Добавить материал и получить бесплатное свидетельство о публикации в СМИ
Эл. №ФС77-60625 от 20.01.2015
Инфоурок / Начальные классы / Конспекты / Урок "Текше және оның өлшемі" (4класс)

Урок "Текше және оның өлшемі" (4класс)

  • Начальные классы

Поделитесь материалом с коллегами:

hello_html_207050ed.gifМатематика

Сабақтың тақырыбы: Массаны өлшеу. Масса бірліктерінің арақатысы.

Мақсаты: Мемлекеттік стандарты деңгейде білім, білік, дағдыларын меңгерту, масса бірліктер туралы білімдерін кеңейту.
Міндеті: танымдық ойындар арқылы шығармашылық, танымдық қабілеттерін, логикалық ойлауын жетілдіру, өздіктерінен қорытынды шығара білуге машықтандыру;
Құралдар: карточкалар, есептер жазылған кестелер.

Сабақтың түрі: жаңа сабақ

Модульдер: АКТ, ЖЕСО, ТжДБО, СТОү, ОБжК, ОүБ, ОмОЖТ.

Оқыту нәтижесі: масса бірліктеріне байланысты есептерді шығаруға үйренеді.

Кезеңдері

әдістер

Уа

қыт

Мұғалімнің іс-әрекеті

Оқушының іс-әрекеті

Психологиялық ахуал

ОмОЖТ

Мен бәрін жасай аламын!
Бүгінгі күн тамаша!
Мен өзімді жақсы сезінудемін!
Менің көңіл күйім керемет!
Мен сабақ оқуға дайынмын!
Мен өзіме сенімдімін!

Кезек-кезек айтады, қайталайды

Білу

АКТ

Қысқаша жазылуы бойынша есептер құрастыру.

А) Кеспе -8 кг-нан 6 ж

Жарма -7 кг-нан 9 ж неше кг-ға арт?

Берілген бойынша есептер құрастырады.

Түсіну

ОБжК

А) Бірдей 7 жәшікте 42 кг өрік бар. Осындай 2 жәшікте неше кг өрік бар?

Ә) 45 л шырынды 9 банкаға бөліп құйды. 30 л шырынды бөліп құю үшін, осындай неше банка қажет?


Шартын жазады, шығарылуын талдайды.

Сергіту сәті

ОмОЖТ

Музыкалық сергіту сәтін өткізу

Жаттығулар жасайды.

Қолдану



ЖЕСО

Дүкеннің кондитерлік бөлімінде 18 кг карамель болды. Сатушы карамельді әр қалташаға 2 кг-нан бөліп салды. 4 қалташа сатылды.

-Неше қалташа шықты?

-Неше кг карамель сатылды?

-Неше қалташа қалды?

-Неше кг карамель қалды?

Өз бетімен, жұпта, топта талдайды. Сұрақтарға жауап беру үшін өрнектер құрастырады, бір-бірінің есептерін тексереді.

Талдау

ЖЕСО

. Сыныпта 20 оқушы бар. Әр оқушыға дәптер, қалам және сызғыш сатып алынды. Барлық дәптер, қалам, сызғыш үшін қанша төленді?
а) 20 *20 = 400
ә) 6 *20 = 120 400 + 200 +120 = 720
б) 10 * 20 = 200

Тиімді тәсілді қолдана отырып, есепті шығарады.

Жинақтау

СТОү

(Ауызша) Есептерді шығарту.

-Асқабақтың массасы 6 кг-ға тең. Жарты асқабақтың салмағы нешеге тең?

-Жарты асқабақтың массасы 2 кг-ға тең.

1 асқабақтың массасы нешеге тең?

-Кітаптың hello_html_7f8f9891.gif 6 бетті құрайды. Кітапта барлығы неше бет бар?

Топта ойлана отырып, тапсырманы орындайды.


Бағалау

ТжДБО

ОБОүБ

Есепті шығару, кері есеп құрастыру.



Жеміс ағашынан жиналған алманың үштен бір бөлігі 8 кг-ды құрайды. Ағаштан неше кг алма жиналып алынды?

Оқушылар кері есеп құрастырады.



Выберите курс повышения квалификации со скидкой 50%:

Автор
Дата добавления 06.11.2015
Раздел Начальные классы
Подраздел Конспекты
Просмотров153
Номер материала ДВ-127683
Получить свидетельство о публикации
Похожие материалы

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.
Специальное предложение
Вверх