Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Урок по математике "Тәулік. Жыл. Ғасыр" (1 класс)

Урок по математике "Тәулік. Жыл. Ғасыр" (1 класс)

Международный конкурс по математике «Поверь в себя»

для учеников 1-11 классов и дошкольников с ЛЮБЫМ уровнем знаний

Задания конкурса по математике «Поверь в себя» разработаны таким образом, чтобы каждый ученик вне зависимости от уровня подготовки смог проявить себя.

К ОПЛАТЕ ЗА ОДНОГО УЧЕНИКА: ВСЕГО 28 РУБ.

Конкурс проходит полностью дистанционно. Это значит, что ребенок сам решает задания, сидя за своим домашним компьютером (по желанию учителя дети могут решать задания и организованно в компьютерном классе).

Подробнее о конкурсе - https://urokimatematiki.ru/


Идёт приём заявок на самые массовые международные олимпиады проекта "Инфоурок"

Для учителей мы подготовили самые привлекательные условия в русскоязычном интернете:

1. Бесплатные наградные документы с указанием данных образовательной Лицензии и Свидeтельства СМИ;
2. Призовой фонд 1.500.000 рублей для самых активных учителей;
3. До 100 рублей за одного ученика остаётся у учителя (при орг.взносе 150 рублей);
4. Бесплатные путёвки в Турцию (на двоих, всё включено) - розыгрыш среди активных учителей;
5. Бесплатная подписка на месяц на видеоуроки от "Инфоурок" - активным учителям;
6. Благодарность учителю будет выслана на адрес руководителя школы.

Подайте заявку на олимпиаду сейчас - https://infourok.ru/konkurs

  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

Сабақтың тақырыбы: Тәулік. Жыл. Ғасыр.

Сабақтың мақсаты:

Білімділігі: уақыт бірліктерін – тәулік, апта, ай, жыл, ғасырды бір-

бірінен және олардың қатынасын ажырата білуді үйрету.

Дамытушылық: есеп, мысал шығарту арқылы оқушылардың ойлау,

есте сақтау қабілеттерін арттыру. Тапсырмаларды орындата

отырып, ой-өрісін, қиялын, зейінін дамыту, анық айтуға,

математикалық тілде сөйлеуге үйрету, пәнге деген

қызығушылықтарын арттыру.

Тәрбиелігі: ұйымшылдыққа, тапқырлыққа, ізденімпаздыққа тәрбиелеу.

Түрі: Жаңа білімді меңгерту

Әдісі: түсіндіру, сұрақ-жауап, ассоциация құру.

Көрнекілігі: сағат, күнтізбе, интерактивті тақта, кеспе қағаздар.



Сабақ барысы:

Ұйымдастыру кезеңі.


Ал, кәнекей, балалар,

Бері қарай қарайық.

Қажет құрал, кітапты,

Алдымызға алайық.

Алаңдамай басқаға,

Сабаққа назар салайық.

Дұрыс есеп шешімін,

Мұқиятпен табайық.


  • Балалар, біз қай елде тұрамыз?

  • Еліміздің болашағы кімдерге байланысты?

Үй тапсырмасын тексеру:

4 ауызша оқытып, тексеру.

2, 7, 72, 20, 70;

38, 83, 30, 80, 3, 8;

30 + 70 = 100

3 + 7 = 10

80 – 30 = 50

8 – 3 = 5

«Ой қозғау»

«Сөз құрастыр» Амалдардың мәнін өсу ретімен жазсақ, бізге керекті сөз шығады.

10 + 7 = 17 а 12 + 10 = 22 қ

35 – 30 = 5 у 48 – 8 = 40 ы

100 – 20 = 80 т

у

а

қ

ы

т

Қызығушылықты ояту.

«Уақыт» сөзіне ассоциация құру.

hello_html_e591f11.png


Сұрақтарға жауап алу.

  • Уақыт немен өлшенеді?

  • 1сағатта неше минут бар?

  • Минуттық тіл дегеніміз не?

  • Сағаттық тіл дегеніміз не?

  • Бір жылда неше ай бар?

  • Әр айда неше күн бар?

  • Бір тәулікте неше сағат бар?


Жаңа сабақ:


Есіңе сақта!

7 күн – 1 апта

30 не 31 күн (ақпанда 28 не 29 күн) – 1 ай

12 ай (365 күн немесе 366 күн) – 1 жыл

12 жыл – 1 мүшел

100 жыл – 1 ғасыр


hello_html_m5feb3b35.jpg

«Кім жылдам?» (кеспе қағаздар)


50 + 4 = 54 4сағ + 50 сағ =54 сағ

54 – 4 = 50 40 мин + 5 мин = 45 мин

40 + 5 = 45 54 сағ – 4 сағ = 50 сағ

45 – 40 = 5 45 мин – 40 мин = 5 мин


1991 жылы 16 желтоқсанда Қазақстан Республикасы тәуелсіздігін алды.

Оқулықпен жұмыс

3

Әкесі 38 жаста, баласы одан 30 жас кіші. Баласы неше жаста?

Осыған кері есеп құрастыр және шығар.

Әhello_html_md00d97.gifhello_html_md00d97.gif – 38 ж. Б – 30 ж.

Б - ?, 30ж. кіші Ә - ?, 8 ж. үлкен

38 – 30 = 8 (ж) 30 + 8 = 38 (ж)

Жауабы: баласы 8 жаста. Жауабы: әкесі 38 жаста.


1992 жыл 4 маусымдаҚазақстан Республикасының Мемлекеттік Туы мен Елтаңбасы және Әнұраны бекітілді.


Сергіту сәті

Кел, балалар, шапалақтап,

Алақанды ұрайық.

Жаңылғанды ортаға алып,

Бір өнерін сұрайық.

Жаңылмастан есепті

Біз шығарып тұрайық.


  1. Тал басында тізіліп,

50 алма тұр еді.

Жел соқты да үзіліп,

Түсті алманың 20-сы.

Ізінше оның тағы да

Түсті және 5 алма.

Айтыңдаршы, балалар

Тұр әлі ілініп,

Алманың нешеуі? (25 алма)

  1. Көлден ұшты 50 қаз,

Қайтып қонды 20 қаз

Қонбады оның нешеуі,

Қане кім тез шешеді? (30 қаз)

  1. 6 алманың 2-уін

Досың сұрап алады.

Айтшы сонда нешеуі

Өз қолыңда қалады? (4)


1997 жыл ҚР –ның Тілдер туралы заңы шықты.

5

1 сағ 20 мин = 80 мин

1 сағ 30 мин = 90мин

1 сағ 40 мин = 100 мин

1 сағ 10 мин = 70 мин


Астананың зәулім ғимараттары


1 сағ * 60 мин

60 мин + 30 мин * 1 сағ

1 сағ 10мин * 65 мин

40 мин + 30 мин * 1 сағ

1 тәул. * 24 сағ

24 сағ – 20 сағ * 4 сағ

1 сағ 9 мин * 69 мин

22 сағ – 20 сағ * 3 сағ

Соңғы жылдардағы Қазақстандағы басты оқиғалар.

Шығармашылық тапсырма:

hello_html_m1c9bfcea.jpg

Бекіту:

Сұрақтарға жауап беру арқылы «20 жыл» сөзін шығарып алу.

60 мин + 30мин 54 - 4

1 аптада - ? тәулік 1 сағатта -? минут

1 ғасырда - ? жыл

Қазақстан Республикасының тәуелсіздігіне 20 жыл.

Бағалау:

Сонау-сонау алысқа,

Жүзсін десең кемелер,

Тылсым-сырлы ғарышқа,

Ұшсын десең денелер,
Жасау үшін бәрін де
Математика-
Ең маңызды ғылым бұл,
Сондықтан да, сондықтан да
Сол ғылымның тілін біл.

Үйге тапсырма:

4, 45 –бет





2 мектеп-гимназия

















Тәулік. Жыл. Ғасыр.









Өткізген: Дүйісова А.















2011-2012 оқу жылы













Самые низкие цены на курсы профессиональной переподготовки и повышения квалификации!

Предлагаем учителям воспользоваться 50% скидкой при обучении по программам профессиональной переподготовки.

После окончания обучения выдаётся диплом о профессиональной переподготовке установленного образца (признаётся при прохождении аттестации по всей России).

Обучение проходит заочно прямо на сайте проекта "Инфоурок".

Начало обучения ближайших групп: 18 января и 25 января. Оплата возможна в беспроцентную рассрочку (20% в начале обучения и 80% в конце обучения)!

Подайте заявку на интересующий Вас курс сейчас: https://infourok.ru/kursy



Автор
Дата добавления 14.08.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров312
Номер материала ДA-005453
Получить свидетельство о публикации

УЖЕ ЧЕРЕЗ 10 МИНУТ ВЫ МОЖЕТЕ ПОЛУЧИТЬ ДИПЛОМ

от проекта "Инфоурок" с указанием данных образовательной лицензии, что важно при прохождении аттестации.

Если Вы учитель или воспитатель, то можете прямо сейчас получить документ, подтверждающий Ваши профессиональные компетенции. Выдаваемые дипломы и сертификаты помогут Вам наполнить собственное портфолио и успешно пройти аттестацию.

Список всех тестов можно посмотреть тут - https://infourok.ru/tests

Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх