.

Методы: интерактивный, словесный, наглядный, практический.

Средства обучения: видеосюжет, презентация урока

Педагогические приёмы: беседа по вопросам, монолог, диалогическая речь, элементы научно-исследовательской работы.

Логика урока:

1 .Реальные результаты соответствуют запланированному.

2.Содержание урока, его построение, средства соответствуют теме и цели урока.

З.Все части урока взаимосвязаны, не противоречат друг другу.

4.Цельность урока, (одно вытекает из другого)

5.Все этапы последовательно ведут к цели урока.

б.Урок динамичен, прогрессивен на пути к цели.

Методологический анализ урока:

а) тип –совершенствование знаний на основе старых знаний

б) целесообразность распределения времени

г) характер работы при развивающем подходе: особенности поиска, отработка речевых навыков с помощью разных видов упражнений
4.Методическая логика урока.

а) Использование различных средств обучения: заданий различного характера, образцов-правил, зрительное восприятие по опоре. Средства были использованы эффективно, грамотно, сочетались в разных видах деятельности.

5.Использование различных приемов. Приемы адекватны основным целям.

6.Использование различных форм работы: индивидуальная, дифференцированная, групповая, фронтальная.

7.Режимы работы:

а) учитель—► ученик1 ученик2 (Т—► P1 P2)

б) управляемый диалог учитель—►ученик1—► ученик2 (Т—► Р1—►Р2

в) класс—► Р1; P2—►Cl (класс)

г) учитель—► класс (Т—►Сl)

8.Урок содержателен, информативен, результативен.

По характеру взаимоотношений учителя и учащихся (субъект-субъективные отношения):

учёт индивидуальных особенностей учеников

учёт индивидуальных возможностей и потребностей учащихся

учёт развитие и реализация индивидуальности ученика, его творческих способностей.



Автор
Дата добавления 26.05.2016
Раздел Иностранные языки
Подраздел Конспекты
Просмотров179
Номер материала ДБ-099274
Получить свидетельство о публикации

"Инфоурок" приглашает всех педагогов и детей к участию в самой массовой интернет-олимпиаде «Весна 2017» с рекордно низкой оплатой за одного ученика - всего 45 рублей

В олимпиадах "Инфоурок" лучшие условия для учителей и учеников:

1. невероятно низкий размер орг.взноса — всего 58 рублей, из которых 13 рублей остаётся учителю на компенсацию расходов;
2. подходящие по сложности для большинства учеников задания;
3. призовой фонд 1.000.000 рублей для самых активных учителей;
4. официальные наградные документы для учителей бесплатно(от организатора - ООО "Инфоурок" - имеющего образовательную лицензию и свидетельство СМИ) - при участии от 10 учеников
5. бесплатный доступ ко всем видеоурокам проекта "Инфоурок";
6. легко подать заявку, не нужно отправлять ответы в бумажном виде;
7. родителям всех учеников - благодарственные письма от «Инфоурок».
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://infourok.ru/konkurs


Выберите специальность, которую Вы хотите получить:

Обучение проходит дистанционно на сайте проекта "Инфоурок".
По итогам обучения слушателям выдаются печатные дипломы установленного образца.

ПЕРЕЙТИ В КАТАЛОГ КУРСОВ


Идёт приём заявок на международный конкурс по математике "Весенний марафон" для учеников 1-11 классов и дошкольников

Уникальность конкурса в преимуществах для учителей и учеников:

1. Задания подходят для учеников с любым уровнем знаний;
2. Бесплатные наградные документы для учителей;
3. Невероятно низкий орг.взнос - всего 38 рублей;
4. Публикация рейтинга классов по итогам конкурса;
и многое другое...

Подайте заявку сейчас - https://urokimatematiki.ru

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх